לזכר אילן רמון..

king kazabubu

New member
הבן אדם הפך לסמל.

ואם אתם חושבים ששנה הבאה לא יזכירו את התאריך שהמעבורת התפוצצה שעליה אילן רמון אתם טועים. הוא הישראלי הראשון שהיה בחלל. זה כבוד אחרי הכל. כשניל ארמסטרונג דרך על הירח עשו ממנו קדוש ולא רק גיבור. זה מה שהיה צריך להיות עם אילן רמון. המוות שלו רק יהפוך אותו לאגדה גדולה יותר. אתם תראו. וזה לא נכון שתרומה של חייל בסדיר יותר גדולה. לא לדעתי. אני מעריך מאוד את התרומה של כל החיילים הסדירים ובכלל. אבל כשיוצאת משלחת לחלל המשלחת לא יוצאת מטעם מדינה או ארץ היא יוצאת מטעם העולם כולו. ככה אני רואה את זה.

R2 D2s Servant

New member
אתה לא יכול להשוות בינהם

ארמסטרונג היה הבן אדם הראשון שדרך על הירח, ואילן רמון היה הישראלי הראשון שהגיע לחלל. אין פה בכלל וויכוח, ההבדל הוא עצום. זה אותו דבר כמו להפוך את הישראלי הראשון, או היהודי הראשון יותר נכון, שטס במטוס לקדוש. שוב... אנשים התאהבו באילן רמון אחרי כל התשדירים שבאו לפני השיגור, ובגלל זה המוות שלו הפך לסמל... אם הוא היה חוזר חי הביתה, היית מפסיק לשמוע עליו אחרי יום. ולא הבנתי איך התרומה של חקר החלל, כרגע, יותר גדולה... אם זה באמת היה מטעם כל מדינות העולם, זה היה משהו אחר. במקום מסוים זה באמת מאחד את כל המדינות. אבל זה אפילו לא קרוב להיות ככה, במיוחד כשמדובר בסוכנות חלל אמריקאית. באמת כל הכבוד לנאסא שהיא מגייסת גם אסטרונאוטים ממדינות אחרות, אבל ברגע שהתשתית הזו תתפתח במדינות האלו, שוב תהיה תחרות. כרגע חקר החלל לא כל כך דחוף לנו, ותסכים איתי שלעולם שלנו יש בעיות קצת יותר דחופות שדורשות טיפול.

Anna Karenina

New member
אתה צודק בהחלט,

אין ספק שעצם היותו האסטרונאוט הישראלי הראשון הביאה כבוד רב, אבל גם אני הרגשתי בשלב מסוים מן "עומס" כזה, יותר מדי מידע. אבל מצד שני, כן יש לנו צורך המידע הזה. בקיצור, אחרי כל הזיבולי שכל, מה שאני מנסה לומר הוא שחייבים לשמור על איזון איפשהו באמצע. לא הרבה מדי חשיפה, ולא מעט מדי. ואתה בהחלט צודק, לא פקפקתי בכך לרגע.

^NB^

New member
נכון, הוא היה חייל

אבל עדיין, הוא היה הישראלי הראשון בחלל וזה הרבה יותר מחייל. ובגלל זה כל החסיפה התקשורתית ריספקט

תן לי להסביר לך...

גם אני תהיתי למה דווקא ממנו עושים גיבור ולמה יש כזה סיפור סביב הנושא בעוד ישראל יודעת פיגועים רבים ועדיין זה כבר לא כואב לנו כמו העניין עם המעבורת. אתמול הבנתי למה. כשמישהו מת בפיגוע, כששומעים שחייל מת בקרב אותו אדם הוא אנונימי בשבילינו. אצל אילן רמון זה היה שונה. אנחנו מכירים אותו, יודעים על העבר שלו, על המשפחה שלו, על האישיות שלו. לכן יש תחושה ש'חבר' מת ולא אדם שרק משפחתו מכירה.

NiGa

New member
משהו שחבר שלי כתב...

