פולין

../images/Emo160.gifפולין

אני נגד יציאה לפולין, יש אנשים שאין להם כסף וחבל שהם לא יצאו... או שכולם נוסעים או שאף אחד, וגם מסע לפעמים עושה סיוטים (לחלק מן האנשים) וזה יכול ממש להרוס את הבנאדם.

שירנות

New member
היי

אני ממש לא חושבת כמוך ואני אומרת את זה בתור אחת שיצאה!!! אתה יצאת שאתה יודע מה זה המסע הזה? נכון לא כולם יווצאים ולפעמים זה לא פייר אבל זה בלתי אפשרי לממן לכולם את המסע לפולין ולכן לא כולם יוצאים,המסע הזה יקר אבל הוא שווה כל שקל ששמים עליו ואסור בשום אופן לבטל אותו אפילו אם לא כולם זוכים לצאת. בקשר לאלה שהמסע עושה להם סיוטים זה אחוז מאוד קטן מהיוצאים....המסע הזה הוא חזק קשה ועוצמתי אבל לא עד כדי כך,בסופו של דבר חוזרים לחיים ולשגרה.חוץ מזה שבשביל זה עושים מייונים של מי שמתאים לצאת ומי שלא מתאים לצאת אצלי בשכבה למשל הייתה ילדה שממש רצתה אבל המורים חשבו שהיא לא תעמוד בזה נפשית ולא אישרו לה לצאת.

טיפקסית

New member
היי נועם

בתור "בוגרת" המסע לפולין אני יכולה לומר שעד שלא מגיעים לשם,לא מבינים את העוצמה של הפרוייקט הזה. נכון,המחיר למסע יקר ונדרשת הקרבה אבל יש לא מעט פרוייקטים ומוסדות בארץ שמטרתם לסבסד את המחיר ולאפשר לכל מי שידו אינו משגת להיות שווה בין שווים. ישנם בתי ספר ומוסדות המעניקים מלגות וסבסודי מחיר עבור מי שידו אינו משגת את סכום המסע הנ"ל. המסע עוצמתי,ולעיתים לא פשוט,ולכן משתדלים לתת גם ימי שחרור במהלך המסע עצמו. בימי "השחרור" האלה הפן של המסע הוא יותר תרבותי ופחות היסטורי-נפשי. במהלך המסע משלבים ימי קניות,יציאה למסעדות,שיחות קבוצתיות שמטרתן להוות תמיכה אחד בשני. המסע בנוי כך שהמסע לא יהווה כולו זיכרון והיסטוריה אלא גם קתץ יציאה מהשגרה. המסע הזה לרבים מהאנשים שחזרו שינה חיים לטובה כמובן,ואם תשימי לב ותנסי לקרוא ולהתרשם מהכתובים כאן בפורום תמצאי נוער קצת אחר,בוגר יותר,מבין יותר,מכבד יותר. המסע הזה הולך איתך גם הלאה, אבל במהלך השנים לומדים לוסת את החוויה לעוצמה המתאימה. אני יצאתי לפולין בחודש אוקטובר 2004,עברו יותר משלוש שנים ואני משתדלת לווסת את החוויה הזו ולחלק אותה לתקופות המתאימות. בימים רגילים אני כמו כל אחד בגילי,אני לא תעסקת במסע 24/7/12 יש ימים שזה רדום ויש ימים שזה עולה מחדש,אנחנו בני אדם ולא רובוטים,זיכרון יכול לעורר בתוכינו דברים רדומים ולווא דווקא לכיוון השלילי.

פולין

אוקי קודם כל אני בת... גיל 15 ועדיין לא יצאתי לפולין (חוץ מהפעם שהייתי שם בגיל שנה - אבל זה לא נקרא) אממ.. אני מאוד חוששת מהמסע ואני לא חושבת שזה חשוב מאוד מאוד לצאת אם לא רוצים, אפשר גם ללמוד על השואה בדרכים אחרות במקום לראות את המקום בו נספו היהודים.. ואל תחשבו שזה לא חשוב לי זה כן , אני שומעת סיפורים רואה סרטים (על השואה) קוראת ספרים. ואני עדיין לומדת על זה.

