שבת שלום לכולם

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

ההמלצות שלי לשבוע הבא: אלבום: Lee Hazlewood - the complete MGM recordings ההקלטות שעשה הייזלווד עבור חברת MGM בשנים 1966-1964, לפני שהתחיל לעבוד עם ננסי סינטרה. כבר כאן אפשר לזהות את המאפיינים היחודיים להייזלווד: שילוב של easy listening עם קאנטרי ופסיכדליה. חלק מהשירים שהייזלווד כתב אז, הוא ביצע מאוחר יותר עם סינטרה (summer wine, sand ועוד), וכאן הם מבוצעים בדואט עם מי שהיתה אז בת זוגו, סוזי-ג'יין הוקום. למותר לציין שהוקום לא מגיעה לקרסוליה של סינטרה, כמבצעת, מה שרק מגדיל את התפעמותי מהזיווג המדהים הזה של הייזלווד וסינטרה. לכל מי שאוהב ולמי שרוצים להכיר את היוצר החד-פעמי הזה, מומלץ. (זהו דיסק כפול, שנמכר בארץ במחיר דיסק יחיד. בעצם אני כבר לא זוכרת כמה שילמתי עליו - זה היה בשבוע שעבר). רדיו: במסגרת חגיגות ג'ון פיל ברדיו 6 של ה-BBC תשדר התחנה בין התאריכים 24 ל-27 בחודש תכנית דוקומנטרית ב-5 חלקים על פיל ופועלו. התכנית תוגש ע"י קולגות של פיל, וישולבו בה קטעים היסטוריים. בין היתר, ישודרו שם קטעים מהתכניות הראשונות של פיל ב-BBC, בהם אירח את אמני התקופה - ביניהם הפלויד. התכנית תשודר בשעות הערב - הפרטים המלאים באתר התחנה. זה מומלץ ביותר, כמובן. ומה המלצותיכם שלכם, להשבוע? שרשרו לכאן

One Echoe

New member
שבת שלום.

2 המלצות, 2 אלבומי רוק. 1-הפסקול של הסרט רוק סטאר, פשוט ענק.(Rock Star) 2-האלבום של הלהקה-THE MAGIC NUMBERS... שם האלבום כשם הלהקה. למי שאוהב רוק לא ממש כבד, אלא יותר רך עם נגיעות דיסטורשין, הוא ממש יאהב. חצי האלבום הראשון יותר " חזק ", החצי השני כולל בתוכו שירים שקטים עם קול רך ונוגה של הזמר. מזכיר מאוד מבטא בריטי, ואפילו קצת פסיכדליה. שיר מומלץ מאוד: Forever Lost. תהנו חברים...
.

Coon Jew

New member
../images/Emo45.gifהייתי בהופעה אינטימית שלהם..

באמת די טובים..אחלה המלצה

One Echoe

New member
טוב, עכשיו ירד לי האסימון.

דיברת על רוק סטאר. זה לא מטאל, זה רוק כבד. ורוק כבד זה אחד הסגנונות שאני הכי אוהב.

One Echoe

New member
לכן הדגשתי,

שאני לא אוהב *מטאל* כי הוא לדעתי הקצנה שלא שמרה על רוח הרוקנרול, ואני בדר"כ לא אוהב קיצוניות. אני אוהב את הרוק הכבד של שנות ה70(זפלין, סאבת, ואן היילן, אייסי). משנות ה80 לא מי יודע מה. ומה90 אני אוהב בעיקר גראנג' ובשנים האלה לא נראה לי שהיה רוק כבד איכותי. אולי יש ואני לא זוכר.

One Echoe

New member
אם אני לא טועה,

המטאל התחיל גם משנות ה80..ואז זה כבר נהיה ממש מוקצן, עם כל הדום מטאל בלאק מטאל..וכל אלה..שאני לא מחבב בכלל.

itaikuskus

New member
לא היה רוק כבד איכותי?

alice in chains soundgarden עשו בעצם רוק כבד..."גראנג'" זה כולה שם קיבוצי שנועד לתאר את סצינת סיאטל...משהו כמו "בריטיש אינבייז'ן" של שנות ה60. jane's addiction שילבו יפה בין מטאל punk ו-funk pantera הפכו לאחד מהרכבי המטאל החשובים איי פעם ugly kid joe פוצצו תאזניים red hot chili peppers הצילחו לעשות מוסיקה "כבדה" בלי טיפת דיסטורשן ויש עוד מליון דוגמאות.

holo

New member
חלק ממה שהזכרת אני מכיר קצת

וזה יותר נשמע כמו גרנאג',רד הוט בעצם לא, זה יותר fאנק ורוק קצת כבד.

itaikuskus

New member
מה הסברתי כרגע?

אתם ממש עוצמים את העיינים שאתם מגיעים לשורה הזאת כנראה.... מה זה "נשמע כמו גראנג'"?!!?!? גם אם אואזיס היו מסיאטל גם הם היו "גראנג'", תמבין מה אני מנסה להגיד? גרין ריבר (ואחר כך מאדהאני,מלווינס,נירוונה) היו מושפעים יותר מפאנק רוק והארדקור פאנק אליס אין צ'יינס,סאונדגארדן וכו' היו מאוד מושפעים מהמטאל פרל ג'אם (ומאד'ר לאב בון,הגלגול הקודם),סקרימינג טריז,סטון טמפל פיילטס וכו' היו מושפעים מלד זפלין ושות' הלהקות האלה הן לא אותו סגנון, אפילו לא דומה בחלק מהמקרים והן עדיין משתייכות לסצנת הגראנג'. להגיד "נשמע כמו גראנג'" זה שטויות. מה שאמרתי בהודעה הקודמת, הכל נכון, אין כאן מה להצדיק או לשלול. זהו.

One Echoe

New member
חח אני יודע מה זה גראנג'.

זה סך הכל שם פרסומי שנועד בשביל לתייג את הסצינה של סיאטל ובשביל למכור יותר תקליטים. התכוונתי יותר לרוק כבד המסורתי. שכבר די אבד בסוף שנות ה70. פנטרה זה כבר מטאל, ואני לא אוהב מטאל, כאמור. סאונד גארן נחמדים, לא מי יודע מה. אליס אין צ'יינס-אני אוהב שיר 2 שלהם, לא יותר. משנות ה-90 אני בעיקר אוהב את נירוונה ואת פרל ג'אם. רד הוט מעולים! אבל הם לא רוק כבד.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif.

אני אקשיב. אגב, גם הרוק המחוספס של שנות ה60 מאוד אהוב עלי. הקינקס, ג'פרסון איירפליין, וכאלה.

itaikuskus

New member
לא יודע עד כמה ג'פרסון איירפליין

מחוספסים, את הבירדז הכרת?

למעלה