המלצה
קודם כל - ההמלצה של ציף נהדרת (אגב, שמעת בטעות את אלבום המחווה האלטרנטיבי שעשו לו לפני כמה שנים כל מיני אמנים? ממולץ!). אני רוצה להמליץ השבוע על המלצתו של רוג'ר ווטרס - Ray LaFontane סתאאאאאם (ולא, אני לא אפסיק עם הבדיחה הזאת, אני נקרע מזה כל פעם מחדש). האמת - בירור קל הראה לי שהוא התכוון לאמן בשם Ray LaMontagne , אולי אני באמת אשמע את הדיסק זה דווקא מעניין. אני אמליץ הפעם לא על מוסיקה: היות ויש לי שריטה קשה להסתכל על מפות באופן אובססיבי, ממליץ על התוכנה Google Earth (ומראש סליחה שאני מגלה לחלק את אמריקה פה, אבל יש כאלה שלא גילו אותה), תוכנה מדהימה שבעזרתה אפשר לטייל בכדור הארץ, ולצפות מקרוב ומרחוק בכל מקום בעולם, לפרטי פרטים - כלומר, לשם הדגמה, אפשר לראות רחובות ומכוניות במנהטן, "לטוס" מהל הרים ובקעות, לראות את תחנת הכוח בברטסי, לראות רחובות בישראל, ולראות כל מיני חורים שלא נגיע אליהם בחיים בעולם. אפשר "לרחף" איתה מעל איזורים שלמים, במבט תלת מימדי אמיתי לחלוטין, לפרטי פרטים שזה מדהים. התפעול פשוט ומהנה ביותר! אפשר להוריד אותה ב- http://earth.google.com והרי הודעה שהגיעה זה עתה: Massive Attack ו-Radiohead יוציאו דיסק ב-2006! ממליץ כבר מעכשיו! ואגב, מישהו שמע בטעות משהו שהמלצתי עליו?