בורות בכניסה לישוב

בורות בכניסה לישוב

שלום בכניסה ליישוב (בדיוק במקום שבו ניצב השער המפריד בין לפיד לבין כפר האורנים, קיים כביש נוראי ומסוכן להחריד... לא מצליח להבין את האי אכפתיות של מי שאמור לטפל בעניין הזה. בכל פעם שאני עובר בשער הזה , אני מתפלל שלא יגיח רכב ממול. ואם מגיח רכב שכזה, אז ברור שאחד מהשניים (הרכבים...) צריך לחטוף מכה מאחד הבורות. האם תאונה תעיר מישהו? אשמח אם אחד מנציגנו מול מטה בנימין ירים קול מול המועצה , חשבתי שחוץ מלפנות אשפה ולגבות ארנונה, מים, וכו' מגיע לנו עוד כמה דברים מהמועצה הזו. לא ככה?.?

ronpel

New member
בני - זה סיפור ארוך

תוכל להכנס למזכירות ותקבל שעור בהיסטוריה של הכביש הנ"ל בכל מקרה הבעיה היא לא של מטה בנימין. כל השטח עד לחיבור שייך ללפיד ולמועצת חבל מודיעין. הם החליטו לא לתקן את הכביש הנ"ל ולא לאפשר לנו לתקן וכך לסחוט מאיתנו את סגירתו. נשמע חסר אחריות - זה אכן כך. רונן

כביש משובש

אני מכיר את הסיפור הארוך הזה, אבל אני חושב שאנחנו עדינים מדי. אם הם לא רוצים לתקן את הכביש שלא יתקנו... אבל אנחנו באופן עצמאי צריכים לתקן זאת מבלי לשאול אף אחד. יש גבול לאימפוטנטיות שאנו מציגים כלפי האחרים. דרך אגב... זה יכול להיות גם משהו זמני של שפיכת בטון לסתימת חורים ולא אספלט מקצועי... בני

ravid 119

New member
כביש משובש

כאחד שלמד היטב את הנושא ( לא מדאגה לצמיגי המכונית אלא מחשש לחיי התושבים ) וניסה לקדם פתרון לבעיה , אני יכול לומר שני משפטים : 1. רונן ומושי פעלו בכל הגזרות הלגיטימיות למציאת פתרון לבעיה התחבורתית ( הסדרת הכניסה לישוב ). כתושב הישוב - אני לא מצפה מהם שיעברו על החוק. 2. ככל שתלמד יותר על התשובות שהתקבלו מהגורמים המופקדים על הנושא במשרד התחבורה, כך תאבד יותר את האמון במוסדות השלטון במדינה לה אתה משלם מיסים. כפי שרונן ציין מדובר בסיפור ארוך ועצוב, וכולי תקווה כי אנשים הגרים בשכנות אלינו לא יצטרכו להשפיל יום אחד את מבטם בהביטם במראה היה ויקרה אסון( חס וחלילה ), ותהיה הסיבה או המניע לסרובם להסדרת הכניסה ככל שתהיה!!!! באופן אישי חורה לי יחסם של שכנינו בכל הקשור לנושא זה. בעת שילדינו למדו בביה"ס לפיד , כיהנתי כחבר בהנהגה המוסדית של ביה"ס וריכזתי בין השאר, את תיק הבטיחות בביה"ס. בתקופה זו דאגתי כי ייסגר גן המשחקים בחצר ביה"ס בשל ליקויים חמורים שהיו בו עד לתיקונם, וזאת לא רק מתוך דאגה לילדי ביה"ס אלא בעיקר מתוך דאגה לתושבי לפיד וילדיהם המגיעים למקום בשעות אחה"צ. בתקופה זו, למדתי היטב על הכוחות הפועלים בישוב לפיד ובמועצה המקומית חבל מודיעין, ועל השיקולים בקבלת החלטות שם , גם כשמדובר בבטיחות !!!! מעולם לא שוחחתי על נושא זה עם אחרים, וגם לא אעשה זאת. אין לי שום עניין בנעשה שם, פרט לנושא נשוא הודעה זו. בברכת חג שמח, פז רביד.

בני, אנחנו משתדלים שלא להסיג גבול!

