שאלה בענייני הגיינה

טיפוטף

New member
אני אסביר:

ראשית: יש מחקרים בזמן האחרון שמדברים על נזק אפשרי כתוצאה מהכימיקלים שמשתמשים בהם בטמפונים (גם בתחבושות אבל הן פחות "חודרניות"). שנית: פטריות למיניהן: רעה חולה ש- 99% מהנשים סובלות ממנה בתקופה כזו או אחרת. חברות הטמפונים בעצמן מודות שהן יכולים לגרום לנזק -ולראייה, ההוראה לשים טמפון קטן יותר כשהדימום נחלש. הטמפון סופח לא רק את הדימום אלא גם מייבש את דפנות הנרתיק ופוגע בהן. אולי לנובי ולמעין יש הסבר יותר "מדעי" ממני, אבל במבחן התוצאה כולכן תסכימו שמרגישים את זה, לא? כאחת שלא סבלה מי יודע מה מפטריות אבל בהחלט היו אפיזודות כאלה מידי פעם, אני חייבת להגיד שלא ברור לי מדוע אין התוויה חד משמעית כזו, שלא להשתמש בטמפונים במצב כזה ובכלל למניעה אצל נשים שחוטפות לעיתים תכופות התפרצות של פטריות. שלישית: ההרגשה האישית. הכאבים רק יותר גרועים. היות ואני מעדיפה להשתמש בתחבושות ולא לקחת משככי כאבים, זו הבחירה שלי. רביעית: לא הלכתי למירב שרמן, אבל אני מיישמת את התרגילים בהצלחה לא מועטה בבית. מומלץ.

nubi

New member
אתן חייבות להסביר לי

מה זה מירב שרמן (או מי זאת). אני מסכימה איתך מאוד לגבי טמפונים. הבעיה היא שהתחבושות הדקות למחזור עשויות בדיוק מאותם החומרים.

דפנה מי

New member
לימים הראשונים

בטמפונים, בד"כ מיני. לימים הקלים או ללילה תחבושות ו/או מגן תחתון. כיום אותו דבר-רק הוכנסו למאגר גם טמפוני נורמל והתחבושות הולכות ונדחקות. ממש לא נעים לי איתן כבר.

nubi

New member
משתמשת

רק בתחבושות. בצבא השתמשתי בטמפונים ואיפשהו אחרי הפסקתי. למה? כי זה לא בריא. גם התחבושות עשויות מאותם החומרים-אבל אין לי כל כך ברירה. אני מעדיפה את אלו של "וואניה" אבל הן נוזלות מהצדדים. אז חזרתי לאולוויז. חוץ מזה שאחרי הלידה יש לי מחסום פסיכולוגי לגבי טמפונים.

cookie1

New member
אז מי זו באמת מירב שרמן ../images/Emo12.gif

ומה שיטתה המדוברת ???

ה ו ב י ט

New member
לפני הלידה- טמפונים. עדיין לא

קיבלתי מחזור מאז הלידה (5 חוד' זה בסדר...? מניקה מלא) אבל כשאקבל - רק תחבושות. לא מסוגלת לחשוב על טמפונים.

יעלי ס

New member
אף פעם לא השתמשתי בטמפונים ../images/Emo3.gif

רק תחבושות של אולויי וכאילה. כאשר יחזור לי המחזור אשתמש באותן תחבושות.

