לזכר אילן רמון..

Compulsive

New member
מה הקשר?

כרגיל התזה שלי בחיים, זה לחיות אותם. קורה שמתים, קורה שנפצעים, קורה ששמחים, קורה שעצובים, אין אהבה, יש אהבה, בלה בלה בלה.... לא מעניין. אני טוען שצריך לחיות את החיים בשקט. בטי - אנשים מתים. קורה. זה באסה והכל, מאוד סופני וכו' - אבל קורה. לפי דעתי זה לגיטימי שאילן רמון מת, כי הסיכון היה כרוך במשימה. הוא ידע שיש את הסיכון הזה. ובכלל יוני צודק עם כל הקטע שכשחיילים שמגינים על המדינה שלנו, נחשבים הרוגים "רגילים", בעוד שאחר יוצא לחלל ומת, אבל הוא יותר חשוב. אני טוען ששניהם חשובים באותה מידה, וצריך לגלות כלפי כל אחד מהם את אותה החשיפה. יש יותר מדי חשיפה על אילן רמון (דבר שהופך מגעיל בחדירה לפרטיות בסופו של דבר) ואין מספיק חשיפה לחיילים "הרגילים". ותפסיקי לחשוב שאנחנו לא מבינים מהו מוות ומהם חיים, את לא מי שתקבעי. ומאיפה את יודעת שכל מה שמעניין אותנו זה פיצה ומה יש השבוע בשברולט? צריך להמשיך לחיות את החיים, וגם את בעמצך עושה את זה. גם את שואלת מה יש השבוע בשברולט. וגם את מזמינה פיצה לפעמים. אז די עם השטויות, ונסיון לחנך אותנו על דברים שלא צריך לחנך אותנו בכלל - די. אנחנו אנשים מגעילים, השברולט מקום מגעיל, יש שם אנשים רעים, זה מגעיל אותך - יופי. טוב בטח כתבתי עם טעויות, בלי סימני פיסוק, וקצת לא מובן אבל אין לי כח לתקן. יום טוב בטי - חבל על הריבים.

Gum Cigarettes

New member
אוח מלול תעשה טוב!

קודם כל, אתה מגיב לי על דברים שכבר אמרתי אותם. דבר שני, לקחתי את ערך החיים והמוות כדוגמא לכמה שהאנשים דפוקים רצח בזמן האחרון, אולי גם אני. אתה גררת את זה לפסים אישיים, סבבה, שלא תחשוב שלי אין מה להגיד. אבל אני בוחרת שלא. ואם אתה רוצה להמשיך לריב איתי אז זה יהיה בפרטי, לא כאן. דרך אגב, ה"מגעילים" בכלל לא היה במקום, י אם היית טורח לשנייה להסתכל קצת מעבר לעצמך, או אם זה באמת היה מעניין אותך, היית מבין למה אני מתכוונת. אבל זה לא, וזו זכותך, וסבבה לך תמשיך לחיות את החיים שלך. ביי תום. ודרך אגב, אני בכלל לא אוהבת פיצה.

R2 D2s Servant

New member
הגיוני

קראתי את כל השרשור, ובמקום כלשהו אתה באמת צודק. בעקרון באמת אין שום הגיון בלתת חשיפה תקשורתית כזו למוות של אדם אחד מתוך מאות אחרים, שמן הסתם לא פחות חשובים. אבל אתה צריך להבין שבתור בן אדם, עוד לפני שאתה הגיוני, אתה קודם כל אנושי... וכשאתה רואה את כל הסיפורים על הבן אדם, על המשפחה שלו ועל איזה גיבור הוא היה, ויותר מזה רואה את אבא שלו מדבר דקה לפני שמודיעים שהקשר התנתק, ומיד אחרי זה רואה את המעבורת מתפוצצת באוויר... ההגיון לא משחק פה תפקיד. אני אישית יכול להגיד לך שבמידה מסוימת, אחרי כל התשדירים האלה, הרגשתי כאליו הכרתי אותו אישית, ואני לא אגיד לך שאני מתאבל או משהו, אבל בתור אחד שממש ממש ממש לא מזיזים לו כל הפגועים בארץ, זה בשבילי באמת היה מקרה טראגי. ואגב, הטיעונים שלך תופסים גם לגבי רבין- מת איזה זקן אחד, שגם ככה נשארו לו מכסימום 5 שנים, ותסתכל איזה סיפור עשו מזה... לא נכון להגיד ככה.

The WizardMan

New member
ברמה העקרונית אתה צודק ...

אבל בוא נבדיל אלף אלפי הבדלות בין רבין לרמון ... שניהם אנשים גדולים אבל אחד מהם היה מנהיג , בנאדם שעבר המון בחייו ומזוהה עם מדינת ישראל כמו שלא הרבה מזוהים איתה... והכי חשוב הוא היה ראש ממשלה ובנאדם שמיליונים הזדהו איתו וראו אותו בתור המושיע לדרך חדשה. שלא תבין אותי לא נכון .. אני חושב שכן יש מקום להתחשב במעמד של הבנאדם אני רק חושב שמעמדו של אילן רמון לא היה גדול בכל כך הרבה מאשר חיילים ששומרים בשטחים. הוא בהחלט היה מעמד גבוה יותר .. אבל לא תואם את המידות שהנושא קיבל. ואני רק רוצה לציין שממש לא איכפת לי .. זתומרת ... זה לא באמת מפריע לי ...

