שבת שלום !

../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif שבת שלום ! ../images/Emo197.gif ../images/Emo48.gif

שבת הגיעה אל הפורום של התנ"ך ! , בעזרת השם נעשה ונצליח ! והשם ברחמיו עלינו ירוויח ! . יום שישי - י"ב שבט תשס"ו - 10/2/2006 , פרשת השבוע : "
פרשת בשלח
" - שבת שירה .
הדלקת נרות - ירושלים : 16:41 , תל אביב : 17:01 , חיפה : 16:50 . הבדלה - ירושלים : 17:59 , תל אביב : 18:02 , חיפה : 18:01 . ברצוני לאחל לכולנו שרק נשמע בשורות טובות בזמן הקרוב ! , שניזכה כבר לביאת משיח צדקנו ! , בניית בית המקדש ! , ותחיית המתים ! , במהרה בימנו ! אמן ואמן ! , חזק ואמץ ! .

פלגיה

New member
הפטרת פרשת בשלח

שופטים פרק ה' - השירה של דבורה הנביאה לאחר הניצחון על סיסרא. בשירה זו נמצא פסוק שאני מאוד אוהבת "תבורך מנשים יעל מנשים באוהל תבורך".

sapirzor

New member
קשור בעקיפין.

לפני כמה חודשים כאשר הקצתי משינתי, נזכרתי בחלומי. חלמתי שהייתי יעל, ישנתי באוהלי, וסיסרא ישן על ירכי. בידי האחת פטיש ובשנייה מוט. ואני בוכה מדילמה "האם לעשות זאת או לא". ובוכה ומבינה, שאין ברירה. וזה מה שאני צריכה לעשות. זה מה שאני חייבת לעשות. וראיתי נאד החלב בזווית העין, ושיערי היה שחור ארוך. וכאשר כל פניי מלאים בדמעות, הנפתי את הפטיש, והתעוררתי.

עם ישראל נימשל ל-אישה ! ../images/Emo13.gif

הקדוש ברוך הוא נימשל ל-גבר !
, ושניהם חיים בברית הנישואין לעולם ועד ! . הרב מיכאל לסרי אומר שבעיניו " ארצות המזרח " נימשלו לנקבה ! , ואילו ארצות המערב נימשלו לזכר ! ,

ו-בנות ! ...שכחתם משהו חשוב ../images/Emo70.gif....

גם " יום שבת ! " זה נקבה !!!!! "
, שבת = בת ! . בת זה גם בית !
וכל זה רק כדיי להוכיח לכם כמה שהיהדות היא תומכת בנשים !!!!!!! .

arandiera

New member
אם היא תומכת בנשים אז למה

היא מקשרת בין נשים לבית? כדי לשמור על האשה בבית (שלא תצא ותבלבל את דעת הגברים, שתמשיך לבשל לגבר שלה ולחנך את הילדים וכדי שלא תנהג בכבישים)? סליחה, פלגיה, זה בטח יצמיח שרשור אופטופיק לגמרי אבל לא הצלחתי להתאפק שבת שלום בטח זה יתפתח רק מחר בערב.

ARANDIERA ../images/Emo70.gif.....................

לכל מין ולכל יצור חי תפקיד משלו בעולם ! . כמו בכל העולמות של אבי"ע בקבלה , גם בעולם הזה ! יש לכל אחד תפקיד מיוחד משלו לעצמו ! . הגבר - תפקידו לעבוד , ללמוד ולפרנס את המשפחה ולדאוג לענייני החוץ ! , של הבית . האשה - תפקידה לדאוג לגידול הילדים ולענייני הפנים של הבית , כי האשה זה " מרכז הבית " , הבסיס שעליו מונחת כל המשפחה והילדים . כל גבר שמגיע הביתה אחריי יום עבודה ! , הדבר הראשון שהוא רוצה לראות זה מנה חמה מוגשת על השולחן !!!!!!! . כי זה אופי של גבר בגלל שגבר הוא טכני ! , הוא רוצה דברים עכשיו ומייד ! .

masorti

New member
מזל שדבורה הנביאה לא שמעה על זה.

