אני קראתי את ההודעה שוב וזה ממש מצחיק! חחחחח לא יעזור כמה תגידי שהרצון הוא מעל לכל. יש אנשים שחושבים שהכסף הוא הכל בחיים. והכסף הוא לא הכל, הוא הרוב בחיים. ואם כל היום נסתכל כמה עולה לי זה וכמה עולה לי זה... לא נצליח לחיות ככה! נכון שלא צריך לבזבז וכמו שאמרת- סדר עדיפויות. זה השקפת עולם וזה לא רק פולין.
אם את אומרת שמי שלא יצאה "נדפקה" ,כי חברות שלה עזבו אותה --אז הן לא חברות! אני חושבת שלא הבנת אותי. אם את אומרת שלא כל מה שרוצים מקבלים לא לזה התכוונתי! התכוונתי שהרצון הוא מעל לכל. זה לא אומר שאני נכנסת לחנות ואני אומרת- את החולצה הזו אני ר-ו-צ-ה-! אז היא שלי! זה לא ככה אני צריכה לעשות משהו כדי לקבל אותה. ומה שאני אעשה בשבילה זה הרצון. לא לכל אחד יש רצון ואי אפשר ללמד מה זה רצון. את בעצמך אמרת שלא היית בפולין, את לא יכולה להגיד שזו לא חוויה. את לא ההיית שם איך את יודעת שזה לא חשוב? נראה לי שלא תביני אותי. את בת 15- מעכשיו מדברים איתכם על פולין? לא יכול להיות! לא נוסעים לפולין בכיתה י'!
לא אנחנו לא מדברים בביה"ס על פולין עכשיו ,ולא נצא בכיתה י'. אני לא אומרת שאנשים לא צריכים לעבוד כדי להשיג משו , כן הם צריכים! אבל יש אנשים שאין באפשרותם לעבוד כרגע ומה לעשות.. פשוט חבל שהם נשארות מאחור.. והמסע מאוד חשוב לי..
הכוונה שלנו היא לא תקוף אותך-לפחות לא שלי. אנחנו פשוט עברנו את זה אנחנו יודעים מה זה המסע הזה ולכן אנחנו גם לא ממעיטים בערכו. וחשוב לי שתביני שאם רוצים אפשר לצאת זה ממש לא משנה כמה כסף יש לאבא בחשבון...ואיזה מן דבר זה אין באפשרותם לעבוד?אם רוצים לעבוד אפשר לעבוד!!!ואני אומרת את זה בתור אחת שיודעת מה זה לעבוד(לא בשביל לממן את המסע,אבל יודעת מה זה) אפשר למלצר לשתוף כלים לחלק עיתונים וכו' וכו' וכו' יש מספיק עבודות לגילאים שלנו וכמובן שלא הזכרתי את הלמגות שמאוד עוזרות...כמו שכבר אמרתי סדרי עדיפויות!זה כל העניין פה!