שבת שלום לכולם

The Albatross

New member
המלצה:

אחד מהDVD-ים של קלפטון. ראיתי במהלך השבוע את One More Car, One More Rider: Live on Tour 2001, וזה פשוט מדהים. קלפטון מבצע שם שירים יותר ופחות מוכרים, מבערך כל תקופה שהוא עבר, החל מSunshine of Your Love ועד Tears in Heaven. [המלצה צידית - ללמוד לנגן את Tears in Heaven. שיר תענוג.] האמת, זה לא רק קלפטון שם, אלה גם האומנים שלצידו, כמו בילי פרסטון ואנדי פיירווית'ר-לואו. השילוב שם פשוט יוצר משהו מרתק מבחינה מוזיקלית, שאני אישית נהניתי מאוד ממנו.

Coon Jew

New member
אנדי פיירווית'ר לואו זה לא הגיטריסט

המבוגר שניגן בהופעות של רוג'ר ווטרס? זה שניגן את הסולו במאני?

אגב, יש לו הכרות ארוכה עם הפלוידים

בשנות השישים הוא ניגן בלהקת פופ צנועה בשם Amen Corner. הלהקה השתתפה בסיבוב ההופעות הבריטי של ג'ימי הנדריקס בסתו 1967 - סיבוב שבו השתתפו גם הפלוידים. יש תמונה משותפת של כל הלהקות שהשתתפו בסיבוב, בספר של ניק. כך שהוא מכיר אותם עוד משם.

המלצה

טוב, לאלבום הבא יש מקום חם בלב שלי, אולי בגלל שהוא של להקה שאני מעריץ (כמעט כמו פינק פלויד) אולי בגלל שאני מאמין שהאלבום הוא יצירת מופת ואולי בגלל שת'ום יורק פשוט עושה לי את זה.... בכל אופן, Amnesiac, האלבום ה- חמישי של רדיוהד, להקה אוקספורדית שהתחילה בקטן בשנת 89 (תחת השם on a friday) והיום היא שם דבר בעולם המוסיקה ונחשבת לאחת להקות הרוק הטובות בעולם. האלבום, שהגיע כחצי שנה לאחר אחיו הצעיר kid a (הם נכתבו באותה תקופה), סימן לרבים מהמעריצים את חתימתו של שינוי שהלהקה עברה מאלבום המופת ok computer, לעידן קצת יותר אלקטרוני, קצת פחות נגיש למאזינים אבל לא פחות נוגע ללב או גאוני בקומפוזיציה שלו. amnesiac מחיל בתוכו כמה רצועות שהן חובה לכל חובב מוסיקה בכלל (מלנכולית בפרט) כגון: pyramid song you and whos army knives out life in a glass house ועוד.. מומלץ בחום רב!!! אזהרה: בשמיעה ראשונה הוא יכול להישמע קצת לא ברור...אבל עם קצת התמדה, האלבום הוא חבר לחיים.

vegetable man

New member
../images/Emo45.gif

אין על הלהקה הזאת. מהאלבום הזה אהבתי את Pyramid Song ו- like spinning plates, כיף לנגן אותם!!!

vegetable man

New member
קבלו המלצה

אני רוצה להמליץ על ההרכב The Orb הפעם. לא רוקנרול, אלקטרוני. The Orb הם מהרכבי הטכנו-אמביאנט החשובים בבריטניה (אם לא החשוב שבהם) שפועל בבריטניה החל מתחילת הניינטיז. ל-3 חברי ההרכב, שבכל אלבום הצטרפו אליהם יוצרי מוסיקה אלקטרונית אחרים יש סה"כ 7 אלבומי אולפן מוכרים באופן רשמי, כאשר הקטע המפורסם המזוהה איתם (ולא עוזב אותם) הוא Little Fluffy Clouds מתוך Adventures Beyond Ultra World שיצא ב-91. במהלך שנות ה-90 יוחסו (בצדק) לאורב גירסאות כיסוי ל-4 אלבומי הפלויד: Meddle, DSOTM, WYWH, ו-ANIMALS. אני אומר יוחסו כי גילמור שונא בד"כ קאברים לפלויד, התוצאה שזה יצא די מחתרתי. שמעתי (ויש לי) את כולם, אהבתי מאוד איך שהפכו להם את הצורה, ממליץ בחום (ובקור). וממליץ על כל אחד מהאלבומים האחרים שלהם!

