בוקר טוב

מבנה אישיות

אחרי שאתה אומר לעצמך אותו/אותה אני מכיר ...אתה משייך אותו/אותה למבנה אישיות? למבנה אישיות יש התנהגות צפויה?

סליחה שאני מתפרץ!

אישה,מבנה אישיות הוא משהו שהוא בקטגוריית על לאופי. האופי גמיש יותר ממבנה האישיות,שהיא עקשנית יותר מבחינת היכולת שלה לשנות את המבנה שממנו היא מורכבת. "אופי חלש",אומרים בדרך כלל על אישיות מסוימת,שמתאפיינת בתכונות "חלשות" לא משייכים למבנה אישיות בדרך כלל,כי לא כל אחד באוכלוסיה,נחשף למושג הזה כל יום שני ורביעי,ולכן מדברים על אופי,או התנהגות,או כינויים שתפקידם לתאר טוב יותר את אופיו של האדם. מה אכלת לצהריים? (אני לא שואל סתם ככה..) להשתמע.

קבל ../images/Emo67.gif ותרגע

מה אתה מתעצבןןןןןן כולה פורום דירסט רוצה לקרוא לזה מבנה אישיות יש לך בעיה עם זה חחחחחחחחחחחח וגם דירסט הוא לא כל אחד באוכלוסיה דבר יפה!

Deerest

New member
לא

מבנה אישיות לא "מתנהג" מבנה אישיות זה כמו שלד שעליו מלבישים צורות וצבעים שונים. אני לא מסתכל על התנהגות ככלי להכיר אנשים... אני משוחח איתם. בואי נעשה תרגיל קטן צפי בטלויזיה בתוכנית ארוח, דיון או כל אחת שיש בה מראיין ומשתתפים. הנמיכי את הקול לאפס תקשיבי לתנועות שלהם, למבט, למבע, לשינויי התנוחות יש שם כל כך הרבה אמירות פנימיות זה כמו... מחשב שיש בו מערכת הפעלה (מבנה האישיות) ועליה מלבישים תוכנות (התנהגות).

כתבתי לרוח באתר שלו

שתהליך ההכרות הוא כמו הגדרה בשבילי ושציפיות זה חלק מההגדרה. שפת גוף זה מאוד חשוב,אבל אני צריכה לשמוע ולחשוב. ספר לי במילים פשוטות איך נוצרות ציפיות אצלך?

Deerest

New member
תהליך

הן פשוט הפסיקו להופיע, הציפיות תוך כדי הבנה שהן כמו בועות הסבון האלו מצד שני ישנן ציפיות המבוססות על קחתן קח כסף תן שרות קח שאלה תן תשובה ויש עוד... (ואעבור לרבים) וכאן אנחנו נוטים להתבלבל קשות. עם דבר שלא הגדרנו וחשבנו שהוא/היא חושב/ת כמונו ות/יגיב כמונו ות/יחזיר לנו כמו שאנחנו היינו מחזירים על מעשה כזה והנה נולדה אכזבה חדשה.

אני

מבינה שהם כמו בועות סבון השארתי להם מקום קטן בלב בשביל הנוסטלגיה תגיד לי דירסט מה זה אצילות נפש? זה חשוב לי מאוד תודה

Deerest

New member
למען הדיוק

הן מתפוצצות, כן? ונעלמות כלא היו. לאלו הבועות התכוונתי. אציל נפש... ... ... לפי דעתי... וזה בעזרת המשפט גילה אצילות נפש... אדם, שנפשו (מחשבה + לב) גורמת לו להתנהג, בפעמים מסויימות, בניגוד לטבעו, באופן מפתיע, ועל חשבונו ציד שהניח לטרפו, לא, לא... צייד, שתוך כדי מסע הצייד שלו, מגלה חיה פצועה ומציל אותה, חיה, שבמצבים אחרים הוא היה צד אותה ללא רחמים. אלו שבתקופת השואה סיכנו את חייהם בהסתירם יהודים. זה שאומר: "הוא צריך את זה יותר ממני, כרגע, אני כבר אסתדר בלי זה"

למעלה