ט"ו בשבט בתפוז
אנשים

ועוד שאלה קטנה-

דברתם פה איפשהו על פקטורים. אז במידה ויש פקטור. אני רואה את הציון כבר עם הפקטור או שהוא ניתן בדיעבד? (ז"א בהתחלה מפרסמים את הציונים ואז רשום: להוסיף פקטור של X נק? או שמלכתחילה אני רואה את הציון המנורמל?)

IdanXP

New member
תלוי

יכתבו בהודעה מה לגבי הפקטור. יכול להיות שיכתבו שניתן פקטור ואלו הציוניים הסופיים (כלומר כוללים את הפקטור) ויכול להיות שיכתבו שיש להוסיף לציון שמופיע X נקודות. בד"כ בחוג לכלכלה הציונים שמפורסמים הם כבר עם הפקטור, אבל תשים לב מה כותבים בהודעה.

אליהו ד

New member
במבואות כותבים במפורש אם יש פקטור

טוב שהמבחן הוא לא שכפול של המבחן של שנה שעברה..

הציון מגיע עם הפקטור...

אם תצלם את הבחינה תראה את הציון האמיתי, ואז תבין כמה נקודות פקטור ניתנו.

stkachov

New member
היה קשה אהה?

השאלה ה 4 הרסה לי בחינה שהייתה יכולה להיות ממש מוצלחת... גררר

stkachov

New member
ועוד: תופעות לוואי מהסתברות

אני עכשיו לומד לאינפי, אז כשאני מחפש נק' קיצון ומשרטט את הטבלה, אני רושם בשורה למעלה X, ובשורה מתחת p(x) instead of y'(x

איך יש לכם כח?!

אתה לא צריך תקופת צינון (יום נגיד?) בין המבחנים? (ואם למדת טוב להסת', זה היה אמור להכין אותך, באופן חלקי לפחות, גם לאינפי.. <אינטגרלים, נגזרות..>).

stkachov

New member
אני בסדר

כי אני לא עשיתי מבוא לכלכלה, אז למדתי ישר להסתברות וקצת לאינפי. עכשיו פתרתי איזה מבחן של זפקוביץ ויצאתי מעודד
אגב, שאלה 4 בהסתברות הייתה 25 נקודות. אני מקווה להוציא ממנה איזה 10-15, ואני אהיה מרוצה.

אה, חי טוב אתה...

אמרתי 25, אבל מישהו התעקש על 20 והיה ככ משכנע שגם אני כבר התחלתי להאמין בזה.. טוב, נו, אולי גרדתי בה כמה נק'. אבל עדיין זה ז' רציני. הסתברות היה הקלף החזק שלי, בניתי עליו כעל מעלה ממוצע ושלא אצטרך לעשות בו מועד ב' (כי בשאר הקורסים אני צריך ללמוד הכל מ0, אז רוב הסיכויים שאצטרך-בסיטואציה שנוצרה-לגשת לשני מועדים בתקווה שבאחד מהם אצליח לאלתר מספיק טוב), אבל עכשיו רק נשאר לקוות שמועד ב' לפחות לא יהיה קשה יותר... ד"א, איזה ספר טוב יש באינפי? שמעתי של ציון קון והוכמן (או משהו כזה), נכון?

stkachov

New member
בן ציון קון

אבל אני לא חושב שיש צורך בספר הזה. בטכניון לומדים ממנו בעיקר, אבל אינפי זה קורס בהרבה הרבה יותר נמוכה וזה רק טכניקה כל המבחן, כך שממש אין צורך בשום ספר. תעבור על ההרצאות ועל התרגולים, ולאחר מכן תתחיל לפתור בחינות של זפקוביץ'(ויש המון כאלו באתר האגודה). לדעתי זו ההכנה הכי טובה.

אליהו ד

New member
לא לא נראה לי הניצה ברקן הזאת הוסיפה נושאים

תכלס אכלו אותה שנה א אבל כל אחד אוכל אותה מכיוון אחר בקורסים שונים ככה שזה מתאזן כמו שאם מגדילים את G בשע"ח קבוע אז רק הייצוא אוכל אותה בזמן שאם זה שע"ח נייד גם I אוכל אותה

amitk80

New member
היא אמנם מרצה קשה

אבל שמה של ניצה ברקן הולך לפניה בהרבה מקומות. היא מאד מסודרת והשאלות בתרגילים שלה הוגנים. עבדתי על התרגילים שלה גם במבוא לסטטיסטיקה וגם במודלים סטטיסטים א'.

למעלה