שאלה בענייני הגיינה

lulyK

New member
את משלבת בין מירב שרמן

לרב פעמיות? למה לא רק מירב שרמן? חשבתי שזה פשוט פותר את כל ההתעסקות.

עינבלית

New member
כי כשאני מחוץ לבית

ואין שירותים זמינים...אני נאלצת לטפטף. ואז התחבושת חיונית ביותר.

lulyK

New member
לא חשבתי על זה.

באמת לא הגיוני לתכנן יציאות מהבית עם מסלול של שירותים ציבויים בדרך....

g a n i

New member
החצי שלי../images/Emo5.gif

אז נכון שהוא לא קובע אבל גמ הוא חי ב
הזה
וגמני קצת
בעניין הקערה אבלת צודקת הפלסטיק פויה מאמינה שבבוא היום אנסה שרמן וגביעונית
ואחליט

דפנה מי

New member
אני לא באה לתקוף או לעורר פרובוקצית

אבל תאור כזה מעביר בי צמרמורת ומזכיר לי את הדרך שאמא שלי לימדה אותי בגיל 12 לשים תחבושת ועליה צמר גפן והכל מוכתם ונדבק ומזוויע. זה הגייני ככה-רב פעמי? ואת כל הזמן נשארת עם ההכתמה או מוגבלת למקלת/שירותים צמודים. המודרניזציה התקדמה רבות ויש המון שכלולם לנשים מאז, בפרט הטמפונים ופרט למקרים מאוד קיצוניים ממש לא שמעתי על עניין ההלם הזה שקרה בפועל למישהי. מאוד מפתיע אותי

עינבלית

New member
ההיגינה נקבעת על ידי המשתמשת

התחבושות נראות כמו הח"פ הרגילות, עם כנפיים שנסגרות בתיק-תק, עשויות פלנל וממולאות בבד מגבת. ללא שיטת מירב שרמן החלפת התחבושות היא כמו בחד פעמיות- לפי קצב התמלאות התחבושת. לא צמר גפן- זה ממש לא!!! דמייני תחבושת חד פעמית עשויה בד נעים למגע- הצלחת? זהו. ולגבי טמפונים- יש טמפון רב פעמי הקרוי גביעונית. הסיבה שמאחורי הרב פעמיות היא דאגה לאיכות הסביבה. עוד מידע כאן

אני מכירה לא מעט נשים שסובלות

מאי סבילות לטמפונים, אני בינהן. לקח לי זמן להבין שהמגרינות בזמן מחזור הן בשל הטמפון ופחות בשל המחזור עצמו. מאז, למעלה משמונה שנים, טמפונים רק לזמן קצר ולמקרים נדירים מאוד. שאר הזמן תחבושות. ולמעשה, רוב הזמן השתמשתי בהנקה (לא היה לי מחזור בזכות ההנקה).

משוש30

New member
../images/Emo12.gif אז אתן משתמשות בתחבושות...

ואני ניסיתי להבין מי לעזאזאל משתמש בדבר הזה כשיש טמפונים...אני רואה שהקהילה דווקא גדולה... מישהי מוכנה להסביר לי למה אחרי הלידה לא הצלחתן לחזור לטמפונים?

עמית@

New member
לא היו לי הרבה מחזורים בין ההריונות

אבל הטמפונים פשוט התחילו לכאוב לי
מוזר..

שיפסלה

New member
גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה

אני דוקא חזרתי לטמפונים אחרי הלידה הראשונה ואולי גם אחרי השניה אח"כ עוצמת הדימום כ"כ פחתה וגם קראתי את הכתבה ההיא שזה גרם לי לעבור לתחבושות התחושה האישית שלי עם טמפונים היא הרבה יותר נקיה.

lulyK

New member
אני לא יכולה להסביר למה אחרי הלידה,

כי קשה לי עם זה כבר כמה שנים טובות..... בעיקר המחשבה על גוף זר מלא בחומרים כימיים שמלבינים ומכווצים אותו תקוע לי ליד הרחם.

cookie1

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

הייתי בטוחה שימי התחבושות פסו מן העולם מזמן

מעיןבר

New member
כמה דברים

למה לא טמפונים:
אולי לא תאמיני לי אבל פשוט לא נוח לי ולא נעים. כשהטמפון מתמלא הוא מציק לי וגם יש תחושת יובש לא נעימה (ע"ע יותר מדי מייבשים). עוד משהו - החוט מציק
בסופו של דבר אני מעדיפה תחבושת שהיא חיצונית על פני ללכת עם משהו פנימי. גם נראה לי נכון יותר לתת להכל להתנקז החוצה מהגוף ולא להישאר בתוך הנרתיק ולשמש כמצע לפטריות וחיידקים.
תסמונת ההלם הרעלי מפחידה אותי - היא קשורה אם אינני טועה בספיגת יתר של מגנזיום שמעכב את החיידק שגורם למחלה.
לא אוהבת מוליך אז לא נעים לי להחליף טמפון בשירותים ציבוריים. ובעניין אחרי הלידה - אני מניחה שזה מתחיל בפחד שדומה במקורו בפחד מפני קיום יחסים, וממשיך כהרגל כי התחבושות המודרניות באמת טובות אז מתרגלים בקלות.

תומרלי

New member
בעיקר טמפונים

אם כי אחרי ההריון המחזור המאד קצר שלי התקצר עוד יותר והדימום הוא זרזיף דלוח, כך שהטמפון די יבש וזה כואב, אז השתמשתי גם בתחבושות. אבל בעיקרון אני מעדיפה טמפונים.

הגרי3

New member
שנים שאני משתמשת אך ורק בתחבושות

טמפונים זה רק למקרי חירום. כנערה השתמשתי בהם יותר (אך לא בלעדית).

למעלה