יש עוד חוץ מארבעת

האלבומים שהזכרת, יש את הדיביגן בל וצלוחית של סודות, שניהם גם לא רעים בכלל. בהחלט מומלץ לאוהבי הג`אנר.

vegetable man

New member
יכול להיות, אבל

אף אחד לא בדיוק יודע מה ליחס למי. יש אפילו מי שטוען שרק WYWH נעשה ע"י ה-Orb. רוב נקטעים יוחסו ל-ג'ימי קאוטי, טרנט רזנור חברי ההרכב KLF, ואלכס פטרסון, חבר בהרכב ה-Orb שחתכו קטעים מאלבומי הקונספט של הפלויד, במועדון Land Of Oz של פול אוקנפולד בשנת 88, שם הם די המציאו את הצ'ילאאוט... ידוע לי בוודאות שמסתובבים גירסאות גם לשאר האלבומים (גם כאלה שלא ציינת) אבל אני אישית התלהבתי רק מאלה שהם חידשו

../images/Emo45.gif

אגב, לא שמעתי על כך שגרסאות הטראנס לפלויד יוחסו ל-KLF (ביחד או לחוד). זה גם לא נשמע לי סביר. אולי זה היו ה-Orb, אבל אם כן - מדוע לא לקחו קרדיט לזה? כל הסיפור תמוה.

vegetable man

New member
אז זהו ש

הם בודאי יוחסו ל-orb ול-KLF (וזה בטוח, בירור קל ותגלי בעצמך), ולגבי שאר האמנים לא ברור כ"כ. אני לא יודע למה לא לקחו קרדיט על זה, אבל בשנים הראשונות שגיליתי את הפלויד, ליתר דיוק בסוף 94 כמדומני, רון לבנטל שידר בגל"צ ספיישל שבו שלח לאוויר העולם את הקטעים האלה. הוא סיפר שם את מה שהסברתי פה.ההשערה שלי: ה-ORB ביצעו 4 אלבומי כיסוי שהזכרתי לפלויד, דבר שלא הולך ברגל, מובן שדייויד גילמור לא היה הסכים לזה, ואותם אנשים מה"מחתרת האלקטרונית" הזאת טישטשו עיקבותהם כי רצו להוציא את כל מה שהם עשו, הוציאו את אותו "pink floyd Trance", כאשר גם אלה שציינתי יצאו.

לא ממש סביר

לגילמור אין התנגדות עקרונית לגרסאות כיסוי. הוא היה מוכן לקבל אפילו את זו של הסיזר סיסטרז ל-Comfortably Numb. ואין לו גם כלום נגד טראנס. אני לא מכירה התבטאויות של הלהקה כנגד אלבומי הכיסוי האלו. אין שום הסבר משכנע מדוע מי שהקליטו את זה לא לקחו קרדיט על האלבומים. אלא אם מדובר באנשים שעשו זאת באופן "עצמאי", ללא חברת תקליטים מסודרת. אבל גם אז, בוודאי היו מקבלים הצעות להוציא את ההקלטות רשמית.

vegetable man

New member
או קיי, קבלי דוגמאות

אני רק רוצה שוב להבהיר, הסיזור סיסטרס חידשו שיר אחד, ORB חידשו 4 אלבומים (כשכל אחד כיצירה שלמה!), ויש עוד אלבומים שלמים שחודשו. אם את מכירה קצת את ה-KLF את יודעת שהסיפור מאחוריהם הזוי ומטורף. לשני החברים מליברפול, היה להם המון היגיון בריא, ומידע "פנימי" על אופן התנהלות תעשיית המוסיקה השנואה עליהם, חרתו על דגלם את המטרה לסחוט את התעשייה מכספה בדרכים שונות ובאסטרטגיה מחוכמת. וזו המסורת הפרובוקטיבית של הפאנק (או פוסט פאנק, ממנו הם שאבו את זה). הם הפעילו כל אמצעי שברשותם, כדי לנצל את מהפכת האסיד-האוס של סוף שנות ה-80, לטלטל את עולם הפופ ולעשות מיליוני ליש"ט תוך כדי. בלי קשר, הם היו טובים. יכול להיות, שאותו דבר היה עם ה-ORB, במסגרת אותו גל אנטי של הרכבי טראנס - אמביאנט שאימצו לעצמם אופי מחתרתי. והנה אגב קישור שבו בסעיף 8.5 מוזכרים ההרכבים והאנשים שהזכרתי.

אני מכירה את ה-KLF

אבל פרוייקט כזה פשוט לא נשמע כמו משהו שהם יעשו. הם היו פרובוקטיביים וחתרנים, וגרסאות טראנס לפלויד פשוט לא נשמע מספיק חוצפני יחסית לדברים האחרים שהם עשו, בתחילת שנות התשעים. בכל מקרה, אין הוכחות שזה הם.

למעלה