שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

מחר בערב ישודר ב-BBC PRIME סרט דוקומנטרי על ג'ון לנון. טרם ראיתי אותו ולכן איני יודעת בוודאות אם הוא טוב או לא, אבל מכיוון ששני הסרטים הקודמים שהוקרנו במסגרת הזו - על בריאן אפשטיין ועל ג'ימי הנדריקס - היו מצויינים, יש להניח שגם הסרט הזה יהיה טוב, ולכן אפשר להמליץ עליו. מה ההמלצות שלכם להשבוע?

Silvernaor

New member
המלצות שלי

The Beatles Anthology סדרה דוקומנטרית בת 8 פרקים שמגיעה במארז של 4 סרטי די וי די פלוס דיסק בונוס. ממש הסטוריה מפורטת של הביטלס שכוללת צילומי ווידיאו נדירים וראיונות עם פול מקרטני, רינגו סטאר, וג'ורג' הריסון. כמו כן יש גם ראיונות מוקלטים עם ג'ון לנון מהעבר. Roger Waters-In the Flesh הופעה מתוך סיבוב הופעות של רוג'ר ווטרס, אומנם לא פינק פלויד, אבל יפה מאוד, אולי בגלל זה. ההופעה הרבה יותר אנטימית מההופעות של הפינק פלויד, והנגנים מאלתרים בסולואים (בשביל להדגיש שהם לא פינק פלויד). וגם באפקטים הוא צימצם בהרבה, ויש רק מסך ענקי מאחורה שמראה תמונות שקשורות לשירים.

avki

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

האנתולוגיה של הביטלס זה חובה לא פחות מוודסטוק או מ Let's All Make Love Tonight. פשוט משלים את הביטלס בצורה כוללנית ופרטנית. פשוט מעולה. ולגבי אין דה פלש - אני אישית אהבתי מאד. אם מישהו רוצה הסבר, יש פה מספיק שיכולים לתת אותו

oribarak

New member
8 חלקים?תודה לך

בשנת 95 כמדומני, לאחר שהביטלס הנותרים, הוציאו שיר שג'ון לנון הקליט אבטיפוס אליו לפני מותו, וחידשו אותו , ערוץ 1 עשה ספיישל ביטלס, שהכיל מה שנקרא the beatles anathology. 5 פרקים שודרו במסגרת הפסיישל הזה, כל שבוע פרק, ובתחילת הפרק הופיע קוטנר שדיבר על מה שנראה בפרק..5 פרקים, שראו בהם הופעות נדירות שלהם, את השיר הראשון שלהם אי פעם, עוד לפני שקראו להם ביטלס, שיר רק של האריסון פול וג'ון לנון...מלא דברים נדירים, על כל אלבום סקירה וזה יש לי את זה מוקלט על קסטה

itaikuskus

New member
זה היה 6 פרקים

וזה בעצם הדיוידי שהוא מדבר עליו, בגירסה מקוצרת. כידוע, באותם שנים יצאו בזה אחר זה שלושה דיסקים כפולים שנקראו האנתולוגיה של הביטלס, כשכל חלק מהשלושה מהווה את מהלך הקריירה שלהם בסדר כרונולוגי, ומציע למאזין שירים שלא שוחררו עד אתה, או להיטים בגרסאות נדירות, טייקים שונים, ראיונות עם חברי הלהקה וכו'. במקביל, יצאה גם הדוקומנטציה הנ"ל בקלטות וידאו, ולא מזמן גם שוחררה בדי וי די. לי היה את הזכות לרכוש לעצמי, ונהניתי מכל שניה, מהשעות הרבות שביליתי מול המסך (בכל דיוידי יש 2 פרקים, כל פרק שעה ומשהו), וגם רכשתי בעבר היותר רחוק את הדיסקים שדיברתי עליהם, ונהניתי מכל דקה. התיעוד הנרחב הזה עשה עם חברי הלהקה חסד גדול, ושלשל גם כמה מרשרשים לכיסיהם.

The Walrus

New member
לא על זה מדובר...

מה שערוץ אחד שידר היה קיצור של קיצור של הסרט המלא. הסרט המלא יצא על DVD, ואכן כולל 8 פרקים... יש לי את זה בבית. ממליץ, נהניתי מכל שנייה!

avki

New member
המלצותיי להשבוע!

אלבום:
בפורמט SACD - תשמעו את זה במערכת קולנוע ביתי ראויה. ואז תחשבו על אלוהים. אתם תראו בעצכם כמה אתם קרובים אליו. סרט: Dophellhez של מרלין מנסון. לכל הסוטים שבינינו, אין דבר יותר ביקורתי, חולני, סוטה, אפל, או סקיצור מרלין-מנסוני מזה. פשוט גדול. בילוי - מסיבת רשת עם המשחק Battlefield II. אין סימולציית קרב יותר אמיתית ומרגשת וכיפית מזו. שבת שלום!

One Echoe

New member
שבת שלום,

ישלי שאלה קטנה ציף, נכון גרסת הבמאי של פומפיי יצאה ב2003? ובגרסא המקורית לא היו את הראיונות? אז איך זה הגיוני אם הראיונות צולמו כשהפלויד היו צעירים?

