דרושים וחדשים בפורומים

גם לי הייתה

תקופה ארוכה וקשה שנמשכה המון זמן כמה שניים טובות או בעצם רעות. בכול מקרה הם חלק ממה שאני היום למרבה הפרדוקס דווקא אפשר להגיד שהמוזיקה של רונה סימלה ועודנה מסמלת את היציאה מהתקופה הזו.

../images/Emo24.gif

ריגשת אותי באמת. נעים לשמוע ממך דברים כאלה בלי המסך של ההומור והציניות לרגע. זה נכון, הקטע של הרחובות שמתחלקים לרצועות של שירים. ואני מכירה את ההרגשה שלשמוע את רונה עושה אותך חופשיה. כשהייתי בטירונות הכרתי בחורה אחת, קראו לה יאנה. לשתינו היה מאד קשה, אבל לה היה הרבה יותר קשה מלי, היא ממש התפרקה שם, חשבה על התאבדות כל הזמן והיתה נורא מדוכאת. נעשינו די דבוקות אחת לשנייה, בהפסקות (הקצרות להחריד) היינו יושבות בתוך הגליל בטון הזה נגד קסאמים, עם הM16 בצד והייתי מנגנת במפוחית, והיינו מדברות. אחרי שבועיים כאלה קניתי לה את "לנשום בספירה לאחור". באותו לילה היתה לה שמירה ואני נשארתי ערה כדי לשמור יחד איתה. פיטרלנו ודיברנו, ואז אמרתי לה שקניתי לה מתנה, דיסק של זמרת שאני מאד אוהבת, ואני חושבת שזה יתאים לה. היא ממש התרגשה וחיבקה אותי. ככה "לנשום בספירה לאחור" הפך להיות סוג של סמל של הטירונות הזאת (בעיקר כי נושמים בספירה לאחור שהסבל יגמר
), וכמובן כשהמכ"יות אומרות "עשר שניות" מיד מתחילים לזמזם, אבל בין היתר, זו היתה ההרגשה הזו של החופש. אני זוכרת שהיו לנו שעות ת"ש שהייתי רצה בבסיס, ליד הגדר, ושרה בקול רם את לנשום בספירה לאחור לפי הסדר, לפעמים גם הייתי הולכת לישון עם זה בדיסקמן (תמיד נרדמתי שם עם דיסקמן כי הבחורה לידי דיברה עם החבר שלה במשך שעות בלילה). אז כנראה באמת יש משהו כזה בלנשום בספירה לאחור שעוזר לשרוד את הצבא. מי יודע.

רעוּת

New member
תכל'ס

רונה בשירות בריאות הנפש של צה"ל
. ומה עם זאת שסיפרת עליה, האם היא שרדה?

ROTEM30035

New member
מש"קית נפגעים?

אני אוהבת איך המילים של רונה משתלבות אצלך בכתיבה, מעין אסוציאציה רגעית, לא מתוכננת, של מוזיקה שמלווה אותך ועוטפת איזה רגע מסויים, איזו תקופה. ביננו לבין עצמנו מחשבות הן אסוציאטביות, אף אחד לא טורח במילות קישור כשהוא מדבר לעצמו, ואצלך הכתיבה נמצאת על גבול שבין מדברת אל עצמך ומסבירה את עצמך ודווקא מהנקודה הזו אפשר לשקוע קצת ולהגיד "אני יודעת על מה את מדברת". החזרת אותי לנסיעות במדים של סוף השירות, כשהפסקול של רכבת ישראל כבר טבוע עמוק "נוסעים יקרים שלום, הרכבת תכנס מיד לתחנת..." עיתוני בוקר ואח"כ גם עיתוני ערב, כשרואים את הים סימן שהבית קרוב. במלחמת לבנון הרכבת לא חצתה את גבול בנימינה. העברת בי איזו מחשבה פילוסופית רגעית. הכאב במוזיקה הישראלית הוא תמיד כאב קולקטיבי, המלחמות שלנו והאובדן שלנו והבנים שלנו והאחים שלנו, הדם שנשפך הוא תמיד של כולם. ואז הגיעה רונה, והיא לא עושה שום דבר שלא עשו לפניה, אבל היא שרה את עצמה. עד יואל לא הייתה טיפה של קולקטיביות בשירים שלה (והניתוח הפסיכולוגי שניתן לעשות על איך בסופו של דבר גם היא נשאבה אל מה שהגדירה כ"המקורות" הוא נושא לדיון בפני עצמו) - וממקום של חייל יצוגי, רכוש צה"ל, שאמור לשים עצמו בצד לשנתיים\ שלוש ולהתעלם מכל קושי אישי - פתאום לשמוע את כל המחשבות שלך מדברות בצורה כה ישירה, ובעברית, זה כר פורה להתמכרות. ואפשר היה לומר שלא חסרה מוזיקה לועזית שמדברת על פחדים ורגשות ואהבות, אבל במהלך שיחה בעברית האוסציאציות הן בעברית, והמפקדת היא הקול שקורא לי לעשר שניות מסדר ועשר שניות פתחתם ח' מדוגמת והעפתם הקשב לאוויר ומה למדינה הזו וללחיות נכון? ומתוך מוזיקה שלא אומרת מילה על צבא, כל המשפטים נראים בול במקום. אח"כ הם גם מתעצבים לפרוזה שלמה על חייו של חייל, אבל הסיפור הזה כבר יסופר בדברי הימים... או משהו כזה. אה, וגם - ברוכה השבה חיילת =]