טיפקסית

New member
ללמוד זה לא לראות בעיניים

רק כאשר רואים בעיניים מבינים באמת!!! את המימדים,את השטניות והרוע,ואת חוסר האונים של הקורבנות. אולי בעוד כמה שנים כשתהיי שם תביני על מה אנחנו מדברים. כשאתה לומד עובדות יבשות קשה לך לצייר את התמונה האמיתית מעבר לשישה מיליון,מעבר לגטאות ולמחנות שתהיי שם המספרים האלה יקפצו לך מתוך המראות שתראי. כשאתה מסתובב בעיירות ופתאום רואה מגן דוד על עמוד תלייה. כשאתה קורא ברחובות את הכתובת juden raus [יהודים החוצה] רואה לידה צלב קרס בגודל של קיר שלם. רק אז מבינים באמת. צריך להיות שם כדי להבין באמת

../images/Emo4.gif

אני כן מבינה באמת מה שקרה שם, פשוט לא צריך להרגיש רע עם זה שלא יוצאים...

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif בשנתיים שעוד יש לך עד המסע

תוכלי לשקול היטב אם את רוצה לנסוע או לא. אם זה מחויב המציאות או לא. את לא חייבת להחליט עכשיו. לרבים מגולשי הפורום היו חששות כבדים לגבי המסע. האם זה מתאים להם, האם זה לא יהיה קשה מדי? האם אי אפשר ללמוד יותר טוב בבית הספר על השואה וכד'. אלה שנסעו חזרו אחרים. את מוזמנת לקרוא את מה שאנשים כתבו במאמרי הפורום - כתבים של חברי הפורום http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=1091&c=7569&sc=0&ssc=0 ולהתרשם.

yarden d

New member
מי שרוצה שיצא ומי שלא אז לא!

כל אחד יחליט בשביל עצמו. אי אפשר לקלוט את מה שהיה שם! קשה לי להאמין שאת באמת מבינה שהייתה שואה בכלל ממה שמספרים לך. אי אפשר ללמוד נושא כזה מדף. ובתור אחת שיצאה לפולין אני יכולה להגיד לך שהרבה דברים שראיתי עזרו לי קצת לקלוט את השואה. אבל בתכלס, גם מי שעבר את השואה לא באמת קולט את זה... חוץ מזה אם את אומרת שאת בת 15 אז יש לך שנתיים להחליט אם לנסוע או לא, את לא יכולה לדעת אם דעתך תשתנה.

אני לא רק לומדת מדפים

אני גם שומעת מאנשים שהיו שם ואני ממש מתחברת אליהם גם אם אני לא נמצאת במקום בו קרה להם הדבר

NYMets Man

New member
שאלו יהיו הצרות שלך

תרגישי רע עם אלה שאין להם מה לאכול, עם אלה שההורים שלהם נטשו אותם, ואלה שמצליפים בהם עם חגורה לפני שהם הולכים לישון. לא אלה שלא יכולים לצאת לפולין אין מה לעשות, יש קרנות ונותנים מלגות אבל את לא יכולה לפסול משהו בגלל שאת מרגישה רע שיש כאלה שלא יכולים לקבל, אחרת לא היה לך אינטרנט שבעזרתו נכנסת לפורום הזה

מה?

לראות בעיניים מה? דשא? צריף? אוויר קר? השואה נגמרה לפני שישים שנה, ושם רואים את זה הכי ברור. אין שם כלום, כלום, כלום. ואני יצאתי למסע. יש שם מוזיאונים כמו אושוויץ, אבל זה מוזיאון ולא יותר מזה. וכרזות אנטישמיות את יכולה לראות גם בישראל, או בכל מקום אחר באירופה. מה את "מבינה" מזה על השואה? אולי מישהו יסביר לי מה מבינים שם? כי אני עדיין לא מבינה אפילו מה אני אמורה להבין, ועוד להבין באמת...

Efrat K

New member
חבל שיצאת לפולין

כי השואה לא נגמרה לפני שישים שנה.

מה לקחת?

נכון, תמיד ישנאו אותך כי את יהודיה וכו'. שאלת את עצמך פעם למה? או שאלה שאלות קשות מדי ועדיף לנסוע לטייל במחנות השמדה באירופה?

