סוסים בפסח

../images/Emo155.gifסוסים בפסח

האם לדעתכם צריכים לשנות את המזון של הסוסים למזון שהוא כשר לפסח
אולי המצווה של לא לאכול חמץ נוגעת לדעתכם רק לבני אדם, ולא צריכה להשפיע על הסוסים
והאם לדעתכם סוסים יאהבו אוכל כשר לפסח
מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים
וכמובן- חג פסח שמח לכולכם!

ועכשיו, אם תקראי את שאר ההודעות,

תראי שיש סיכוי לקוליק בגלל החלפה של המזון. אז עכשיו כשאת יודעת את זה, מה דעתך? צריך להחליף או לא?

בהודעה כתבתי שלא נראה לי..

כמו שלכלבים וחתולים זה לא טוב להחליף אוכל כל הזמן אז זה ברור שגם לסוסים.. ואם זה גורם לקוליק אז עוד יותר לא כדאי

The Bitter End

New member
לא. לא ושוב, לא.

הסוסים צריכים לאכול את האוכל שלהם, בלי קשר לגחמנות של בני אדם. בייחוד עם בולשיט של כשרות וכאלה. זה לא שלסוס יש דת.

SoosKatan

New member
ממש ממש לא.

למה סוסים צריכים את זה? מה הם קשורים לזה? לדעתי הם ממש לא צריכים לאכול כשר וכל זה, כמו שהם לא יצומו ביום הכיפורים.

cavallo

New member
הדוגמה של יום כיפור לא מחייבת

כי לפי התורה לפחות, בהמות צריכות לשבות בשבת כמו שהאדם אמור לשבות (שוב, לפי התורה)...ככה שיום כיפור לא מעיד על הכלל

לא נראה לי שאפשר להשוות ליום כיפור.

בגלל שביום כיפור זה עניין של לא לאכול בכלל, ופסח זה עניין של להחליף מזון, וזה שני דברים שונים.

SoosKatan

New member
מה שונה בזה?

מי ששומר גם מחליף מזון, וגם צם. לא נכנס לעינייני דת, אבל אני חושבת שזה מיותר לערב את הסוסים במשהו שלא קשור אליהם.. אז כמו שלא נרעיב אותם בצום, לא נחליף להם מזון [דעתי..]

cavallo

New member
זה כבר עניין של דת

מן הסתם כל אחד יתנהג לפי מה שהוא מאמין...

Blue Eyessss

New member
מה?../images/Emo47.gif

יש אנשים שאשכרה משנים לסוסים שלהם את האוכל לפסח??

cavallo

New member
הממ לא יודע

אבל עשיתי חיפוש קטן בוויקיפדיה על חמץ וכתוב שם שמחליפים לפרות את האוכל לאוכל כשר לפסח כי אחרת החלב שלהם יהיה חמץ, אז נראה לי שיש כאלו שמחליפים גם לסוסים את האוכל

נכון, בגלל שאם לא היו מחליפים

החלב היה נחשב לחמץ. וגם, לא יודעת אם זאת סיבה שבגללה גם מחליפים, לפרה לא ממש מזיז אם מחליפים לה לאוכל כשר בגלל שהקיבה שלה פחות רגישה מזאת של הסוס.

ToryMaster

New member
אני מאמינה שכן

ובמטותא, חושבת שזה לאו דווקא צריך להיות משהו רע, בבסיסו של עניין זה עשוי מאותם חומרים, רק בעלי "תג" שונה ולפעמים טיפול מעט שונה. אין סיבה שאוכל כשר לפסח לא יהיה בריא ומזין בדיוק כמו אוכל חמץ.

שירלי317

New member
תלוי למה את קוראת כשר.

הרבה פעמים, כשר נחשב משהו שמקביל לקרטון מבחינת ערכים תזונתיים כשבעצם כשר יכול להיות באותה מידה גם מאוד פשוט, טעים ובריא. המזון של הסוסים הוא כשר לגמרי בבסיסו! באשר לתהליכים בו הוא מופק, משווק ונארז. זה כבר משהו אחר. אבל אז זה גם לא ממש לשנות מזון, פשוט תווית או משהו שאומרים שהוא כשר. אם השאלה היא על שינוי מזון לגמרי או אפילו ברמה מינימלית, אני נגד לגמרי. מיותר לגמרי.

Blue Eyessss

New member
לא אמרתי שזה רע..../images/Emo47.gif

זה פשוט נראה לי קצת תמוהה(ודבילי)להחליף לבעלי חיים את האוכל בפסח כאילו מה הם קשורים לזה שיש לנו אמונות שונות ומשונות? הם לא צריכים להיות מושפעים מזה לטעמי..

עדימ

New member
בלהב לוקחים בפסח את התערובת

שנותנים לחזירים ונותנים אותה גם לסוסים

לא הבנתי...

מה ההגיון בלתת לסוס אוכל של חזיר? מילא להחליף לתערובת כשרה לפסח, יותר הגיוני לדעתי.

עדימ

New member
זה מה שאמרתי! נותנים את התערובות

של החזירים כי היא כשרה לפסח!

למעלה