בוקר טוב-רשמים מארה"ב

נֵנָה

New member
אנימו, לא כתבתי "בראש הסולם" אלא

די בראש הסולם. וזו עובדה שנקבע לא מזמן גם בעתונות, שלארצנו יש את הכבוד להיות בין המדינות הכי מושחתות בעולם... והכוונה אינה בהכרח לכל אזרחי המדינה, אלא בעיקר לאלה העומדים בראשה... זכותו של כל מהגר להרגיש זיקה למולדתו, וכך גם ליהודים/ישראלים, איני רואה בכך משהו פסול. זה רק אומר, שאיננו שונים מכל היתר...

אנימו

New member
יולי -בשלב כזה נותר רק לברך על

העובדה שמקיימים שם בגולה איזה שימור על המקורות. גם זו לטובה... מנסיון אישי, כשנמצאים בחו"ל מתעורר רצון להתייחס לקבוצת האם ולקיים אי אלו מנהגים שבארץ לא נתנו עליהם את הדעת. אני עצמי נהגתי ללכת עם הילדים לביתו של הרב מחב"ד , בגולה, בחגים וגם לבית הכנסת גם למען ידעו הילדים צור מחצבתם וגם עבור עצמי. ככה זה הנפש של הבן-אדם...

אנימו

New member
הבנתי , הבנתי. ואני מדברת על שהות

ארוכה שבה מתעוררים הגעגועים והרצון להיות משוייך למשהו מוכר ולשמא מנהגיה ותרבותה, בארץ זרה בה המנהגים לא לנו והסמלים - לא שלנו. הקבוצה שמתגוררת לאורך שנים (ולא משנות הסיבות) מוצאת עצמה מחפשת חברים וסממני תרבות שמוכרים לה ובחברתם מרגישה בבית.

bimbo.

New member
נראה לי, שמי שנולד יהודי ....

נשאר יהודי (לרוב). זה עמוק בנשמה...

yuli139

New member
זו סוגיה שיש לדון בה לאור מקרי

ההתבוללות הרבים ונישואי התערובת.ימים יגידו

אנימו

New member
דוקא בגלל ההתבוללות ונישואי התערובת

צריך וכדאי לשמר ולעודד את המפגשים על כל גווניהם, בין המשתייכים לעמנו ולמולדתנו. כל קירוב ושימור כזה חשוב ביותר. עברו הימים של "נפולת נמושות" והוקעת המהגרים והפורשים, ואם אי אפשר להלחם בתופעה יש לחפש דרכים חילופיות לקירוב הלבבות.

יולי - יש לי רושם ששם בחו"ל

מקיימים מסורת יהודית יותר ממה שאני מקיימת בארץ. פה אני ישראלית נקודה! מקוטלגת כיהודיה אך חוץ מהקיטלוג אין שום צביון יהודי בחיי היומיום שלי. אני לא יחידה וחושבת שזו סכנה שכן בהתרחקות מערכי הדת היהודית אנחנו הורסים את הבסיס והצידוק המוסרי לישיבתנו על האדמה הזו. בוקר טוב אנשושים

dani 123

New member
חונה להיות יהודי זה להחליט ש....

אך אין זאת אומרת שצריך לשמור על מנהגים והגדרות שנקבעו לפני 2500 שנה כאשר הסנהדרין הפסיק לפעול. הצרה בדת היהודית שאין כיום גורם מוסמך (כעין סנהדרין) שיהיה מקובל על כל הזרמים ביהדות שיוכל לקבל החלטות ולהתאים ולעדכן את הנחיות הדת לתקופתנו. לדוגמא, שימוש בחשמל שלהפקתו עובדים יהודים מותר באמצעות שעון שבת או מנגנון השהיה המופעל על ידי מפסק אך אסור ללחוץ על המפסק שיפעיל את התאורה ישירות - לדעתי זאת צביעות. מותר לראות טלביזיה (למי שמוכנים לכך) אצל השכן אך אסור להפעילה בבית. דרך אגב יש מכון בירושלים להתחכמויות כאלה וממציאים שם כל מיני פתרונות לבעיות השבת.

דני - אם כך מה ייחד אותנו כיהודים?

האם המילה יהודי תישאר רק מילה בתעודת הזיהוי למי שנולד לאם יהודיה? איפה שביל הזהב? איך נוכל להמשיך הרגשת שייכות לעם היהודי במאה ה-21 ואילך?

dani 123

New member
חונה האם שמירה על..... תייחד אותנו?

האם שמירה או אי שמירה על כשרות עושה את האדם ליהודי? האם הנסיעה בשבת מיחדת אותנו? האם הקפדה על מנהגי האבלות שנקבעו בעבר על אירועים מלפני אלפי שנים היא המיחדת את האדם כיהודי? האם הטבילה במקוה היא המטהרת את האדם? אפשר להמשיך כך על הרבה שאלות נוספות

נֵנָה

New member
מה שמייחד אותנו זה שרבים בינינו

חושבים ומשוכנעים שאנחנו מיוחדים ונעלים משאר העולם...

כמו שנאמר ביידיש, אבל מסיבות

השמורות איתי אשתמש בעברית: "קשה להיות יהודי, אך קשה שבעתיים להיות יהודיה..."

dani 123

New member
מדוע צריך ליחד את היהודי

היהדות היא אמונה ולא יחוס השנאה בעולם כלפי היהודים היא בגלל הגישה המתנשאת והאמונה שהיהודים הם העם הנבחר ומורם מעל ליתר העמים.

סליחה הענאלע יהדות אינה לאום

הלאום שלי הוא ישראל. נכון, בתעודת הזיהוי רשום שהלאום הוא יהודי, אבל בהבנת המונח לאום זו טעות. הטעות הזו פרי הכניעה לדתיים - וזה מחזיר אותנו לוויכוח שלפני כמה ימים בנושא דת ומדינה

למעלה