Katy Cat

New member
ורק אני חושבת שהמעמד שלו היה שונה?

אתה מדבר כאן על כך שמעמדו של אילן רמון גבוה בהרבה מזה של חיילים אחרים.אני לא חושבת שאפשר בכלל להשוות. נכון, אילן רמון גם היה חייל ושירת בחיל האוויר, אבל אם הוא היה נהרג באיזו פעולה צבאית, הוא היה מקבל את אותה התייחסות של כל חייל אחר שנהרג, פחות או יותר.המעמד שלו הוא מעמד מסוג שונה. ההתייחסות הרבה כל כך למותו של אילן רמון בפרט, ולמותם של שבעת האסטונאוטים בכלל, היא בגלל שהוא ייצג אותנו, הוא האדם הישראלי הראשון בחלל.ציפינו לזה וחיכינו לזה שנים. עקבנו אחריו ואחרי משפחתו בתקשורת המון זמן.עם ישראל מרגיש הרבה יותר קשור רגשית לאילן רמון מאשר לכל חייל אחר שנהרג.... כי כולם שמעו על אילן רמון לפני מותו, כולם ידעו, כולם הכירו, כולם עקבו אחריו ואחרי משפחתו. ורבין- את רבין לא כולם אהבו. הוא נרצח על ידי איש ימני בדעותיו, ואנשים ימנים אחרים לא אהבו אותו והיה להם קשה להזדהות איתו ולחבב אותו.נכון- לחלקינו הוא היה מנהיג דגול, אני לא אגזים ואומר שהוא היה אפילו כמו אבא שני, חם ואוהב לחלק מהאנשים... אבל על חלק אחר הוא היה שנוא. זה לא כך אצל אילן רמון.כולם אהבו אותו, כולם התרגשו איתו ובשבילו, הוא עניין את כולם וכולם קיוו שהוא יחזור בשלום. לצערינו, זה לא קרה ולכן כולנו המומים. לא רק הימין, לא רק השמאל, לא רק אלו שבעד הכיבוש, לא רק אלו שנגד... כולם, כבני אדם- עצובים.

Compulsive

New member
ברור שאי אפשר להשוות

מעמדו אחר - שונה - ועם זאת נמוך מחיילים "אחרים". הוא סתם בן אדם שעשה את העבודה שלו. החיילים ה"אחרים" תורמים למדינה, ומגינים עליה. אילן רמון יצא לחלל, בכדי לבצע עבודה. עכשיו איני יודע אם הוא קיבל כסף עבור זה או לא - אבל עדיין יש לי הרשום שזאת הייתה העבודה שלו, מבחירתו בלבד. הוא ידע את הסיכון הכרוך במשימה, וביצע אותה אף על פי כן. יפה מאוד, איש חשוב וכו' - צריך לציין, אבל חשוב לא להגזים. עשו ממנו רבין.

Katy Cat

New member
הוא נשלח למשימה מטעם חיל האויר

אם אני לא טועה, והוא שירת בחיל האויר 30 שנה.

Compulsive

New member
נו ו?!

הוא לא הקריב את החיים שלו למדינה. זה היה אינטרסנטי לגמרי. מה שמוצדק לדעתי. הוא חייל בקבע, שמשולמת לו משכורת - זו העבודה שלו. הוא לא כמו חייל בסדיר שאין לו שום ברירה אחרת.

Katy Cat

New member
זה שהוא לא מת בשירות למדינה...

לא אומר שהוא לא שירת אותה.. ואני חושבת אישית שכל אדם שמת הוא אובדן, בין אם הוא מת בצבא ובין אם לא.. ולכן, לא ממש אכפת לי (אישית) אם הוא מת בקרב או בדרך אחרת.הוא לא מקבל ממני יותר "קרדיט" על זה שהוא מת בקרב...כי אני לא אוהבת את נכונותו להלחם, אני אוהבת אותו ואת האיש הנפלא שהוא היה.האיש שהשתקף בכל הראיונות איתו (וקראתי רבים כאלו...).הוא גרם לי לאהוב אותו, לא כי הוא גיבור צבאי (שזה למען האמת, בכלל לא אכפת לי...) אלא בגלל מי שהוא. הוא מת, וזה עצוב. החיים נלקחו ממנו.... וזה כבר לא ממש משנה איך.

Katy Cat

New member
ועוד משהו...

