שבת שלום לכולם

itaikuskus

New member
אתה טועה

לסטיב ג'ונס היה סאונד לא מהעולם הזה, הסולואים הפשוטים, לכאורה, שלו נגעו בול במקום, דבר שהרבה "וירטואוזים" לא הצליחו לעשות. אין דבר כזה "מוסיקאי רוק בינוני", זה אוקסימורון, שכן אין מדד לבינוניות או מצוינות בנגני רוק. קית' ריצ'ארדס לא מנגן בהכרח יותר טוב מסטיב ג'ונס או ג'וני ראמון, גם ג'ון לנון לא, לעזאזל, שמעת פעם את התפקידי גיטרה של ג'ון לנון בביטלס? דיי בסיסי (אך מצד שני, מעולה). הפשטות היא כל העניין. דווקא את מיק וקית' לא הייתי מעמיד מול הפאנק, שכן הסטונס של אמצע שנות השישים (כשהם היו טובים), היו עסוקים בלהיות מושפעים מהאראנדבי והרוקנרול השורשי, דיי בדומה לפאנק. להגיד שהדד קנדיז, למשל, לא יודעים לנגן/להלחין, זה שקר. יש עוד 1000 דוגמאות,אבל הויכוח תם, מבחינתי.

Liorking

New member
לא מהעולם הזה

"הסולואים שלנו נגעו בול". נו באמת, הסקס פיסטולס כלהקה של נגדים גדולים עם סולואים לא מהעולם הזה. לא אמרתי שצריך לנגן מהר, גילמור למשל לא מנגן מהר במיוחד אבל כל תו במקום. אצל הסקס פיסטולס זה ממש לא ככה. לא זה ולא זה. יש כזה דבר מוזיקאי רוק בינוני. הכל נלקח בפרופורציה. לא אמרתי שג'ון לנון גיטריסט יותר טוב מג'וני ראמון, אמרתי שהוא מוזיקא הרבה יותר טוב. אין מה לעשות, לנון ומקרטני הם המוזיקאים הכי טובים ברוק, אני חושב שכולם מסכימים על זה. יש מדד לבינוניות, אחרת זה אומר שכל המוזיקאים באותה רמה, ואני חושב שאני מדבר בשם כולם כשאני אומר שדבר כזה לא יכול להיות.

itaikuskus

New member
כן

אבל אתה אומר "זה בינוני וזה מעולה" כאילו זה קונצנזוס. היה כבר שרשור בו הוסכם שאין דבר כזה במוסיקה, אתה מבין? אמנם הרוב המכריע מאוהבי פינק פלויד מן הסתם יסכים איתך בנוגע למי בינוני ומי לא. הרבה אחרים ישללו, כי שוב, אין דבר כזה בינוניות ברוקנרול, על פי מדד של נגינה ופרזנטציה, להקה בינונית לא יכלה להיות כל כך חשובה.

Liorking

New member
יש קונצנזוס

ויש קנה מידה. מקובל על כולם שלנון ומקרטני הם מוזיקאים בחסד עליון, ככה גם מוזיקאי פאנק הם לא ברמה וגם לא כולם באמת מוזיקאים. יש כזה דבר בינוניות, לא כולם באותה רמה, אנשים לא שווים. מותר לך לאהוב פאנק, אבל לקרוא לזה מוזיקה באותה רמה זה כבר עניין אחר. מה לעשות שג'וני רוטן וסיד וישס הם לא אנשים שאפשר לקרוא להם מוזיקאים, אבל מצד שני אלטון ג'ון כן, כך גם דייויד גילמור, פיט טאונסנד ואחרים.

אני לא בטוחה שקיים קונצנזוס

יש דעה נפוצה, אבל קונצנזוס - היינו שכולם מסכימים על זה - אני לא חושבת כך. אני מכירה לא מעט אנשים שלא מעריכים את לנון ומקרטני וכד'. מצד שני, על דבר אחד |דגש|יש קונצנזוס: כל אלו שהזכרת, עושים מוסיקה.

