סוסים בפסח

stary1

New member
לא.

לסוסים קיבה רגישה והם צריכים לאכול בצורה קבועה. את הטירופים שלנו נשמור לעצמנו.

cavallo

New member
בעניין המסוים הזה לא בטוח שזה טירוף

אוכל כשר לפסח לבהמות יכול להיות אפילו טוב יותר מהאוכל הרגיל, כי יש השגחה קפדנית יותר על מה נכנס להם לאוכל. חוץ מזה, לא בטוח שבכלל משנים להם את האוכל עצמו...

cavallo

New member
נכון, בכל מה שקשור לחמץ יש הרבה

התקטננויות, עם הרבה אולי-ים. אני מניח שאם הייתי רבי (ואת יודעת מה הסיכוי שזה יקרה
) הייתי אומר שיכול להיות שהפועלים שטיפלו בשעורה אכלו חמץ תוך כדי העבודה וזה נפל לאוכל של הסוסים, או שנכנסו גרגירי חיטה חמצים לתערובת...אבל אם האוכל כשר לפסח מתבטא רק בהשגחה טובה יותר בתהליך העיבוד שלו אני לא חושב שזה אמור להפריע למישהו

ToryMaster

New member
אני יכולה גם?

קמח מצה עשוי מחיטה בדיוק כמו קמח רגיל, ההבדלים הם בהליכי העיבוד וההכשרה.

stary1

New member
אבל שעורה היא לא קמח.

אני שואלת מה עושים עם סוס שאוכל שעורה לחוצה בתור מזון מרוכז?

cavallo

New member
אוקיי ביררתי קצת

כעיקרון שעורה היא לא חמץ. היא נהפכת להיות חמץ אם היא באה במגע עם מים כשהיא לא מחוברת לאדמה, אבל אם היא מחוברת אז מים לא הופכים אותה לחמץ. אם רוצים לתת לסוס אוכל שיש בו חמץ בפסח, צריך לצרף את הסוס למכירת חמץ, עד כמה שזה נשמע הזוי=S אז תודה רבה אבל אני אוותר על זה:)

stary1

New member
ובקיצור, איך אני אאכיל את סוסי

באופן כשר? הרי שעורה לחוצה נותנים עם מים, וגם אם לא, הסביבה הפנימית של הסוס היא די לחה ממה שזכור לי,לא?

cavallo

New member
אם שעורה לחוצה נותנים עם מים אז

לא נראה לי שאת יכולה לתת את זה לסוס באופן כשר...ואני לא יודע עד כמה הסביבה הפנימית של הסוס משנה, עוד לא ראיתי סוס שמוציא לחם בתור גללים

יש תערובת כשרה לפסח..

לא שעורה..ואין לי ממש מושג מה שמים שם ומה לא.. אבל מהנסיון שלי הסוסים לא אהבו, למרות שזה מאוד מאוד מלוח..(כן, טעמנו כדי לראות מה לא בסדר
)

stary1

New member
ושוב[מתחיל להאמס לי]

מה אני אעשה אם אני מאכילה את הסוס שלי בשעורה לחוצה עם מים? ארעיב אותו?!

ToryMaster

New member
את תעשי מה שאת רוצה

מי שדתי אני בטוחה שיש לו את הפתרונות שלו.

stary1

New member
לא תשובה פרקטית

אם אתם מתחילים דיון בעניין אתם צריכים לתת פתרונות.

לא נתתי לך את זה בתור תשובה לדיון

או לבעיות שלך.. ציינתי עובדה. לא ידעתי בדיוק לאן לשרשר ולא רציתי לענות על תשובה מלאה אז בקשר למה שאת שאלת אני אמרתי את מה שיש לי להגיד.

שירלי317

New member
לא ולא, בשווום פנים ואופן לא!

קודם כל, הקיבה של הסוסים מאוד רגישה, וכל שינוי, גם הקל ביותר, בתזונה שלהם יכול להיות מסוכן. בייחוד אם הוא חסר טעם. חוץ מזה, שכל עניין הכשרות לפסח הוא טוב ויפה. אבל מצטערת, שעורה ותלתן ושאר המזון של הסוסים לא תופח אפילו שניה. ככה שהוא מבחינת כל הרעיון של הכשרות לפסח, כשר. באשר לשאר השגעונות של הדתיים בימינו. זה תקף לבני אדם. אבל בואו נגיד שעוד בימי התנך, המזון שאכלו הסוסים, הצאן והבהמות, היה מזון מן המרעה, הצמחייה. ולא שום תערובת או חציר בבלות. אז הסוסים יאכלו מה שטוב להם. זה שאנחנו מתעללים בעצמנו עם מזון מזעזע (בלי קשר לפסח אפילו) לא אומר שאנחנו צריכים לפגוע בסוסים או שאר החיות שלנו. פשוט לא.

ווינגז

New member
בלי לקרוא את מה שכולם כתבו

לא הייתי עושה דבר כזה, כי סוסים הם סוסים, וסוסים צריכים לאכול את האוכל המזין שלהם, שמיועד להם. לבני האדם אסור לכפות את עצמם על הסוסים גם בנושא הזה, לסוסים לא אכפת אם יש לנו מנהגים כאלו או אחרים, וכמו שלא נתן לסוס לצום ביום כיפור, הייתי מצפה שלא נתן לו אוכל שלא מספק לו את כל מה שהוא צריך. מכיוון שהסוס באחריותינו, אסור לנו לעשות משהו שיפגע ויסכן אותו, ומשחקים עם אוכל זה בהחלט דבר מסוכן, שלא להגיד טיפשי לעשות. כולנו יודעים כמה הסוס רגיש לשינויים, (אפילו הכי בסיסיים) בתזונה, וכמה הכל צריך להעשות בהדרגה, לאט לאט, כדי לא לסכן את הבריאות. שינויים כאלו נעשים במקרה ויש שינוי ברמת פעילות של הסוס, בריאותו או כל שינוי אחר (בהתאם לשיקול אדם בוגר ואמין, וטרינר אפילו). אני פשוט לא חושבת שמנהג אנושי היא סיבה מספיק טובה לשנות הרגלים בריאותיים של הסוס, ואין ספק שתהליך כזה של שינוי תזונה לחלוטין - אמור לקחת זמן, ובשביל מה? מה זה נותן לאדם? זה כמו שאני צמחונית, אבל אני לא רואה סיבה להעביר את הכלב שלי לתזונה צמחונית, כי הוא טורף, אלו החיים שלו ואני אסכן את הבריאות שלו אם אחליט לכפות עליו תהליך שאני עוברת בעצמי.

למעלה