אנדרטה

האמת שתהיתי

טינקי, מרגע שקראתי את התגובה הראשונה שלך למה שכתבה רולן, תהיתי מה את עושה פה. הרי ברור לחלוטין (וסליחה אם אני טועה!) שאין לך ילדים. ואם אין לך ילדים, הסיכוי שלך להזדהות עם הורים בדיון על ילדים הוא אפסי. מה שרולן כתבה הוא בעיה אמיתית. גם אני חיה איתה. זה לא אומר שאני אוהבת את הילדים פחות - חס וחלילה. ואם הייתי שולחת אותם לגור אצל אבא שלהם, באמת הייתי עושה להם עוול נוראי. מה גם שבטוח שגם הוא היה רואה בהם אנדרטה שלי... יש מדי פעם דברים שאני אומרת לעצמי, אלוהים, הוא בדיוק כמו אבא שלו, או היא בדיוק כמו אבא שלה. אני אוהבת אותם, אבל אני לא חייבת לאהוב כל פיפס באישיות שלהם. זה לא עושה אותי אמא פחות טובה. באופן כללי, אני לא מאמינה בליפות דברים. החיים לא יפים במיוחד. יש בהם המון בעיות. יש אנשים טובים ואנשים רעים, ובין השאר יש גם ילדים טובים וילדים רעים. אמא של איש רע לא אוהבת אותו? אוהבת. זה אומר שאסור לה לדעת שהוא רע? או שהוא עושה מעשים רעים? לא. מותר לאמא גם לא לאהוב את התזכורות שנותנים לה הילדים, בעצם קיומם, מהאקס. מותר, טבעי, לגיטימי. זה מתקשר גם לשאלה של רולן על הבית. בשבילי זה בהחלט לא בית ואני מאד מזדהה עם הדברים שכתב אוהי. אבל אני פחות סובלנית ממנו ואני הייתי כן מצפה מהאורחים לרגע שישבו קצת ויראו מה הולך ועם מי מדברים לפני שמתנפלים. גם הייתי מצפה לקצת נימוס - מה יש למישהו לחפש פה אם הוא לא שייך למשפחה מורכבת או מתעתד להיות שייך לכזאת או איכשהו קשור לכזאת? נראה לי פשוט לא מנומס להתפרץ לנו. לילה טוב.

Tinky

New member
אני חושבת!!

שאנחנו חיים במדינה חופשית ואני לא רוצה להיות חצופה אבל אולי זה ישמע לכם ככה אז איתכם הסליחה!!! אני ניכנסתי כי רציתי לראות על מה אנשים שיש להם משפחה מדברים ואין שום דבר רע בכך!!! אף פעם לא היתה לי משפחה אמיתית אף פעם לא קראתי לאף אישה אמא חוץ מאולי בהצגות שהינו עושים בבית הספר או בפנמיה אז סליחה עם הפרתי את שלוותך והתפרצתי ככה למקום שאני לא שייכת אליו!!! חשבתי שמותר לי אבל כנראה טעיתי אז סליחה!!! ולגבי זה שיש בעיות בעולם אז אנחנו אלה שיוצרים אותם ואף אחד לא יותר אותם בישבילנו!!! (זאת הדעה שלי!!!!) אתם המבוגרים הרבה פעמים כל כך חסרי סבלנות כלפינו הצעירים וחבל!!! תפתחו קצת יותר את ליבכם לנו לצעירים מכם אז מה שאנחנו קצת פחות חסרי ניסיון מכם לפעמים גם לנו יש מה להגיד ולפעמים גם אנחנו יכולים ללמד אותכם דברים!!! הלמידה זה תמיד דבר הדדי כשהמורה מלמד הוא לומד בו זמנית!!! תלמדו להקשיב לנו קצת יותר ואל תשחקו אותה כל יודעים!!!ושוב סליחה לפני שאתם נתפלים עליי(אם הייתי חצופה מידי לטעמכם) טינקי!

yaeli4

New member
טינקי מותק, באת לחנך אותנו????

