שבת שלום לכולם

frucht1

New member
אם יורשה לי לפתוח את שרשור ההמלצות:

אתמול רכשתי את modern times של בוב דילן - התקליט מסתובב אצלי בפטפון בלי הפסקה - מדהים, פשוט מדהים...כמו יין שמשתבח עם השנים, אני מרשה לעצמי לומר שזהו האלבום הכי טוב שלו. America Poet לו ריד - עוד תקליט שלא מפסיק להסתובב מאז שכרשתי - הופעה חיה שלו מיד לאחר הוצאת אלבומו הידוע transformer - יש שם גירסה של Heroein פשוט מדהימה - מי שלא שמע heroein באמריקן פואט כאילו שלא שמע heroein בחייו! שבת שלום!

../images/Emo16.gif שבת שלום לכולם ../images/Emo16.gif

אתם מוזמנים להעלות המלצות לחברי הפורום על אלבום או שיר, ספר או סרט שראיתם ואתם רוצים לשתף בו גם אחרים. אני מבקשת שוב לא לנצל את השרשור לפרסומות, או ל"המלצות" על ארועים שלא חוויתם. אני גם מתנצלת על שלא הספקתי להמשיך עדיין את משחק האלבומים ואת פרוייקט השירים השבוע. אני חולה מאז יום א', ואין לי כוח לכתוב יותר משני משפטים.

שמיקי

New member
שבת שלום ואני רוצה להמליץ

על אלבום שהכירו לי לא מזמן והתאהבתי בו. קודם כל הלהקה liquid tension experiment יוצאי להקת dream theater חוצ מג'ימס לאברי וג'ון מיונג. את ג'ון החליף טוני לוין ולג'ימס לא היו זקוקים כי זהו הרכב אינסטרומנטלי. אז האלבום השני שלהם..liquid tension experiment 2 אלבום מעולה! אני משערת שגם הראשון(?) לא יצא לי לשמוע אותו עדיין. חג שמח=]

FunkyMonk

New member
לפחות הם יודעים להלחין

אני קורא תיגר לסקס פיסטולס שיצליחו להלחין משהו ברמה כזו.

itaikuskus

New member
איזה רמות?

מה אתה עכשיו מנסה ליצור כאן עוד דיון מלא רייטינג, בהודעות פרודוקטיביות בשקל? רגע, זה גם מה שאני עשיתי! חרא להקה בכל מקרה, לא יכול להיות שאתם באמת שומעים את זה בבית ונהנים.

loomer4

New member
יש לפטרו'צי אחלה סולו בBiaxident

סולו שממש לא מתאים לו לעשות. חוץ מזה, הקטעים שלהם משעממים אותי.

FunkyMonk

New member
אפשר להגיד אותו דבר על הסקס פיסטולס

אני לא מאמין שאתה שומע את זה בבית ונהנה...

itaikuskus

New member
no you can't

unless you're a progressive geek.... sex pistols is bizzare, fresh, chicky, exciting, don't give a fuck. liquid tension is technical masturbation, nothing new, nothing intresting, you may wanna listen to it while working out,though. i can see you really like getting into these arguements with me, i hope in a few more years you'll see this messages and realize how wrong you were. talking about the sex pistols, as a representive to a whole genre just because they are the only punk band you know, also won't bring you any credit points. to sum up, you may say you don't like the sex pistols and i belive it'll put you with the majority, but to argue about such an important band vs. a side project of one of the cockiest bands ever, well, that's just WRONG. sorry again about the english, no herew here.

