../images/Emo16.gif

היום יום הזיכרון הרשמי ליצחק רבין ז"ל. אצלנו בבצפר היה טקס והיה ממש יפה!! וגם ראינו סרט על ההסטה........חבל מאוד שיש כאלה אנשים חיות בעולם. ואני לא מדברת רק על יגאל אמיר, אלא על כל האנשים הדוחים שהעיזו לבוא ולהכין כל מני שלטים על רבין ולעשות הפגנות וכו'.......עצוב לראות שיש אנשים שלא מבינים את המושג מדינה ד=מ=ו=ק=ר=ט=י=ת. עד שיום אחד קם אדם שעדיין לא המציאו את המילים לתאר אותו, ורצח את רבין. פשוט בבת אחת העלים את האדם שעשה כל כך הרבה בשבילנו שכל כך אהב את המדינה, ושרצה את השלום. השוו את רבין להיטלר?? זה היטלר!! מישהו שהרג מישהו רק בגלל הדעות שלו. אם למישהו בארץ מגיע עונש מוות זה רק לו. "במותו ציווה לנו...." תנסו לחשוב על זה רגע ולהבן את זה. רבין היה בן אדם טוב, ורצה את השלום ואת טובת המדינה. היום הוא מת, אבל את מה שהוא העביר לנו לא נשכח אף פעם. אני הייתי אז רק בת 3. אמרו לי,עם דמעות שהיום מת איש טוב וחשוב. זה היה כל כך הרבה יותר מזה,אבל מה כבר אפשר להסביר לילדה בת 3?? כל מה שאמרתי שאולי היה אפשר להרוג איש רע במקומו לשהוא יחזור. לא הבנתי אז בכלל. אבל כל שנה אני מבינה יותר. וכל שנה זה יותר עצוב. אני בטוחה שאם רבין היה עדיין חי הכל היה אחרת. אם הוא היה יכול לראות עכשיו את המדינה, ולהגיד לנו משהו, בטוח שהוא היה מבקש שנמשיך את הדרך לשלום. הדרך שהוא התחיל שמישהו שפשוט החליט שהוא לוקח את החוק לידיים הפסיק. והוא גם היה מזכיר לנו שהאלימות היא כירסום יסוד הדמוקרטיה זו לא סתם סיסמא של היום הזה. זה הרבה יותר. אז תשירו שיר לשלום, ותדליקו נר זיכרון
. חבר אתה חסר
מי שמפריע לו (וזה מאוד עצוב) בעיה שלו. מי שלא יודע לפחות לתת כבוד עדיף שלא יגיד כלום.

כן ../images/Emo13.gif

רק בבקשה תחשבי על זה. לא על הבן אדם ולא על הפוליטיקה, על העיקרון. את באמת חושבת שזה היה בסדר?? ראית פעם את כל מה שעשו על אריאל שרון?? את הסיסמאות?? את השלטים?? בדיוק כמו שהיה פה לפני 10 שנים......כל כך עצוב לראות שאנשים לא למדו את הלקח שלהם........כי אם אנשים פה לא יקחו את עצמם בידיים זה גם ייגמר כמו לפני 10 שנים. איך תרגישי אז?? בבקשה תחשבי על זה. תחשבי על מה שעשו בבית ספר שלך היום, ותנסי להבין מה זה אומר. האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה יש לזה המון משמעות. ואנשי לא מבינים אותה.

-בעזרתך אבא-

א. לא היה היום שום דבר מיוחד בבית ספר חוץ מלימודים, לימודים ו...לימודים! ב. אני לא חושבת שהיה צריך לרצוח אותו (ולא, לא בגלל שהוא היה ראש ממשלה, אלא בגלל שהוא היה יהודי! אמנם בלי ערכים ובלי לב שצריך להיודי אבל עדיין יהודי.), היה צריך רק לתת לו על הראש. ג. עם כל הכבוד לאריאל שרון (ולא משנה שהוא לא צריך לקבל כבוד), כל הסטיקרים שעשו עליו הם נכונים. והיה צריך לעשות עוד. ותביני, מה שרבין רצה לעשות, ומה ששרון עשה, זה לא נורמלי! אחרי הכל הם מהעם היהודי (טוב, ככה כולם טוענים.), ופינוי ישובים יהודיים, נוגד את כל הערכים של היהודים (ואני לא מכלילה אותך. את בלאו הכי לא מאמינה.) !!!

chagiti

New member
איך שאני אומרת:

שרון ממשיך את רבין.... המבין יבין... ואצלינו לא עשו כלום! כי אנחנו חושבות שלא צריך בכלל להזכיר את הבנאדם הזה! ותפסיקו לדבר על זה בפורום..