תראי איזה תוקפנות את מביאה. תראי כמה סימני קריאה יש בהודעות המתלהמות שלך. עשי טובה, נסי ללכת ללמוד בבית ספר אחר. יש פורומים אחרים שבוודאי יאהבו את הסגנון שלך אבל כאן, אנשים משתדלים לדבר בשלווה ובנחת ולא בתוקפנות כזו. את ממש לא בעניין, וגם דעותייך כל כך צעירות ולא בשלות, את באמת יכולה לשבת בצד כמה שנים וללמוד ורק אחרי זה לדבר ולהביע דעה. את מכירה את הפתגם: "גם אוויל מחריש לחכם ייחשב"?? בקיצור, אם שותקים, לומדים ומתבוננים, אפשר מאוד להחכים. אז זו עצתי לך. ובסוף ההודעה שלך, ביקשת סליחה לפני שאנחנו ניטפלים אלייך אם היית חצופה לטעמנו. אז ככה, יקירתי, את אכן מאוד חצופה לטעמינו ואני מעיזה לדבר בשם הכלל, אז בבקשה, לא להתחצף ואז לא ייטפלו אלייך. בסדר? ככה זה הולך בחיים. לא מתחצפים, אז לא נטפלים. ולא מתחצפים ואחר כך מבקשים סליחה רטרואקטיבית. בסדר? ןלמדנו? היפנמנו? עכשיו לרוץ לבית ספר וללמוד. יום נעים ופורה שיהיה לך, ואת שוב, מוזמנת לבקר אבל רק בשלווה ובנועם.

Tinky

New member
אני בכל זאת אגיב!!

אני אגיב למה שכתבתם ואני לא אכנס שוב לפורום שלכם ואני מבקשת לא להשיב לי שום דבר! (הסימן קריאה שלי לא מסמן את זה שאני כועסת או לא שלווה - זה סתם סימן קריאה) אתם ממש אנשים לא רגועים כי אנשים רגועים לא מגיבים ככה כמו שאתם מגיבים אתם ישר התחלתם להתגונן כאילו שיש פה על מה אתם מעגל סגור של אנשים שלא מוכנים להיפתח אל מעבר למעגל שלכם. לא באתי כאן לחנך אף אחד ולא באתי ללמד את דרכי החיים אבל אתם אנשים יעירים מאוד כי אתם חושבים שאם אני צעירה מידי אני לא מנוסה ואני צריה לשבת בצד אז תקשיבו לי אני אולי בגיל יותר צעיר מכם אבל עברתי בחיים שלי עד עכשיו מספיק דברים שתאמינו או לא גם אני יכולה ללמד אותכם איך לחיות אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי. הכוונה שלי היתה רק להביעה את הדעה את מה שאני חושבת! ואתם אנשים רעים ואני לא מרבה להשתמש במילה הזאת אתם לא פחות טובים מההורים שוויתרו עליי כי לא הייתי מספיק טובה בישבילם! אתם פשוט אנשיםפ רעים!!! משיא השלווה והרוגע טינקי! נא לא להגיב לי על ההודעה אם אתם רוצים להגיב תגיבו אחד לשני כי אני לא רוצה לשמוע או לדעת מה יש לכם לאמר אולי יש להם עצות נהדרות אחד לשני אבל במקומכם לא היתי מקשיבה להם כי אתם אנשים רעים! ואולי אתם אלה שצריכים ללכת לבית ספר וללמוד איך להתייחס לאנשים אחרים ושוב פעם בשיא השלווה והרוגע טינקי