רעוּת

New member
הלוואי שהייתי משקית נפגעים ../images/Emo46.gif

להן יש חיים דבש לעומת ת"ש
. נראה לי שלא היה יום בשירות שלא קיללתי את עצמי על הרגע שבו בחרתי ללכת לחדר של המיונים של ת"ש ולא של הנפגעים באותו יום. על אותו עקרון של "ימינה או שמאלה"- ימינה לחיים גרועים, ושמאלה לחיים גרועים עוד יותר
. אבל לא בוכים על תפקיד שנשפך וכו'. חוצמזה שאם הייתי הולכת לזה בסוף, אז כנראה כן הייתי רוצה לצאת לקצונה, ולפחות האסון הזה נחסך לי
. (והחל מאמצע המלחמה ככה הגיעו רכבות גם עד חוף הכרמל, נדמה לי. בכל מקרה דיברתי על השבוע האחרון של המלחמה ככה
). וזה נכון שהשירים של רונה הם לא "קולקטיבים", ודווקא בגלל זה אני מתחברת אליהם יותר. ואפילו ביואל- שירים כמו "ימים זהובים" או "בצד של הטובים", שאת יכולה להגדיר כ"קולקטיבים"- גם שם יש משהו מאוד אישי ("אני רועד ורץ ראשון...") ובהחלט יש אמירה אישית שלה יותר מהאמירה הקולקטיבית, ואידיווידואליזם, והמחיר שהיחיד משלם במלחמה לעומת אחדות ואתוס לאומי או וואטאבר. (וזה נכון, הרבה יותר קל לי להתחבר כשזה בעברית. וזה לא רק כי השירים של רונה יותר טובים בעברית מאשר באנגלית. לא חסרים שירים מעולים באנגלית, אם כבר, יש הרבה יותר מבחר. וגם לטורי איימוס או לפיונה אפל יש שורות שקולעות בול- אבל עדיין זה מרגיש לי טיפה יותר מרוחק בגלל המחסום הזה של שפת אם, ואסוציאציות, ולחיות פה, או וואטאבר)

נורא מעניין לקרוא אתכן.

לגבי העברית, אף פעם לא חשבתי על זה אבל באמת יש משהו יפה בצורה בה שורות בעברית זורמות במחשבות ובדיבור. ואמנם האנגלית לא מרגישה לי נורא זרה על אף שלחלוטין אינה שפת האם שלי, אבל באמת תמיד יש לי מן תחושה של משהו נורא מעושה בציטוטים משירים, ובכלל, באנגלית. וגם, כשאני מקשיבה לשיר בעברית כמעט תמיד אקשיב למילים, ועם שיר באנגלית פחות, גם אם אני מבינה את כולן. זה יותר רקע, כמו המוזיקה. כאילו השירים בעברית מדברים אליי ואני צריכה להקשיב למה שהם אומרים לי... או משהו כזה. (מש"קית ת"ש דווקא היה אחד התפקידים שהכי רציתי, עד שהוא לא הופיע במנילת המא"ה המחורבנת. >_> כרגע, לאחר שדחו אותי מכל מקום אפשרי בצבא [עוד מחכה לדחייה מדובר צה"ל], אני תולה את כל תקוותיי בתפקידי המודיעין בח"א.) (חחח, צבא זה כזה רחוק. אני מתגייסת עוד שנה וחצי בערך. מוהאהא!)

