שבת שלום לכולם

InfectedM

New member
../images/Emo45.gif מצויין!יש מקום מכובד גם

לפוגאזי ובלונד רדהד באינדי :) שכחת לציין את הפאנק הישראלי. גם במחזותינו ישנן מספר להקות פאנק, שלא היו מביישות אף זרם. יש מפורסמות יותר ומפורסמות פחות. המצליחה ביותר, לדעתי, היא Useless ID, שיש לה הצלחה בינ"ל והולך להם דיי טוב בחו"ל, יש גם את Man Alive. ויש גם חבר'ה יותר "קשוחים" כמו הפוסי של לוסי (שיש להם סיפור מעניין ועצוב) או כאוס רבאק שעושים סטריט פאנק והארדקור (בהתאמה) ברמה דיי טובה. יש גם את ועדת קישוט הפימיניסיטות, נכי נאצה שהיו, אאל"ט, מהראשונים בסצינה ודיר יאסין (שמורכבת חלקית מיוצאי נכי נאצה. להקה פוליטית, בעיקר). עוד להקה טובה היא Soon In Here. יצא לי דיי מפוזר, מצטער :)

itaikuskus

New member
וכי איך אוכל לשכוח

אבל זה לחוד וזה לחוד. בארץ אכן יש (או יותר נכון הייתה, התקופה הנוכחית דיי יבשה) סצינה נרחבת שכללה מגוון להקות בשלל סגנונות, שהבולטת שבהן היא להקת הפופאנק useless id. הפוסי של לוסי וכאוס רבאק היו להקות סטריט פאנק שניגנו בעיקר שירים נגד המשטר,המשטרה,הכפייה הדתית,ובעד הcrew. יחד איתן אפשר למצוא גם להקות שפעילות עד היום כמו dead rabbins, smash4$ וכו'. סון אין היר היו להקת הארד קור מכפר סבא שעשו הסבה למטאל קור, והגיעו לסיומם עקב חילוקי דעות מוסיקלים (והספיקו לעשות שני טורים באירופה). להקות ההארדקור הפוליטיות/חברתיות היו רבות במספר, היום הבולטות הפעילות הן סמרטוט כחול לבן (שכוללת את חברי דיר יאסין/נכי נאצה/כאפה לפנים של לימור לבנת/שאקאלאקאזו ועוד הרבה), וBrutal Assault,להקה מחיפה. עוד להקות קשורות-the astroglides מנגנים סרף יחד עם הארדקור וקרוסאובר, החזיקו כמעט לבדם את הסצנה בסוף המילניום הקודם ותחילת הנוכחי, ועדת קישוט שהזכרת שהספיקו להתפרק, ניגנו הארדקור פמיניסטי, ואף יצאו לטור באירופה, נקמת עוללים, שעשו הפסקה גדולה נכון לעכשיו שגם הם יצאו לטור באירופה לפני כשנה, פופאנק תל אביבי-evil weasel,phony pony,not kosher,TFC וכו' (להקות שאפשר למצוא בmyspace הידוע לשמצה), וביר7 שראוים לאיזכור (היה להם קליפ שרץ לא רע ב24) שמנגנים סקא-פאנק. אני אתן פה כמה לינקים לאתרים של להקות למי שאכן מתעניין בקטע: www.useless-id.com יוזלס איידי www.astroglides.com אסטרוגלידס www.gaz-mazgun.cjb.net גז מזגן http://www.gutzy.com/olalim/ נקמת עוללים http://www.gutzy.com/boshet/ הלייבל בושת רקורדס בו ניתן להזמין אלבומים ולשמוע כמה שירים מהם בדקו את זה זה מעניין.

itaikuskus

New member
המלצתי

הרבה זמן אני חושב כל שבוע להעלות המלצה לאלבום אחר. רוב הפעמים לא עולה לי משהו מיוחד לראש, אני זוכר שהעליתי את ההמלצה על מיינור ט'רט בעקבות הופעת מחווה שהייתי בה, והנה עלה לי בראש אלבום (שאני שומע הרגע) שלא שמעתי יותר מדי זמן והתגעגעתי כמו משוגע. the byrds-younger than yesterday אחד האלבומים הכי שלמים ששמעתי בחיי. גיטרות קסומות, אוירה פסיכדלית והמון המון אהבה ואופטימיות. הרמוניות ווקליות כאילו היישר משמיים, ושירים נהדרים. אחת הלהקות שלצערי הזמן זנח לעומת להקות כמו סטונז והביטלס שהזמן רק היטיב עימן. קרוסבי וחבריו ברגעי השיא שלהם.

"אהבה ואופטימיות"?

פחחח... אתם באמת מאמינים בזה? מילא אופטימיות אבל אהבה?? אתם חיים באשליות חברים.... לא ספציפית אליך, איתי! פינק פלויד רולז.

itaikuskus

New member
שמע בתור אחד

שהרחיב על הקו המוסיקלי שלו והלהקות שהוא אוהב, אני האחרון שאאמין בזה בצורה עיוורת, אבל יש פשוט אלבומים כמו הנ"ל, שמכניס אותך לתחושת אופוריה, למשרך 30-40 דקות של הדיסק, המוח מתרוקן, הלב מתמלא. אחר כך אתה חוזר למציאות כמובן. תנסה את זה.

avki

New member
המלוצתיי לשבוע!

דיסק - אריק איינשטיין - "איזה מין חיה זה..." שבלול. רוק שקט, נוגע, מפנים, שהכל בו עשוי היטב עד הפרט האחרון. חנוך ואיינשטיין מפציצים את אחד הדיסקים הגדולים בז'אנר הרוק הנ"ל, שגובל בפסיכודליה הרבה פעמים. סרט - סאלח שבתי. מעולה וזהו. קישון ממשיך עם הכשרון גם בקולנוע. בילוי - שיוצא לי הרבה בזמן האחרון - גיטרה, קפה, עשן\אלכוהול לנוהגים, דשא, ירח מלא, מקום שקט. שבת שלום לכל עם ישראל!

InfectedM

New member
קצת פיוז'ן לשבת ../images/Emo9.gif

Weather Report - Heavy Weather זהו אחד האלבומים המוקדמים של להקת הפיוז'ן המצויינת הזו. אין טעם להכביר במילים, פשוט תשמעו את האלבום הזה. מקסים.

למעלה