בורות בכניסה לישוב

אבי דין

New member
גרשון, חבל על הזמן

רונן ממשיך בשיטת "הכל או לא כלום" שלו. או מעבר ל446 או כלום. מדוע בכלל צריך יציאה ל446? אם תהיה יציאה חדשה וטובה ל443? ואם הכביש יתחבר גם לכפר רות - תוכלו גם לעבור דרך כפר רות ל446. הנושא כבר מוצה מכל הצדדים - עקשנותו של רונן להשאיר את המעבר דרך לפיד נשארה, אין טעם בויכוחי סרק.

ronpel

New member
להזכירך הכביש דרך לפיד הוא במקור

של כפר האורנים - כך שהמעבר ל446 זו זכות בסיסית שלנו הרבה לפני שהקימו את לפיד. תבדוק תאריכים של תבעו"ת הישובים. את כפר האורנים אישרו הרבה קודם. אז אם אתה רוצה שנפסיק לעבור דרך לפיד תבוא עם פתרון שנוח גם לנו.

אבי דין

New member
"פשוט לקרוא ולא להאמין"

מדברי רונן פלג: "העמדת ילדים והולכי רגל בסכנת חיים היא דרך פעולה לסחיטת הסגירה ולא חשוב שהם גם מלפיד. אני פשוט לא מאמין שאני קורא זאת." הו הצביעות הצביעות, רונן. אני מבין שהעמדת ילדים והולכי רגל בלפיד בסכנת חיים עקב הגדלת נפח התנועה היא דרך פעולה לגיטימית על מנת לשמור על נוחיות תושבי כפר האורנים בגישתם לכביש 446. פשוט לקרוא ולא להאמין - מה לומר, צודק. אבי.

ronpel

New member
יש לך מסמכים? או שוב סיפורים?

או כרגיל עובדות , מסמכים , תאריכים תוכניות והסכמים כתובים זה לא משהו שצריך להייחס אליו? תציגו פעם אחת מסמך שמגבה את כל הטיעונים שלכם - אני כבר 3 שנים שומע המון סיפורים אבל אפילו לא מסמך אחד שהוצג. סיפורים זה טוב אבל ממש לא רציני. אנחנו לעומת זאת הצגנו מסמכים שמעידים שאנו צודקים בכל טיעון שלנו. אני מבין שזה יוצר לכם בעיה קשה - אבל זו האמת וצריך להתמודד איתה.

אירילה

New member
לא השתתק ,חבל על הויכוח ,תמיד

תהיו צודקים יותר ,חכמים יותר ,תושבי לפיד "סתם" בכיינים ,אני רק המום עדיין מהצעתו של רונן ל"הקריב" 8 בתים בלפיד ע"ח הנוחיות של כפר האורנים. זה ממצה למעשה את הויכוח בנושא וחבל על כל מילה נוספת בנדון.

ronpel

New member
תשאר המום ובלי פתרון

תזכורת קטנה - ההחלטה והתכנון להעביר את תושבי כפר האורנים דרך לפיד קיבלו יזמי לפיד -משרד השיכון ולא תושבי כפר האורנים. רחובות הזית והרי ירושלים תוכננו ע"י מהנדס תחבורה בהתאם ומופיעים כך בתב"ע של לפיד. יש דו"ח שלא רק שאומר שהכבישים מתאימים לנפח התנועה של לפיד וכפר האורנים ביחד אלה אפילו מתאים לעוד פי שניים מזה. הכל מגובה במסמכים שכבר הוצגו לכם עשרות פעמים. אנו לא ביקשנו לעבור דרככם , לא החלטנו על כך ולא סחטנו זאת מאיש. אתם אלו שמבקשים שנמצא פתרון לכביש אחר לכביש החוקי הקיים כיום. בתור אלו שמבקשים פתרון אני מצפה שתבואו עם הצעה שמקובלת עלינו ולא עם הצעות להסיע אותנו על גדר המערכת. התוואי דרך השטח שבין כפר רות ולפיד לא דורש הקרבה משום תושב בלפיד כי הוא עובר בשטחים לא מיושבים לחלוטין. וועד לפיד החליט לא להסדיר את המעבר שהוא כביש חוקי לכל דבר ולגרום לסכנה בטחיחותית לתושבי כפר האורנים כדרך פעולה בסחיטה וממשיך כל הזמן להוסיף מפגעים במעבר (פרשת הבטונדות ) מועצה אזורית חבל מודיעין חתמה על הסכם להסדרת המעבר ומפרה אותו עד היום. קודם תקיימו הסכמים חתומים אח"כ תהיו המומים. רונן