טיפוטף

New member
לא מכירה את מירב שרמן אבל קראתי

את האתר ועוד לינקים שהסתובבו ברשת, והחלטתי ליישם. הולך מצויין. למרות שלי יש דימום אדיר. זה לא שאני יכולה "להתאפק" יום שלם ואז ללכת לשירותים ולשחרר ליטר דם. אני משתמשת בתחבושת (חד פעמית) מהעבות, רחבות וארוכות ביותר, וכשאני מרגישה לחץ - או כשאני כבר מתחילה להרגיש טפטוף קל - אני מכווצת חזק ורצה לשירותים ומשחררת שם כמויות. גם לשחרר זה לא קל בהתחלה, צריך ללמוד איך לעשות את זה. ברור שאם באותו הזמן יש יציאות מצד זה או אחר אז השרירים משתחררים ביחד. נכון? אז תנסו להתאמץ, לשחרר כאילו יש הפרשות מצד זה או אחר, ואז ייצא גם הדימום. התוצאה המתקבלת - אפשר בהחלט לוותר על הטמפונים. אחת הבעיות עם הטמפונים, היא שבעצם הם מדכאים את יכולת השליטה וההתאפקות הטבעית שלנו. הם פשוט שמים "פקק" שמאפשר דליפה כאשר הוא מתמלא ואז הבעיה היא שאנחנו שוכחות איך לשלוט. אנ לא אכנס כאן לתאוריות פמיניסטיות של האינטרסים העומדים מאחורי כל העניין הזה אבל אם אנחנו מדברות על הבריאות שלנו, לדעתי זה מאוד כדאי גם בגלל הפגיעה בדפנות הנרתיק שגורמת לפטריות, גם בגלל הסיכון לסרטן וגם בגלל הפגיעה בסוגרים - זה קצת מצחיק (בעצם עצוב מאוד) שכל כך הרבה נשים מתלוננות על דליפת שתן ומצד שני לא עושות את הצעד הכי קטן על מנת ללמוד איך לחזק את השרירים. אני רוצה לחזור ולציין שלא ללמדתי בצורה מקצועית את העניין אלא ניסיתי להבין לבד ממה שמסתובב ברשת ובהתאם להגיון שלי ולתחושות הפיזיות שלי, ויתכן מאוד שלימוד ותרגול מסודר עם הפיזיותרפיסטית הזו היה מביא לתואות הרבה יותר טובות. ובקשר לתחבושות החד פעמיות שאני משתמשת בהן, בהחלט הגיוני שגם הן עלולות לגרום לנזק הן מעצם היותן אטומות ומיוצרות עם כל מיני כימיקלים שעלולים לפגוע בגוף, באופן זהה לטמפונים. אבל - ואולי אני משלה את עצמי - לדעתי עצם העובדה שטמפונים ממש חודרים לגוף - כל נזק אם יהיה, חמור יותר בשימוש בהם מאשר בשימוש בתחבושות. עוד לא הצלחתי להביא את עצמי לרכוש תחבושות רב פעמיות ואולי אגיע לזה יום אחד, לפחות אחת לניסיון... גם אותי מראש דוחה ההתעסקות עם זה, עצם החזרה לתחבושות היתה לי בלתי נעימה בחודשים הראשונים. עוד נראה .

עינבלית

New member
משמח לקרוא את התיאור שלך לשיטת

מירב שרמן. זה בהחלט זה, תפסת את הפטנט. לא מחכים לסוף היום אלא שותים הרבה מים ואז כל פעם שרצים לעשות PP (בערך אחת לשעה) משתחררת גם כמות של דם שהמתין לשחרור בנרתיק. כשאת חוזרת מהPP את שותה עוד 2 כוסות מים וככה מבטיחה שהשלפוחית תאותת לך מתי ללכת לרוקן. הרבה יותר קשה לכווץ ולהרפות השרירים בלי הPP-בכדי לשחרר, אך גם זה אפשרי ולאחר תרגול של שלושה מחזורים זה אפילו מקל מאוד (מניסיון).

טיפוטף

New member
באמת שתייה מרובה תעזור לשחרר

אבל כמו שכתבת יש ערך גם לחיזוק השרירים בפני עצמו, גם בהעדר ה- PP. (או KK) ותודה לך אישית, בעקבות אחת ההודעות שלך לפני כמה חודשים התוודעתי לכל העניין!

שִירָה

New member
אבל לא השתמשתי לאחר הלידה

כי הפעם האחרונה שקיבלתי מחזור היתה לפני הלידה, ומאז אני שוב בהריון. כבר יותר משנתיים וחצי בלי מחזור

למעלה