הכל על לידת-מים

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
../images/Emo182.gif הכל על לידת-מים

הסטוריה של לידות מים/שימוש במים בזמן לידה, חוויות מלידות, דיעות, רעיונות, מחשבות, מחקרים וכו' וכו'.

אני לא יודעת את כל ההסטוריה

אבל ילדתי פעם אחת ללדת במים. מה צריך? 1- בריכת לידה. גומי מתנפח אפשר להשיג ב toysRus 2- מים חמים להכין סירים שאפשר להרתיח אם נגמר בדוד. 3- דלי.להוסיף ולהוציא מים. 4- צינור ארוך עם מחבר לברז האמבטיה שיהיה אפשר למלא איתו מים בבריכה ובסוף הלידה להוציא את המים. 5- מסננת קטנה. במקרה שיש קקי (של היולדת) במים, לדוג אותו. נראה לי שזהו. מקווה שלא שכמתי כלום. מאוד מאוד מומלץ.

כרמית מ.

New member
ועוד

הרבה מגבות (שיהיה אם יוצאים מהמים ושוב נכנסים) מזרון לשים מתחת לבריכה - כדי שלא יכאבו הברכיים בעמידת שש. רצוי מאד: משאבה, ולנפח את הבריכה לפחות חלקית מראש (המיילדת "שלי" אמרה שננפח ערב קודם
) פינה "יבשה" - למקרה שרוצים ללדת על קרקע יציבה, או כדי לעבור אח"כ עם התינוק (אפשר גם במיטה, למי שמתאים). אדם נוסף מלבד המיילדת ובן הזוג - לכל העניינים הטכניים (ריקון, הוספת מים, "דיג" וכו'. לא חייבת להיות מקצועית, רצוי אישה, חשוב להרגיש איתה נוח. אם תשאלי שאלות, יהיה יותר קל לענות לך. אם את רוצה כללי - זה ספר (יש כזה, שנקרא, איך לא, WATERBIRTH).

mise

New member
משאבה לבריכה.

איזו משאבה כדאי? חשמלית? ידנית? ולמה? יש לי משאבה ידנית לניפוח כדורים וחיפשתי בחנויות צעצועים מתאם לניפוח בריכות ואמרו לי שיהיה רק בקיץ :( איפה קונים בכלל משאבה לניפוח בריכה בגודל כזה?

כרמית מ.

New member
עניין של העדפה

שמעתי גם על מישהו שניפח ידנית (בפה) (או שמא זה היה בכלל מזרון מתנפח בהקשר אחר? בכל מקרה משהו ענק), אבל זה נראה לי שגעון. זה הרבה מאד עבודת ניפוח, אבל יתכן שאם עושים את זה מראש, אז משאבה ידנית (רגלית נשמעת לי יותר סבירה) תספיק. אם לא - אולי באמת משאבה שמגיעה הרבה פעמים עם מזרונים לניפוח, או אחרת.

tonti

New member
יותר מכובע אחד לתינוק

כי לפחות אחד נרטב. לדעתי חלוק מגבת לך. לי זה היה מצויין. בקבוק קטן של מי עדן לשתות בלי הפסקה כי המים מייבשים לך ת'מח.

mise

New member
כן, במים הייתי צמאה נורא.

וואוו. עכשיו אני נזכרת ששכבתי במים ולא היה מי שיביא לי לשתות והפה שלי היה כ"כ יבש.. והמיילדת באה לבדוק דופק עוברי באחת הפעמים ושאלה אותי אם אני רוצה לשתות, השבתי שכן, היא הביאה כוס גבוהה (אמנם קצת צרה לטעמי
) ואני לגמתי כיאה לגרגרן ומיד ביקשתי עוד אחת.

mise

New member
חלוק-מגבת? כובע?

אחרי הלידה לא שמתי כלום. ישבנו במים ואז יצאתי ללא בגדים למיטה וישבתי שם בלי בגדים, עד שילדתי את השיליה, אראלי היתה כל הזמן בזרועותיי, ינקה, התבוננה. היא היתה עטופה בבד, אבל בלי כובע ואני נשארתי ללא בגדים. היה לי נעים כך. בכל אופן, יש לי כאן חלוק מגבת אם נצטרך ואני אשריין שני כובעים לכל מקרה. מה עוד צריך לארגן? כרמית כבר אמרה מקום יבש ליד הבריכה, מגבות.

tonti

New member
מקרלך?