אבי דין

New member
נו שוויין

אפשר להחליף אותך בתוכי, חוזר על אותן מנטרות שחוקות. הרי אתה מסרב להתחייב לסגירת המעבר גם אם יהיה לכם את המעבר הבטוח דרך כפר רות לכביש 443. אתה מנסה לסחוט גם מעבר ל446 רק כדי שיהיה לכם יותר נוח. החלטה זו גורמת להמשך התנועה הגדולה דרך לפיד ולסכנת חיים בלפיד - מה שמראה את הצביעות שבה אתה נוקט. את דוחות התנועה שהצגת ראינו כבר - דוחות מצחיקים שנעשו בשנת 97 לפני אכלוס רוב בתי כפר האורנים וחלק מלפיד, לפני התבססות המשפחות וההיי טק ולפני מכונית לכל עובד. בכל מקרה... שוב חבל על זמן הוויכוח, כל עוד אין שינוי בעמדות המהותיות. שבוע טוב.

ronpel

New member
דוחות מצחיקים?

תקרא אותם שוב. הדוחות שנכתבנו ע"י חברת הנדסה מובילה התבססו על 500 משפחות בכפר האורנים ועל 2 מכוניות למשפחה שזה בדיוק המצב כיום. דוחות אלו הוצגו בפני מנהלת לפיד במשרד השיכון ועל סמך דוחות אלו אושר הכביש הקיים. תשתדל לפחות להיות רציני ולבדוק את העובדות לפני שאתה כותב. כפי שכבר הסברתי לכם מספר רב של פעמים -החיבור ל443 מונתה בבנייה העתידית של כפר האורנים שלפי המצב הפוליטי כיום די מוטלת בספק ועלולה להמשך עוד שנים. אני מחפש פתרון למצב הקיים היום!! חבל שאתה בוחר לא להתייחס לפתרון שאנו מציעים- יש לך כנראה סיבות טובות (אם כבר מדברים על צביעות) איך אתם מצפים מאיתנו לסמוך עליכם או על המועצה שלכם אחרי שאתם מפירים הסכמים כתובים ומבצעים פעולות בשטח במטרה לסכן את חיינו?

אירילה

New member
אם לא לצחוק אז לבכות.....

כמה משפחות יש היום בכפר האורנים? לכמה מצפים עוד? כמה מכוניות יש היום בכפר האורנים? כמה מכוניות צפויות עוד להיות עם ההרחבות? דוחו"ת מהימנים ביותר.....חבל שרחוב הרי ירושלים בלפיד לא סומן כ446 א' בכבישי הארץ. אז זה אז והיום זה היום רונן ,המדינה מלפני 50 שנה איננה עוד כאז. הגיע הזמן שתפסיקו להישען על דו"ח לא ריאלי להיום שהיה אז ,אתה מודע למצב היום ואם עדיין אתה חושב שהמצב לא השתנה ,נפסיק לצחוק ונתחיל לבכות.

TakeOne

New member
רונן, אתה מצטייר פה כוכחן בלתי נלאה

מה כל כך קשה להבין, אחרי אינספור ויכוחים ושירשורים? כמה עוד צריך ואפשר להסביר ולהתווכח? 1. כל הצעה לחיבור כפר האורנים דרך לפיד לכביש 446 לא רלבנטית כי היא לא פותרת את הבעיה עליה כולם כאן מתווכחים. 2. כל הצעה לסלילת כביש עוקף כזה או אחר שתהרוס את היער או תעבור בצמוד לחלקו הדרומי של לפיד, לא רלבנטית, מאותה סיבה של הרס איכות החיים. 3. יש לכם תשתית מצויינת לכביש שיפתור את כל הבעיות, ואני מוכן להמר שהוא גם יהיה הפיתרון בסוף. כבר היום יש רבים שנוסעים עליו מקרית ספר, היישר ובביטחה ל - 443. 4.אם חלילה וחס וחלילה, יבוא היום בו יקרה האסון וייפגע מישהו על ידי אותם נהגים חצופים, שמרשים לעצמם לטוס ברחובות הזית והרי ירושלים, המצפון שלך ושל כל חבריך המתלהמים לא יניח לכם. אין בכלל ספק שהסכנות שם גדולות לאין ערוך מהסכנות שאתם מפרטים השכם וערב בחיבור בין הישובים.