הסרט עבר מספר גילגולים

בהתחלה צילמו בפומפיי. אח"כ צילמו באולפן בפריז. הכוונה היתה לשווק את הסרט לתחנות טלוויזיה באירופה. נדמה לי שהוא הוקרן, בגרסה הזו, רק בפסטיבלים. שנה לאחר מכן, הבמאי פגש את ווטרס, ששיכנע אותו לצלם את הפלויד עובדים על DSOTM באולפן. לאחר הצלחת האלבום, החליט מאבן לשלב את הקטעים האלו בסרט, ואת הגרסה הזו הוציא למסך הגדול. זו הגרסה שהוקרנה בסרטי-חצות בכל העולם, כולל ישראל, בשנות השבעים. לפני שנתיים (או פחות) יצאה גרסת הבמאי ב-DVD: מאבן ערך מחדש את הסרט, הוסיף קטעי מעבר (שחלקם לא מצאו חן בעיני האוהדים) וכפי שאמרתם צילם כמה דברים חדשים, כגון הגרפיטי מסביב לאולפני אבי רואד.

avki

New member
בחייך גיל, תחשוב טיפה בהיגיון

ותראה שאין פה חידה מסובכת.

oribarak

New member
יש לי כמה המלצות

דיסק- the doors הראשון..קניתי אותו שלשום, וזה רוקנרול פסיכודלי גבירותי ורבותיי, דיסק מדהים שאני נמס כל פעם כשאני שומע אותו. אתמול, כהרגלי, שמעתי את הדיסק במקלחת(כמו שאני עושה עם כל דיסק) ומצאתי את עצמי מרקד ושר...זכור לטובה: light my fire, the end, the otherside, ובכלל כל שיר משם סרט-"ריי"- לכל חובבי הג'אז והפסנתר, סרט מוזיקלי מדהים על הפסנתרן נגן ג'אז גוספל האדיר ריי צ'ארלס...מרגש, מעניין, ובמיוחד, מוזיקלי!!!!רואים איך הוא מנגן, יו זה כל כך מדהים...שיר זכור לטובה" hit the road jack"...הפסנתר, איזה כלי זה

itaikuskus

New member
אין כזה שיר באלבום

the otherside אולי התכוונת לbreak on through אני בכל אופן, סוף סוף ראיתי את הסרט ההוליוודי שנעשה על הדורס (אני התביישתי שלא ראיתי את זה עד אתה) ומאוד נהניתי. ואל קילמר דומה מאוד למוריסון, ומג ראיין היא מסוג הבחורות שאסור היה להן להזדקן. מוסיקת הרקע, וההווי המתואר בהופעות הלהקה רק גורם לי לאהוב אותם יותר, ולהעריך את תרומת מוריסון כמשורר, ואת חיבתי לנגינת הגיטרה של רובי קריגר. עוד מומלצים באלבום- the crystal ship,back door man,end of the night. אני גם אחזק את דבריך בקשר לסרט ריי, אחד הסרטים שלא משנה כמה אראה, תמיד יעלו לי דמעות בעיינים. ג'יימי פוקס משחק את ריי בצורה מדויקת ונפלאה, המוסיקה נהדרת, והסרט מרגש. הגיע לו אוסקר.

oribarak

New member
אתה מלך העולם

גם לי יצא לפני שבועיים בערך לראות את הסרט ההוליוודי, וקיבלתי שוק מאיך שואן קילמר דומה למוריסון...בנזונה, איזה כיף לו בכל מקרה, אפילו שזה לא בדיוק נשמע כמו מוריסון, העיבודים לשירים היו נפלאים...הדרך שבה הציגו את הסרט תורמת להבין את האווירה של הדלתות, כל הסמים והאלכוהול..הסרט הזוי מאוד בחלקו, ואתה ממש קולט מה קורה למוריסון..הבנאדם התחרפן!!! ואני לא הכרתי כל כך את הדלתות לפני זה, פשוט התלהבתי כי אח שלי פעם סיפר לי עליהם..אחרי זה "השגתי" 3 שירים שלהם, וקניתי את האלבום הראשון ההפקה של הסרט השקיעה המון, בלמצוא את הקופי של קריגר ושל כל הנגנים שמה...והם ממש דומים!במיוחד הקלידן

itaikuskus

New member
דוקא קריגר לא כל כך דומה לעצמו

אבל ג'ון דנסמור מאוד דומה (המתופף) וגם ריי מנזרק דיי דומה. אני מציע לך לרכוש את strange days האלבום השני של הדורס שיצא באותה שנה כמו הראשון (67), ולדעתי עולה עליו.

new revolution1

New member
"ריי" ../images/Emo99.gif

ראיתי את זה בקולנוע. סרט מרגש עד דמעות. יאמר לזכותו שבכיתי בזמן הסרט ונראה לי זאת הפעם הראשונה שבכיתי בסרט. אכן המלצה טובה.

למעלה