אצלי חלוק מגבת זה פק"ל. אחרת אני קופאת למוות. כזאת אני. וכובע לתינוקת-לפי בקשת המיילדת.

כרמית מ.

New member
כובע לתינוק - חשוב

מהראש מאבדים הכי הרבה חום, וזה איזור שבד"כ פחות צמוד לגוף שלך (גם אם צמוד, עדיין חלקים נרחבים חשופים) - וחום הוא אלמנט חשוב מאד במניעת לא מעט צרות. גם החום של האמא חשוב (לשחרור אוקסיטוצין למשל) אבל זה היה מרגישה לבד, ויכולה להודיע...

mise

New member
בהחלט חשוב.

אבל לא שמנו לה כובע מיד שנולדה. המקום גם היה מחומם היטב. אחרי שנרגענו, ישבנו במיטה, היא ינקה וכו', הלבשנו אותה, חבשנו לה כובע ואז היא נרדמה. מאז לא הורדתי לה את הכובע בכלל, כי היא נולדה בחורף.

mise

New member
אני ילדתי את הראשונה במים.

לא רציתי ללדת במים, כי זה היה נראה לי לא טבעי (ואולי עדיין?), בתכנון שלי הלידה היתה צריכה להתרחש מחוץ למים, ישר לאויר העולם, בלי לעבור דרך מדיום נוסף. אבל היה קצת פער בין התכנון למעשה
המים כ"כ היטיבו עמי, כ"כ לא הרגשתי כלום, הייתי בכזה היי, שאפילו לא הרגשתי שאני יולדת, המיילדת באה לבדוק דופק ואז צעקה: "אני לא מאמינה, את בלידה!!" הייתי בכזה טראנס, שאפילו הגה לא הוצאתי ולא הרגשתי שזה קורה. רק אחרי שהיא הדליקה את האור וצעקה, התחלתי להרגיש את הלידה, יותר לרדת לקרקע מהמרומים ששהיתי בהם. אני מאמינה שחלק גדול מזה קשור להיותי בתוך המים. בלידה עצמה לא רציתי לעזוב את המים, ממש נדבקתי לשם והיה שלב שהמיילדת לא הסכימה שאכנס יותר למים מחשש שהצירים יפגמו, או שלא היו מים חמים כבר ואני ממש השתוקקתי. זה מסתורין עבורי וזה מסקרן, איך המים משפיעים כך על הצירים והלידה.

mise

New member
אין לי :)

הכל בראש בינתיים. (חלק כתבתי סתם ככה, אבל זה לא הכל, ככל שנוקף הזמן אני נזכרת בעוד פרטים ועוד תמונות עולות לי מהלידה, עד היום).

נשמע מדהים

את יכולה להוסיף את זה לשירשור של הלידות אורגזמיות.
למה היא צעקה? חבל שהיא הוציאה אותך מהטרנס... אם אפשר לשאול מי זאת היתה המילדת?

mise

New member
היא צעקה כי היא היתה בהלם.

היות שהיא הודיעה לי שאין סיכוי שאני עומדת ללדת ואוטוטו מתפנים לבי"ח. היה חשוך, בעלי והמלווה ישנו והיא באה לבדוק דופק עוברי וגילתה שהראש כבר שם.. אילנה שמש.

טלימה

New member
מצד אחד

התיאורים בדרך-כלל נשמעים מאוד חיוביים. אבל מצד שני, זה נראה לי כזאת התעסקות וטירחה... צריך איזה חצי שעה לפני לדעת שאני רוצה להיות במים ורק חצי שעה-ארבעים דקות אחרי יש בריכה עם מים. בזמן שמכינים את זה צריכים להיות עסוקים בזה (באמת מספיק שרק המלווה תתעסק בזה? לא צריך יותר אנשים מזה?) ובסופו של דבר לוקח גם המון זמן לרוקן ויש התעסקות גם אחרי. ו-הבית שלנו כזה קטן ומי צריך כזה פיל לבן באמצע המטבח? (המטבח הוא החדר הכי גדול אצלנו בבית) הממממ... זהו, אלו המחשבות שלי בנושא.

למעלה