ronpel

New member
אלדד -אני לא נעלב

כי אני פועל למען בטחונם של תושבי שני הישובים בעוד אתם עוסקים בפוליטיקה זולה בכיסוי של איכות חיים. אם כביש המערכת שבגדר ההפרדה שסגור לרכב אזרחי הוא פתרון אז קח את משפחתך ותתחיל לנסוע דרכו ותעזוב אותנו במנוחה. לנו יש כביש גישה דרך לפיד חוקי וטוב. אתם רוצים שנמצא פתרון אחר - תרדו לקרקע המציאות של מציאת פתרון שטוב גם לנו. נסיעה בטוחה (ממליץ לקחת אפוד מגן)

TakeOne

New member
לא מדובר בהעלבות. מדובר ברמת הויכוח

אתה מתווכח כאן בצורה לא מכובדת. השיטה הזו של אני טוב ואתם רעים, לא רק שאינה מכובדת, היא גם מאוד לא משכנעת. אתה הרי אמור לדעת שאין כאן שחור/לבן. הנושא מורכב. אם אתה באמת חושב שאתה "פועל למען בטחונם של שני הישובים" ואילו כל מי שמתנגדים לדעותיך "עוסקים בפוליטיקה זולה", אזי יש לך בעיה קשה בניהול הויכוח הזה, ובהכרח תיכשל בלהשיג את הפתרון הטוב ביותר עבור התושבים אותם אתה מייצג. זה גם מה שקורה בפועל. בניגוד אליך, אני דווקא נסעתי לאחרונה כמה וכמה פעמים בכביש (שלמרות הדה-לגיטימציה שאתה עושה לו, אינו עובר כלל וכלל בחרבתא) ותתפלא: הכביש מצויין, נוח ומהיר, ותופתע לראות כמה אזרחים מקרית ספר נוסעים עליו כל יום. לגבי שכפ"ץ - אפשר לכאורה לומר זאת גם על כביש 443. זה הרי קישקוש. חוץ מזה, אתה בחרת לגור בשטחים שמעבר לקו הירוק. לא אני.

ronpel

New member
אתה בחרת לגור

בישוב שעובר בו כביש גישה חוקי לישוב אחר אתה רוצה שנעזור לך במצוקה שלך אז תבין את שלנו. אתה לא מוכן לשום וויתור ומצפה מאיתנו לנסוע בכביש ששייך לצבא עבור שמירה על גדר ההפרדה ואסור לתנועה לאזרחים אז תיסע בעצמך יחד עם תמיר וכל המשפחה. לגבי הקישקוש הבטחוני - מעניין למה יש בטונדות סביב כל הצופים שלכם. כנראה משהו עיצובי שאני לא מכיר. דרך אגב גם רחוב דקל והזית מעבר לקו הירוק. תשתדל לא לערבב פוליטיקה עם בטחון של הילדים שלנו. אחרי זה אתם מתפלאים שאנו אומרים שהמעבר לא יסגר לעולם.

ronpel

New member
אלדד לפחות תהיו כנים

תמיר אמר לי שתוואי הכביש שאני מציע בשטח הריק בין כפר רות ללפיד לא טוב לכם כי אתם מתכננים לספח אותו ללפיד לצורך פיתוח נדל"ן. מסתבר שלא איכות חיים חשובה לכם. יש כאן אינטרסים של נדל"ן וכסף. אם זה סדרי העדיפויות שלכם אז מה אתם באים אלינו בטענות? אני אולי תקיף אבל לפחות פועל מתוך אינטרס בטיחותי של שני הישובים להזכירך המעבר כיום משרת ומסכן את תושבי לפיד יחד איתנו.

ronpel

New member
אלדד מה קרה ? הפתעתי אותך?

גם אתה לא היתה מודע לסיבה האמיתית להתנגדות לכביש הדרומי? האמת גם אני מופתע.

TakeOne

New member
רונן, תתבגר!

