שבת שלום לכולם

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

new revolution1

New member
חורףףףףףף ../images/Emo99.gif

סוף סוף חורף.. ריח הגשם, הבריזות, הכנרת בשלל צבעי אפלוליות, ערפל, אדמה רטובה, שמיכות הפוך וכמובן, פינק פלוידדדדד... יאי
אני חושבת הכי מתאים לחורף- Atom Heart Mother אין, אלבום מושלם בשביל החורף..

avki

New member
not. לא היצירה בהתחלה, ולא שאר

השירים. כל השירים שם הם שירים ממש קייציים.

vegetable man

New member
זה דווקא האלבום הכי קייצי!!! ../images/Emo6.gif

AHM - יצירה ארוכה שלא עושה לי רעיונות של חורף. היא נגמרת בתרועת ניצחון מג'ורית כזאת. קשה לי לראות שם חורף... If שיר שקט ורגוע, והגיטרות העדינות של גילמור מזכירות פיקניק רגוע ושליו עם מזג אוויר נהדר בשדות איפשהו שם באנגליה. summer '68 - כל מילה מיותרת fat old sun - שוב, כמו If, שיר שחוזר לימי הקיץ היפים בילדות של חברי הלהקה. הימים הלא רבים בקיץ הבריטי, שטופי השמש. השיר מתאר יופי ושלווה, שלא מזכירה לי חורף ואפרוריות. Alans Psychedelic Breakfast - כל השיר מתנהל באקורדים מג'וריים, כביכול "שמחים". יש משהו חיובי ושמח בשיר הזה, וזה מתקשר אצלי ליום יפה וחמים שמחכה לאלן, אחרי שהוא יסיים את הארוחה הפסיכדלית שלו... לכן - זה האלבום הכי קייצי שלהם! למרות זאת, אם הוא נראה לך חורפי, זה גם טוב, ואולי זה מה שיפה. כל אחד לוקח דברים קצת אחרת מהשני. אלבומי חורף נוספים: Animals,The Wall ,ASOS ,DSOTM אלבומי קיץ נוספים: More, WYWH, OBC

אצלי מתנגן כרגע...

Good News for Modern Man של גראנט הארט. יופי של דבר. הממ.... אולי אכתוב עליו כהמלצה לשרשור השבת... למרות שאי אפשר להשיג אותו בארץ.

avki

New member
ואני שומע כרגע את OK Computare

של Radiohead. בזמן האחרון הלהקה הזאת עלתה אצלי לראש רשימת הלהקות הכי מוערכות מבחינתי אי פעם. אם אני לא טועה הם היחידים שהמוזיקה (לא המילים, לא הקונספט) שלהם מגיעה כמעט לרמת המורכבות של הפינק פלויד, אם כי אין להם מספיק טאצ', גיוון ומקוריות לעומת הפלויד, וגם אם היה להם, עדיין אין להם את כל היחדויות של הצליל של הפלויד וכל מה שהתקבל מהשילוב של ארבעת הפלוידים. בכל זאת, לא שמעתי גאונות מוזיקלית כזאת כבר הרבה זמן. האפקטים שלהם והסאונד שלהם מזכיר לפעמים את ברי סחרוף.

vegetable man

New member
צ'מע...

אין מה להשוות אותם לפלויד. יש מי שהשיר Paranoid Android מזכיר לו קצת פרוג, ואולי מזכיר קצת את הפלויד, אבל אין ממש מקום להשוואה. ברור שרדיוהד כמו אינספור להקות שואבת הרבה מפינק פלויד, אבל רדיוהד הביאה חדשנות מהרבה בחינות: הקול המלנכולי, הרכרוכי והחלש של ת'ום יורק - שהוא אנטי מושלם של הסולנים של הגראנג' האמריקאי, הטקסטים האסוציאטיביים של ת'ום יורק, השילוב של מוסיקה אלקטרונית, ומעל לכל - החיבור המושלם למלודיות המרגשות והסוחפות שלהם.

itaikuskus

New member
חדשנות?

"אבל רדיוהד הביאה חדשנות מהרבה בחינות: הקול המלנכולי, הרכרוכי והחלש של ת'ום יורק - שהוא אנטי מושלם של הסולנים של הגראנג' האמריקאי, הטקסטים האסוציאטיביים של ת'ום יורק, השילוב של מוסיקה אלקטרונית" תגיד לי, על הסמית'ס שמעת?

vegetable man

New member
שמעתי, נו, אז?