FunkyMonk

New member
זה לא העניין

העובדה שאתה רואה בלהקה כל כך סתמית כמו הסקס פיטולס אלוהים (וד"א, אני משתמש בהם בתור דוגמא רק בגלל שהם הכי מסמלים את הסגנון), היא מה שמפריע לי. אני כלל לא שומע LTE. אני לא מכיר שום קטע שלהם לעומק. העובדה שסקס פיסטולס השפיעו בצורה עמוקה וניכרת על המוסיקה היא לא לוויכוח כאן. אבל את לא יכול להגיד שהסקס פיסטולס הם יוצרים מוסיקליים. אין להם מושג במוסיקה, לפני שהם תפסו גיטרות הם לא ידעו על זה כלום. למען האמת, גם הרבה אחרי שהם תפסו גיטרות הם לא ידעו על זה כלום. כן, אני לא מתבייש ותגיד מה שתגיד, Pאנק זו לא מוסיקה מבחינתי, כן, בגלל שהיא מולחנת משלושה אקורדים. העניין הוא לא שאני כל כך אוהב להיכנס איתך לוויכוחים האלו, אלא העניין הוא שאתה כל כך אוהב לחשוב שPאנק זו פסגת היצירה המוסיקלית. זה כל כך לא נכון. העניין פה הוא לא שאני בעוד כמה שנים אבין שאתה צודק, העניין הוא שאתה בעוד כמה שנים תבין בדיוק את מה שאני יודע כבר עכשיו, שPאנק זו לא מוסיקה. אני אסיים פה למרות שיש לי עוד דברים לאמר, אבל הם כבר לא קשורים לדיון אלא יותר ספציפית עליך, אז אחסוך את זה מקוראינו הנאמנים.

itaikuskus

New member
שוב,

טעית בכל מה שכתבת. אני לא רואה בסקס פיסטולס כאלוהים, אתה אמרת את זה, אתה שמת מלים מפי, שוב, כי אתה בחרת בהם כדוגמה כי זאת כנראה הלהקת פאנק היחידה שאתה מכיר. אני כן חושב שהם הרבה יותר טובים ו/או משמעותיים מליקוויד טנשן, הקביעה שהסקס פיסטולס לא ידעו לנגן מצביעה על כך שלא שמעת את האלבום שלהם בחיים ובחרת להסתמך על ביקורות סוג ב'. אתה לא יכול להשתמש בטיעונים שלי כנגדי. אני שמעתי פרוג. אני הבנתי את הזיוף. אתה לא שמעת שום דבר. הטיעונים שלך קלושים וכנראה כך גם הידע שלך. אני לא רואה בכך פסול, תמשיך לשמוע מה שאתה רוצה, רק אל תבוא ותגיד דברים שלא נכונים (אגב, לא אוסיף לויכוח, אמרתי מה שהיה לי להגיד, אני לא מבין איך דווקא הסקס פיסטולס נכנסו למשוואה כשבליקוויד טנשן עסקינן).

FunkyMonk

New member
שמעתי Pאנק

למען האמת, אני לא בטוח ששמעתי סקס פיסטולס. אני אומר לך ואתה לא מבין, כי אתה תקוע בבועה של עצמך. אני משתמש בסקס פיסטולס בגלל שהם הלהקה הראשונה שאדם חושב עליה כשהוא שומע "Pאנק". אתה יכול להגיד שלדעתך הם הרבה יותר טובים מLTE, אין פה וויכוח. אני אומר לך, מבחינתי זה כן מדד שתהיה לי דינמיקה במוסיקה שאני שומע. תחשוב שזה אליטיסטי ויומרני ומגעיל, אבל אני אוהב מוסיקה כזו. וזה לא שאני שומע רק Yes וג'נסיס, אני שומע גם נירוונה ואביב גפן, ואוהב את כולם. אבל החוסר דינמיקה וחוסר הכשרון והיצירתיות שיש בPאנק פשוט לא עושה לי את זה. התפיסה שלך ושל ציף לגבי אנשים שבין השאר שומעים פרוג פשוט מגעילה.. אני שומע גם RHCP, בגלל שהם פ'אנקיים לחלוטין. זה אומר שאני לא שומע שום להקת רוק אחרת שהיא לא פ'אנקית? אתם אנשים סגורים, פתטיים, וקצת גזעניים.