Liorking

New member
אז לא כולם

אבל יש הסכמה בקרב הרוב. הנקודה שלי היא שיש בינוניות במוזיקה והיא משתנה לפי קנה מידה.

אני מסכימה שניתן להבחין בין

מוסיקאים טובים יותר לטובים פחות. אבל אני לא בטוחה שיש קונצנזוס, או אף הסכמה רחבה, על מהם הקריטריונים. מה שיכולים להיות הקריטריונים שלי, הם לא בהכרח הקריטריונים של מישהו אחר. אני חושבת שהקונצנזוס היחיד, בתחום זה, הוא שמי שמצליח "להדליק" את המאזינים, הוא מוסיקאי טוב.

Liorking

New member
שוב, אז לא כולם

עשיתי פה הכללה, אבל אני בטוח שרוב האנשים מסכימים על זה שלנון ומקרטני הם מוזיקאים בחסד עליון, אולי הכי טובים ברוק.

FunkyMonk

New member
רגע של לוגיקה

לפי הגדרתך המאד ברורה ל"קונצנזוס", זוהי הסכמה כללית אשר מקובלת על כולם. אין זה קונצנזוס שג'ון לנון ומקרטני הינם אמנים בחסד עליון, כי את מכירה כמה אנשים שלא מסכימים עם החשיבה הזו. מוסכם. האם מהחשיבה הזו המוצגת לעיל, לא נובעת העובדה שגם אין זה קונצנזוס שכל הנגנים שהזכיר ליאור הינם מוסיקאים? הרי את רואה בבירור שגם אני וגם ליאור לא חושבים כך.

לא. קיים אכן קונצנזוס שכולם

מוסיקאים. אפילו בתעודות הזהות שלהם כתוב כך.
כאן מדובר בעניין עובדתי, לא עניין של דעה. על איכות שיריהם של הביטלס אפשר להתווכח; על עובדת היותם מוסיקאים, לא.

מורנא007

New member
גם אומני פרוג מהגל הראשון

כמו ג'תרו טאל, קינג קרימזון, יס, מודי בלוז, פרוקול הארום, גרינדולוג, קידמת עדן ואם אתה רוצה אפשר למצוא דוגמאות נוספות, הושפעו במידה לא מבוטלת מרוק אנד רול השורשי, ובלוז כמו אומני פאנק. כל זרם התפתח לכיוון אחר.

itaikuskus

New member
דווקא

אהבתי את stand up של ג'טרו טול, לא יודע עד כמה הוא מושפמע מהרוקנרול השורשי, כמו שהוא מושפע ממוסיקה עממית/קאנטרי/פולק, אבל הוא מעולה.

Anuerysm

New member
../images/Emo6.gif

" הפשטות היא העניין. לעשות ב3 אקורדים מה שג'טרו טול לא הצליחו לעשות ב20 דקות, זה הסוד" כל כך

afon

New member
אני יכול להגיד שגראנג' זה לא פאנק?

איתי אתה נופל לויכוחים הלא חשובים של אמנים מסוימים במקום לדבוק בעיקר. פנקי תסביר לי מה הבעיה להגיד שאתה פשוט לא אוהב פאנק? תחליף את הביטוי "זו לא מוזיקה" ב"אני לא אוהב את זה". פאנק זו מוזיקה, אם תרצה או לא, והיא אפילו תחת המשבצת המעניינת של רוק, לא אוהב? יופי, אבל לא כל מה שאתה לא אוהב הוא לא תחת הגדרה שאתה כן אוהב. דרך אגב היה הרבה יותר מעניין (ומאונן) אם הייתם כבר נכנסים בו בזמן לויכוח לגבי מהותה של מוזיקה, הגדרתה ותחומיה.

FunkyMonk

New member
צודק,

אבל הדעה שלי היא לא סתם שאני לא אוהב את המוסיקה הזו, אלא שהיא לא מוסיקה. הדעה שלי פה שאתה יכול לקרוא לזה מוסיקה במונח יבש, אבל אי אפשר תכלס לקרוא לזה אומנות.

למעלה