סוסים בפסח

חריקת

New member
למי שזה לא מתאים

אל תהיו בחווה בפסח כי בסך הכל יש רצוי ויש מצוי לא תשנו לסוס את האוכל גם לא רצוי וגם מנהל החווה או האחראי לא ירשה

fliperit

New member
אוקי...

אבל השאלה היא- נגיד שאתה בעל סוס- האם אתה היית משנה את האוכל?

חריקת

New member
לא

ואני בעל סוס (לא הבעל של הסוס)רק מוגבלים מתחתנים אתם ) סתם חח כה יש לי סוסה ואני אפילו בא ממשפחה דתיה כבר לא אבל אבל אני לא חושב שאני יחלום אל דבר כזה כי בסך הכל זה בהמה(כך רשום בבתורה) ישש הנוהגים להחליף את האוכל של הכלב זה יותר הגיוני אבל גם נישמע תמוהה הבנת ת מה שאני מסה ללומר?

fliperit

New member
ואגב- אומנות השרשור

אתה עכשיו לא רצית להגיב לstay אלא ל"כל עולמי סוסים". בשביל לעשות את זה- אתה פותח את ההודעה של "כל עולמי סוסים", ולוחץ למטה על "הוסף תגובה". מ שאתה עשית זה שפתחת את ההודעה של stay ולחצת על "הוסף תגובה", וככה הגבת לstary ולא ל"כל עולמי סוסים". אם אתה רוצה לפתוח נושא חדש (וזה רק במקרה שיש לך נושא לגמרי חדש, שהוא לא שאלה קטנה או נושא שכבר קיים) , אתה לוחץ בלמעלה של עמוד הפורום על "הוספת הודעה".

אני חושבת שמנהגי פסח לא צריכים

להשפיע על אופן התזונה של הסוסים. אני לא יודעת מה כתוב בתורה בקשר לזה, ולמען האמת, זה גם לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה הבריאות של הסוס- מה יותר טוב לו, מה יותר בריא לו, וגם מה הוא אוהב. הסוס הוא בע"ח עם קיבה שרגישה לשינויים הכי קטנים במזון שלה, אז להחליף לו את כל המזון בשביל שבוע ואז להחזיר חזרה- זה יהיה צעד מטורף לגמרי. וגם, אני אישית שמעתי מכמה אנשים, גם כאן גם בפורום סוסים וגם בחווה אחרת, שסוסים לא אוהבים מזון של פסח. באורווה שבה ניסו את זה, נתנו לסוסים תערובת כשרה לספח, רוב הסוסים אכלו פחות מהרגיל, ולכן החזירו להם לתערובת רגילה. וגם, כמובן, מה יצא לבני האדם אם הם ישנו לסוסים את המזון? מה, אורווה כשרה משמעותה אורח חיים בריא יותר? אם סוס יתחיל לאכול מזון כשר לפסח הוא יהיה צייטן יותר ועם צעד נוח יותר? כמובן שלא. מכאן, שלנתינת מזון כשר לפסח אין שום סיבה אמיתית ומבוססת שבאמת עוזרת לסוס/לבן האדם. זה רק עוזר למישהו שרוצה לשמור כשרות באורווה, אבל זה עוזר רק לבנאדם ולא לסוס. למי שלא היה כוח לקרוא, אז קיצר, אני חושבת שלא צריך להחליף את המזון של הסוסים למזון כשר לפסח, נקודה.

למעלה