אתה באמת חושב ש"הפתעת אותי"? אז תמיר אמר, נו? אז מה? אני ותמיר שותפים? זו מדיניות של הוועד בלפיד? יש החלטה שמחזקת את הטענה השטותית הזו? אתה באמת עד כדי כך עיוור, שאתה יכול לשכנע את עצמך שזה מקור ההתנגדות לכביש? קראתי את ההודעות שלך, ולא מצאתי לנכון להגיב עליהן כי לדעתי הן לא ראויות לתגובה. לא רציניות. זה הכל. אתה מתלהם, מחמם את האווירה, נוקט בשפה לא מתאימה ומתנצח. כל הזמן מתנצח. ומאחר שהבנתי שמאוד חשוב לך לומר את המילה האחרונה, נתתי לך לומר אותה ולכן לא הגבתי לשטות התורנית. כנראה שזה לא הספיק ולא הרגיע אותך. קשה לי להתחמק מהתחושה שאתה מנסה להשתמש בפורום הזה רק על מנת לעשות יחסי ציבור לעצמך. זה לגיטימי וכנראה שיש מי שגם אוהבים את זה. אבל אל תשתמש בי לצורך העניין. תאמין לי, נשכר לא תצא מזה. כבר מזמן הצהרתי כאן ובפורום של לפיד שכל הטיעונים מוצו, הויכוחים הפכו רק ליותר מכוערים (וגם לך יש תרומה משמעותית בכך) וממילא אין דרך לפטור את סוגיית המעבר בין הישובים באמצעות הפורום. אתה חושב X. אני חושב Y. נשארו אם כך שתי דרכים, לטעמי לפחות: האחת, להמשיך להתנצח כאן כמו שאתה מאוד אוהב כנראה. לי זה נמאס ונראה לא בוגר, ולכן לא הגבתי לבליל השטויות וההאשמות שלך. השנייה, לנסות לשבת ולדון בנושא בצורה נינוחה, כמו שני אנשים בוגרים. אכן הזמנתי אותך לעשות זאת, כבר לפני כמה חודשים. הבטחת כאן בפורום שתבוא. אחר כך התנצלת (כאן בפורום) על כי אתה עסוק ומייד לכשתתפנה תיצור קשר. מאז נעלמת. כנראה שלויכוחי הסרק בפורום ולדמגוגיה הנילווית לכך יש לך זמן. אז שיבושם לך. תמשיך להתווכח והנה, עכשיו יש לך שוב הזדמנות לומר את המילה האחרונה: תכניס כאן תגובה ותסביר שאני מתחמק מתשובות ולכן בוחר לתקוף אותך באופן אישי. אני מבטיח לא להתייחס.

ronpel

New member
הרבה מלל אבל שום הצעה לפתרון

יש על השולחן הצעה לבצע כביש עוקף לפיד מצד דרום. אתם רוצים לקדם זאת או לא? אני כמובן נאלץ שוב לא להתייחס לכל ההכפשות. נושא יזמות הנדלן של לפיד בשטח הדרומי עלתה בישיבה רישמית עם עובד שטח שבהחלט מייצג את הוועד ולא בשיחה סתמית עם תמיר. הנסיון שלך לפזר עשן סביב זה כדי שזה יעלם הוא נסיון יפה אך לא מוצלח. כזכור לך הפגישה ביננו היתה אמורה להיות לגבי הגן האנטרופוסופי ולא לגבי הכביש.הגן ירד מהפרק ולכן לא נפגשנו.

אני לא חושב שאנחנו צודקים יותר

אני חושב שאתם לא נותנים פתרון ורק מנציחים את המצב. אין כנראה פתרון מושלם, ובהתעלמות מהמצב הקיים גם לא יימצא פתרון. אמרתי "השתתק" בעצב, לא בלעג. אנחנו רוצים פתרון - אחרי כמעט עשור (!) של חילופי האשמות ולא שמעתי את לפיד מציעים או מסכימים לאף פתרון, למעט "חרבתא". אנחנו בכפר האורנים סובלים מהמצב הקיים לא פחות מאנשי לפיד. לצאת דרך חרבתא זה פתרון לא ריאלי ולא קביל. אפילו אם הוא היה ניתן לביצוע, הוא היה חושף 500 משפחות לסכנות, מוריד את איכות חייהם וערך בתיהם. לכן הוא לא פתרון מעשי. מתי נראה אתכם מציעים פתרון סביר? כל כך הרבה שנים שאני רואה בפורום קיטורים והאשמות, אך לא פתרונות! גרשון, אנחנו לא רוצים להקריב 8 בתים ע"ח "הנוחיות" של כפר האורנים. זוהי לא אמירה נכונה. אין לנו פתרונות אחרים!!! אנחנו אנשים רגילים כמו אנשי לפיד, שכל מה שרצינו היה לחיות בשקט ובשכנות טובה עם כולם, ובודאי עם לפיד. אני מסכים שחבל על הויכוח -תביא פתרונות מעשיים ואני בטוח שנשמח ללכת עליהם.

למעלה