ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל

../images/Emo16.gif"הלך אחי"../images/Emo16.gif

"הלך אחי", לזכרו של אהוד אלעד
מילים: גדעון אלעד. לחן: יוחנן זראי. ביצוע: רן אלירן אהוד אלעד נולד ב- 22.5.1936 בכפר סבא. הוא סיים את בית הספר התיכון "כצנלסון", היה פעיל בנוער העובד והצטיין בתחומי הספורט השונים. ב- 1954 התגייס לצבא ובהמשך חתם קבע ואף יצא להשתלמויות שונות בחו"ל. בפרוץ מלחמת ששת הימים עמד בראש המסתערים על המערך המצרי ברפיח. גם לאחר שנפצע המשיך בלחימה ובפיקוד. בסיני ספג הטנק שלו שני פגזים והוא נפצע בשנית, הפעם בידיו ובפניו. אלעד המשיך להלחם אך הטנק ספג פגיעה שלישית ישירה וגופו החשוף של אהוד, שהיה בחלקו מחוץ לטנק, לא עמד עוד בפגיעה והוא מת. לאחר מותו הועלה לדרגת סגן אלוף וזכה בציון לשבח מהרמטכ"ל יצחק רבין. אחיו, גדעון אלעד מקיבוץ חצרים, כתב לזכרו אלבום שירים שלם שהושר על ידי הזמר רן אלירן. את השיר "הלך אחי" הלחין יוחנן זראי, זהו לחנו האחרון בטרם עזב את הארץ.

../images/Emo16.gif"דודו"../images/Emo16.gif

"דודו", לזכרו של דוד צ'רקסקי
מילים: חיים חפר. לחן: אלכסנדר אוריה בוסקוביץ'. ביצוע: יפה ירקוני, שושנה דמארי, אריק איינשטיין ואריק לביא דוד צ'רקסקי נולד בחיפה, למד בכפר אז"ר ובמכללת מכס פיין וסיים בית ספר מקצועי כחרט. בשנת 1944 החל בשירות פעיל בפלמ"ח כמפקד ומדריך. את רוב זמנו עשה בגליל והיה ממקימי משק רמות-נפתלי (זמן מה אף שימש כמוכתר המקום) והמושב "פלד". דודו אף השתתף בפעולות פיצוץ הרדאר בכרמל ובגבעת אולגה וכן בשחרור מעפילי עתלית ומעפילים מסוריה. עם פרוץ מלחמת העצמאות שירת בגדוד השלישי (לימים- חטיבת "יפתח") והשתתף בפעולות רבות בהן הפשיטה על סאסא, הדיפת ההתקפות על להבות הבשן והחולה ועוד. הוא אף נפצע ברגלו פעם אחת אך חזר מיד לפעילות. באפריל 1948 עמד בראש מחלקת הפורצים שיצאה למתקפה על משטרת נבי יהושע. הוא נפצע מרימון וביקש מחבריו שיפעילו את חומר הנפץ שנשא על גופו, אך קריאתו לא נשמעה. הוא נטמן בקבר אחים במקום. בן 23 היה במותו.

../images/Emo16.gif"אורי"../images/Emo16.gif

"אורי", לזכרו של יוסף (יוסקה) גוסטין
מילים: רפאל קלצ'קין. לחן: יששכר מרון. ביצוע: יפה ירקוני יוסף גוסטין נולד ב- 1918 בפולין. הוא למד טכנאות שיניים, היה פעיל בתנועת הנוער גורדוניה ויצא להכשרה בדובנו, בזצ'וינסקה ובנמל גדיניה. בגיל 20 עלה לישראל והצטרף לדייגי נווה ים, בהמשך עבר לגניגר. ב- 1940 התגייס לחיל הרגלים של הבריגדה, הגיע לאיטליה ועלה לדרגת סרג'נט (סמל). ב- 29.3.1945 יצא בראש משמר סיור לעמק הסניו באיטליה שם נורה בידי כוחות גרמניים. הוא נקבר באיטליה. אשתו היתה הזמרת יפה ירקוני. גוסטין יצא לאיטליה פחות מחודש לאחר נישואיהם ומעולם לא שב. את הידיעה על מותו קיבלה ירקוני זמן קצר לפני הופעה במסגרת להקת הבלט של גרטרוד קראוס, בה רקדה בזמנו. במהלך אותה הופעה היא נפלה ונפצעה קשה בברך ומאז אינה רוקדת. את השיר "אורי" כתב לזכרו השחקן רפאל קלצ'קין וירקוני הקליטה אותו.