ואני אפילו אוהב אותם. מה הקשר בין הסמית'ס וגראנג'? לא אמרתי שלת'ום יורק יש מונופול על השירה ה"מלנכולית הרכרוכית" הזאת. אם כבר, הוא הושפע מזמרים של סוף שנות השבעים כשהוא שר כך, אני לא רואה שום קשר למוריסי, או רוברט סמית' (שהם סטייל אחר לגמרי). בכל מקרה יורק היה זה שהחזיר את הסגנון הזה לתודעה בניינטיז. כל הלהקות ששרות בצורה הזאת: טראוויס, מיוז, קולדפליי, קין ועוד הרבה - הכל השפעה ישירה של השירה של ת'ום יורק. גראנג' אומר מבחינתי הרבה מטאל - וזמרים עם פורמה ושירה כוחנית שאני לא מתחבר אליה - ומהבחינה הזאת ת'ום יורק בא ממש בזמן לשים לזה סוף. עדיין, בלי שתהיה סתירה בין הדברים, רדיוהד מושפעת בוודאי גם מגראנג' - או נירוונה, בעיקר באלבום The Bends.

itaikuskus

New member
טוב ויפה

אבל בשירה של יורק אין הרבה חדשנות, יכולנו לשמוע סגנון כזה עוד הרבה לפני. הסגנון שירה של סמית' ומוריסי אמנם שונה משלו, אבל גם בא לתת למאזין את אותה הרגשה מלנכולית, עם שירה רכה, מלים פגיעות וכו' וכו', באופן דומה. שוב, מכאיב לי שאתה מתייחס לגראנג' כז'אנר מוסיקלי, אבל אפשר להגיד שבאלבומים כמו pablo honey וקצת מthe bends יש מן הנירוונה. אני לא אוהב את רדיוהד, אני אפילו סולד מהם, לדעתי הם משעממים, יומרניים, אני לא סובל את יורק, וזהו.

vegetable man

New member
יש המון חדשנות בשירה של יורק,

בין יתר הדברים שרדיוהד חדשנית בהם. אין כאן שום אשליות: אף אחד לא המציא את הגלגל. כולם הושפעו ממשהו, אז מה? החוכמה היא לקחת את זה הלאה. ויורק לקח את זה הלאה, כי הוא הוסיף מעצמו, והלביש את זה על מוסיקה שונה לגמרי, על רוק עם אלקטרוניקה של הניינטיז. זה צעד אחד קדימה, למקום שאף מוסיקאי לא דרך בו לפניו. הוא גם שר וצועק, כמו למשל קוביין. אבל הוא עושה את זה מעמדת האנדרדוג, האפס, וזה מה שאני אוהב, וזה ממה שכולם כ"כ מושפעים מאז שיורק הופיע. אי אפשר לומר שהשירה של יורק - היא כמו של האמנים ממנו שאב אותה: בריאן פרי, אלביס קוסטלו, פרדי מרקיורי ועוד כמה פחות מוכרים. בודאי שהיא לא דומה למוריסי ודומיו. לא ברור לי למה חשבת שהתיחסתי לגראנג' כז'אנר, גם לקחתי את נירוונה כדוגמא, מה גם שדיברתי על מטאל לצורך המחשה. לא אוהב את רדיוהד? נו, מילא. הטקסטים אסוציאטיביים - מעוררים אצלי סקרנות ולא שעמום, אבל כל אחד ומה שזה עושה לו. אני יכול לומר באותה מידה שאני שונא את רוב הלהקות החוף המערבי האמריקקיות. מוסיקה בנאלית וכוחנית (שלא לומר משעממת עד אימה), עדיין יש מישהו שאוהב אותה משום מה...

"להקות החוף המערבי"

זו לא קצת הגדרה רחבה?
ואני מקווה מאוד ש"אמריקקיות" היה שגיאת דפוס.

הווו סמית'ס.. ../images/Emo13.gif

האמת ששמעתי אותם קצת.. לא התחברתי כ"כ לרוב השירים שלהם.. אבל ניתפסתי משום מה על סינג מי טו סליפ.. שיר מדהים במבחינת לחן.. והלייריקה שלו גם די מדהימה

NIR Y

New member
לא יודע חדשנות

אבל יש להם כמה שירים ממש טובים (לצד כמה שאני לא סובל), ואני דווקא יותר אוהב את THE BAND מאוקי מחשב.

holo

New member
אוקיי הגיע הזמן להמליץ

על אלבום של בן דוד שלי, הוא הוציא אותו לא מזמן ושהוא בא לביקור בארץ(מארה"ב) אז הוא הביא לי את האלבום. לדעתי האלבום הזה מצוין בשביל החורף והוא גם אלבום די טוב. הוא כתב, הלחין, שר ומנגן(אקוסטית) את כל השירים (ואפילו שהוא בן דוד שלי אני חושב שהוא מאוד מוכשר והאלבום יפה מאוד). שירים אקוסטיים שמזכירים לי לפחות את tracy chapman. טוב, תשמעו בעצמכם ותגידו מה דעתכם.. הנה האתר שלו: http://www.etanofrane.com/

wommer

New member
האם כל השירים על אקוסטית?

אבל חוץ מזה, זה מאוד נחמד.

holo

New member
יש לו להקת ליווי

יש גם תופים, אבל אלו שירים אקוסטיים ברובם, יפים אבל. אם אתה רוצה קצת רוק תשמע את שיר מספר 7, the city. שיר מצוין לדעתי. אגב, הגיטריסט בשיר הזה זה חבר שלו, דופק פה אחלה סולו.

למעלה