שבת שלום לכולם

פאנק זו לא מוזיקה

כי היא מורכבת על 3 אקורדים? יש שירים שמורכבים על אקורד אחד והם מוזיקה. יש קטעי תופים בלי אקורדים שהם מוזיקה.

FunkyMonk

New member
אוי ווי..

אתם לא קוראים הכל, נכון? לא בגלל שאלו שלושה אקורדים, אלא בגלל שאלו שלושה אקורדים שחוזרים על עצמם בצורה קבועה כל הזמן. אין פה הלחנה, אין פה דינמיקה (כן אני אחזור על זה, כי זה אחד החלקים שהכי חשובים לטעמי). ד"א, קטעי תופים יכולים להיות מוסיקה מעולה בלי אקורדים בכלל, ואתה צודק לחלוטין, אבל קטעי תופים משעממים זה לא יותר מסתם גימיק. קטע הסולו של בונזו שמופיע בקודה הוא קטע מוסיקלי לכל דבר.

לא

מוזיקה יכולה להיות עשירה בצלילים ובכלים, ויכולה להיות מינימליסטית. היא עדיין מוסיקה.

אני לא מסכימה. זהו פורום, ומטרתו

שאנשים יכתבו את דעתם, באשר היא. לכולם, כולל פאנקי, הזכות לכתוב כאן ככל העולה על רוחם, בגבולות התקנון.

RoieL

New member
תשמעו, אם שיר עם פחות מ- 20 אקורדים

היא לא מוזיקה, אז איך תגדירו את הביטלס, שכתבו שירים עם אקורד אחד ועם זאת נחשבים לאחד מאבני הרוק המודרני?

מורנא007

New member
לדעתי

שיר יכול להיות עם שני אקורדים או עם אקורד אחד פשוט והרבה אנשים יהנו ממנו. מצד שני שיר יכול להיות מורכב מיותר מחמישה אקורדים במקצב לא סימטרי ומלווה בג'אמים ארוכים וגם לו יהיו הרבה אוהדים, ויכול להיות גם קטע רוק שמולחן לפי כלים של בארוק או מוסיקה קלאסית רומנטית, וגם לו יהיו הרבה אוהדים. הביטלז הם לא אבות הרוק, אבל הם בהחלט שייכים לאבות הפרוג. מי שלא מאמין מוזמן לשמוע את Day in a life ולהתרשם.

FunkyMonk

New member
לא מדובר כאן על האקורדים...

זה חלק מהעניין. אין צורת ששיר יהיה מולחן לפי מליון ואחד אקורדים.. העניין פה, הוא שלדעתי העובדה שהשיר מורכב משלושה אקורדים שחוזרים על עצמם ורגע, תנו לי לעצור פה שניה, כי זה משהו שאתם לא כל כך שמים לב אליו: שחוזרים על עצמם רגע, עוד פעם אחת: שחוזרים על עצמם לאורך כל השיר, גורמת לשיר להיות משעמם.

ישנם מיליוני שירי רוק שמורכבים

משלושה אקורדים בלבד. וזה עוד לפני שסופרים את שירי הבלוז הבנויים על שלושה אקורדים. כנראה שיש סיבה - ביולוגית, מן הסתם - בגללה זהו המבנה הבסיסי לשיר בחברה המערבית. אם תרבות שלמה בנויה על שלושה אקורדים, איך בדיוק זה יכול לשעמם? והאם באמת שמעת את כל שירי הפאנק בעולם? וכולם משעממים אותך?

FunkyMonk

New member
אתם לא מקשיבים

זה ששיר בנוי משלושה אקורדים לא הופך אותו לגרוע. זה שהוא חוזר על עצמו, כן. לא שמעתי את כל שירים הPאנק, ולהפך, תראי שרשמתי באחת מההודעות שלי שיש כמה וכמה שירים של הראמונז שאני מחבב. המוסיקה המערבית-בלוזית הבסיסית מורכבת משלושה אקורדים, כי זו הדרך הכי קצרה חזרה לטוניקה, במהלך רציף: טוניקה-סאב דומיננטה-דומיננטה-טוניקה. אין בזה כל רע.

loomer4

New member
תלוי בעוד המון גורמים

כמו העיבוד, הנגנים וכו'... מכיר את הקטע אימפרשנס של ג'ון קולטריין? כל ההרמוניה של הקטע היא Dm7 Ebm7 לא מנע ממספר די גדול של ג'זיסטים לעשות לקטע ביצוע של 10 דקות ומעלה. יש גם יצירה קלאסית שמבוססת כולה אך ורק על הצליל לה אם אני לא טועה. יש גם את ההרכב ההודי הוא של ג'ון מקלאפלין, שירים שלמים שמבוססים על אקורד אחד.

למעלה