שבת שלום לכולם

itaikuskus

New member
חייב להודות

שהלהקת פרוג היחידה שעוד איכשהו גרמה לי לשבת ולהאזין הייתה קינג קרימזון, וזה היה ב2 אלבומים-הראשון (שאותו אני אפילו אוהב) ו-red, שמתחיל מאוד מבטיח, אבל במשך האלבום מאבד מכוחו, אבל עדיין אלבום דיי מעניין ושונה. ההרכבים ב2 אלבומים אלה שונים,חוץ מרוברט פריפ אם אני לא טועה.

NIR Y

New member
jefferson airplane-surialstic pillo

אלבום גדול, אחד האהובים עלי.

עילי6

New member
בקשר לקינג קרימזון

הם החליפו כמעט בכל אלבום לפחות מישוה אחד מהלהקה.. או שהוא רצה לעזוב בגלל היחס של פריפ או שפריפ גרם לו לעזוב.. כולם התחלפו בשלב מסוים חוץ מפריפ כמובן בכל אופן להקה מדהימה כדאי מאוד לקרוא את הביוגרפיה שלהם בmitkadem

oribarak

New member
פריפ הוא מטורף גאון שכזה

הוא פיטר כל פעם מחדש ת'להקה, כדי שלא תתמסחר, עשה את זה למטרה טובה, אבל בסוג של טירוף פיטר נגן הביא נגן, ככה כל פעם אם תראו את החוברת של red, חוברת מדכאת, הכול הודעות מהעיתון על ההתפרקות

אורי

פריפ פיטר את הנגנים - או שהם התפטרו - כי הם לא הסתדרו ביחד. אין לזה שום קשר ל"התמסחרות" ובוודאי שזה לא היה "לטובת הלהקה". להקה מורכבת מכמה פרטים, כשכל אחד תורם לה. אלא אם אתה רואה את קינג קרימזון כפרוייקט אישי של פריפ - ראייה אפשרית בהחלט - פיטורים של מישהו אינם "לטובתו".

oribarak

New member
לפי מה ששמעתי זה לא בגלל אי סדר

זה בגלל שהלהקה החלה להמסחר והוא היה נגד התעשייה הזו של המוזיקה, הוא היה בעד מוזיקה טהורה וכן קרימזון היא פרוייקט די אישי שלו, כאשר כל פעם תורמים מוזיקאים שונים, הוא הגרעין היחיד של הלהקה

אני ממליצה לך לקרוא

את תולדות הלהקה ב-All Music Guide. http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:99n8b5n4tsqs~T1 התחלופה הגבוהה של חברי הלהקה נבעה הן מאישיותו של פריפ, והן מהשאיפות המקצועיות השונות של חברי הלהקה. אין לזה שום קשר ל"התמסחרות" (מה גם שאין לי מושג מה זה).

DOCTOR ROBERT

New member
המלצתי

אני ממליץ על- Dream Theater-A Change of Seasons החלטתי לבדוק: מה זה פרוג מטאל? אז קניתי את האלבום. החצי הראשון של האלבום מורכב מיצירה בת 23 דקות, ששמה כשם האלבום. קטע מעניין, שנפתח בקע גיטרה קלאסית מעולה, ומסתיים באותו אופן, מה שנותן הרגשה של קונספטיות. החלק השני של האלבום מורכב מקאברים שביצעו הלהקה במועדון מסויים. הקאברים די טובים, ויש שם אפילו קאבר ל"אין דה פלש?" של הפלויד. ביצוע טוב, אך כמו שאומרים- אין טוב יותר מהמקור. אני חושב שבפעם הבאה אקנה את סינז פרום א ממורי.

למעלה