itaikuskus

New member
לא, התפיסה שלך היא המגעילה

מדבר איתי על דינמיקה במוסיקה ושומע מפלצות שיעמום. מה דינמי בג'נסיס? שיש להם שירים ארוכים עם הרבה אקורדים? נירוונה זה פאנק (ואני רוצה לראות מי הראשון שיקפוץ בראש ויגיד "לא, הם בכלל לא פאנק, הם גראנג', ואפילו יש להם כמה שירים שקטים!!!, תשחררו אותי מזה), ככה ששוב סתרת את עצמך. פלי ניגן בFEAR לפני RHCP, אחת מהלהקות הארדקור הבולטות של שנות ה80, אני לא חושב שהוא יגיד שזה לא מוסיקה. לקרוא לי (או לנו) בשמות לא יוציא אותך מנצח, זה רק יגיד שפשוט נגמר לך האויר (מה שאני טענתי בהודעה השניה שלך בשרשור הזה, בערך). אני לא סגור, אין לך שמץ של מושג מה אני שומע, העובדה שיצרתי סביבי כנראה איזו סטיגמה של אחד ששומע רק פאנק גורמת לי להרהר "אז מה לעזאזל אני עושה בפורום פינק פלויד"...

Liorking

New member
אני איישב את המחלוקת

אני לא חובב אף אחד מהצדדים. קודם נקטול את Liquid Tension Experiement. זו להקה של מתמטיקאים. הם לא יודעים להלחין, מה שהם מנגנים זה שעמום. המוזיקה שלהם לא כיפית, אין בזה שום רגש, זה שכלתני וזה גם עושה חור בראש. פטרוצ'י ופורטנוי לא יודעים להלחין. אלטון ג'ון יודע להלחין. לנון ומקרטני יודעים להלחין. רק בגלל שהם יכולים לדפוק סולואים אחד אחרי השני כמו בפס ייצור זה לא אומר כלום. אני גם לא אוהב במיוחד את ג'נסיס, אין להם מספיק גיטרה והאורגן שלהם פשוט מרגיז אותי. לא אכפת לי כמה מבטאים פיטר גבריאל יכול לעשות, זה פשוט לא עושה לי את זה. אני לא שונא פרוג, אני למעשה אוהב לפעמים להקשיב ליס וג'תרו טאל, אבל לרוב לא בא לי כי המוזיקה שלהם לא ממש מתאימה אצלי לאף מצב רוח כי זו מוזיקה שכלתנית ותובענית, בקיצור לא הכי כיפית בעולם. עכשיו נקטול פאנק. אני בעד העניין של הוצאת עצבים, מרידה בכל ערך אפשרי של החברה ושחיטת פרות קדושות. אין לי גם בעיה עם הראמונס שהחזירו את הפשטות לרוק'נרול כי בחייאת פאקינג רבאכ, כמה אפשר להקשיב ליצירות של 20 דקות?! מה שמעצבן אותי בפאנק זו הגישה של "כל אחד יכול", גישה שהסקס פיסטולס מייצגים. הסקס פיסטולס לא סתם לא היו וירטואוזים, הם לא ממש ידעו לנגן והם היו סתם אנשים. כשאני שומע מוזיקה, אני מצפה שמוזיקאים ייצרו אותה, אנשים שיש להם כישרון. שוב, אני גם לא שונא פאנק. זה כיפי כזה ומשחרר עצבים, אבל כמה אפשר להקשיב לאותם אקורדים ולאנשים שלא יודעים לנגן? גם הסולואים חסרים לי. באשר לנירוונה, נכון שהם מאוד פאנקית, אבל קורט קוביין הוא לא סתם אחד שמנגן אקורדים. נכון שהוא לא נגן גדול והוא די חוזר על עצמו (בלשון המעטה), אבל לפחות הוא מוזיקאי טוב. נתחיל בזה שהוא songwriter טוב, וגם כותב מילים. באמת חסרים לי סולואים והפשטות שלהם די נמאסת לפעמים, אבל קורט קוביין הוא מוזיקאי טוב.

