תלונות בנושא נווה נופש,

rakef

New member
לחברי הסתדרות המורים שילדיהם בקייטנ

ניתן לקבל הנחה (משמעותית) מהקייטנה של נוה נופש, אם תודיעו להם (ותשלחו ספח ת.ז) שאתם חברי הסתדרות המורים. לידיעתכם..

קיטנה ב 1.7

אני הורה לילד הנמצא בצהרון ורשום לקיטנה ב 1.7 מבירור עם אנשי הצוות של הגן/צהרון נודע לי היום כי לא יהיה איש צוות קבוע בקיטנה משעה 13:00 ועד 17:00. אם הטענה נכונה ( וכולי תקווה שאינה כזאת) אני חש מרומה שכן היתה הבטחה מפורשת ש: " בצוות ההדרכה של כל גן יהיה נציג מהצוות הקבוע שעבד כל השנה". לדעתי זוהי הפרה בוטה של ההסכם ביננו. עינת/ירון - אשמח לתגובה מהירה. תודה עודד

Nushi121

New member
יום ראשון לקייטנה ביישוב

אתמול בילו ילדי שתי כיתות ג' במסיבת הסיום שלהם בבריכה בכפר דניאל. ילדים רבים חזרו עם חוויות לא נעימות מהקייטנה. טענו שכל היום צעקה עליהם ליאת שמסתבר שהיא רכזת הקייטנה והציגה בפני הילדים שהיא אחראית על כללי ההתנהגות. יפה !!! אבל למה לצעוק כל היום ??? כך מתחילים את היום הראשון ? חלק גדול מהילדים הביעו אי רצון ללכת היום בבוקר לקייטנה. ואני מה אני אמורה לעשות ??? נוצר קשר עם ליאת עצמה. אך מן הראוי שיישוב יהיה מעורב במה שקורה שם. אני הבוקר נכנסתי לראות וכבר ראיתי שהוציאו מדריכה אחת שהיתה אתמול (??) כמו כן המדריכים צעירים מאוד. איך נוכל להיות שקטים שהשבוע הם ייצאו לבריכה עם מדריכים כה צעירים ?? התחושות לא טובות !!!!!

קייטנת נוה נופש - פנייה למושי / עינ

הבן שלנו בכיתה א, נרשם לקייטנה במסלול "מדעים". תוכנית הקייטנה הבטיחה טיסנים, אלקטרוניקה, מדעים וכו. תוכנית מעשירה ומעניינת שעל בסיסה נרשמנו לקייטנה. מאוד התפלאנו לראות שתוכנית הקייטנה בפועל ממש לא מזכירה קייטנה במסלול מדעים. לשאלתנו מה עם קייטנת המדעים שהובטחה, נענינו כי לא היו מספיק נרשמים. תשובה דיי מוזרה היות שהקייטנה נראית מלאה והקיטטנת הפרטיות לא נפתחו כתוצאה מחוסר אישורים. בכל מקרה גם אם לא נרשמו מספיק ילדים, החיים קשים ולפעמים צריך לעמוד בהבטחות. אנו פונים למזכירות הישוב (אני מניח כגוף שבחר במפעיל הקייטנה מטעם הישוב ואמור לוודא כי הם עומדים בתנאי הזיכיון) לפעול מול נווה נופש כדי שיקיימו את הבטחותיהם על בסיסן רשמנו את ילדנו לקייטנה. בתודה מראש, מירב וגיא

ושוב... קיטנת נווה נופש!

שוב אני רואה לנכון להעלות את נושא הקייטנה. הקייטנה גרועה. אם עינת תבדוק היא תראה שהיום חסרים 8 ילדים (מי שאני יודעת, אולי אפילו יותר) מכיתות ג'. זאת פשוט הפקרות. אני משלמת כסף לקייטנה והילד שלי לא הולך, הוא פשוט בבית!! גם על זה אין שליטה?? מדוע לא עושים כלום?? הילדים נסעו אתמול לבריכה בבין שמן - והיה פשוט הפקרות!! היו איתם עוד 5 קיטנות בבריכה שגודלה מטר על מטר. אסרו עליהם לזוז מהמים הרדודים!! סליחה , הם בני 10!!! אולי אין צוות אחראי או מספיק מדריכים אבל אי אפשר להגביל אותם ולדרוש שיהיו עם ילדים בני 6, הם יודעים לשחות ורוצים להנות. המים היו עמוסים בילדים, היה צפוף ואני רואה בזה יותר מסוכן!!! הילדים לבריכה הזאת לא רוצים ללכת יותר!!! אולי הקייטנה מתאימה לכיתות א' ב' - ולא לגדולים יותר. אין בעיה אך למה לא בודקים הדבר?? מדוע כשסוגרים עם קיטנה לא בודקים מיקום הבריכה? שהרי הם אמורים לבלות שם 9 פעמים!! משאירים עשרות הודעות לעינת ולצוות נווה נופש אך אף אחד אינו טורח לענות. נתתי חמישה ימי חסד - אין תגובה - אין שיפור, אני מבחינתי מעוניינת לבטל ומבקשת לדבר עם נווה נופש על ביטול ללא קנס. זה המעט שהישוב יכול לעשות למעננו. אנחנו אנשים עובדים, שחשבנו שהילדים יהנו- אך לא ואין עם מי לדבר. עינת, מושי וכל הנוגע בדבר!! אנא טפלו בכך ודאגו להסדרי ביטול. ומי עכשיו יעזור לי למצוא לבני סידור לחודשיים???? ממתינה לתשובה בהולה!!

