tttttttttt1

New member
|כוכב| חידות חידות חידות |כוכב|

טוב אז ככה - נראה לי מגניב לפתוח שרשור חידות/בדיחות מפעם לפעם...ככה קצת להפעיל תאים אפורים במוח
.. מדי פעם אני [ומי שרוצה מוזמן בכיף] אעלה חידות...אולי חלק מוכרות...אני בדר"כ לא אעלה חידות קלות כי זה הורס את הכיף...מדי פעם יועלו לפה גם כמה חידות פסיכומטריות [זכרו-שאלה פסיכומטרית צריכה להפתר ב: 30-60 שניות..מובן שאתם לא נתונים בלחץ זמן לכן תפתרו את השאלות בכיף שלכם...] נתחיל אם משהו אולי מוכר- שני חברי ילדות נפגשים אחרי המון שנים ברחוב ופותחים בדו שיח: חבר א': מה שלומך, התחתנת? יש לך ילדים? חבר ב': בסדר גמור, אני נשוי באושר עם שלושה ילדים חבר א': גם אני נשוי עם ילדים, בני כמה הילדים שלך? חבר ב': מכפלת גילם הוא 72 וסכום חיבורם הוא מספר הבית ממול... חבר א': מה??!! ...חסר נתונים!! חבר ב': אה נכון... הבן הבכור שבר את הרגל לפני מספר ימים... מהו גילם של הילדים? הערה- ההדגשה למעלה של המספר 3 היא רק לצורך הבהרה שיש לאיש 3 ילדים..אין לזה משמעות כל כך.. יאללה אנשים-בהצלחה...

tttttttttt1

New member
ARE YOU READY?!?!

לפי המנהג החדש [שבינתיים רק אני אימצתי] הגיע הזמן לחידת היום...בגלל שהיום הלכתי על שאלות פסיכומטריות [לכל המעונינים] אז במקום שאלה אחת קשה אני אכתוב 3 שאלות [שלהזכירן-אמורות להפתר במשהו כמו 30 שניות עד דקה..] בהצלחה
.. החידות הן על קובץ הוורד כיוון שיש שם ציור שאני לא יכול להעלות לפורום..

tttttttttt1

New member
../images/Emo41.gif סקר חשוב מאוד ../images/Emo41.gif

בניסיון להביא מבחר גדול של חידות ושאלות אני צריך לשאול משהו- מי כאן למד כבר במתמטיקה חוקי חזקות ושורשים? מי שלמד שיסמן
מי שלא למד שיסמן
זה סקר חשוב... תודה מראש

tttttttttt1

New member
../images/Emo41.gif מוכנים?../images/Emo41.gif סבב שאלות

פסיכומטריות מספר 2..
הערה
-בשאלות פ.ט.ל צריכים למצוא שורש משותף ל-3 משפטים ולא צריכים לנחש את השורש של המשפט הנותר ממחר יתחיל סבב שאלוץ היגיון....מי שאוהב היגיון זה המקום
בהצלחה

tttttttttt1

New member
אנשים-לא עומדים בקצב? ../images/Emo41.gif חידות ../images/Emo41.gif

תראה מה הולך...החידות של אתמול שעוד לא נענו נשארו בקובץ. התווספו עוד כמה חידות - 2 מתוכן קלות מאוד [בנושא חזקות-לכן שאלתי מי למד ומי זוכר].. לגבי שאלה ראשונה - תנסו לחשוב על עיקרון שעומד מאחורי השאלה...תזכרו שזאת שאלה פסיכומטרית שצריכים לפתור אותה בחצי דקה [בינתיים אני חושב שהיא הושארה ללא פתרון כבר 3 ימים...] יש בה עיקרון פשוט מאוד שצריכים לעלות עליו.. רמז - תנסו לראות מה לא נתון לכם על הישרים... בפסיכומטרי יש מושג שנקרא שרטוט גמיש כלומר שניתן לשחק איתו קצת ולפעמים יש עוד מצבים שאפשר להגיע עליהם בלי לשנות את הנתונים....תנסו לשחק עם הציור...זה רמז גדול מאוד - אל תסתמכו על הציור הספציפי הזה...תנסו לחפש משהו מאוד חשוב שלא נתון לכם על הישרים האלה... מקווה שהשאלה תגיע מתישהו לפתרונה
.. בהצלחה

tttttttttt1

New member
אוקי..מסתבר שזה ככה ../images/Emo26.gif ../images/Emo41.gif **

אין לי מושג למה כתבתי |כוכב|...

tttttttttt1

New member
../images/Emo41.gif הערה ../images/Emo41.gif

הקו AB עובר מהיקף המעגל הימיני עד היקף המעגל השמאלי...בתמונה זה יצא שהקו קצת יוצא מעבר לתחומי המעגל אבל לא זה ככה באמת...הקו אמור לצאת ממש מנקודה על היקף מעגל אחד עד נקודה על היקף מעגל שני...

tttttttttt1

New member
תיקון-שאלה 2

תשובה משפר 1 -אמור להיות כתצוב שם "אי זוגי"...במקום זוגי...

אם אני לא טועה...../images/Emo103.gif

ובדר"כ אני כן טועה...
אז שאלה 2 אם תיקנת לאי זוגי זה לא נכון.. שאלה 5...4 בחזקת 16 {כי זה לכפול אותי ביותר פעמים וככה בא לי} שאלה 6 =תשובה 3 {2} {עם מחשבון,וזה רק אם אני באמת יודעת להשתמש בו}

tttttttttt1

New member
תשובות-->

תשובה לשאלה 2 זה נכון מה שכתבת.. שאלה 5- אני לא אגלה כי ההסבר לא שיכנע אותי...חחחחח.. תשובה 6- תשובה נכונה.לא הבנתי את ההערה של המחשבון..אבל תשובה נכונה
אגב, איך הלך לך בפיזיקה?

הלך טוב..נחכה לתשובות../images/Emo103.gif

שאלה 5...התשובה 4 בחזקת 16 כי זה 4 כפול עצמו 16 פעמים..ו-16 זה 4 כפול 4...ואז זה פחות אם זה 16 בחזקת 4 ואם עדיין לא הבנת..בעיה שלך

tttttttttt1

New member
ואיך פותרים את שאלה 6 בלי מחשבון?

כי בפסיכומטרי אין לך מחשבון בכלל...אז בכל זאת-איך פותרים?!?

אממ....../images/Emo103.gif

אחרי שראיתי שכל מספר בחזקת 0 שווה אחד אני אזכור את זה ואז זה לא בעיה :)

The Shoe

New member
תשובות

1- 5R. מכיוון שקוטר כל מעגל הוא 2R וזה האורך הכי ארוך של הישר, זה לא יכול להיות גדול יותר 5. 4 בחזקת 16. 16 בחזקת 4 זה בעצם 4 בחזקת 8 [חוקי חזקות] 6. 2. כל דבר בחזקת אפס הוא 1, ולכן 1 ועוד 1 כפול 1 זה שניים

למעלה