../images/Emo16.gif"יוד'קה"../images/Emo16.gif

"יוד'קה", לזכרו של יהודה דובשני.
מילים: עודד אבישר. לחן: מרדכי זעירא. ביצוע: יפה ירקוני, שושנה דמארי, אסתר עופרים, נתנאלה, נורית גלרון יהודה דובשני נולד בשנת 1929 בירושלים, בן למשפחה חברונית ותיקה. הוא למד בגימנסיה מרחביה ובבית הספר המקצועי על שם מכס פיין ובגיל צעיר התנדב להגנה. כדי להתגייס לבריגדה היהודית, שינה דובשני את תאריך הלידה בתעודת הזהות. הוא שירת כתותחן במצרים ובאירופה. לאחר השחרור עבד בבניין, שימש כנהג עבור האו"ם והשתלב כפקיד. יום לאחר הכרזת האו"ם התפטר מעבודותו והתגייס לשורת המגינים על ירושלים, הוא השתתף בקרבות והדריך מגויסים. ביום הכרזת המדינה, ה' באייר תש"ח, יצא כמפקד גזרת גוש עציון עם שני חבריו ובליווי הצלב האדום למשא ומתן עם משלחת של הלגיון הירדני. אחד הקצינים הירדנים ירה בו למוות. אחרי מותו הועלה לדרגת סרן ונטמן בהר הרצל. גיסו, עודד אבישר, כתב לזכרו את השיר "יודקה". מרדכי זעירא הלחין אותו.

../images/Emo165.gifזה המקום לתגובות שלכם../images/Emo165.gif../images/Emo88.gif

איזה שיר יום זיכרון הכי נוגע בכם?
יש סיבה מסויימת?
אתם מכירים שיר נוסף שאני לא ציינתי והוא לזכרו של חייל שנפל?
הכרתם את הסיפורים מאחורי השירים?

A t z a

New member
ואוו ימוז, איזה שירשור מושקע...כל הכבוד!../images/Emo80.gif

איזה שיר יום זיכרון הכי נוגע בכם? קשה לי לבחור, כמעט כולם מרגשים אותי מאוד. יש סיבה מסויימת? אתם מכירים שיר נוסף שאני לא ציינתי והוא לזכרו של חייל שנפל? לא הכרתם את הסיפורים מאחורי השירים? לא, והיה לי מאוד מעניין לקרוא את זה! תודה!

../images/Emo16.gif

איזה שיר יום זיכרון הכי נוגע בכם? |דיוד|קיץ אחרון- בתקופה שהשיר יצא הוא היה אחד החרושים ברדיו. השמיעו אותו בלי הפסקה והוא הפך ממש ללהיט. זאת היתה התקופה האחרונה בה בן-דוד של אבא שלי, משה, היה חי. זה היה הקיץ האחרון שלו. כשהוא מת, בלוויה שלו, ירד הגשם הראשון, ומאז, כל מה שנותר ממנו זה רק זיכרון. "עם הגשם הראשון אני אעלם". |דיוד|עכשיו טוב- אהבתי את השיר הזה מאוד, עוד לפני שידעתי, גם אז זה היה השיר האהוב עלי. אבל אמא שלי היתה החובשת שטיפלה באח של גלעד, שרון, דקות ספורות לפני שמת. תמיד הכרתי את הסיפור של שרון אבל במקרה לגמרי הצלחנו לחבר את זה גם לשיר שאני כ"כ כ"כ אוהבת. השיר הזה מבחנתי הוא סמל יום הזיכרון. |דיוד|החיטה צומחת שוב- השיר נכתב על קיבוץ ששכל את חיליו במלחמה אחת. כאן, בגבעת חיים שכלנו 11 חיילים בשלושה שבועות, שזאת אומרת, שיכבה שלמה שנחמקה פה. |דיוד|פרי גנך אין סיבה מאוד מיוחדת, הוא תמיד מזכיר לי את דודה של אמא שלי שעדין מחכה שהבן-שלה יחזור, והוא כבר 20 שנה לא חזר, וגם לא יחזור לעולם. |דיויד|"שיר ללא שם"- אבשי, אבשלום, שעליו נכתב השיר היה חבר של אמא שלי. ותמיד שאני שומעת אותו, אני חושבת עליה.
אתם מכירים שיר נוסף שאני לא ציינתי והוא לזכרו של חייל שנפל? יש את "קיץ אחרון"- כמו שכבר אמרתי, "מחר הוא יחזור"- שעכשיו אני נזכרת שהוא נכתב לזכרו של אח של דני רובס ז"ל
.
|דיויד|הכרתם את הסיפורים מאחורי השירים? את כולם. ואת רוב החיילים אני גם מכירה בדרך זו או אחרת.

למעלה