bony 33

New member
קייטנה בגן אורנים

במהלך השנה היינו מאד מאוכזבים מרמת התפקוד של צהרון נווה נופש בגן! נשות הצוות התחלפו חדשות לבקרים ומלכתחילה התקבלו נשים שאינן מתאימות כלל להשגיח על ילדים ואולי גם לעשות פעולות פשוטות בהרבה. התלונות ליפעת שהיתה אחראית היו רבות ,לא נענו, וילדינו סבלו מתחלופה רבה דווקא כאשר גם הגן וגם הצהרון היו חדשים וההסתגלות ממילא לא היתה קלה. קראנו לתדהמתנו תשבוחות למנהל נווה נופש על היענות מהירה ואנו מופתעים, לאור התנהלות הצהרון בגן אורנים והקושי לתת מענה הולם לצרכים הבסיסיים עליהם התחייבו.( למזלם ולמזלנו תמי הסייעת היתה שם בשביל הילדים ובכך חיפתה על היעדר תשומת לב ואחריות מצד האחראים על הצהרון). נשמח מאד לפיקוח הדוק יותר ומבעוד מועד על הקורה בצהרונים במהלך השנה הבאה עלינו לטובה!

lisig221

New member
אותן תחושות גם אצלנו

בני גם הוא בקבוצה של כיתות ג' וגם הוא חזר עם תחושה נוראה מהקייטנה. כמו שאר הילדים הוא טוען שצעקו עליהם, הענישו אותם שכל היום הם לא עשו כלום ועוד .... גם אני שואלת את עצמי מה לעשות, משום שהוא אינו מעוניין ללכת לקייטנה ואפילו ביקש ממני לבטל הרישום!!! האם אנחנו שולחים אותם לקייטנת כיף (שהרי הם יצאו לחופש הגדול) או לסידרת חינוך???? נראה לי שהם בסידרת חינוך!!!! ולי זה לא מתאים. אני פונה לעינת בבקשה שתבדוק את הטענות משום שזה רוב גורף שאינו רוצה להיות בקייטנה. יום טוב

מסלולים בקייטנה

לאחר ברור עם נווה נופש - מספר הנרשמים איננו קשור למסלולים שיפתחו, מסלולי התוכן בקייטנה יתקיימו בכל מקרה ותוכנם יהיה מגוון לאו דווקא עם קשר ישיר למדעים (דוג' - קרמיקה, בע"ח ועוד...). מחר, יום ג', יתקיים מסלול - טיסנאות, דרמה ואנגלית. ימי ד'ו ה' - פעילות בברכת בן שמן והופעות. זהו מערכת לדוגמא של השבוע הקרוב. אם תקראו את המערכת הכוללת של הקייטנה, שנתינה לכם ע"י נווה נופש ביום הראשון לקייטנה, תוכלו לראות כי בכל יום שהילדים נשארים ביישוב ולא יוצאים לפעילות חיצונית הם מועשרים בחוגי העשרה שונים. חוגי העשרה ניתנים ע"י מדריכים מקצועים המגיעים לקייטנה במיוחד לצורך הפעלת החוג, לא מדובר במדריכים הקבועים. עינת

idopel

New member
קיטנה

ראשית אומר שבני (כתה א) נהנה מאוד בקיטנה. יתכן והיא לא טובה לילדי כיתה ג' ואני חושב שלאור מה שאת כותבת את צריכה לבטל. אני לא מבין את הנימה כנגד "הישוב" ואת התלונות של "אכלו לי שתו לי" את לא מרוצה מהקיטנה - תבטלי. פעם הבאה תבדקי יותר טוב מה התכולה ומה מקבלים על תפילי על משהו אחר את האחריות, האחריות המלאה היא שלך. הישוב לא חייב להיות מעורב בארגון קייטנות, נעשה נסיון מרוכז למען הכלל, עוד כמה תושבים עם גישה כמו שלך ושנה הבאה פשוט לא יעשו את זה יותר, ואני מבטיח לך שהקיטנה תעלה יותר ונקבל פחות.

