שבת שלום !

אלי ו.

New member
לא נורא, אל תדאג

שמעתי שבחסדי ה' גם חוש הומור יכול להתפתח. בכל מקרה, התרחק מכעס ומסמני קריאה מרובים.

יוסי ר1

Active member
לחוזר בתשובה ומתחזק, שלום.

אסביר לך, בלי רצון להעליב, מה הצחיק אותי. ישנן שתי תופעות שאני נתקל בה שוב ושוב עם חוזרים בתשובה. האחת, דיבור בסיסמאות. השנייה, הנטייה להכללות גורפות. ביטויים כמו "הגבר הוא..." או "אישה צריכה...", כשהם מובאים בהדגשה, עם סימני קריאה אחריהם, מעידים כאלף עדים שאתה סבור שישנם כללי ברזל על פיהם כל בני האדם מתנהגים, משל היו מכונות בפס יצור. דע לך, כי חז"ל אומרים שכשם שאין פרצופיהם שווים, כך אין דעותיהם והתנהגותם ומעשיהם שוום (הניסוח שלי, במקור קצת אחרת). בקיצור, אתה מנסה לשכנע כאן את כולם בדברים שלך נראים הכי נכונים בעולם, ואולי שוכח שכל אחד מאיתנו סבור שהוא מחזיק באמת, ואולי אף מתייחס בפקפוק לאפשרות שדווקא מי שמעיד על עצמו שרק לאחרונה גילה את האור, שדווקא אצלו נמצאת הדעה והתובנה האמיתית. אז ה"מנה חמה" היה סתם פארודיה על הפרסומת בטלוויזיה למנה חמה, לא על מנת להעליב, אלא להציע לך לראות שמשהו שלך נראה ברור, יכול להתפרש גם אחרת. אני מתנצל אם נפגעת. עם זאת, אני מרשה לעצמי להציע לך, כי מהיה מודע לכך שכאשר אתה מביע דעות נחרצות בפני קהל שלא סבור כמותך, שעלולים לראות את דעותך כמשונות, כפי שכתוב "אויל הנביא, משוגע איש הרוח" (הושע ט' ז')

אם לא היו חוקי ברזל היום ! ........

..........אז הדתיים היו הולכים להיות : " חילונים ( רחמנא לצלן ! ) " . כי הציונות הדתית כבר מתה !
, כל הכיפות הסרוגות כבר נירמסו על ידי המדינה ! . היום רוב החוזרים בתשובה הולכים להיות : " חרדים ! " .

יוסי ר1

Active member
אכן, כולנו חרדים. אלא, שכל אחד

מאיתנו חרד מדבר אחר.אתה חרד לדבר השם, ואני חרד מאלו המפרשים שלא נכון את דבר השם. העיקר, שכולנו לשם שמים.

אני עדיין חושב בתור חילוני לשעבר../images/Emo70.gif

ובתור אחד שהוא נולד להיות חילוני ! , אז אני עדיין חושב שהדרך של החרדים היא הכי " אמיתית ! " והכי " נכונה ! " מכל שאר הדרכים והחיקויים של היהדות .

יוסי ר1

Active member
לחוזר בתשובה ומתחזק

אם זו הדרך שמתאימה לך, חזק והתחזק בה, בעד-עמנו, ובעד ערי אלהינו, ויהי ד' עמך!

מציאת רב

איני יודעת אם זהו הפורום הנכון לשאול, אך אנסה בכל זאת. אני חניכה במכינה קדם צבאית, והייתי רוצה ליצור קשר עם הרב ישראל מאיר לאו בכדי שיבוא לדבר בפנינו. מישהו יודע כיצד אפשר לעשות זאת?

פלגיה

New member
זה באמת לא הפורום המתאים

אני ממש לא יודעת איך עושים דבר כזה

יוסי ר1

Active member
היה יהודי טוב, חיפש צדק ומשפט.

וכמו כל דבר שהיה פעם טוב, הבאים אחריו סילפו כל מה שאפשר, יצרו תורה חדשה והדביקו לו. היהדות לא קבלה את הסטייה מהעיקרון שהתורה שניתנה בסיני לא תהיה מוחלפת לעולם, וכן את הסטייה מהעיקרון שהא-ל הוא אחד , יחיד ומיוחד ואין בלעדו שום כוח אלוהי. כל השאר הוא התפתחות של הדברים במהלך 2000 השנים האחרונות, קרי קרע בין מפתחי הדת הנוצרית לבין היהדות. אם באמת מעניין אותך, קרא באנציקלופדיה העברית, בספריהם של דוד פלוסר, יוסף קלוזנר, וביתר קיצור בספרו של אהרון לירון (הנצרות וארץ הקודש).

pembencipolisi

New member
אמת: ישו היה רק מטיף דתי. פאולוס

והנצרות הם שהפכוהו ל"אלהים" "בן אלהים" "משיח" כל אחד לפי הבנתו בענין ה"שלוש"... אם ישוע היה קם היום מהקבר, היה נדהם למראה מה עשו ממנו הנוצרים...

אלי ו.

New member
לא בדיוק

ראשית שמעתי רבנים שלא השתגעו על רה"ת וטענו שאפשר גם לפרשם כ"יתגדל שמיי רבא"
עליך לזכור שכריסטוס כנראה היה עוד תמהוני שהגיע ליהודה מהגליל. כשלעצמו הוא היה בחייו אדם מאוד לא חשוב. מתאור המשפט שלו נראה כאילו הוא הכעיס מאוד בעיקר את הצדוקים. בכל מקרה יש להבין את כינויי הגנאי כחלק מהפולמוס והקרע היהודי נוצרי שקרה בתקופת יבנה, הרבה שנים לאחר מותו של "אותו האיש" וכמובן על רקע העוינות המובנית בנצרות כנגד היהדות.

למעלה