itaikuskus

New member
לא יישבת שום דבר

סתם ירית חיצים לכל הכיוונים, חיצים שגויים לרוב. בואו נשבור מיתוס- הסטריאוטיפ של סיד וישס, הניהליסט הטיפש שקופץ עם הבס ורוצח את חברה שלו לא עובד על הלהקה. מדובר על חבר'ה מוכשרים, סטיב ג'ונס גיטריסט מצוין, חטיבת הקצב שכללה את גלן מאטלוק על הבס ופול קוק על התופים הייתה יציבה וחזקה, ועל כולם מנצח הג'וקר, ג'וני רוטן. אז מה, קורט קוביין "סונגרייטר" טוב ומוזיקאי טוב אבל הסקס פיסטולס לא? כמה שטויות אתם מדברים. הפשטות היא העניין. לעשות ב3 אקורדים מה שג'טרו טול לא הצליחו לעשות ב20 דקות, זה הסוד, כל-אחד-יכול, מה שזלג גם לסגנונות אחרים שהם לא פאנק, וחזקים היום. אני מתחיל להתעייף מלדבר אל חירשים, תשמעו מה שבא לכם.

FunkyMonk

New member
יש הבדל..

קודם כל, אני מודע לכך שהגראנג' זו התפחות של הPאנק, בהחלט מודע לכך, בגלל זה גם טרחתי להזכיר אותם. פלי בהחלט ניגן בלהקת Pאנק, אני מודע לכך. בראיון מסויים איתו, נשאל "אז מה ההבדל מבחינתך בין הנגינה בRHCP לבין הנגינה בפיר?" "טוב, בפיר זה היה הרבה יותר עצבני, קצבי ומהיר, הרבה יותר [מנגן שורשים] בRHCP זה הרבה יותר משוחרר, משהו כזה [תוקע סולו סלאפים]" זה בדיוק ההבדל.. בPאנק אין את הדינמיקה הזו. בנירוונה יש דינמיקה, זה לא סתם שלושה אקורדים, וגם אם כן, זה הרבה יותר דינמי.. אני אומר לך תאמת, הבס מראה תהבדל בצורה הכי קיצונית. לנירוונה יש טעם חריף של Pאנק, אבל הם הרבה יותר דינמיים והרבה פחות עוצמתיים לעומת להקות Pאנק. (כן, גם "רעש" זה מדד אצלי) אתה בטח מסכים איתי שפו פייטרס זה ממש לא Pאנק, נכון? נירוונה זה משו באמצע. ושמע, לראמונז יש כמה שירים שאני באמת יכול לשמוע, כי הם הרבה יותר משוחררים מהסקס פיסטולס. אבל Pאנק פשוט לא עושה לי את זה.

Liorking

New member
"נגנים מעולים"

סטיב ג'ונס גיטריסט מצוין? מה הוא כבר יודע לעשות? ריפים? ראש, מטאליקה וגאנז עושים את זה יותר טוב. הסקס פיסטולס חבר'ה מוכשרים? הצחקת אותי. מוזיקאי פאנק טוב הוא אולי ברמה של מוזיקאי רוק בינוני. מוזיקאי הפאנק הטובים (באופן יחסי), האם הם טובים כמו ג'ימי פייג', אלטון ג'ון, ג'ון לורד, דייויד גילמור, רוג'ר ווטרס, מיק ג'אגר, קית' ריצ'ארדס? שלא לדבר על לנון ומקרטני. הפשטות היא לא כל העניין. גם המוזיקה של הרולינג סטונס די פשוטה, אבל מיק וקיף הם מוזיקאים מצוינים, פשוט דורכים על כל מוזיקאי הפאנק.

למעלה