אמנם, אין גבול לעזות המצח של מי שמתנגד להסדרת המעבר כך שישרת את תושבי שני הישובים העושים בו שימוש באופן בטיחותי, אך אנחנו משתדלים שלא להגרר אחרי שיטות לא חוקיות ותרגילים כאלה ואחרים, ולכן אנחנו שמים גבולות ומשתדלים שלא להסיג גבול, שהרי איננו מורשים לפלוש לשטח החורג מגבולות הסמכות שלנו. עד כאן נראה לי שנושא הגבולות ברור. כמנהלי הישוב אנחנו מנסים להשיג אישור לבצע את העבודות הנדרשות (במימון שלנו, כמובן) בכל אזור הכניסה לישוב, ועד שלא נקבל אישור כזה לא נוכל לבצעו גם אם מאוד נרצה. כאזרח אתה מוזמן לפנות לראש המועצה האזורית חבל מודיעין - מר שמעון סוסן, ולגבות את צעדי הוועד המקומי. אפשר לעשות זאת באמצעות טלפונים, מכתבים, העתקי פניות למשרדי ממשלה ומשטרת ישראל, בקשה לפגישה אישית, התיצבות עם שלטים מול משרדו וכדומה. אפשר לעשות זאת לבד, ואפשר לצרף את כל מי שהנושא בוער בקרבו. מנסיון, יותר קל לפנות אל הוועד של הישוב מאשר להתגייס כאיש אחד לטובת פעילות ציבורית מסוג זה, ולהערכתי כך יקרה גם הפעם (ואולי אני טועה?).

מושי - אני מסכים עם כל מילה...אבל

היי אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, אך האם נכון להמתין לאסון? כן, אני מעלה זאת כאן בתקווה שוועד הישוב- שאני מאוד מעריך את עבודתו , יעשה צעד דרסטי בנושא. גם אם צריך לעמוד עם שלטים ולהביא קצת תקשורת... נעשה זאת. ואני רואה את עצמי כחלק מהתושבים שאכפת לו ושמוכן גם למעשים ולא רק למילים. תודה... נ.ב- אתה לא טועה, אבל במקרה הזה הצדק צריך להעשות ולא רק להראות.

אפשר למצוא פתרון עם קצת רצון טוב

מאז שהגעתי ללפיד עומס התחבורה גורם לי ולכל שכניי עוגמת נפש רבה. מדוע אתם לא מסדרים לכם דרך אחרת כי אז גם לכם יהיה טוב וגם ללפיד. אם יש סכנה במעבר אפשר למצוא עם קצת רצון טוב דרך אחרת במקום לעשות הפגנות ולהיות ממורמרים.

ronpel

New member
הדלת פתוחה

אנו מוכנים לכל פתרון חלופי שמחבר את כפר האורנים לכביש 446 מבלי לעבור דרך לפיד. יש לכך מספר אופציות שהצענו שלכולן מתנגד וועד לפיד. את מוזמנת לבוא עם הצעות אחרות אבל אני בספק אם תקבלי את תמיכת הוועד שם. בהצלחה.

זה נשמע קצת כמו דמגוגיה

תסדרו דרך אחרת ואף אחד לא יתנגד. אבל אני יודעת שאתם לא מוכנים ולא רוצים לותר על הכביש שלנו למרות שהוא בכלל לא שלכם לשם הנוחות שבאה על חשבון אחרים שכואב להם המצב של תחבורה כל כך עמוסה.

כביש שלנו?

לא מצליח להבין את צמד המילים... כביש שלנו. האם יעלה על הדעת שתושבי רמן גן לא יתנו לתושבי ת"א לחצות את רמת גן כדי להגיע לתל אביב בטענה שהכביש שלהם? האם יעלה על הדעת שתושבי עפולה לא ירשו לכלל תושבי מדינת ישראל לנסוע לכנרת/טבריה בטענה שהם עוברים בכביש שלהם? האם תושבי מודיעין יכולים למנוע ממך לנסוע דרכם ללטרון? עד לאן מגיעה השטלתנות שלכם? לא מכיר מילה אחרת... אבל זו פשוט חוצפה...

אירילה

New member
הכביש שלנו המינוח אולי לא מדוייק

אך הכוונות בהחלט ברורות. תאר לך בני היקר שהחל מיום ראשון תוסט התנועה מלפיד החוצה דרך הבית שבו אתה גר ,כל נפח התנועה של שני הישובים יעבור מתחת לחלונך. מה תהיה תגובתך אז? בין אם הייתה כאן רשלנות של יזמים או לא יש להתחשב באיכות החיים של דיירי רחובות הזית והרי ירושלים אשר כל נפח התנועה של שני הישובים עוברים דרכם ,שלא נדבר על תוספת המשאיות ,טריילרים ומערבלי בטון העושים דרכם לבניית ההרחבות אצלכם. קל לדבר כאשר אתה בצד השני של הבעייה.

