בוקר טוב

ש איילת

New member
ערב טוב אישה אורחת

"אני מכיר אותו/ה" אולי הכוונה היא לאיזושהיא חזרתיות התנהגותית וחזרתיות בתקשורת.. של המפגש ביני ובין אותו/ה. ואם זה כך אז אני חושבת שלא מכיר אותו/ה ... מכיר אותו/ה רק ע"י התוצאה של התנהלות המפגשים ביניהם.. ע"ס הניסיון. ליל מנוחה נ.ב. תודה על ההמלצה לספר שהבאת.

בוקר טוב איילת.

אהלן, כשאומרים "אני מכיא אותו",מתכוונים בדרך כלל לכך,שמכירים דפוס התנהגות חוזר אצלו,ולכן סביר להניח,שגם כעת הוא ינהג כמו מקודם.. מה שאת אומרת בעצם,שחזרתיות התנהגותית,או חזרה על דפוסי התנהגות,לא מעידים על אופיו של אדם,ולא ניתן להסיק מכך (ע'ס הניסיון),איזושהיא מסקנה,על אופיו! אז נכון שהכללות הן דבר שלילי,ולא נכון באופן מדעי,אך בדרך כלל,כאשר אדם חוזר על דפוס התנהגות,הלוך וחזור,וחוזר חלילה,ניתן להסיק מכך על אופיו,שהוא השתקפות של מעשיו/התנהגותו/דבריו/מיזגו...וכו הפעם,אם לא תסכימו איתי,יהיה פה שמח..... לילה טוב. DiSo

DiSo אני חושבת כמוך ../images/Emo13.gif

אז מה יהיה עכשיו שמח/לא שמח ?
זו בדיוק השאלה שאני רוצה לבדוק אתכם. אופיו יוצר ציפיות?

כמובן,איזו שאלה,

אופי יוצר ציפיות,גם כשהן שליליות! דמייני לך,בוס מאד מתרגז מכל שטות,ומאד ציני,גוער על כל דבר של מה בכך, והנה יום בהיר אחד,כשמעדת בדבר שגרם למדפסת להיתקע שוב,אחרי שהוא חזר והסביר לך מה לא לעשות,כדי שזה לא יקרה-פתאום כשזה מגיע לידיעתו,הוא אומר לך: עזבי אותך מהמדפסת,להכין לך היום לשתות לשם שנוי? ואת ציפית למשהו אחר... דיסו.

בוקר טוב לך,אישה,

אין לי הרבה ציפיות בחיים,חוץ מאשר בחדר השינה שלי. משתדל לא לצפות מאף אחד-לכלום. ואם כבר נפלתי בפח שטמנתי לעצמי,ו"נפלתי",אז מגיע לי... שאלמד לפעם הבאה! דיסוננסי.

מה שניסיתי להבין בשרשור הזה

איך כל אחד/ת מאיתנו מסמן לו את הרגע מכיר/ה? איך אנחנו חושבים עד לרגע הזה? האם יש דמיון בתהליך החשיבה של מכיר/ה ביננו?ומה הוא? האם בתהליך ההכרות נוצרות לנו ציפיות לגבי הדרך שיתנהג/יגיב אותו הוא/היא שהכרנו? ומה אנחנו מרגישים כאשר הוא/היא מתנהגם/מגיבים אחרת מהציפיות? מקווה שעכשיו יותר ברור
אשמח מאוד לתשובות מכווולם

Deerest

New member
מלכודת

מתוך נסיון לנסות לתת לך מענה מספק זה מה שאני כותב אדם מגיב בהתנהגותו באופן שונה לאנשים שונים אדם א מגיב לאדם ב באופן שונה מאשר הוא מגיב לאדם ג. (למה זה קורה זה שרשור בפני עצמו) אם את אדם ב, את רואה התנהגות "קבועה" מצד אדם א עד אשר... נמצאים שלושתכם יחד ואז מה אדם א מתנהג שונה ממה שהכרת עד היום. הגירויים הסביבתיים השתנו ואתם "השתנו" מאפייני ההתנהגות. (אני רואה איך את לוקחת חזרה את השאלות ומניחה אותם בצד חסרי תועלת)

Deerest

New member
מה זה אומר?

שכשאני אומר על אדם אני מכיר אותו זה אומר שאני מכיר את ההתנהגות שלו כאשר הוא נמצא איתי לא עם מישהו אחר אבל... אם אני יודע את מניעיו ואת הלכי מחשבתו אני יכול לצפות מה הוא יעשה אני יכול גם להתאכזב כמו משחק שח.

ציפיות ואכזבות

איך אתה הורג אכזבה מאדם יקר שאתה מכיר את התנהגותו מניעיו והלכי מחשבתו?

Deerest

New member
כמו בסרט

הנוסע השמיני אני הורג את הנשא. לא אל תצחקי, משהו בך מת, קטן כגדול, לאחר דבר כזה. אבל זה בהנחה שהייתה אכזבה.

Deerest

New member
אספר לך על כל הסרט עכשיו

אכזבה מסוג זו שאת מדברת עליה היא כה עמוקה, ויש כמה אפשרויות "מחיקה" לחתוך - להפסיק לצפות כדי לא להתאכזב יותר - הגנה לפעם הבאה. לכסות - לנסות לשכוח, להתאכזב מחדש, לכעוס, לשכוח - לולאת הרחמים. לטפח - לשים בסלון, לדעת שזה קורה, להמשיך הלאה...

Deerest

New member
שכר לימוד

איני חושב שיש כאן אפשרות בחירה, כאילו... שכולן טובות וצריך רק לבחור את זו שמתאימה. שתי הראשונות מאד מגבילות, מאד מעכבות... ומאד "טבעיות" שתי הראשונות הן שכר לימוד של השלישית.

ואם

קשה לי עם השלישית גם אז זה אומר שלא שילמתי מספיק שכר לימוד? הולכת להזיע אני אחשוב על זה שם תודה שאתה עונה לי

למעלה