blonda3

New member
../images/Emo4.gifההודעה של טנקי עשתה לי עצוב

ורציתי לאמר לכם-היי, חבר'ה, מה קורה לכם?
מה ההתנפלות הזאת על טינקי? נכון, היא ילדה ואין לה ילדים עדיין, והיא באה מנקודת מבט שלה, של ילדה לא של אמא, אבל, יש לה דעה, והיא הביעה אותה, וזכותה, ואל תתנשאו.... גם אם אתם מבוגרים. אני, להבדיל מרוב המבוגרים חושבת שהילדים של ימינו הרבה יותר חכמים מאיתנו, הרבה יותר מפותחים מאיתנו, יודעים הרבה יותר מאיתנו בהרבה תחומים בחיים, מתבגרים הרבה יותר מהר מאיתנו ולכן אני לא מסתכלת אף פעם על ילדים מלמעלה-להיפך. אני יכולה לאמר לכם-שהילדים הפרטיים שלי וילדים רבים אחרים-לימדו אותי בחיים הרבה יותר דברים מאשר הרבה מבוגרים. צר לי על היחס המתנשא שלכם כלפי ילדים. אבל-יודעת שאני בעמדת מיעוט. אולי גם אני עוד קצת ילדונת?

לא הייתה שום התנשאות

ומעבר לזה, ילדים הם אולי חכמים מאד, ויש מה ללמוד מהם באופן פרטני, אבל ככלל, כקבוצה, אני לא חושבת שהם צריכים להיות המקור שלנו ללמוד איך לנהל את חיינו המשפחתיים ואיך להיות ההורים שלהם. לא כי הם לא חכמים, אלא כי אין להם עדיין הניסיון הרלוונטי. אני יכולה להיות חכמה בעולם ואין לי מה לתרום לפורום מהנדסי חלל חוץ מנוכחותי המקסימה - אז אני אכנס לשם ואגיד להם מה לעשות? לא נראה לי. חוץ מזה אני חושבת שעדיין המאזן נוטה לטובת המבוגרים כשאני מנסה לחשוב ממי למדתי הכי הרבה, ממבוגרים או מילדים. אבל אולי הבעיה היא אצלי.

קרן אור יקרה

אנחנו לומדים דרך הילדים לא מעט,מתקנים דרכם לא מעט דברים שהיו חסרים לנו בילדות או דברים שרצינו לקבל ולא קיבלנו. יום אחד קניתי לפיצי מדבקות ,,,היא היתה בת 3 בערך.היא אמרה לי ,אמא אני בכלל לא אוהבת מדבקות ,עניתי לה,אבל אני כן. סתם החזרת אותי אחורה ...וגם קצת מקפיצה

blonda3

New member
קרן אור ../images/Emo140.gif

לא חושבת שיש לך איזו בעייה. כל אחד לומד ממי שהוא לומד..... וכל אחד רואה את הדברים מנקודת מבטו המאד אישית ומאד סוביקטיבית.... ולכל אחד יש את הגורל שלו ואת נסיון החיים שלו וכולנו ביחד...מהווים את הכלל....את השלם.

rolan

New member
טינקי חמודה

את לא באמת חושבת שיש לך מה לתרום לנו, נכון? את עדיין צעירה, ללא ילדים משלך, אין לך משפחה משלך... את בהחלט מוזמנת לבוא, לקרוא להתרשם ואם תרצי נאמץ אותך לבת אך אל נא לך להכנס לכאן להתלהם ולשלוח בנו חיצי ביקורת כאילו את יודעת הכל... אני דווקא מאוד בעד להקשיב לדעות שונות, חדשות ודווקא מאנשים צעירים אך נסיונם הקצר יחסית חסר משהו... אז, טינקי יקרה, אל תמהרי להסיק ולכתוב כאן דעתך המשופעת סימני קריאה...

oehhe

New member
בנות..... לאט לכן

איך אתן מתחילות בוקר צח וזיווני שכזה במתקפה אימתנית. טלו לכן מעט אורך רוח, הזדיינו בסובלנות, רק לאט לאט ובהרבה הבנה נקים לנו אחלה של מדינה (חרוז בטעות) טינקי, לא להבהל, הן בנות נחמדות, אני מכיר אותן. אך בהחלט גם מצידך יש כאן מקום להתעדנות. יום טוב, רגוע ושליו לכווווולם oehhe !!!!!!!! ?

oehhe

New member
הוי צחורה הומיה שלנו

אני אמרתי סובלנות ולא סבלנות סבלנות = patience סובלנות = tolerance להזדיין = לא זוכר oehhe אמנזיה זמנית

yaeli4

New member
היי יונתי, כמה התגעגעתי לראות אותך

טוב לשמוע את משק כנפייך הצחורות, יפתי. אוהבת אותך,

rolan

New member
גמאני ../images/Emo24.gif

נהנית לשמוע את משק הכנפיים המוכר והאהוב שלך
תנחתי והישארי איתנו בקן אוהבת אותך מחזקת אותך שלך אני

אפשר גם? סליחה על ההתפרצות..