אני מצדיע בזאת, לגיבור שלי ,אלוף משנה אילן רמון,בוגר קורס הטיס של ישראל,מפקד טייסת מטוסי אף שש עשרה,שנספה במעבורת החלל קולמביה,כאיש צוות אויר וחלל, כמדען וכמובן כהאסטרונאוט הישראלי הראשון,שהקדיש את כל חייו למדינת ישראל ובסופם גם למדע. אילן רמון רוצה שנמשיך בדרכו, אני בטוח, שיהיה גם אסטרונאוט ישראלי שני וכן הלאה,להמשיך ולהתמיד לגלות עוד על המדע וחקר החלל. כמו כן, מדינת ישראל , צה"ל וחיל האויר מצדיעים היום לאלוף משנה אילן רמון ולששת חבריו האסטרונאוטים בטיסה STS- 107 על המעבורת קולומביה שלא שבו ממשימתם,אני מאמץ ללבי את אישתו רונה,את הילדים אסף טל יפתח ונועה, את אביו אליעזר ואת בני המשפחה כולה. אני משתתף בצערם של אזרחי ארה"ב , ומשפחותיהם של ששת האסטרונאוטים- ריק האסבנד, וויליאם מק'קול , מייקל אנדרסון , קלפאנה צ'וואלה, דיוויד בראון ולורל קלארק. אילן לא שב למשימה אליה נשלח על ידי מדינת ישראל. אני מקווה ככמעט בוגר בית ספר מקווה ישראל במגמה מדעית,שאנו נמשיך לחתור ולהיות בחזית הטכנולוגיה, ומבלי דעת אני חוזר ואומר שאילן היה מצפה אותנו להמשיך בדרכו.

NiGa

New member
חלק ב'....

אני מבקש לצטט בפניכם משפט מהאי מייל האחרון שהוא שלח אלינו לפני 30 שעות בערך. "It is a great privilege for me to be in the Air Force family for more than 30 years and an honor to represent all of you here in space ' opening a new vision and way. Air and space are one continuity. And here we are in space." הרשו לי לציין שמשפט זה מביא את הכל , ואני רואה בו ציווי לחיל האויר להמשיך בדרך זו, דרך שיש בה חזון וחדשנות, אילן רמון היה בן משפחת חיל האויר , חבר לנו- אזרחי המדינה, מפקד ולוחם. בחזוני אני רואה אסטרונאוט ישראלי נוסף. ואין לי שום ספק שבעתיד ננסה להמשיך ולהשתתף בתוכנית החלל האמריקאית. מצדיע בכבוד ללא גבולות תום זיידרמן

danihell7734

New member
תראו, נכון שאילן רמון ייצג את

מדינת ישראל בחלל, ונכון שחבל שהוא מת, אבל כמו שמישהו כאן אמר הוא ידע את הסיכונים, וזה היה לשיקול דעתו אם להשתתף במשימה הזאת או לא, והוא בחר שכן. אבל מצד שני מגיע לו את הכבוד שלו שלא יעלה על יותר ממהדורת חדשות אחת,ולגבי זה שהוא תרם לארצות הברית, את האמת שלהם הוא לא תרם כל כך הרבה חוץ מתיחזוק החללית, הוא תרם יותר למדע הישראלי ולרפואת חלל בישראל.

NiGa

New member
כתבתי הודעה ארוכה, שמתייחסת לכל

מה שנאמר בשרשור הזה... ולצערי היא כנראה הייתה ארוכה מדי, האקספלו-פאק נתקע וההודעה הלכה... אין לי כי לשחזר, אבל זה מדבר על דוגמת רבין (שאתה יכול לומר שידע את הסיכונים בלהיות ראש ממשלה) ועל העובדה הפשוטה שאנשים מרגישים שהם מכירים את אילן רמון - ורוב האנשים לא מכירים בקושי אף אחד מהחיילים שנהרגו עד היום... אני לא אומר שהם פחות חשובים - אני פשוט אומר שהאנשים האלה, מקדישים להם את העמוד של סיפורים כמה הם היו טובים ומיוחדים אבל זהו - כי קוראים, אומרים חבל וממשיכים הלאה כי לאנשים אין עניין אישי בדבר. כמו שהרבה אנשים חשו את רבין כמי שהיה אביהם או סבם השני - כך גם אילן רמון היה מישהו שכולנו היכרנו אישית. ואם אח שלך היה מת כחייל או מישהו שלא שמעת עליו בחיים היה מת כחייל - למי היית מקדיש יותר מיום-יומיים של התייחסות?...

סבגבג

New member
פאקקקקקקק חזק...

בואנה אני כל הזמן הזה אמרתי שלא צריך לעשות מזה כזה ביג דיל ושכל יום מתים אנשים ושאני לא חושבת שצריך להתייחס לזה כאל משהו מיוחד כי הוא היה אסטרונאוט אבל פאקקקקקקקקק זה כל כך השפיע עליי.... כנראה שרק עכשיו אני מבינה.

למעלה