הצנצנת

New member
סליחה,

אבל יש פלאפל אחד, שמתחבא היכנשהו לאורך קינג ג'ורג', שהוא אכן, באמת ובתמים, פלאפל הקוסם. רק שתדעו, ככה. הפלאפל היחיד שלא טורח אפילו להכין צ'יפס, ושהצ'יפס לא חסר בו מפני שיש כ"כ הרבה דברים נפלאים בפנים. אוכל טוב. גילוי נאות: אנ'לא קשורה אליו. (אבל הוא כבר עושה לי שלום כשהוא רואה אותי עוברת ברחוב. ויש לו גם עציץ פיתה.)

אבא גאה

New member
יש גם פלאפל חמשת הטעמים

בעיר שבו גרה מיקי מ"הורים ותומים" אנילאזוכר..... אבל גם טעים וגם אפשר לקפוץ למיקי לקפה, לא, לא צריך להתקשר פשוט תלכו 24 שעות ביממה היא כבר תקום להכין לכם קפה.... כן כן זה בסדר...

פלאפל הזקנים ,אתם קולטים

"הזקנים", לא מלכים,לא אלופים,פשוט זקנים -אכן טעם של פעם. חיפה,ואדי ,הפלאפל ההכי טעים עם החיוך ההכי מקבל אורחים.

אבא גאה

New member
היום הייתי בחנות שנקראת

"פייז 2" או בתורכית: phase 2 וזה עובד ככה: התושבים תורמים בגדים משומשים, הם שולחים את הכל לכביסה ומסדרים בחנות לפי גדלים.... כל פריט עולה בין 2$ ל 15$. קניתי לילד חולצה מאממת של איב סאן לורן יעני היה של איב סן לורן עכשיו זה של אושר ב3.99$ . וקניתי לי חולצה שהיתה פעם שייכת לטומי (הילפיגר) ב 5.99 . נכון רעיון מדהים? מסתבר שהתושבים תורמים בשמחה וגם באים לקנות שם בשמחה, הכסף מההכנסות מספק עבודה ל15 איש ולתפעול.... למה לא בארץ?

../images/Emo32.gif לומינריום

היום נזכרתי בסרט שראיתי כשעוד עיני לא היו זקוקות למשקפיים, והשינה היתה מיצרך שהביקוש לו לא עלה מעולם על ההיצע. 'תום סויר' קראו לסרט, (בתפקיד תום סויר היה החמוד ששיחק ב'ג'ודי ובאפי' האלמותי) וממנו אני זוכרת את סצינת המנהרות: תום סויר והילדה בקי (כך נדמה לי שקראו לה), מסתבכים בסבך מערות אפלות, כשדולק אחריהם פושע אכזרי המעוניין לרצחם נפש!
מה גדולה היתה האימה! ולמה נזכרתי בכל זה? כי היום היינו ב'לומינריום' בהרצליה, בקניון arena המפואר שלחוף המרינה. מה זה לומינריום? גם אנחנו לא ידענו, אך הבינונו שמדובר בחוויה לחושים המתרחשת בתוך חלל מיוחד. בפתח הלומינריום יושבים שחקנים מחופשים, בתחפושות מרהיבות שנראות כאילו יצאו זה עתה מסרטיו של פליני. קרקסיות, עזות מבע, נ-ה-ד-רות! התחלה טובה. נכנסים פנימה, ואחרי סידרת הבהרות ורבליות (לא לקפןץ, לא לרוץ, לא להרעיש) מתגלה הלומינריום. הלומינריום אינו אלא מבנה מתנפח ענקי, שהאור אינו נכנס אליו מבפנים, אלא מבחוץ, ולכן מקבל גוונים וצורות, בהתאם לשקיפות הקירות והתיקרה, צורתם וציבעם. אה, והוא עשוי כולו כסבך של מינהרות! שערו בנשפכם שאתם נכנסים לחלל שכזה: אפלולי מעט... עשוי מנהרות מנהרות.... אורות, צבעים וצלילים מקיפים מכל עבר.... גומחות שבקצות המינהרות מאפשרות לכם לתפוס שלווה, גומחה פרטית משלכם, ולהתמסר לחגיגת החושים.... טוב, כך כנראה זה היה מתוכנן. אבל איש לא הזהיר את המבקרים מראש: הורים על טפיהם הקטנים נכנסים לסבך המערות, ומיד הילדים הולכים לאיבוד, גם אם מיד יתגלו בגומחה סמוכה. לפיכך החללים ה'הרמוניים' מלאים בקולות של ילדים הקוראים להוריהם, ילדים הקוראים זה לזה, הורים הנענים מרחוק לילדיהם, וצוות המקום שמהסה את כולם ומזכיר לילדים שאפע"פ שהם במיתקן מתנפח, זה לא לונה פארק ואסור להם לקפוץ בו. השהות כולה אורכת כ-15 דקות, תשלום בישראכרט מזכה בהנחה עצומה, או מומר כולו במס' לא גדול של נקודות, החוויה בהחלט חביבה מאד, אך מוכרחים להיות מוכנים למה שהולכים לראות: אני הסברתי למתוקיק, שחושש ממקומות אפלים וסגורים, שאנחנו נכנסים לעולם הדמיון של מישהו. אפשר ללכת להמון כיוונים, וכל אחד מהם הוא טוב. אין טוב ואין רע בעולם הדמיון הזה. זה הלהיב אותו מספיק כדי שלא יפחד להיות בפנים. לא ידעתי, וזה חשוב מאד, לספר לילדים, שהם נכנסים לחלל של מבוכי אורות, צבעים וצלילים, ושכדי לשמוע ולראות כראוי, הם מוכרחים להיות שקטים מאד. הם צריכים לדעת שהם נכנסים לסבך של מערות ולכן ילדים קטנים - צריכים להישאר צמודים ילדים גדולים - יכולים להסתובב לבד ולהינות, כי המסלול מעגלי. אם באים בחבורה - להגדיר מראש שנפרדים ושלא מבזבזים זמן על ניסיון לאתר זה את זה. כולם ייפגשו בחוץ ממילא אחרי 15 דקות. ואז יוכלו לעלות קומה לאיזור המזללות המוכרות, ואח"כ ללכת כמה מטרים אל עבר בתי הקולנוע: לידם יש פינת ג'ימבורי קטנה ומוצלחת, שהפכה אצלנו למוקד ההנאה העיקר של הילדים. לסיכום: לומינריום. חוויה מומלצת, בהסתייגויות קלות. בארץ רק עד סוף חודש ינואר.

