שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

המלצתי לשבוע הבא הוא עוד תכנית דוקומנטרית של "רדיו 2" של ה-BBC, והפעם על רוברט ג'ונסון, מחשובי אמני הבלוז של תחילת המאה ה-20, ומאבות הרוק. ג'ונסון, שמת בגיל צעיר (אומרים שהורעל) הקליט רק כשני תריסר שירים בימי חייו, אבל לשירים אלו היתה השפעה גדולה מאוד על הדור הראשון של נגני הרוק האנגליים, שהקליטו גרסאות כיסוי לשיריו וחיקו את נגינתו. לאחרונה, הקליט אריק קלפטון אלבום שכולו קאברים לשיריו של ג'ונסון (שחלקם הקליט כבר בעבר). מעבר לכך, אותו דור אימץ את הערכים העולים משיריו של ג'ונסון, המהווים את הבסיס למה שאנו קוראים "רוק". (וההפך מ"פרוג", אם תרצו). עוד המלצה: האלבום החדש והמדובר I Am A Bird Now של אנתוני והג'ונסונס. זמר שנשמע כמו זמרת נשמה שחורה, עיבודים קברטיים, טקסטים שנעים בין קיטש לבין סימור-שערות, והמלצה מלו ריד. כדאי. מה ההמלצות שלכם לשבוע הבא?

Coon Jew

New member
שבת שלום!

המלצותיי להשבוע: מוזיקה- למי שבא מוזיקה קצת מהעם הקטן שלנו, האלבום הכפול של החברים של נטאשה- "רדיו בלה בלה", נכון הוא די חיקוי של החומה ושל THE WHO SELL OUT אבל אחלה אלבום, מוזיקה מעולה וקטעי רדיו פירטי מצחיקים. פאב דמונס בצומת בילו- מקום אינטימי עם מחירים סבבה ואחלה מבצעים, אחלה מוזיקה (על הקירות ציורים ענקיים של קינג קרימזון ופינק פלויד).

avki

New member
המלצותי (האיכותיות כרגיל) לשבוע!

אלבום - Dream Theater - Images & Words. האדריכל הראשי של הפרוג מטאל המודרני, כולנו לרגליך (טוב, לא כולנו, אבל מחייכם, תנו לזה צ'אנס). שיר ספציפי - What Shell We Do Now?! (מתוך The Wall Under Construction של Pink Floyd). איך הוא לא נכנס לחומה?! קצר ואדיר, לאוהבי התקופה המאוחרת של ווטרס בתחילת שנות השמונים. זהו להשבוע, עייף ואין לי כוח לחשוב על עוד משהו ואני לא נזכר בכלום. בכל אופן, שבת שלום!

המלצות המלצות המלצות...

בלי שום הקדמה: Bedtime Story. חבורה של 2+4 אנשים מדהימים שעושים מוזיקה מעולה. ביום שני הייתי בהופעה שלהם בתיאתרון תמונע בתל אביב, והיה מרהיב. פסיכדליה במיטבה. האנשים האלה עושים כבוד לישראלים בכל מקום. אפשר להוריד את המוזיקה שלהם (בצורה מאוד חוקית, ציף) מהאתר שלהם או מ"במה חדשה". ואם באמת התאהבתם, אפשר לרכוש את הדיסק המקורי שלהם ב"מוזיקה נטו" (אבן גבירול 30, תל אביב), ב"Gryphon" (פסג' חיים, רוטשילד 35, ראשל"צ) וב"דיסק סנטר" (דיזינגוף סנטר, תל אביב).
האתר הרשמי של הלהקה
העמוד שלהם ב"במה חדשה"
שבת שלום, שמח, נעים ושאר מיני מחמאות.

holo

New member
לא ממש המלצה

אתמול הייתי בניצנים בפעם הראשונה שלי עם עוד חבר. הייתי במופע של פורטיסחרוף ואני חייב להגיד שזה היה המופע הכי טוב שהייתי בו, החברה האלה יודעים לתת בראש עם שירים מקפיצים לצד שירים רגועים ויפים לאללה. פשוט נהנתי מכל רגע. פורטיס המשוגע הזה והעיוותים שלו יודע לעשות שמח (הטמבל הזה נפל בבמה שהוא ניסה לקפוץ מעל מיקרופון). שפורטיס וסחרוף ביחד זה פשוט בומבה..אין, מופע כזה טוב. היה שווה לסבול את התומר יוסף המעצבן הזה, שמשום הוא גם זמר, זמר מעצבן מאוד אני חייב להגיד. ובמופע סוגר לא היה אפשר לקבל מישהו יותר טוב, ארקדי דוכין המלך. עכשיו אני חושב על זה אני לא יודע איזה מופע יותר אהבתי, ארקדי ניגן את כל השירים המוכרים והיפים שלו, כל הקהל שר, היה אחלה, רק חבל שהייתי עייף קצת(המופע התחיל ב 4 בבוקר..). בקיצור: היה בן זו-נה

NIR Y

New member
גם אני הייתי

אני מת על המוזיקה של שניהם, והיהתה הופעה מדהימה אחת הטובות שראיתי אולי אפילו הכי טובה. וגם אותי די עצבן תומר יוסף, המוזיקה היתה סבבה, אבל השירים לא נגמרו ואז עוד שיר ועוד שיר... וארקדי גם היה נחמד אבל הלעתי באמצע, וגם לא כול כך אהבתי את הגרסאות שהוא עשה לשירים.

holo

New member
הוא עשה את השירים יותר מקפיצים

שיהיה יותר מתאים להופעה, אני דווקא אהבתי, חוץ מכמה שירים שהיו יותר מדי רועשים..

afon

New member
גם אני הייתי

פורטיס סחרוף אכזבו אותי, חלק מהשירים אהבתי וחלק שני שעממו לרוב, ומה הם בכלל מעלים את תומר יוסף המטומטם הזה? וקיוותי שהם יסגרו את ההופעה עם "עוד חוזר הניגון" כל כך מתאים. וארכדי דוכין הפתיע אותי ממש לטובה, קטעים אינסטרומנטלים ארוכים ומעניינים, ממש חלקים שלמים של רוק מתקדם ישראלי. אבל בסופו של דבר מה שהיה הכי טוב זה הבנות :)

Elinor BC

New member
גם אני הייתי:) אבל אני חושבת שהיה

ממש חלש הפעם. לעומת הופעות אחרות שלהם שהייתי היא הייתה ממש חלשה. לא יודעת לא היה משו. ארקדי היה מעולה. ועכשיו רק נותר לחכות לשנה הבאה:) שבת שלום לכולם.

Bardogo14

New member
גם אני הייתי

פורטיסחרוף היה לא רע, הייתי קצת עסוק בדברים אחרים בזמן ההופעה (:) בהופעה של ארכדי דוכין ישנתי קצת, וקמתי עם פרדי על הבוקר :)

Elinor BC

New member
אכן../images/Emo45.gif אבל עדין.. ההופעה הספציפית

הזאת הייתה חלשה.

המלצה

שבוע שעבר בשעה חמש לפנות בוקר האזנתי לרדיו 88,ג€ ג€ "לילה של אלבומים"... היה נהדר כל הלילה אבל במיוחד הופעה שעשו אומנים שונים לזכר שנה למותו של ג`ורג` האריסון האגדי מהביטלס. הופעה נהדרת עם המון שירים מוכרים ומצויינים. אשמח אם מישהו ירחיב על ההופעה, הדיסק ועל האריסון!... שבת שלום לכולם, תשמרו על עצמכם במיוחד בכבישים.

למעלה