Efrat K

New member
לא,זאת לא שאלה קשה מדי

אבל זאת חובה לבקר במחנות השמדה,לא ממש בא לי לענות לך על זה כאן,אם את רוצה אז במסרים. מה שכן אני באמת מצטערת שאחת כמוך יצאה לפולין כי את בוודאי שלא מנסה להבין וזה לא שאת לא מבינה,את פשוט לא רוצה.

-

את לא מכירה אותי, ואת בטח שלא יודעת מה הפקתי ולא הפקתי מהמסע. "אחת כמוני"? אל תשפטי אל התובנות ואת הרצונות שלי. התלבטתי חודשים אם לצאת למסע או לא, ויצאתי. המסע שלי התחיל שלושה חודשים לפני הטיסה, והוא היה הרבה יותר עמוק וכואב עוברי, מאשר לראות את המקום המדויק שנרצחו בו פעם יהודים. חטאתי? את מייצגת את מה שמכעיס אותי במסעות לפולין. את הרצון הזה לתחושת הקולקטיביות של המשלחות, שמי שלא מבין ומרגיש את אותם הדברים ש"צריך", "חבל שהוא יצא".

yarden d

New member
כל אחד מרגיש!

אי אפשר לצאת מפולין אדישים! כל אחד מרגיש בצורה אחרת יש כאלה ששם כבר מעכלים את הכל, יש כאלה שאחרי כמה שבועות לאחר המסע! ונכון שהרבה לא נשאר, נשאר רק לדמיין שזה החלק הכי קשה. אבל כבר שאת נמצאת בפולין את מרגישה משהו אחר ורואים דברים שונים שאי אפשר לראות בשום מקום. את יכולה להגיד לי שאת המסע הזה אפשר לעשות במוזיאון -יד ושם? ועוד שאלה- מתי חזרת מפולין?

אני חושבת שאפשר לעשות את המסע

הזה בכל מקום בעולם. הדבר היחיד שצריך זה דמיון ואווירה. כי השואה הסתיימה, ואנחנו למזלנו מעולם לא היינו בה, אלא נולדנו אחריה ממש כמו שנולדנו אחרי חורבן בית המקדש. האם זה עניין? לדרוך איפה שמתו אנשים? זה מה שחשוב? זה מעביר את הנושא? אולי, אבל זו הצורה הכי שטחית להבנה. לא, אי אפשר לצאת מפולין אדישים. לא יצאתי אדישה בכלל, אבל גם לא הבנתי למה, ומה כל כך חשוב בלנסוע דווקא לפולין. כן השתנתי, וזו כן הייתה חוויה, אבל שוב, היא הייתה הרבה יותר פנימית ועמוקה ולא ממש קשורה למקום שבו הייתי.

yarden d

New member
לא הבנתי אותך...

את אומרת שהמסע השפיע עלייך, אבל בכל זאת את לא מבינה למה המסע חשוב? ולמה את חושבת שלאו דווקא צריך לעשות את המסע בפולין? נשמע ממך שהיו לך ציפיות מהמסע אבל כשהגעת ראית מקומות רגילים, אז התאכזבת? לא נוסעים לפולין כדי לדרוך במקום שבו מתו אנשים המסע מעבר לזה- יש הדרכה, טקסים, עדות... אבל יותר מכל זו האווירה.

\

הדרכה, טקסים, עדות - אפשר לעשות גם ביד ושם. מה שחסר ביד ושם זה האווירה, אמרת את זה בעצמך. בגלל זה אני חושבת שהדבר היחיד שפולין מספקת זה את האווירה: מזג האוויר, השבוע האינטנסיבי עם לינה וארוחות משותפות, הקבוצה, הנסיעות הארוכות - כל אלה יוצרים אטמוספירה של רגשות שמרחפת מעל הכל. אני חושבת שאם הייתי גרה ביד ושם שמונה ימים, זה היה אחרת ומטורף לחלוטין. אני לא חושבת שהמסעות מיותרים, אבל הם גם לא צריכים להיות בגדר חובה לכל יהודי, בטח שלא לכל יהודי בן 16. ראיתי ילדים במשלחת שהזדעזעו באושוויץ ובלילה במלון התאכזרו לחלשים בתור לחדר אוכל.

חייםלוי

Member
מנהל
אם את מגדירה את המסע כטיול במחנות השמדה הרי

שבאמת מארגני המסע לא הצליחו אתך. אני לא בא בטענות אליך כי אם אל מי שארגן והדריך את המסע

למעלה