לא להזכיר?!

בשביל זה יש יום זיכרון!! כדי לזכור ולא לשכוח!! ומי שרוצה לשכוח....אני מרחמת עליו. נכון, שרון מנסה להמשיך את רבין......אבל זה לא יצליח לו כי רבין היה הדבר הכי טוב שקרה לנו......ואף אחד אף פעם לא יהיה כמוהו. יגאל אמיר הוא זה שממשיך את היטלר!! ולחשוב שכל שנה ביום השואה אומרים שדבר כזה כבר לא יקרה שוב......

chagiti

New member
אז אם את אומרת את זה צריך גם לעשות-

יום זיכרון להיתנתקות (כדי שנזכור ולא נשכח??????)

את רצינית??????

לא היה כלום?? מה עם תנועה?? טקס של איפה שאת גרה?? משהו?? באמת לא עושים אצלכם כלום?? אף פעם לא??
זה כזה מוזר......לגדול בלי לשמוע על יצחק רבין.....לזכור......להתגעגע....בטוח שאמרו משהו?! כששומעים איך את מדברת מבינים למה זה נגמר ככה!! "לתת לו על הראש"?! רבין היה הדבר הכי טוב שקרה למדינה!! ובחיים זה לא יהיה שוב!! את מבינה שהיום היה יכול להיות שלום?! תגידי, מה יותר חשוב, ארץ+כמה ישובים מסכנים או ארץ טיפה יותר קטנה עם שלום?!את מבינה כמה טוב היה יכול להיות פה היום?? ואת מבינה מה זה דמוקרטיה?? זה אומר לכבד את הדעות של אדם!! אם אריאל שרון הוא ראש הממשלה זה כי רוב הישראלים בחרו בו. ואנשים צריכים לכבד את הדעה של הרוב. זה נקרא דמוקרטיה. ללכת ול=ר=צ=ו=ח מישהו רק בגלל הדעות שלו, ורק כי הוא רוצה שלום זה לא דמוקרטיה!! זה נאציזם!! ולא שום דבר אחר!! הוא רק רצה את הכי טוב בשבילנו.....רק רצה שלום......לרבין היה לב זהב, ואני לא מבינה איך אפשר לחשוב אחרת.....הוא רק רצה את הכי טוב למדינה..... ומישהו פשוט החליט שהוא לוקח את זה מאיתנו!! את מבינה שיכול להיות שבגלל התולעת הזאת אין לנו עכשיו שלום?? תראי איך נראית המדינה, בדיוק בגלל זה זה ככה!! בגלל שאנשים לא מפנימים את יסוד הדמוקרטיה!! אנחנו מדינה אחת!! ודבר אחרון- אני לא יודעת מה בשבילך. אבל יהדות בשבילי זה להיות מאוחדים....להתחשב בדעות של רוב העם........לסמוך על ראש הממשלה שהוא רוצה הכי טוב בשבילנו. אני חושבת כל מי שחושב כמוך הם הרבה פחות יהודים ממני.......מהתומכים של רבין.....כל מי שרצה אחדות.....שרצה דמוקרטיה....שרצה שלום. אמונה באלוהים לא הופכת אותך ליהודי, (טכנית זה הדת של אמא שלך
) אלא מה שאתה מרגיש!! בטוח הקשבת פעם ל"שיר לשלום".....אני מאמינה שזאת הצוואה שרבין השאיר לנו. שאנחנו צריכים לנסות להגשים.היום ששמעת אותו לא הקשבת רגע למה שהמילים אומרות?? אם לא אני ממליצה לך לנסות להקשיב......

chagiti

New member
נראה לך שהיה יכול ליהיות שלום אם..

רבין היה חיי????????זה ממש לא נכון! דווקא ביגללו כל הפיגועים התחילו-אם את לא יודעת... אבל אני לא באה לריב איתך- את וכל אחד אחר יש לו את הזכות להביע את הדעה שלו...

זהו שיש אנשים שלא חשבו ככה../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif

ובגלל זה יש את היום הזה. ואני דווקא כן חושבת שיכול היה להיות שלום
הפיגועים התחילו בגלל הרצח שלו, ומה שזה התחיל. לא בגללו.