בקושי עשרים וכבר משקפיים?...

אהבתי את מה שעשית שם עם הילד ("נכנסים לעולם הדימיון של מישהו אחר"). וואו, דרך אדירה להתמודדות עם פחדים.

אהלן עופרי! ../images/Emo140.gif

הנה הגדרה מאתר 'פסיכו-נט': "הומופוביה - פחד מהומוסקסואליות המתבטא בעמדות עוינות כלפי הומוסקסואלים (בני שני המינים). לפי פרויד, כולנו דו-מיניים בפוטנציה, אלא שאצל רובנו המשיכה אל בני מיננו מודחקת. היתקלות בהומוסקסואלים עלולה לערער הדחקה זו וכתוצאה מכך מתעוררות תגובות הומופוביות". הנה, מאותו אתר, מאמר מעניין של הפסיכולוג ד"ר גידי רובינשטיין, המתייחס לניתוח אישיותו של ההומופוב. למען האמת, הגדרות ואתרים יש המון (הנה רשימת הקישורים מ 'about'.) אבל כדאי אולי להיות יותר ספציפית: בתוך הנושא הזה של הומופוביה, מה דרוש לך בדיוק? נתונים? הגדרות? בעברית/אנגלית? בארץ/בחו"ל? צריכה מחקרים/סקירות/סיפורים עיתונאיים? וכו'..... ואחרון אחרון, השאלה הבלתי נמנעת: למה את מעוניינת בנושא מלכתחילה?

ofrikit

New member
תודה רבה:)

אני וחברה עושות פרויקט באנגלית וזה הנושא שבחרנו כי אני רואה אותו כנושא חשוב מאוד! תמיד היה חשוב לי להבהיר לאנשים שהומוסקסואלים לא שונים מכל אחד אחר אני צריכה מחקרים\סקירות וחומר שמסביר מהי ההומופוביה אני אולי לא לסבית אבל אני בהחלט נגד הומופוביה,תודה. :)

ofrikit

New member
תודה רבה:)

אני וחברה עושות פרויקט באנגלית וזה הנושא שבחרנו כי אני רואה אותו כנושא חשוב מאוד! תמיד היה חשוב לי להבהיר לאנשים שהומוסקסואלים לא שונים מכל אחד אחר אני צריכה מחקרים\סקירות וחומר שמסביר מהי ההומופוביה אני אולי לא לסבית אבל אני בהחלט נגד הומופוביה,תודה. :)

דוגמא להומופוביה

"תשוקה מינית סוטה של גבר או אישה אל בן-מינם" מתוך הערך "הומסקסואליות" במילון החדש של אבן-שושן, מהדורת שנת 2000.

אביביי

New member
סקר בנושא חיתולים

שלום לכולן! בן זוגי עורך סקר שוק לגבי מוצר הקשור בגילוי מוקדם של הפרשות הנאגרות בחיתול. אני אודה לכול מי שיכולה למלא את השאלון ולהחזירו בהקדם ל - [email protected] הקובץ הוא קובץ word. בשביל למלא אותו אפשר פשוט לסמן בbold (אפשר על ידי קונטרול B) או באמצעות מרקר, או בכל דרך אחרת שבה הסימון בולט (אפשר גם פשוט לכתוב את מספר התשובה. תודה לכולן על שיתוף הפעולה.

אביביי

New member
לכל הנשים והגברים האמהות והאבות

לא, זה בכלל לא נועד רק לנשים. כפי שתוכלו לקרוא בשאלון גם סבתות, דודות, דודים, אחים אבות - בעצם כולם יכולים לענות. נשמח ונודה אם תפיצו לתעזרו לנו לאסוף (אנחנו צריכים כ - 30 שאלונים מלאים)... תודההההההההההההה!!!!!!!!!!

למעלה