שאלה בענייני הגיינה

שיפסלה

New member
../images/Emo141.gif שאלה בענייני הגיינה

באיזה אמצעי הגיינה למחזור החודשי השתמשתן בהיותכן נערות ולפני ההריון ובמה אתן משתמשות עכשיו אם יש הבדל אשמח אם תפרטו למה ואני אתחיל: בנערותי מאוד אהבתי להשתמש בטמפונים אחרי הלידות, עוצמת המחזור השתנתה וגם קראתי איזה מחקר (שאני לא יודעת עד כמה הוא מבוסס על הסכנות בטמפונים) ובעקבות זה חזרתי לתחבושות.

האמת היא שגם אני היום רק על תחבושות

עוד לא, אבל כשיגיע המחזור. על טמפונים אני לא יכולה לחשוב יותר.

אביטלתל

New member
הגיינה

בנערותי השתמשתי בטמפונים בשלב מסויים (סביבות גיל 25) עברתי לתחבושות always בכלל שקראתי על תסמונת ההלם ההיא, ובהיותי אדם מפוזר שבהחלט יכול לשכוח להחליף טמפון, החלטתי להפרד מהם לפני כמה שנים עברתי לתחבושות שקונים בחנויות טבע שהן יותר ידידותיות לסביבה ואינן מכילות בשמים למיניהן או חומרים שמזיקים לגוף שלנו לפני חודשיים בערך אחרי המחזור הראשון שאחרי הלידה קניתי תחבושות רב פעמיות מבד

אפרת12

New member
גם אני בערך אותו הדבר

מאז ומתמיד היתה לי העדפה סמויה לתחבושות, אבל עד שלב מסוים השתמשתי גם בטמפונים. אבל מתישהו, לא זוכרת בדיוק מתי - אבל כנראה גם באמצע שנות ה-20 שלי מצאתי את עצמי מסתדרת יופי עם תחבושות בלבד. במיוחד מאז השיפורים הטכנולוגיים העצומים בתחום...

lulyK

New member
הגיינה (איזו מילה נקייה):

בנערותי - טמפונים. בשנים האחרונות, תחבושות. טמפונים הםא מצעי לשעת חירום בלבד (אם כנגד כל הסיכויים בא לי לשחות).

yaelia

New member
כשהייתי קטנה רק טמפונים

בשנתיים האחרונות ממש קשה לי המחשבה עליהם ואני משתמשת בתחבושות. אבל במחזור אלים כמו שאני חווה כרגע (אחרי חמישה חודשים שהוא נעלם לו הופיע ושב בגדול), אז מנסה גם טמפונים כשאני צריכה להיות זמן רב מחוץ לבית. לפרקי זמן קצובים מאוד.

בימבילי

New member
בנערותי ולפני ההריונות -

טמפונים. מאז הלידה האחרונה המחשבה הזו מזעזעת אותי ואני פשוט לא מסוגלת יותר (אחרי כמעט 20 שנה). מאז שיש לי התקן, אין לי כמעט דימום ואני לא משתמשת בכלום. התחתונית שאיתי מספיקה (די והותר).

הדר לצ

New member
לא מקורית - עונה את אותה תשובה כמו

כולן. אמנם ניסיתי פעם אחת טמפון אחרי הלידה (קיסרי), אבל נהיתה לי כזאת מיגרנה שלא ניסיתי שוב.

אדר שלי

New member
לא זוכרת כבר מה זה...../images/Emo141.gif

לפני ההריון - טמפונים, מאז הלידה - כלום (עוד לא קיבלתי מחזור...)

ליצה

New member
same same

עוד לא קיבלתי מחזור (אם כי יש לי תחושה שהוא עומד להגיע כי כבר כמה ימים כואבת לי הבטן. לפני ההריון טמפונים.

משוש30

New member
ob normal אז ועכשיו השתנה רק

אורך המחזור שעכשיו נמשך יותר משבוע כל 3 שבועות תמריץ נהדר להיכנס שוב להריון...

טיפוטף

New member
כמו כולן!

טמפונים מתחילת המחזור החודשי שימוש הולך ופוחת בטמפונים מאז הלידה הראשונה כיום שימוש נדיר בטמפונים, ממש רק פעם ב-. הרבה יותר נוח לי ופחות כואב לי עם תחבושות. במיוחד לאור כמות הדימום....

אלינה12

New member
טמפונים כל הזמן

מה שהשתנה זה שפעם היה מספיק לי normal ואחרי לידה ראשונה רק "אקסטרה סופר פלוס"
. בימים חלשים אני גם מסתפקת בתחבושות, אבל בימים החזקים, אני פשוט חייבת טמפון, יש לי לפחות כמה שעות של מנוחה בלי להתעסק בכל העניין הזה.

cookie1

New member
טמפונים אז ועד לאחרונה

אם לפני שנה נחשב עד לאחרונה

מעיןבר

New member
תחבושות מאז ולתמיד

לקח לי המון זמן ללמוד לשים טמפון
אז בינתיים היה ברור שמשתמשים במה שאפשר... אח"כ כבר הייתי רגילה והמשכתי (במיוחד עם השיפורים של always). גם לא אהבתי את ההתעסקות עם טמפונים בשירותים של בי"ס וללילה זה לא בא בחשבון בשל תסמונת ההלם הרעלי. עדיין, תמיד גם יש לי חבילת טמפונים בשטח כי יש אירועים שזה בכ"ז עדיף (למשל - כשאני לובשת שמלה התחבושת לפעמים משפשפת לי...).

g a n i

New member
עינבלית,מה את עושה עם קופסאת ההשריה

(נדמה לי שדרכינו הצטלבו כבר בעבר בדיון בנושא
) אני- רק עם טמפונים, גם אחרי הלידה הראשונה (הפעם בנתיים עדיין לא קיבלתי מחזור), למרות שהשתעשעתי במחשבות על mooncup. פשוט יום שלם בעבודה בלי אפשרות להתרענן ועם תחבושות נראה לי
וה"חיים הנורמליים" סחפו אותי
הפעם (לעתיד) אני חוככת בדעתי: אולי שיטת מירב שרמן? אולי באמת רב=פעמיות? אני מאוד סובלת מתחושת הפלסטיקיות והחיכוך של החד"פ, ותיאורי הנוחות של הפלנל מאוד מפתים, אבל ההתעסקות נראית לי
מה החצי אומר? בנתיים קניתי יומיומיות (תחתוניות מבד) אבל הן עדיין במגירה

עינבלית

New member
איני משתמשת בגביעונית

אבל עם הרב פעמיות ושיטת מירב שרמן אני מסתדרת מעולה, פשוט הרבה הרבה ביקורים בשירותים. היומיומיות מעולות לימים האחרונים של הווסת. לוקחת איתי בתיק בתוך שקית הבד תחבושות ר"פ ושקית נילון קטנה. המשומשת עוברת לנילון והחדשה לתחתון. בערב כולם מושרות ללילה בקערת מים קרים. בבוקר- למכונת הכביסה ביחד עם שאר הכביסה. אח"כ הן מתייבשות על חבל/מיבש תלוי בסבלנות שלי... החצי רגיל לתחתונים בקערה
אז גם תחבושות לא ממש משנה. נראה לי שזה לא מפריע לו. עם כל ההתעסקות, מגע הפלנל פשוט משנה הכול ושווה הכול. הפלסטיק של הח"פ פשוט לא נעים.

למעלה