עוד לפני שים נולדה, פחדתי שתהיה דומה לאביה. פחד לא הגיוני ומאוד חזק. פחדתי שלא אוהב אותה ושאני עלולה אף לשנוא אותה על מראה, התנהגותה ובכלל. בתור תינוקת ים היתה דומה לעצמה וככל שהיא גדלה אני רואה בה יותר ויותר את תווי פניו של אביה. היא מחייכת כמוהו, צבע עיניה כצבע עיניו ותלתליה וודאי לא ממני. אז מה? אני מביטה בה בבוקר ואומרת לעצמי שהיא כולה אביחי. מה המסקנה? אביחי הוא לא האדם שארצה לזכור, הוא לא האדם שאוכל לספר לים עליו בשלוות נפש ובהגיון, מהסיבה שאני עדיין לא יכולה לחשוב על מה שקרה בשלוות נפש. אני שונאת את אביחי על כל מה שקרה. האם אני שונאת את ים? כשהייתה תינוקת חיפשתי בתוכי את ניצני השנאה. עכשיו אני פשוט חיה יום יום ואומרת תודה על שאני אוהבת אותה בכל ליבי. ואני לא עוצרת לחשוב, כי אולי אז יתברר משהו אחר. לסיכומו של דבר, ילדינו הם שלנו והגיעו מתוכינו, לא משנה מי היה האדם הנוסף, לפחות לעניות דעתי. ושוב סליחה על ההתפרצות.

ברוכה הבאה נועה

נדמה לי שראיתי אותך כאן בסביבה....? בכל מקרה בואי שבי איתנו בהצלחה

rolan

New member
גם לי יש מה להוסיף

על היכנסך >>>>>>>>>>>>>>>>>> מכיון שאני פתחתי את השרשור, וקראתי לו בשם שהקפיץ כאן כולם, אני מרגישה איזו חובה פנימית להבהיר את המסר המקורי שלי. גם כתגובה לדברייך נועה של ים ולמסרים אישיים נוספים שקיבלתי... כאשר אנחנו מוצאים קווי דימיון בין ילדינו לאקסים שלנו, אין זה אומר שחלילה אנחנו שונאים את ילדינו הביולוגיים. כשנפרדתי מהדובי, נשארו בתוכי הרבה מאוד כעסים ועניינים לא פתורים איתו, מכיון שהיה מי שהיה, לא יכולתי ולא ניתנה לי ההזדמנות לסגור איתו מעגלים אלו של כעס. ביתי השבלולית שכל כך דומה לו חיצונית, גם דמתה לו בהתנהגויות מסוימות. אני שכל כך אוהבת אותה, התקשיתי מאוד לעצור את כעסיי הללו ולא להוציאם עליה בכל פעם שהזכירה לי אותו. אין זה אומר חלילה וחס שאהבתי אליה נפגמה מתישהו בכלל או בעקבות כל מה שהרגשתי. אמרתי בנוסף שעם השנים ההרגשה קהתה ונעלמה לחלוטין. ועכשיו לך בלונדה על תגובתך לדברי טינקי... התגובות של חברי ושלי באו ממקום אחר לגמרי, חלילה לא בשל היותה צעירה. כל מה שנאמר היה, כי על מי שנכנס לכאן באקראי, קורא מסר של מי מכותבי הפורום, לברר ראשית את ההיסטוריה לאחור, לפני שיפוט אותו. לאו דווקא בשל היות טינקי צעירה, אם תבדקי היטב במסרים, תראי שדבר היותה צעירה נאמר רק בסוף השרשור. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא הפרי האסור שמשתתפת כאן איתנו, אנחנו ה"זקנים" מקשיבים ואף לומדים ממנה הרבה מאוד.

למעלה