אחרת אנחנו ובנינו ובני בנינו היינו משועבדים עד היום לצאצאיו של יבין מלך חצור ופוחדים מנחת זרועם של צאצאי סיסרא.

masorti

New member
כל זה קשור לטענתך...

שאשה מטבע בריאתה אמורה רק לשבת בבית ולבשל לבעלה ארוחת ערב.

אשה לא חייבת ללמוד תורה וגמרא ! ...

כמו הגבר ! , כי הגבר הוא " פראי ! " וצריך לדעת גבולות וחוקים ! , אשה גם עושה " פחות מיצוות ! " מאשר הגבר ! . ואשה גם לא חייבת לקום כל בוקר לעבודה כמו הגבר ! .

masorti

New member
"לא חייבת" זה דבר אחד...

ו"לא אמורה לעשות" זה דבר שני. מדבריך משתמע שאשה מנכ"לית או פרופסורית פועלת בניגוד למבנה הגנטי שלה, ושמשהו לא תקין אצלה.

ומי החליט שאישה חייבת להיות מנהלת ?

אפילו בימים של הנביאים ! , לא היו לנו הרבה " נביאות " כי זה תפקיד שדרש המון ציפיות ודרישות גבוהות אז ! . ל-אישה גם לא מתאים להיות מפקדת בצבא מול כיתה של בנים ! , כי זה פריצות !

מסורתי ! אתה לא מבין ?!?!?!? ......

שאם אישה עושה כל הזמן ! : " תפקיד של גבר "
אז היא מתחילה לאבד את הנשיות שלה ! והרכות והעדינות שלה ! , ומתחילה להיות אלימה כמו גבר . אתה לא היית רוצה להיתחתן עם גבר ולגור איתו ביחד נכון
..........

masorti

New member
ראשית חכמה...

לא אמרתי שאשה חייבת להיות מנהלת, אלא שהיא יכולה להיות מנהלת. ושנית, אני מעדיף את אשתי שוות ערך לי מבחינה אינטלקטואלית. לא רוצה בת זוג שכל עולמה מצומצם בבישול והחלפת חיתולים לילדים, והיא נועצת בבעלה עיני עגל מעריצות כשהוא חוזר מעבודתו שמעל להבנתה. זה כמובן ענין של טעם אישי, וזכותך להעדיף אחרת. דרך אגב, אשה שבוחרת בקריירה ניהולית ומתנהגת בעבודה באגרסיביות - כנראה היתה בעלת נטייה כזו גם קודם. אז תהיה סמוך ובטוח שגם אם תסגור אותה בד' אמות של הבית, היא כבר תראה לך מי לובש בבית את המכנסיים. ומה רע שאשתך תהיה רופאה או מורה או עובדת סוציאלית? עם קצת מזל וקצת תכשירי קוסמטיקה, היא אפילו תשמור על הנשיות שלה.

לא כל אשה מתאימה להיות מנהלת ../images/Emo70.gif

בדרך כלל נשים הם עדינות ורכות יותר ! , לכן בתנ"ך הם גם לא עשו צבא ! , כמו הגברים ! . גבר בדרך כלל לא יאהב לעשות עבודות של בית , כמו ש-אישה בדרך כלל לא תאהב עבודות של צבא . עכשיו ! ................................................ אם היית אדם " חרדי ! " אז היית מבין למה אני מיתכוון ! .

יוסי ר1

Active member
מנה חמה

לחוזר בתשובה שלום. עברתי עכשיו על השרשור הנוכחי, והופתעתי לגלות ש "הדבר הראשון שהוא רוצה לראות זה מנה חמה מוגשת על השולחן !!!!!!!" מה זה המנה חמה הז?! אצלינו אם לא היתה ארוחה שלמה מבושלת, הגברת היתה חוטפת מנה אחת אפיים, בין חמה ובין צוננת!!!

למעלה