שנכם פשוט לא הוגנים

גם הגישה של משהוא ידאג ויעשה לי לא במקום וגם הגישה של "הישוב לא חייב להיות מעורב" לא במקום. אני אישית הייתי בקשר עם עינת מס' פעמים ואני יודעת באחריות מלאה שהיא עבדה לילות קיימים להסדרת כל הנושאים שקשורים לקייטנה כך שבאמת נעשה המקסימום . אבל גם הנושא של הישוב לא אחראי לא במקום כי הישוב הוציא את המכרז והישוב החליט על המפעיל ,הוא מעין גוף מפקח וצריך לדעת אם יש בעיות. עידו אתה נותן הרגשה כאילו עשו לנו טובה וכדאי שנשתוק (למרות שיש בעיות) כי... אז כל טענה כדאי שתאמר באחריות ובידיעה שיש אנשים שבאמת עושים את המקסימום להצלחת הנושאים ומצד שני אם יש בעיות אין צורך לפחד להציף אותם כי אם בכיתה ג' יש בעיה זה לא אומר שגם בא' וכל בעיה לגופה. קצת יותר סבלנות לא תזיק לנו.

idopel

New member
מסכים והצעת ייעול

מסכים עם רב הדברים (חבל שהיית צריכה להוסיף את הנזיפה על הסבלנות, זה לא ללעניין), לא התכוונתי שלישוב אין שום אחריות, רק רציתי להדגיש שבנושא של קיטנה האחריות היא קודם כל של ההורים לברר על מה הם משלמים ואם זה מתאים לילד שלהם. אם יש בעיות צריך להציף אותם כמובן אבל בצורה עניינית ברת טיפול ולא כאוסף טענות כוללניות, מבחר ציטטות נבחרות: "זאת פשוט הפקרות. אני משלמת כסף לקייטנה והילד שלי לא הולך, הוא פשוט בבית!! גם על זה אין שליטה?? מדוע לא עושים כלום??" "זה המעט שהישוב יכול לעשות למעננו." "ומי עכשיו יעזור לי למצוא לבני סידור לחודשיים????" כהצעת ייעול (ולא בציניות) הייתי ממנה את NUSHI121 (אני מקווה שזה לא שמה האמיתי....) לארגן מטעם הישוב את הקיטנה הבאה, או לפחות להיות חלק מהצוות המארגןואז יקרה אחד משני דברים: תהיה קיטנה במאה שקל עם מדריך על כל ילד בברכות אולימפיות או שיפסיקו הקיטורים או לפחות הגישה של "תעשו לי, מגיע לי, אכלו לי, שתו לי". (וזה כן בציניות)

eli a14

New member
הגזמה

כל תושבי כפר האורנים כבר מתגייסים למצוא לבן שלך סידור אני פנוי ביום שני בין עשר לשתיים תגידי לי למי להעביר אותו. ומי זה בכלל "אוהב צדק" . זכותך לא להיות מרוצה תבטלי ותרשמי אותו לקייטנה אחרת ושם תמדדי את גודל הבריכה לפני הרישום. תעלי את טענותייך עניינית כדי שנוכל לבדוק שאין בעיה גם עם ילדינו נכון אמנם בני בכיתה קטנה יותר והוא דווקא נהנה מאוד מהבריכה. בכל השרשור הזה התלונות הם מאותם שניים שלושה אנשים והתלונות כוללניות. ואני מקווה רק שזה לא מגמתי . תהי עניינית ואולי יחד עם נוה נופש נפתור בעיה ולא הודעה בסגנון הנ"ל לא מפליא שמפעיל של שנה שעברה מסרב לבוא לכאן.

EHA

New member
ילדי ג'

גם ילדי התלונן על הקיטנה. לפני שנה היו מדריכים בוגרים יותר, כך נראה לי. הילדים צריכים דמות קמת יותר סמכותית מאשר הילדה שנמצאת שם. לפחות ל"בנים" רצוי שיהיה מדריך שיוכל להתמודד איתם/לאתגר אותם ולא בצעקות.

