ומעשה שהיה - כך היה:

אהבת M

New member
../images/Emo140.gifומעשה שהיה - כך היה:

הסתובבתי לכן בין הרגליים (פחחח דבי, איך לא הרגשת?? אה, כי הרי למדתי מהגדולה מכולן - להיות הכי שושואיסטית שיש
) וכל הזמן חשבתי אם באמת אלד בסוף בבית או לא. אז ילדתי בבית. וואחד לידה. אני לא מתכוונת לרדת לפרטי פרטים (נובמת, גאני - הסיפור המלא? אני עוד מחכה לשלך
), אבל כמה עובדות לא 'כפת לי לציין: א. שבוע 41 פלוס 3. מיואשת ונשלחת לחדר מיון ע"י הרופא. לא הולכת. שותה שמן קיק. בבחינת לא יואיל - לא יזיק (האמנם לא מזיק?) ב. לידת בזק (בסלון, על מזרן). צירים פלאס לידה – הכל תוך כשעה. נדמה לי שבבראנז'ה המיילדותית יש לזה כינוי - משהו כמו 'לידה חטופה'. מסקנה: השמן קיק הזה מכניס לידה מהילוך ראשון ישר לחמישי. תכל'ס - לא בטוחה שמומלץ. ג. מה שעניין את כולם – איפה היו הילדים. אז הם ישנו. אני חושבת שעברתי 'לידה שקטה' ובטח טום קרוז היה מבסוט ממני. נשבעת שבשום שלב לא הרגשתי שאני צריכה לצעוק או להשתולל. היתה זו חברתנו הטובה כאן שבעברה הלא רחוק חתמה שבלידת בית אפילו הכאב ידידותי... אני חושבת שירדתי לסוף דעתך יקירתי....בכולופן, כשגימל הגיע הביתה, בערך עשר דקות לפני הלידה, הוא קודם כל סגר את הדלת של החדר שלנו, שם ישנים כולנו בימים כתיקונם ואז גלל למטה את התריסים בסלון. חבל. דווקא היה יכול להיות פואטי משהו ללדת מול אורותיה המנצנצים של חיפה. כן. ושל הארובות המעושנות של בתי הזיקוק. ניחא. ד. אז ירדתי מהכדור למזרן בדיוק כשפסקו הצירים המעצבנים והחלו הלוחצים. תוך שני צירים אני מרגישה את הראש יוצא. דווקא לא כואב. אבל הי - הראש יוצא - מישו צריך לתמוך בו. גימל נלחץ. כמעט מתקשר למד"א ואז... ה. המילדת פורצת הביתה ומיד זורקת את התיק ועוזרת לחלץ ילדון שכנראה קצת נתקע (כתפיים). תוך אולי שלושים שניות היה לי קופיקו בידיים. את המבט שלו יהיה לי קשה לשכוח. הוא כאילו היה בהלם בעצמו ממה שארע. העיניים והפה שלו היו קרועים לרווחה. כך גם היה לו קשה לתפוס את השכטה הראשונה של החיים שבחוץ. ת'אמת? זה מלחיץ נורא. אבל הוא עדיין היה קשור עם החבל, ועם יד על החזה שלו הרגשנו דופק חזק. אז פשוט שפשפנו אותו כהוגן ובמרץ רב. לא היה צורך בחמצן תודה לאל. זה היה יכול לקרות באותה מידה גם בבי"ח (את זה אני מוסיפה לטובת אלה שהן פרו-ביתחולימיות וקוראות את סיפור המעשה). ו. זהו. היתה חוויה מדהימה. כרגע אנחנו נלחמים בבירוקרטיה של הרישום במשרד הפנים. זה לא מעיב על הלידה אבל זה סתם מבאס ת'תחת. זהו. זו היתה התמצית. יש שאלות? אה - ותודה לפורום שהביאתני עד הלום
נ.ב. אז ככה זה מרגיש ללדת בבית, ועוד במשקל של כמעט ארבעה קילו'ס? פחחחח למה לא אמרתם קודם??

../images/Emo2.gif../images/Emo49.gifאיזו לידה מדהימה../images/Emo70.gif

רגע, איפה הכאב
איך זה שלא רצית לשאוג
דווקא נראה לי רעיון טוב- שמן קיק.....
....אני צריכה לעכל את סיפור הלידה שלך.....
בינתיים
התאוששות מהירה, שפע חלב ואושר רב

אהבת M

New member
פוסט בינוני עד קשה דווקא../images/Emo13.gifאבל תודה

כנראה שא"א להנות מכל העולמות.

SaraGubits

New member
מזל טוב ותודה על הסיפור!

לא ממליצה על שמן קיק. יש תינוקות שאפילו נפגעו מזה. זה צירים אלימים מדי שעלולים לסכן גם את האם

mise

New member
איזה יופי!

קצר וקולע, כמו הסיפור, כך הלידה, כמו הלידה, כך הסיפור. ושאלה בירוקרטית: מדוע אתם נלחמים? זה לא אמור להיות פשוט? אישור מיילדת וכו'? ו.. המון מזל טוב!

אהבת M

New member
אין אישור מיילדת=לא מורשית

(רגע, לכם לא היתה בעיה ברישום?מה עשיתם?) משרד הפנים סירב לרישום והפנה אותנו לקבלת פס"ד הצהרתי מבית משפט

debby12

New member
מנהל
דברי עם סוס של נייר

אני בטוחה שהיא תוכל לעזור בהנחיות איך לקבל את מה שצריך. בו'נה - הלכת מן הקצה אל הקצה
, גם לידת בית, גם כמעט אנאססיטד וגם מיילדת לא מורשית. יפה לך.

