הכל על לידת-מים

  • פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
את צודקת.

גם לי זו נראית התעסקות מיותרת, אבל היות שאת הראשונה ילדתי באמבטיה והיה כ"כ נפלא, קשה לי לותר על זה. בדירה הזו אין לנו אמבטיה, אילו היתה, לא הייתי מתעסקת עם בריכה. גודל האמבטיה מספיק לי. מה שמטריד אותי זה המים החמים. כמה מים חמים יכולים הסירים לספק? בלידה הראשונה שכבתי באמבטיה מלאה והמים החמים כל הזמן זרמו עליי, אני מניחה שבבריכה אצטרך להסתפק רק במים שבבריכה ולא בזרימה תוך כדי.
 

mise

New member
מה עם קצת הסטוריה?

האם למישהי יש נתונים פרט לאלו המופיעים בספר "לידה פעילה"?
 

mise

New member
כדי לצטט חלקים מספר

צריך אישור מו"ל? חשבתי להביא ציטוטי הסטוריה מהספר "לידה פעילה" ואם למישהי יש ספרות אחרת בנושא לידות-מים-הסטוריה, אם תוכל להביא גם כן, לטובת אלו שאין להן הספרים.
 

עיגולית

New member
אני ילדתי במים, ואין בשבילי מקום

יותר טבעי. אני לא זוכרת התעסקות מיותרת עם הבריכה, למרות שלא אני זאת שהתעסקה עם זה, מן הסתם, המיילדת הית האיתי, מסאג'ים וכאלה, עד שניר מילא את הבריכה, והוא זה שדאג לה כל הזמן, למים החמים. נראה לי דווקא שההתעסקות עם הבריכה דווקא עזרה לו בכל הסיטואציה, הוא היה איתי מדי פעם, למרות שלא הרגשתי שאני צריכה אותו בזמן הצירים, היתה לי את המיילדת והיא מאוד עזרה לי. בכל אופן, ללידה הזאת גם ברור לי שאני גם אכין את הבריכה, וששם אני צריכה ללדת.
 

ס ו ל ה

New member
אתן חושבות שאמבטיה יכולה להחליף

את סיפור הבריכה כי אנו מש בהתעסקות עם הנושא?
 

mise

New member
בהחלט.

כפי שכתבתי, את הראשונה ילדתי באמבטיה, אילו היתה לי אמבטיה בדירה, לא הייתי מתעסקת בכלל עם בריכה. אבל אני נמוכה ונכנסת באמבטיה. אם זה בעלי היה צריך ללדת, למשל, הוא היה מזמין בריכה, הוא תמיד טוען שהאמבטיות קטנות עליו. יכול להיות שלאשה גבוהה או אפילו בגובה ממוצע אמבטיה לא תספיק, או מישהי שמרגישה שהיא צריכה להיות בתנועה במים ומרחב. לי הספיק לשבת במים עם זרם המים עליי בלי לנוע יותר מדי.
 

כרמית מ.

New member
חלקית

באמבטיה סטנדרטית, אין מקום לזוז, אי אפשר לעמוד על שש וכדומה. זה יכול לעזור, אבל זה יותר מוגבל מבריכת לידה. קצת מרשמי הכנס מאתמול: שימוש בבריכת לידה הוריד משמעותית את השימוש במשככי כאבים כימיים, בבתי חולים שהכניסו אותה לשימוש (לא בארץ). מצד שני - לא כדאי להכנס בפתיחה קטנה מדי (פחות מ-5), בעיקר בגלל שאחרי זמן מה האפקט המרגיע נעלם, וגם כי המים מנטרלים במידה רבה את כוח המשיכה, ולפעמים זה בעייתי (זה לא נאמר אתמול). כמו כן, אודנט, מעדיף שלא להגדיר לידה כלידת-מים, משתי סיבות: 1. זה מעביר את הפוקוס מהתינוק אל המים, והמים הם בסך הכל כלי עזר (יעיל מאד, אבל משני) 2. לא כדאי לתכנן מראש את מקום הלידה, במים. אם יצא - יופי, אבל אולי גם יתאים יותר ללדת בחוץ, ולא כדאי להתקבע.
 
