בוקר טוב

דרך אגב

מיד אחרי שהזעתי שמתי אותה בסלון ונתתי לה טיפול כואב אני נפרדת מהציפייה האחרונה אני בשלב האבל אבל

Deerest

New member
מה ההבדל?

בין "התנהגות אחרת" ל "התנהגות שונה" אני מדבר על התנהגות לא על "אני".

אני חייב להתעצבן ממש בכדי לעשות

"שמח". לעשות "שמח",אצלי זה לא לפי הזמנה מיוחדת. אני חייב להתעצבן ממש,לא מלאכותית...... הכל תלוי בך,לא בי. אני לא מאיים,אני משתפך. בוקר טוב. נ.ב-את מסכימה איתי,לגבי מה שכתבתי לאיילת,נכון? ניסית רק לעצבן,אם הבנתי אותך נכון...

לא, הכל תלוי בך...

אם תרצה תעשה, אם לא אז לא. אני לא קשורה למה שאתה "עושה" איתי בראש שלך. בכל מקרה, החלט ועשה. מה שתחליט. אין צורך להודיע מראש. לא הבנת נכון, לא ניסית לעצבן. למה אני צריכה לעצבן, מה יצא מזה? לא חושבת שלהתעצבן זה משהו שכדאי שיקרה, ואם קורה, אז... מחכים וזה עובר. לא נורא. וגם לא חושבת שלהתעצבן קשור לשמח, אולי להיפך. ההסכמה או לא, שלי, לגבי מה שכתבת לאיילת אינה רלוונטית, כל עוד אתה חושב שאני צריכה להסכים, או לא, עם משהו.

כשאני מתעצבן,אני אוהב את עצמי!

עובדה! הרבה אנשים שהכרתי,אחרי שהתעצבנתי עליהם,וגם הם עלי,הפכו להיות חברים שלי,ואני תפסתי את הראש ושאלתי: "ריבונו של עולם,למה היינו צריכים להתעצבן בכדי שהעניינים יסתדרו"? דיסוננס.

ש איילת

New member
ערב טוב דיסו

מצד אחד, אני מסכימה שפלוני יכול לאפשר לעצמו להסיק לגביו/ה מסקנות ויכול להניח מראש הנחות לגביו/ה בשל דפוס התנהגות שחוזר על עצמו לגבי אותו/ה אחד/ת בעיני פלוני.. מצד שני, אולי יש התנהגויות אחרות לאותו אחד, אשר לפלוני לא יצא/ יוצא להכיר עדיין. כלומר, יש סיטואציות אחרות, מקומות אחרים..אשר לפלוני לא יצא לראות את אותו אחד בהם...ואם היה רואה היה... מופתע.

חושב כמוך,

כמובן שלא התכוונתי לאמר שע'פ התנהגות,אפשר לנבא הכל. ככה את מכירה אותי איילת? תודה,דיסו. אגב,קראתי אותך בעוד פורום,והיה כיף...

ש איילת

New member
תודה..

פעם נחמדה פעם לא פעם שקטה פעם רעשנית פעם תלותית פעם מנהיגה פעם צוחקת פעם בוכה פעם טפשה פעם חכמה פעם כועסת פעם מלאה באהבה וחיוך.. פעם מקשיבה פעם לא פעם עושה שיעורי בית טוב טוב פעם באה על עיוור.. פעם עומדת בציפיות ובפעם הבאה.. האם תכיר אותי בפגישה הבאה..?!? כשלא מתאים לציפיות שלי אני מופתעת או מאוכזבת או שמחה או בהלם או כועסת או מחייכת או..כל מיני בעיקר, לא לצפות לשום דבר.. אולי רק קצת.. איילת

ריקוד הכעס/הרייט לרנר../images/Emo91.gifמס2

אני אשמח תמיד להמליץ על ספרים שעזרו לי
אני מבינה שאת אומרת אנחנו מכירים התנהלויות של מצבים שהתנסינו בהם איתו/איתה. לא ניתן לצפות התנהלויות בסיטואציה חדשה?

ש איילת

New member
הי..

לגבי שאלתך, לוא דוקא... הרי תמיד אני יכולה לצפות התנהלויות בסיטואציה החדשה עם אותו אחד.. אבל אני גם יכולה להתנהל קצת אחרת בסיטואציה החדשה וכך גם אותו אחד שאני מניחה שאני מכירה אותו.. מה שאני מנסה לומר, הוא שאני לא תמיד הייתי רוצה לצפות לדברים מוכרים בסיטואציות חדשות עם אותם אנשים.. אני חושבת שכשצופים התנהלויות..כמו שמניחים מראש ש.. יש בזה משהו שסוגר אפשרויות..מקבע מצבים שיכולים להיות אחרת, להיות גם שונים.. תאורטית קל לי להגיד את זה. מעשית...מקווה שהמחשבה הזאת תתרום לי.

Deerest

New member
כשאני אומר

אני מכיר אותו/ה זה אומר ששיחקנו הרבה את משחק השחמט. אני יודע מה המניעים אני יודע את הלכי המחשבה וזה כל הזמן משתנה. אבל יחידות הזמן מאד ארוכות.

Deerest

New member
כמה מישורים

יש הבדל בין שני המשפטים הבאים: 1. אני יודע מה יגרום לו להתרגז. 2. אני יודע שהוא יאכל את זה. לאיזו היכרות את מתכוונת?

לוקחת את ה"וודאי"

הלכי מחשבה של אותו אחד/אחת איך נקרא לזה(הלכי מחשבה שקשורים אחד בשני)? אופי?

Deerest

New member
בואי נקרא לזה...

מבנה אישיות אולי. לאופי אין קשר למה שאני אומר. אופי בדרך כלל מתייחס ומעיד על התנהגות, ואת זו הייתי מגדיר כבלתי צפויה. אגב, הלכי מחשבה אינם קשורים.

למעלה