לא עשינו ממנו רבין מבחינת גדולתו. זה ברור שרבין תרם לארצנו ולעמנו יותר מאשר תרם אילן רמון. אבל אילן רמון גרם לנו לאהוב אותו, לא פחות מאשר אהבו את רבין, ואפילו יותר... כי אצל אילן רמון אין בעיה של שמאל-ימין. אהבנו את הבנאדם, ולא את הדעות שהוא מייצג.

Compulsive

New member
מהההה?!

מה הקשר? מי בכלל אהב ת'בנאדם? לא שמעתי עליו לפני זה. כל אחד ודעתו.

Katy Cat

New member
מסכימה לחלוטין.

כל אחד ודעתו על זה! (ואני שמעתי עליו לפחות לפני שנה....גם ככה הטיסה נדחתה בערך בחצי שנה...)

The WizardMan

New member
אבל זה בדיוק העניין

זו בדיוק הנקודה מדוע מוות רבין מצדיק לדעתי את החשיפה שלו לעומת מות אילן רמון. רבין מת בגלל ה"שמאל וימין" ובגלל שהוא ניצב מול זה. הוא בנאדם שלקח מדינה שלמה "על הגב" שלו .. לטוב ולרע (וראינו כמה רע .. ) וגם המקרה של אילן רמון מצדיק סיקור תקשורתי גדול יותר משל "חייל רגיל" .. פחות בגלל שזה אילן רמון .. אלא יותר בגלל הנסיבות של המוות. וגם העובדה שחלקנו למדנו להכיר אותו יותר אחרי כל העניינים שהיו לפי ההמראה שלו... אני פשוט חושב שהסיקור עדיין גדול מדי ... לפתוח את הרדיו אחרי שלושה ימים ועדיין לשמוע שירים כמו "עוף גוזל" ו"מג'ור טום" בתור קריצה למקרה של אילן רמון .. נראה לי כבר מוגזם. לא יודע ... נראה עוד כמה זמן זה יימשך זה לא עושה רושם של עניין שהולך לרדת מהכותרות בקרוב.

Katy Cat

New member
אתם משווים יותר מדי בין רבין לרמון.

כשרבין נרצח הפסיקו את כל התוכניות ודיברו רק עליו. במשך שבוע כל התוכניות השמחות בוטלו ושמו במקום זה דברים על רבין. יש יום רבין וכו´ וכו´.. על אילן רמון? כולה עברו 3 ימים, העם עדיין עצוב... אנחנו עדיין חושבים על זה...והמצב גם עדיין נמצא בחקירה. גם בפיגועים גדולים נותנים ל זה חשיפה תקשורתית גדולה, אבל לפיגוע אין "רקע" , אין המראה, נחיתה וגם לא נסיבות לא ידועות. כל הפיגועים אותו הדבר, מאותן הסיבות. העניין עם ההתרסקות עדיין לא ידוע, עדיין חוקרים, עדיין מדברים. לא ממ שעושים את זה על חשבון תוכניות אחרות... ואם למשל עשו סרט אתמול על אילן רמון- זה רק בגלל שהיה כבר מתוכנן סרט כזה, לא בגלל שהוא מת..

R2 D2s Servant

New member
לא יודע מה איתך

אבל לי זה היה נראה קצת מוזר, אם פשוט היו מודיעים שאילן רמון מת וממשיכים הלאה. אני לא חושב שהמוות של אילן רמון קיבל חשיפה כזאת בגלל שהוא היה האסטרונאוט הישראלי הראשון... לידעתכם, הוא לא היה הקורבן הראשון, ואני לא מאמין שהוא גם יהיה האחרון. תנסו להבין שכל העולם עקב אחרי השבעה האלה, אתם בטח לא מצפים שיסכמו את זה ב"שבעת האסטרונאוטים מתו, ועתה נעבור לתחזית"... כל העולם זאת אומר, שזה לא אבל לאומי, ומן הסתם גם לא יתייחסו לזה ככה.

Gum Cigarettes

New member
תגיד לי אתה... ררררר!!!

אתה לא קולט איזו תרומה ענקית הוא תרם? לא רק למדינה! לעולם!! אתה קולט מזה חקר-החלל? אתה קולט כמה אפשרויות וכמה דלתות זה פותח?? התרומה שלו הייתה למדינה, לאמריקה, ולהתפתחות המדע בכל העולם...! בחייאת, מה אתה חושב? שהוא טס לחלל כדי להכין מילקשייק משביל החלב?!

Compulsive

New member
שכחתי להוסיף תוכן...

את צודקת וזה נכון אבל זה עדיין לא קשור. לא הבנת את הנקודה שלי ומה אני בא להגיד. ואין לי כח להסביר לך - לפחות לא כרגע כי אני ממש חייב להשתין.

R2 D2s Servant

New member
לא צודקת ולא נעליים

התרומה של חייל בסדיר הרבה יותר גדולה מזו של אסטרונאוט. חקר החלל, כרגע, נכנס תחת כותרת של מותרות, ככה שהמוות שלו לא הפך אותו לקדוש מעונה. האנשים התאהבו בבן אדם לא בעבודה שלו.

למעלה