לידה כחוויה משותפת
אני תופסת את הלידה כחוויה משותפת בכמה מעגלים- היולדת עם עצמה, היולדת עם בן זוגה, היולדת עם מלווים אחרים אם יש וכד'. אנחנו היולדות, זה נכון, אבל הילד הזה הוא של שני אנשים. אני מפרידה פה לכמה מצבים- מקום הלידה (נאמר בית או בי"ח לצורך הדיון) לבין אופן הלידה (למשל שימוש במשככי כאבים). על מקום הלידה, לא חושבת שהייתי יולדת "דווקא" בבית אם לבנזוגי היתה התנגדות חריפה לענין (לאחר דיון מושכל, כמובן), לא חושבת שהייתי מחפשת לעשות כזו חוויה מדהימה "בכוח". באופן אישי גם לא הייתי יולדת לבד, בשום תפאורה שהיא (נראה לי בלתי נתפש). לגבי שימוש במשככי כאבים, בהקשר הזה זה בפירוש הגוף שלי ולא שלו, והתהליך הפיזי שלי ולא שלו, וכן הייתי מתעקשת יותר על דעתי. לפעמים יוצאת לי לראות בחדרי לידה נשים ש"נשברות" ומבקשות אפידורל, ובאמת נכון להן לקחת אותו בשלב הזה (כי אם לא יצליחו לנול ולצבור כוחות, תהיה התערבות רפואית- למשל), והבעלים "מזכירים" להן שהן רצו בלי. לרוב אלו אותם זוגות שבאו "ללידה טבעית" בלי להתכונן לנושא יותר מהכרות כללית עם הקונספט הטרנדי... במצב כזה אני לרוב מרגישה, שזו זכותנו להחליט על גופנו בלידה. יש פה איזון מאוד עדין בין מה שהיולדת אומרת שהיא רוצה לבין מה שהיא באמת רוצה, ואם היא מדברת מתוך כאב של ציר או מתוך מקום שבוחר. ופה, לדעתי, זו בחירה שלה. עם זוגות שהולכים מוכנים לקראת לידה פעילה (ביתית או לא), אני חושבת שכל הסוגייה עולה כמה שלבים. הם באים לקראת כל נושא הלידה הרבה יותר מגובשים בידע ופחות בסיסמאות. אני מאמינה, שללידה פעילה הייתי לוקחת דולה או מיילדת פרטית בבי"ח, ואת שתיהן כמובן אם זו היתה לידת בית. לא הייתי רוצה ללדת רק בתמיכתו של בעלי בלידה פעילה, ולא שהוא לא תומך נפלא, הוא כן, והמגע שלו הוא המגע שהכי מרגיע אותי בעולם- אבל הוא לא אישה, והוא לא עובר את החוויה הזו בגוף שלו, והוא לא יודע להיות שם בשביל אישה בלידה כמו אישה אחרת. אז מה קורה עם זוגות שלא מגובשים על מה הם בכלל רוצים, כי כל אחד רוצה משהו אחר? חייבים לתקשר, למצוא דרך משותפת. נראה לי כל כך קשה רגשית ללדת ככה, להקדיש את עצמך ללידה ולדעת שגם הוא שם בשבילך.