חוויות וטיפים מאייה נאפה...
ביום שישי האחרון חזרתי מאייה נאפה אחרי שבוע שלם, עשיתי את הכיף של החיים שלי. הינה כמה דברים ששווה לקרוא. קודם כל קצת פרטים, הייתי בפיליפיאנה, שזה בית דירות לא רע, תלוי באיזה חדר נופלים, יש חדרים קטסטרופה ויש חדרים נסבלים, בשביל שינה בלבד זה סבבה ביותר. כל הטיול שלנו כלל: בוקר ים\בריכה בערב אלכוהול ומועדונים. בערב הראשון כבר שתינו משהו כולנו, זה מאוד מפתה, רואים אלפי אנשים ברחובות המון יחצנ"ים מציעים לכם משקה, חשוב לא להכנס לכל מה שמציעים לכם ואם יש איזה מועדון שאפשר להכנס אליו אחרי איזה קוקטיל עם החברים אז זה משתלם. ולדעתי אסור לבוא עם בני זוג, זאת טעות, סתם יגרור וויכוחים לא רצויים. חובה ללכת לעולם המים, זה מקום מדהים!!! כל כך כיף שם, המלצה שלי ספציפית שלי? צריך ללכת לאבובים שעושים מן סיבוב כזה, בזמן שיש מוזיקת רקע, זה מרגיע בטרוף אחרי כל המתקנים שעושים ומנקה את הראש אחלה. בקשר למחירים הכל שמה יקר כל כך, כמעט כל דבר שתרצו לעשות שם יעלה לכם כסף, כספת למי שרוצה לדעת עולה 5 פאונד פלוס 5 פיקדון, אז פשוט אם באים כמות חברים גדולה אז זה משתלם. בקשר לחופים, אם אתם ממוקמים קרוב למרכז אז אני מציע ללכת לחוף ים הקרוב שהוא יותר טוב מניסי ביצ' לפי דעתי רק בלי ספורט ימי, החול שמה לא נדבק כמו בניסי ביצ', אין אצות במים, אין הרבה אנשים, זה גן עדן. שלא תבינו לא נכון, ניסי ביצ' מהמם בפני עצמו ויש שמה מסיבת קצף כל היום. אם מישהו קרוב יותר לניסי ביצ' אז כמובן לכו רק לשם ו-וותרו על חופים אחרים. בגלל שיש לי חבר מפגר שרצה "ללכת קצת" הוא הצליח לשכנע אותי לחזור חזרה מניסי ביצ' חזרה ברגלללל, רציתי לרצוח אותו אחרי ההליכה הזאת כל פעם הוא אמר לי "כן עוד דקה מגיעים"... בחום של קפריסין זה ממש לא נוח. בקשר למועדונים אני אישית הייתי ב5 מועדונים: 1. קוויוט עגלי 2. בלאק אנד וויט 3. קאסל (כן גם שם היינו פירוט אח"כ) 4. סטרסקיס 5. ריוור רגאי בגדול אפשר להכנס לכל מועדון אם רוצים, אם אתם באים המון אנשים תשתדלו להוריד אותם ב2 פאונד לפחות מכל מחיר, הם יגידו לכם למשל 5 פאונד ואחד בחינם, לפעמים ישתלם ולפעמים לא. נתחיל מהקוויט עגלי, הסתובבתי עם חבר שלי ב3 וחצי ככה בלילה ורצינו ללכת לאיזה מועדון, שאלתי יחצני"ת כמה זה לקוויט עגלי והיא אמרה לי בגלל שאתה נחמד אני מביאה לך כרטיס חינם ולחבר שלך חינם, אז נכנסו, מקום סבבה עם מוזיקה של שנות ה60-70 וקצת היפ הופ עכשיו בקומה ראשונה, בקומה שניה יש האוס, שלא ממש מצא חן בעיני הרבה לכן הרחבה הייתה ריקה יחסית. בלאק אנד וויט, אם אתם אוהבים מוזיקה שחורה זה ה-מקום בשבילכם, אבל לא סוג האנשים שתרצו, בזמן שאני הייתי שם היו במועדון פול ישראלים, הרגשתי כמו מסיבה בישראל, היה נחמד, אני אישית אהבתי את המוזיקה. הקאסל - וואלה רק בגלל הפרציק ששונאים ישראלים נכנסתי למועדון. והמקום מדהים!!! חובה לכל ישראלי לפחות לנסות להכנס. תבואו בקבוצות קטנות (2 אנשים), דברו אנגלית, ותתפללו שהסלקטור לא יעלה עליכם. במקום יש 4 רחבות שכל אחד זה כמו מועדון בפני עצמו... R&B, האוס, צ'יל אאוט ודאנס, כל רחבה היא ענקית!!! מהקאר וואש העיפו אותנו כי זה היה בהתחלה וראו שאנחנו ישראלים ממה שאני יודע הסיבה שמעיפים ישראלים זה בגלל שלפני חודשיים היו דקירות ומכות רצח בין ישראלים לערבים אז לפי ההסבר לא מכניסים לא ישראלים לא ערבים ולא תושבים קפריסאים מקומיים. סטרסקיס זה מקום חובה לדעתי למי שרוצה לחזור לימי כיתה ו', יש שמה מוזיקה מגניבה בטרוף, כל כך כיף להיות שם ולהתפרק עולים משנות ה60 עד ל05 למוזיקה הכי עדכנית שיש, כל כך מגניב שמה והמחיר ממש לא יקר, זה המועדון היחיד שבאמת כל החברים שבאנו איתם למועדון נהנו, ישבתי ב3 שעות רק פעם אחת. הייתי באפטר פארטי בריוור ראגי, זה מקום פסטורלי, עם בריכה, ועצים, ונוף יפה. מוזיקה שקטה ברקע, שמה באים בד"כ כדי להרגע אחרי המועדון ובאמת נהנתי שמה. בקשר לשאלות על האנגלית שראיתי שיש פה, אם יש לכם הבנה של 5 יחידות אני בספק אם תהיה לכם בעיה, לי אישית לא הייתה בעיה חוץ מהקטעים ששתיתי ואז גם הייתה לי בעיה להבין את העברית אז פשוט נתתי לאנשים אחרים שהיו פחות שתויים לדבר. בקשר לחשמל, לתקע החשמלי קוראים "שקע אנגלי", הוא השקע הכי גדול ויש לו 3 שיניים. מי שטס לאייה נאפה שיעשה את השיט בספינה, שייט נעים עם מוזיקה והפסקה לקפיצה לים. בקשר לטוסטוסים, אני אישית לא שכרתי, יש לי חבר ששכר ועלה על מדרכה ושובר משהו ושילם 110 פאונד שזה 1100 שקל... אז יותר שווה לשלם פאונד אחד עד 2 פאונד על מונית מאשר לשלם טיפה המון יותר. מה עוד אפשר לספר על אייה נאפה? המון המון ופשוט קשה לזכור הכל, אם למישהו יש עוד שאלות ספצפיות אני אשמח לעזור לכם ולתת לכם טיפים נוספים. אם אני אזכר בעוד פרטים אני אשרשר פה. אני מקווה שתהנו בטיול.