לחוזר בתשובה ומתחזק, שלום.
אסביר לך, בלי רצון להעליב, מה הצחיק אותי. ישנן שתי תופעות שאני נתקל בה שוב ושוב עם חוזרים בתשובה. האחת, דיבור בסיסמאות. השנייה, הנטייה להכללות גורפות. ביטויים כמו "הגבר הוא..." או "אישה צריכה...", כשהם מובאים בהדגשה, עם סימני קריאה אחריהם, מעידים כאלף עדים שאתה סבור שישנם כללי ברזל על פיהם כל בני האדם מתנהגים, משל היו מכונות בפס יצור. דע לך, כי חז"ל אומרים שכשם שאין פרצופיהם שווים, כך אין דעותיהם והתנהגותם ומעשיהם שוום (הניסוח שלי, במקור קצת אחרת). בקיצור, אתה מנסה לשכנע כאן את כולם בדברים שלך נראים הכי נכונים בעולם, ואולי שוכח שכל אחד מאיתנו סבור שהוא מחזיק באמת, ואולי אף מתייחס בפקפוק לאפשרות שדווקא מי שמעיד על עצמו שרק לאחרונה גילה את האור, שדווקא אצלו נמצאת הדעה והתובנה האמיתית. אז ה"מנה חמה" היה סתם פארודיה על הפרסומת בטלוויזיה למנה חמה, לא על מנת להעליב, אלא להציע לך לראות שמשהו שלך נראה ברור, יכול להתפרש גם אחרת. אני מתנצל אם נפגעת. עם זאת, אני מרשה לעצמי להציע לך, כי מהיה מודע לכך שכאשר אתה מביע דעות נחרצות בפני קהל שלא סבור כמותך, שעלולים לראות את דעותך כמשונות, כפי שכתוב "אויל הנביא, משוגע איש הרוח" (הושע ט' ז')