-בעזרתך אבא-

טוב, אחרי שקראתי את כל ההרצאה אני אגיב על מה שאני זוכרת שכתבת. דבר ראשון- את באמת מאמינה שיכול להיות שלום?! שלום עם הערבים?! עם האויבים הכי גדולים שלנו?! דבר שני-מבחינתי זה לא רק כמה ישובים מסכנים (או איך שלא אמרת את זה...) מבחינתי זה קודם כל הערכים שלנו כיהודים, אח"כ כמה ישובים בא"י. דבר שלישי-לא היה כלום. לא דיברו איתנו על זה וטוב שכך. אם אצל השמאל אפשר להסתיר דברים אמיתיים שקרו בעקבות "תהליך השלום", אנחנו גם נסתיר דברים שקרו כתוצאה מ"תהליך שלום". דבר רביעי- דמוקרטיה? לכבד דעות של אדם? טוב לדעת שככה את אומרת את זה. בנתיים לא ראיתי שכיבדו את הדעות של הימין. לא ראיתי שעשו משאל עם. דבר חמישי-באמת?! ראש ממשלה רוצה את טובתנו? לא ידעתי... בנתיים זה נראה שהוא רוצה את טובת המשפחה שלו והכסא שלו. לא יותר. דבר אחרון-כן, ניסיתי להקשיב קצת, אבל בדרך כלל אין לי זמן לשמוע בילבולי שכל, כך ש... ואחרי שהצלחת לעצבן אותי, אני אפרוש לטובת שיעורי בית.

........

-כן אני באמת מאמינה
-בן אדם עם ערכים יודע ש"אי אפשר לרכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה" אם אנחנו רוצים שלום, אנחנו צריכים גם לוותר. -חבל מאוד שלא דיברו. ומה בדיוק מסתירים?! את חושבת שאנחנו לא דיברנו בכיתה על ההתנתקות?! דווקא הבאנו מלא כתבות.....עשינו "בית משפט" (
) לפי קבוצות של בעד ונגד......זה בדיוק מה שאמרתי על עם אחד!! שמודעים לכ=ל מה שקורה במדינה!! -לא אנחנו מחליטים אם יעשו משאל עם או לא. תפקידו של ראש ממשלה לעשות את מה שהוא חושב שהכי טוב בשביל המדינה. ונחשי מה-מלא אנשים גם חושבים ככה!! -כן, כמה שאת מופתעת מזה-ראש הממשלה רוצה את טובתנו. -בלבולי שכל?! זה שר ממש יפה!! ולא רק שיר זה מסר.......

-בעזרתך אבא-

-אני חייבת להגיד לך, אבל את חיה באשליות. אוקיי, רבין לא עשה מה שתיכנן ב"ה, בא היורש שלו -כבוד אריאל שרון- ושעה את ההתנתקות. אוקי?? יש שלום עכשיו? כי לי זה ממש לא נראה שלום. -השאלה מי רוצה את השלום. אל תשכחי -אני מתכוונת לסיפורים האמיתיים. לאלימות של השוטרים והחיילים כלפי פעילי הימין, ולא רק ל"חומצות" ששכפכו על חיילים בכפר דרום -הוא לא עשה משאל עם כי הוא חשב שזה לא טוב למדינה? או כי הוא ידע שהוא יפסיד במערכה? -בטוח שאת טובתנו? לי נראה דווקא את טובת התיק הפלילי שלו, טובת הבן שלו, וטובת הכסא שלו. -מסר?? איזה מסר בדיוק??

אם

הם היו הולכים ברוגע אף אחד לא היה מפעיל אלימות כלפיהם!! את יכולה לתאר לעצמך שמאלני הולך ועושה גרפיטי על מכונית עם סרט כחול?? תולש לה את האנטנה?? (ככה עשו לנו!!
) אז תחשבי לבד מי יותר אלים.

-בעזרתך אבא-

יופי, אז עכשיו כשהרגשת את זה מקרוב. היה נעים שעשו לכם את זה?! נכון שלא?! בואי נחשוב גם על הצד (היחיד) שנפגע. מה הם צריכים לעשות?! איך הם מרגישים עכשיו אחרי שגירשו אותם מהבית שלהם? חוץ מזה, שהם לא היו מתחילים ב"אלימות"אם לא היו עושים להם מה שעשו ואם שוטרים לא היו מתחילים באלימות. הטרנספר-הוא לא אלימות?!

מתחילים?!

זה לא ששוטרים באו והתחילו להרביץ להם!! לקחו אותם בכוח כי זה הדבר היחיד שנשאר לעשות!! טוב, יש אצלנו טקס....ביי

-בעזרתך אבא-

כשתחזרי תקראי- רוצה שאני ישלח לך תמונות שיוכיחו לך את האכזריות של צבא הגנה לישמעאל ושל השוטרים?? יש לי הרבה, זה לא בעייה

למעלה