שבת שלום לכולם!

הקליפ אליו קישר וולרוס

הביצוע של דייויד גילמור ל-Dark Globe של סיד, בטור האחרון.

זה לא מה ששאלתי

את אמרת=> "זה מה שהופך את הלהקה הזו לכל כך מרתקת, כל כך שונה. " מה זה "זה" ? הביצוע של גילמור ל-Dark Globe הופך את הלהקה הזאת לכל כך מרתקת ושונה?

הממ... אני חושבת שאתה יכול

להבין גם בלי שאומר את זה במפורש
שהרי לא מדובר כאן סתם בקאבר; תחשוב על הנסיבות. אני לא מכירה מקרה דומה. להקות לא מעטות איבדו חברים, וגם בנסיבות טרגיות. אבל ג'סטה כזו, פשוט לא מוכרת לי משום מקרה אחר. לפעמים יש דברים שלא צריך להסביר אותם ביותר מדי מילים.

loomer4

New member
Sylvain Luc - Ambre

סילבן לוק הוא גיטריסט ג'אז צרפתי אדיר, בעל סטייל יחודי שאפשר לזהות מקילומטרים, הסגנון שלו נע בין Fאנק לג'אז, אבל מתמקד בעיקר בג'אז. ברוב הקטעים באלבום יש רק שתי גיטרות או אחת (כאשר בשתיהן מנגן לוק, בהקלטת ערוצים), ולא היה קטע שאיכזב אותי, סטייל מעורר השראה ויכלת אילתור מרשימה ביותר (במיוחד בביצועים שעשה לסטנדרט A child is born ולAll blues של מיילס דיוויס). ממליץ לכולכם לשמוע

IamAR

New member
David Gilmour in Concert

DVD משנת 2001-2002, הופעת סולו של דייב גילמור ב"רויאל פסטיבל הול" בשירים אחדים מתארחים בוב גלדוף, ריצ'רד רייט ורוברט וויאט. קיבלתי את ההופעה לפני יומיים, אחת ההופעות המרגשות שיצא לי לראות, ביצועים נהדרים לשירים מכל התקופות של הלהקה, שיר מאלבום הסולו של גילמור "און אן איילנד", "דומינוס" של בארט וכמוון אחד הקטעים החזקים בהופעה היה SOYCD, בהחלט ביצוע מהיפים ששמעתי. משך ההופעה כ 95 דקות, הזמנה מהאינטרנט עולה כ 13 דולר, אבל לפי מה שהבנתי ההופעה נמכרת גם ברשתות צליל בארץ. הופעה מאד מומלצת. אני אנצל את ההודעה. שאלה לכאלו שכבר ראו את ההופעה... את השיר השישי דייויד שר בצרפתית, הוא נקרא "Je Crois Entendre Encore" והוא מציין שהפעם האחרונה שהוא ביצע את השיר היה ב 79', מישהו יודע על איזה שיר מדובר? האם זה שיר שפינק פלויד כתבו? ובאיזה הופעה גילמור ביצע את השיר בשנת 79'? באחד משיטוטי ביוטיוב מצאתי הקלטה של הלהקה מצרפת, שנת 1970. אני לא יודעת אם כבר אעלו אותה לפה.... הקלטה אינסטרומנטלית ברובה, מאד מעניינת. ועוד קטע הורדה קצר (הורדה חוקית ציף) , קטע וידאו משעשע בו ווטרס מבצע את "אקרוס דה יוניברס" של ביטלס. שבוע טוב D=

תודה על הקליפ של הפלויד מצרפת!

לא ראיתי אותו מעולם - זו כנראה קטע שהתגלה רק לאחרונה. זאת התקופה הכי אהובה עלי אצל הפלויד, כאשר הם עשו דברים ניסיוניים, שנשמעו כמו משהו שאף אחד אחר לא עשה ולא יעשה אחר כך. ספציפית, זה נשמע כמו מה שהם הקליטו לפס הקול של Zabriskie Point (יש קטעים שלא נכנסו לסרט). מרתק ומומלץ! באשר ל-Je Crois Entendre Encore, מדובר כמדומני בשיר של אדית פיאף. אין לי מושג באילו נסיבות גילמור ביצע את השיר ב-79, אך זה לא היה עם הפלויד.