May first

New member
דיברה, דיברה ../images/Emo13.gif

כאשר המיילדת אינה מוסמכת, לפי חוק מרשם אוכלוסין, יש להביא אישור מרופא נשים שהאם ילדה ב-24 השעות האחרונות. בכל מקרה, מציעה שוב את עזרתי ככל שתידרש בנוסף לצוורך פסה"ד ההצהרתי. לידיעת חברות הפורום, אני מסבירה שזה הליך של תביעה לאבהות ואמהות (הורות). היועץ המשפטי לממשלה הוא המשיב. זה תלוי בשיקול הדעת של השופט המסויים, אבל יש סיכוי יפה שיפטרו מהצורך בבדיקת רקמות ויסתפקו בתצהירי ההורים, החומר של המיילדת ומעקב ההריון (אפשר להוסיף גם תצהירי בני משפחה אחרים על ההריון והלידה או שכנים). את כתב התביעה צריך להגיש בשלושה עותקים, מודפס, לצרף לכל העתק את כל החומר הרלוונטי והתצהירים ולשלם אגרה (בנסיבות של מצוקה כלכלית אפשר לבקש פטור מאגרה) בסך 461 ש"ח. ביהמ"ש שולח את התביעה ליועמ"ש. להערכתי - וזה תלוי בגמישות המחשבה של השופט הדן - אפשר לתת החלטה בתיק כזה בלי לשמוע את המבקשים אפילו בדיון אחד או אחרי דיון אחד בלבד. מחכה גם אני למפגש באזורנו

mise

New member
כשאני קיבלתי ממנה את האישור

היה לה רשיון. את יודעת מה, זה לא כ"כ משנה. אחותי ילדה איתה בלידה ולא קיבלה אפילו את פרטי הלידה ולא היתה לא שום בעיה עם הרישום, פשוט כי נסענו לבי"ח תוך 24 שעות לרשום אותו. אפילו אישור הריון משבוע 28 לא היה לה. לא שהייתי לוקחת סיכון ולא הייתי מארגנת אישור כזה.. צריך לברר לפני את כל הדברים לעומק, דווקא בגלל שהנושא הזה כל כך רגיש עכשיו ונתון לשינויים.

mise

New member
ו...

בדיוק אתמול נסעתי לבקר את אחותי, ושמעתי מכל כך הרבה יולדות שמסתובבות אובדות עצות - הן צריכות לרשום את הילד דרך בימ"ש. זה פשוט מרתיח. אותי באופן אישי מרתיח (סליחה שאני מפילה עליך את כל הרתיחה הזו אחרי לידה, זה לא אישי נגדך, זו המערכת!) שהמיילדת לא מסרה את הנתונים לפני הלידה (אין לי רשיון, תהיה לכם בעיה ברישום, אני לא מוכנה אפילו לרשום פרטי לידה, כי זה יכול לסבך אותי) וגם כל התנהלות המערכת דרך בתי משפט. אם יש בעיה עם הבדואים, אז שיתעסקו עם בדואים ואני חושבת שההבדל בין בדואים לישראלים די ברור.

אהבת M

New member
דווקא יש לי פרטי לידה מאודדד

מפורטים ממנה.רמה בינ"ל. באמת. רק חסר האישור. ומצחיק שאת מזכירה ת'בדואים. הבוס של בעלי אמר לו - לך לבדואים בנגב ותשאל אותם איך הם עושים את זה (את הרישום). מסתבר דווקא שאין להם יותר מדי בעיות בענין...

May first

New member
לא ידוע לי על בעייה

של בדואים (וגם אם היה ידוע, לא הייתי מסכימה לחוק מפלה). בכל מקרה, מטרת החוק היא למנוע עקיפה של חוקי האימוץ, שלא יצא שניתן לרשום ילד ע"ש אשה שלא ילדה אותו. למה מיילדת עם רשיון דווקא? אני מניחה שזה כדי להקשות על היכולת לזייף או להציג דיווחי לידה כוזבים (נגיד, מה הבעייה בשבילי לקחת את הטופס של המיילדת שלך ולמלא בו כל פעם פרטים פיקטיביים חדשים?), וההנחה שאנשי מקצוע עם רישוי יהיו נתונים ליותר פיקוח. מצד אחד - בהחלט חשוב ליידע את המיילדת. מצד שני - בעיני לא עניין הרישוי/הרישום והבייורוקטיה לאחר הלידה צריכים להכריע. אם היולדת העתידה בוטחת במיילדת ומרגישה איתה טוב (כפי שהיה במקרה של אהבת M) בעיני זה שווה את המחיר של להגיע לרופא נשים להיבדק תוך 24 שעות.

debby12

New member
מנהל
יש בעיה של בדואים

חלק מהסיבה לחוק החדש היתה בעיה שבה בדואים שנשואים לכמה נשים, חלק פלסטיניות וכמה ערביות-ישראליות, נהגו להגיע לרישום במשרד הפנים עם "אמא" ישראלית שלא באמת ילדה את התינוק כדי שלילד תהיה תעודת זהות כחולה. מעין זכות-השיבה-דרך-לידות-בית החוק לא מפלה בין בני קבוצות אתניות שונות.

למעלה