ronpel

New member
גרשון אתה צודק ויש פתרונות

כבר חזרנו על זה אין סוף פעמים: אם אכן הדבר החשוב ביותר עבור תושבי לפיד זה להוציא את נפח התנועה שלנו שעובר דרכם- יש לכך שתי פתרונות שהיה אפשר לבצע מזמן ומשום מה בלפיד מתנגדים: 1. כביש עוקף שעובר בתוואי של דרך הבטחון של לפיד. 2. כביש שמתחיל בדואר של לפיד (שילוב עם הצומת החדש הצפוי להתחבר למנהרה) והמשך בשטח הנטוש שבין כפר רות ללפיד. שני הפתרונות נותנים לנו כביש גישה נורמאלי ופותרים לכם את כל הבעיות בטיחות ועומס. זה נכון שבשני הכבישים הנ"ל יהיו כאלה שיפגעו מבחינת רעש וכדומה -אבל מספר הבתים הנ"ל הוא קטן מאד ובטוח קטן בהרבה מאלו שסובלים היום שזה כמעט כל לפיד. שני הכבישים הנ"ל הם בשטח מועצה אזורית חבל מודיעין ולכן דרושה רק יוזמה שלכם כדי לקדם זאת. אם באמת אתם רוצים לפתון את הבעיה אז תקדמו את אחד הפתרונות שהצעתי רונן

אירילה

New member
כלומר ,עפ"י דבריך אותם מספר קטן של

בתים יהיו הקורבן ,באמת ובתמים אם אתה היית גר שם, היית מוכן לסבול כמות כזו של רכבים העוברים מתחת לחלונך? סליחה רונן ,זה לא נשמע רציני.

ronpel

New member
זה מאד רציני אבל כנראה אתם

לא באמת רוצים למצוא פתרון שטוב לשני הישובים . קצת רעש שגם אותו אפשר לפתור עם קיר אקוסטי בצד האחורי של 2-3 בתים יותר חשוב לכם מן הבטיחות של כל הישוב שלכם -אז כנראה זה לא באמת חשוב כמו שזה מוצג. כל פתרון שיהיה ,מחייב וויתורים של שני הצדדים. אם תמשיכו להיות מבוצרים באותה התעקשות שנמשכת שנים זה לא יפתר לעולם ואז מה השגתם? כלום. דרך אגב את הכביש דרך הצופים כבר סיכמו עוד בימי הקמת לפיד בין המנהלת של לפיד ,משרד השיכון ויזמי כפר האורנים. כך שזה לא משהו חדש. רונן

אירילה

New member
ראשית מדובר ב כ 8 בתים ,האם באמת

ובתמים הינך חושב שאילו היית במקומם היית מסכים לפתרון זה? מה עם איכות החיים שאליהם אתם כל כך משוועים ,אוויר נקי ושקט? האם ע"ח אותם התושבים? עדיין לא נשמע רציני.

ginats

New member
כתושבת רחוב אהוד, אני יכולה לומר

שבכלל לא אכפת לי אם תושבי לפיד ירצו לעבור ליד הבית שלי בדרכם, נניח, לירושלים (אם אכן ייפתח כביש שיעבור דרך שטחי כפר רות). לא אכפת לי שיעברו דרכי כדי לחסוך את הפקק של צומת שילת בדרכם הביתה מכיוון ירושלים. לא אכפת לי לבנות חטיבת ביניים משותפת לשני היישובים. או כל שיתוף פעולה אחר, שיכול לקדם את שני היישובים. מה שנעשה כרגע, זה תקיעת מקלות בגלגלים כך ששני היישובים מתקדמים הרבה יותר לאט. לא חבל? ומה שהכי כואב לי, זה נימת השנאה שניבטת בהודעות בשני הפורומים, והתחושה מצד לפיד כאילו תושבי כפר האורנים מחפשים רק "לדפוק" את תושבי לפיד. להגיד לנו "סעו דרך חרבתא" זו לא ממש פשרה...

ronpel

New member
בשיטת הכל או לא כלום

תשארו עם כלום וכל התנועה תמשיך לעבור בלפיד- לא מצליח להבין את ההגיון שלך? יש לך פתרון אחר ליציאה לכביש 446 שניתן לבצע? אז בבקשה תעדכן אותנו. רונן

אירילה

New member
את הפתרון יש ליזמים שלכם ,אך מטעמי

חיסכון בכסף מעדיפים להשתמש בתשתית הקיימת מאשר "לבזבז" כספים על כביש אחר.

ronpel

New member
אולי תסביר ??

ל500 משפחות שגרות היום בכפר האורנים כבר מזמן אין יזמים. לגבי יזמי שלב ב- את הכביש שהם יזמו דרך כפר רות מי שתוקע זה אתם וחבל מודיעין - שוב בנוהל הכל או לא כלום. הם מוכנים לשלם הכל כולל לכפר רות ואת סלילת הכביש -כך שעל איזה חסכון אתה מדבר בדיוק? יש לך הצעה איך לסלול כביש ל446 במקום המעבר דרך לפיד ל500 המשפחות הנ"ל ? אם אפשר צרף הסבר מפורט של התוואי שאתה מציע. תודה

למעלה