רעוּת

New member
אל תדאגי, עד אז יהיה שלום ../images/Emo6.gif

אני מסכימה עם מה שאמרת לגבי האנגלית והעברית וזה. גם לי אין בעייה עם אנגלית, אבל בשירים בעברית אני הרבה יותר שמה לב למילים. ולכי למודיעין שקרכלשהו, זה לא באמת צהל, זה צבא אחר וטוב יותר
.

בטוח! ../images/Emo3.gif

דווקא כן יש לי בעיה מסויימת עם תפקידי מודיעין, כי אני לא יודעת אם אני אהיה מסוגלת, למשל, לספק מודיעין שיביא לפעולת חיסול כלשהי או משהו בסגנון. אחת מהסיבות שרציתי להיות מש"קית ת"ש, רק עוזרים לאנשים ולא מתעסקים בדברים צבאיים

רעוּת

New member
../images/Emo6.gif

תמיד הייתי רבה עם הקצינה שלי וזאת שמעליה, ועם המפקד בסיס, ועם כולם בעצם, כי הם טענו שאני יותר מדי פרו-חיילים ולא מסתכלת על טובת המערכת
הם חשבו שזה מתוך צרות-אופקים או משהו, אבל הם בעצם לא ידעו שזה היה חלק מהמסטר-פלאן שלי להילחם במערכת מבפנים
.

רעוּת

New member
אבל היא קודם כל מייצגת את המערכת ../images/Emo5.gif

לפי ההגיון המעוות של המערכת |מקיא| לאף אחד לא באמת אכפת מהחייל
.

ROTEM30035

New member
../images/Emo45.gif

אני הייתי עונה לחיוב לכל בקשת שחרור. "אבל המפקדת יש לי בר-מצווה\ חתונה\ החתולה שלי מתה..." מה 'כפת לי?! רוצים לצאת? אני יכולה להוציא אתכם? צאו.

רעוּת

New member
../images/Emo6.gif

הבעייה היא שלמשקית אין שום סמכות, היא רק ממליצה, והקצינת תש שלי שנאה אותי
.

ROTEM30035

New member
גם חיל האוויר זה צבא אחר

כך שמודיעין בחיל האוויר... זה, זה כבר בכלל בית מלון. אגב שלום, בעודי כותבת שורות אלו חולף מטוס, אולי יותר, מעל שמי הקיבוץ. אני רוצה לומר שיש המון מטוסים לאחרונה, אבל אולי יש המון מטוסים תמיד וזו רק אני שהתחילה לשים לב (על אותו משקל, אחרי שמתגייסים - פתאום יש המון חיילים בכל מקום ובחיי שהם לא היו שם קודם).

ROTEM30035

New member
כה מת שאפילו הצבע הכחול כבר לא נראה בסביבה

זה לא התפקיד שלי לפתוח דיונים? מעניין אותי... כמה פעמים ביום אתם נכנסים לפורום, אומרים לעצמכם... "אוף... שום דבר לא השתנה, טוב, אולי מחר"? נשמעת כמו שאלה שוברת קרח? מממ... למעשה, זה באמת מעניין אותי. נקברתי קצת בעבודה, אבל יש דברים באופק. בחיי! ואם אנחנו כבר מדברים על אופק... יש חלוקת כרטיסים בקרוב, מישהו רוצה להציע תחרות?

ROTEM30035

New member
הו, ובכן

את מוזמנת להציע תחרות בינתיים, לספר על יומך, לנקות אבק מהמדפים, להכין עבורי מערך שיעור... אינספור דרכים להחיות את הפורום!

אוקי

תחרות אין לי רעיונות בינתיים. הצעתי הצעה אבל לא כתבו. יומי התחיל ב09:20 הבוקר, עד 13:15 העברתי אותו בדיבור עם בית הספר והמכללה שאת שמה לא אזכיר. כמו כן העברתי את יומי בנגינה. ב13:15 כאמור נסעתי לקריון שם צפיתי בסרט "תלוי באויר" סרט חביב אבל נמרח לקראת הסוף. הסרט הבאה יהיה "אליס בארץ הפלאות" או הרפתקאותיה עם תרצו. לאחר מכן ב20 לחודש הופעה של רונה בביט בחיפה. את העבק מהמדפים אני אנקה ברגע שקורת גגי תחדל לדלוף. ומערך שיעור, לענות על שאלותי מלמעלה עד כאן, עכשיו תורכם/ן אני חושבת שמרביתנו בנות

למעלה