העלאת מסת שריר

La Femina

New member
אם כבר בטוסיקים עסקינן ..

אפשר את דעתכם על המכשיר שמדמה עלייה במדרגות? אני דיי מכורה אליו, יורדת מפורקת...

oridoron77

New member
את יוצאת מפורקת

בגלל תשישות השרירים ברמה סיבולתית. סקוואט למשל יתן טונוס שרירי גבוה יותר מכל סטפר (טונוס=נוקשות שרירית), שזה בדיוק מה שאת רוצה. אורי

Dark Muse

New member
מכשיר אירובי לכל דבר...

אחרי סקוואט כמו שצריך, את תשכחי ממנו. אם עדין יהיה לך משהו חסר ברגליים, תמיד אפשר לפנק עם עוד שניים שלושה סטים של מכרעיים.

Dark Muse

New member
לא

צריך להקפיד על טכניקה נכונה... פיסוק ברוחב כתפיים, אצבעות פונות מעט החוצה, ירידה אך ורק עם האגן שהברכיים מקובעות. שימי לב לסרטון ששמתי למעלה.

La Femina

New member
ראיתי אותו

זה קריטי אם אני אעשה את זה עם "בר" ולא עם משקולת כמו בוידיאו? ומה בנוגע לסקווט בצעידה ? אני מצטערת מראש אם אני לא משתמשת במונחים המקצועיים המקובלים...אבל משתדלת להיות כמה שיותר ברורה.

Dark Muse

New member
סווקט בצעידה את כנראה מתכוונת למכרעים

תקפידי שאת יורדת ישר ולא עם הברך קדימה. עם משקולות לא צריכה להיות בעיה, אבל צריך לשם לב שהתנועה נכונה.

oridoron77

New member
מבין על מה אתה מדבר

פשוט רציתי להבהיר בבירור שלא חלילה ישתמע, שלהתעסק עם האביזרים האלה, זה בזבוז זמן. אורי

oridoron77

New member
אין פה עניין של פסול או לא

יש פה עניין של עיקרון ההדרגתיות. לפי המשתמע מהבחורה, היא התאמנה עד עכשיו בחזרות גבוהות שרחוק מ5-8, מה שגם אני לא בטוח אם היא עבדה 85% מהRM15 שלה. לדעתי עדיף לתת לה להתרגל כמה שבועות לטווח חזרות מסויים (עם עצימות קרובה יותר לRM) ורק אז לרדת לטווחים שדיברת. אורי

davelor

New member
בוודאי שיש.

אתה רואה את זה כפסול לתת לה עכשיו לעבוד בטווח חזרות של 5-8. שאלה, נגיד והגיע אליך מתאמן מתחיל, מעולם לא עשה אימוני התנגדות. עד עכשיו טווח החזרות שלו היה 0 הרי הוא מתחיל, עם איזה טווח חזרות תעבוד איתו? בקשר לעלייה הדרגתית לRM המבוקש, אני מסכים. זו ההדרגתיות החשובה בעיני.

oridoron77

New member
אני אעבוד איתו בטווח חזרות גבוה

על מנת לשפר טכניקה, וללמד את הגוף את תנועה (בייחוד שמדובר על תרגיל מורכב הדורש סנכרון בין חלקי הגוף ותזמון ע"ע סקוואט, דדליפט וכו'...). אורי

oridoron77

New member
נסה להבין...

מה הטעם לתת למישהו מתחיל טווח חזרות נמוך כשגם ככה העצימות הגבוהה לא תורגש שם בשלבים הראשונים? ההגיון בלתת (ושוב מדובר על היגיון לא על שחור ולבן) טווח חזרות גבוהה, זו חזרה של מספר רב פעמים על התנועה לשם למידת הטכניקה והפנמה שלה. אם אני הבן אדם יעבוד ב5 חזרות, הוא יקבל 3\1 כמות חזרות ממה שהוא יכול לקבל ב15 חזרות, וסביר להניח שהתנועה פחות תופנם (וככל שהיא תופנם מהר יותר, מה טוב). אורי

davelor

New member
תגובה.

לפי מה שאתה כותב, כדי להעלות מסה(הרי על זה הדיון) המתאמן צריך להתחיל ב15 חזרות עם 70% מRM15(כי צריך להעלות משקלים בהדרגתיות) רק כדי ללמוד את התנועה. אחרי שהוא למד את התנועה הוא צריך לרדת בהדרגתיות גם בטווח החזרות וגם במשקלים כל פעם שהוא יורד בטווח החזרות. אני מציע שיתחיל בטווח חזרות נמוך וילמד את התנועה כבר בשלב החימום.

oridoron77

New member
אתה בוחר להבין איך שאתה רוצה

הכוונה שלי היתה: 1. תחילה לבצע תוכנית התחלתית עם תרגילי בסיס למשך חודש חודשים עם עומסים בינונים על חזרות גבוהות (מאחר והשואלת בשרשור לא מזוהה טכנית עם התרגילים האלו, הותק שלה לא עומד כאן לזכותה). 2. לאחר שהתרגילי בסיס מופנמים בצורה עמוקה אצל המתאמן\נת, אפשר להתחיל לבצע עבודה יותר כבדה עם טווח חזרות נמוך יותר. אורי

למעלה