IamAR

New member
בכיף

ותודה בקשר ל"זבריסקי פוינט", כבר חצי שנה שאני מתכננת לראות אותו, איך הסרט? יש שם עוד קשר מסויים ללהלקה? או שזה רק הפס קול?

זה רק הפס קול

את הסרט ניתן לראות בערוצי הסרטים בכבלים/לוויין. מקרינים אותו לעיתים קרובות. הסרט איננו טוב. הוא "תקופתי", ז"א מעבר לתקופה בה הוא נעשה - מהומות הסטודנטים באירופה וארה"ב - אין לו רלבנטיות היום. לפלויד אין קשר לעלילת הסרט עצמו. הבמאי (אנטוניוני) פשוט אהב לשלב להקות רוק בפסי הקול של הסרטים שלו, כי הוא ראה את הרוק - בצדק - כחלק מהשינוי התרבותי הגדול שחל במערב באותן שנים.

nadavkrv

New member
איך יש שם שיר מ-on an island?!

ההופעה היא מ-2002 בכלל. On an island יצא בכלל ב2006(או 2005?). פספסתי משהו?

IamAR

New member
אני לא יודעת אם אתה מודע

לאיך שזה עובד, אבל אלבום לא מוציאים ביום לפני הביצוע הוא אמר "זה אחד חדש" כנראה האלבום עוד לא היה מוכן, אבל השיר הזה ספציפית כן. ד"א השיר הוא "און אן איילנד"

wommer

New member
לא נכון

השיר הו SMILE מהאלבום און אן איילנד. אין כל כך שינוי בין הגרסאות בין גרסת ההופעה ההיא לאלבום.

nadavkrv

New member
דבר ראשון...

תאמיני לי שאני מודע לאיך זה עובד! דבר שני לא תיארתי לעצמי שהוא אסף חומר במשך כל כך הרבה זמן,לא זוכר את כל השירים באלבום אבל אני אבדוק את זה באמת(מצטער, חוץ משיר אחד לא התלהבתי כל כך מהאלבום ולכן שמעתי אותו מעט מאד).

IamAR

New member
חחח סבבה

אני דווקא רואה בו אלבום מדהים תכלס, אלבום הסולו היחיד שאהבתי מאלו שיצא לי לשמוע חוץ מזה של דיו (למרות שגם דיו זה לא בדיוק סולו)

Anuerysm

New member
דווקא מהניסיון שלנו עם גילמור

האלבום היה מוכן כבר ב2002 אבל דייב לא רצה שהמכירות יתנגשו עם הדיוידי שלו דייב חיכה קצת עד 2003 אבל הוא ידע שהמהדורה המחודשת של דארק סייד תפגע לו בפלטינה ב2004 הוא היה עסוק בלקחת תמונות מטופשות עם רייט או משהו כזה ב2005 הוא כנראה קצת פחד מהאופרה של רוג'ר וב2006 יצא הדיוידי פולס, אבל דייב החליט להפסיק לפגוע במעריצים ולשחרר קודם את האלבום שלו.

Tomish

New member
קנינו את זה לחבר

מטאור רקורדס... לדעתי זה הופעה מיוחדת..

ועוד תוכנית רדיו ב"רדיו 6"

לחובבי הפרוג: מחר, יום ראשון, תוקדש תוכניתו השבועית של סטיוארט מאקוני, Freak Zone, לפרוג בשיאו. מתוך האתר: "למשך שבוע אחד בלבד, מוסר ה-Freak Zone את עצמו לתקופה בה היו עטיפות אלבומים של רוג'ר דין וגלימות שופעות, בחגיגה של "סימפוניית רוק מתקדם". אתם יכולים לצפות לסולואים ארוכים והשתטות קוסמית מאנשים כגון אמרסון, לייק ופאלמר, יס ומקדונלד וג'יילס".

למעלה