קייטנה

ראשית, אני רוצה לאמר כי כל יום ראשון במסגרת חדשה הוא יום לא פשוט, הילדים צריכים להתרגל לקבוצה, למדריכים ולאווירה השונה גם המדריכים צריכים ללמוד להכיר את הילדים בקבוצה שלהם. שווה לתת צ'אנס בסה"כ מדובר על היום הראשון. ולעצם העניין - המדריכים השנה כולם בני 17 וחצי. המדריכים הצעירים יותר מתפקדים על תקן מנהלה ולא מהוויים את בסיס ההדרכה. רוב המדריכים עברו קורס מדריכים ויש להם ניסיון קודם בהדרכת קבוצות. מברור עם ליאת - אכן היתה שיחה משותפת, לה ולילדים, אתמול. מטרת השיחה היתה להעביר לילדים את כללי הקייטנה, מותר/אסור, גבולות וכו'...דבר שנראה לי לגיטימי בהחלט. מביקור שלי בקייטנה במתנ"ס היום נראה כי הקייטנה מתפקדת מצויין, ישנן פעילויות מעניינות לאורך כל היום והילדים נראים לי מבסוטים בהחלט!. עינת

Nushi121

New member
ולעצם העניין

עינת שלום לך, נראה לי שאין התייחסות נקודתית לבעיות שהועלו. כן/ לא מותר / אסור ??? שיחה עם הילדים ??? לא מסופקת מתשובתך. איתך הסליחה !! מה הקשר ליום ראשון ? בגלל זה צריך לצרוח על הילדים ? ככה מחנכים לגבולות ? כפי שקראתי בהמשך הפורום הטענות רבות ומגוונות על התנהלות הקייטנה / צהרונים. אולי שווה בדיקה מדוקדקת. הרי לא יכול להיות שכו....לם שיכורים. לתשובתך העניינית מצפה.

אלי בקר

New member
לא כולם שיכורים אבל יש כמה קוטרים

סדרתיים. בסוף בגללכם לא יהיו קייטנות בישוב בעלות כה זולה ונאלץ להסיע למרחקים בעלות כפולה. המפעיל של שנה שעברה שהיה ענק לא רוצה לבוא אלינו כי לטענתו יש הורים שעוברים כל גבול בתלונות שלהם. תרגעו כבר -כמה אפשר להתלונן על כל דבר. אז אמרו לילד שלך איך צריך להתנהג - כנראה בצדק.

אלי בקר היקר!

כנראה שאתה מקבל משכורת על חנפנות יתר. למה אתה חושב שאם מעירים הערות - הם קוטרים. את מיטב כספנו אנחנו משלמים בחודשי הקיץ על קייטנות וכן - רוצים לקבל תמורה לאגרה!! מה רע בכך??? נהפוכו - בגלל אותם "קוטרים" ניתן ללמוד להבא . לפעמים הערה בונה זה דבר חיובי. תתפלא! ואין כל פחד לתשלום כפול!! אין כל סיבה לכך אנו חיים במדינה דמוקרטית שמותר להעיר - ולא רק לך כשאתה רואה לנכון...(דפדפ אחורה..) ופעם הבאה - עשה טובה ואל תתערב. יהיה אחלה לכולם. טוב שיש פורום.. כך לא משעמם לך.

ר ג י ל ה

New member
קייטנת נווה נופש

עינת שלום, השארתי לך שתי הודעות טלפוניות, דחופות ,בקשר לקייטנה וטרם מצאת זמן לחזור אליי.כאמור במפגש אתמול של ילדי הקייטנה מכיתה ג',הועלו טענות רבות הן על היחס(צעקות ואיומים ל"עוף"מהקייטנה)והן על ה"תכנים"(לשבת במעגל ולהעיף בלון מאחד לשני) והן על הכריכים שניתנו, להזכירך מדובר בילדים גדולים,עולים לכיתה ד',שמלכתחילה, היה צריך לחשוב על תכנית הולמת לקבוצת גיל זו. כשהתפרסם בפורום שנווה נופש תפעיל את הקייטנה,תגובות רבות שליליות הגיעו מהורים רבים לא מרוצים. אך בכל זאת הוחלט להפעיל את הקייטנה. אוקיי, מה עושים עכשיו????? אני ועוד כמה הורים,העלנו את טענותינו,הבוקר,בפני ליאת רכזת הקייטנה,התרשמנו מחוסר מיקצועיות,נסיון,או כל ידע מינימלי בחינוך,התקשרתי אף לאילנה הרכזת הכללית של נווה נופש,טרם חזרה אלי. רק לידיעה כללית בשנה שעברה הקייטנה הייתה כל כך מוצלחת,חבל שהשנה לא הפעלנו אותם שוב. אבקשך,להתייחס לכל הבעיות שהועלו ולמצוא פיתרון יצירתי למצב העגום הזה. תודה גילה

למעלה