ואו, אני כל כך מסכימה!!

קראתי הרבה סיפורי לידה על נשים שחשבו שילדו במים ובסוף בכלל לא התחשק להן, או שלא יצא, או שהאט את הקצב של הלידה בגלל שנכנסו מוקדם מידי... לא ידעתי לגבי נטרול כח המשיכה - זה מעניין מאוד. לגבי הפוקוס מהתינוק/לידה אל המים - מסכימה מאוד. לגבי אמבטיה לעומת בריכה - אני חושבת שזה מאוד אישי. זה תלוי בתנוחות שיהיו נוחות ליולדת בלידה (יש כאלה שלא תרצינה לעמוד על שש למשל) וגם בגודל האשה (התחת שלי, למשל, נכנס כרגע לאמבטיה רגילה אבל לא חושבת שבסוף ההריון יהיה איזהשהוא סיכוי
). לנו יש בבית אמבט אובלי גדול ביחידת ההורים (כלומר - צמוד לחדר שלנו, עם דלתות רחבות מאד שכשהן פתוחות החדר כאילו הופך לאחד עם חדר האמבטיה) ולכן אני לא מתכננת להביא בריכה אלא להשתמש באמבט הגדול באם יתעורר הצורך. הוא גדול ורחב וגם עמוק - אם אני יושבת בפנים והוא מלא במים, אני מכוסה עד צוואר
לי זה נראה מספיק.
 

swann

New member
על זה אני סומכת ../images/Emo3.gif

שיכוך כאבים. הייתי רוצה ללדת במים אבל אני מודעת לאפשרות שאולי אעדיף ללדת בחוץ בסופו של דבר. קראתי הרבה סיפורים כאלה, ראיתי תכניות על זה (סיפורי לידה אמריקאים וקנדיים) ובהחלט קורה שהתכניות משתנות ברגע האחרון. בגדול - אני מכינה את עצמי לכל סנריו אפשרי ומנסה להיות פתוחה בראש עוד לפני הלידה לקראת הלידה עצמה. <והנה, עכשיו כבר בא לי ללדת...>.
 

meravbr

New member
אני רציתי להכנס לאמבטיה להרגעת

הצירים (בדוש במקלחון לא הצלחתי להרגיע אותם, היו לי רק צירי בטן). חיכיתי לאילנה שתגיע ותאשר (כי הייתי עם ירידת מים) אבל היא הגיעה לשלב הלחיצות אז גם אני לא הספקתי...
 

swann

New member
תודה על השרשור הזה... והנה קצת משלי

למרות שאני לפני לידת מים ולא אחריה, הנה מה שהמיילדות שלי ביקשו ממני להכין: קומקום חשמלי בהשג יד לחימום המים אם צריך חיתולי פלנל (לפחות 8) לנקות את התינוק לאחר הלידה (בלי קשר למים) 2 כובעי תינוק להציע את המיטה כך: סדין נקי, ניילון (שקיות זבל או וילון אמבטיה), סדין שיהיה אפשר לזרוק אחרי הלידה. בצורה כזאת אפשר אחרי הלידה <נגיד כשאת מתקלחת> להוריד את הסדין והניילון ואפשר אז לחזור לסדין נקי כרגיל. מגבות צינור ולא זוכרת יותר.
בכל מקרה אני אמשיך לקרוא את השרשור. אני בדיוק קוראת ספר שנקרא "Gentel Birth Choices" ואני בפרק על לידות מים. אחרי שאסיים את הפרק - אתן פה כמה נקודות עקריות שהספר מעלה. ממה שקראתי עד עכשיו, משווים שם בין לידה של אדם ליונקי מים. העובדה שאנחנו מורכבים בעיקר ממים, וברחם כמובן מתפתחים במים - היציאה החוצה מקלה על הלידה מבחינת התינוק ועובר דרך נוזלים לאויר העולם. יהיה עוד בהמשך, אחרי שאסיים את הפרק המעניין הזה.
 

Manty

New member
My input

I gave birth in my Japanese bath. It is MUCH higher than the standard western bath, yet shorter. For me it was great to squat in it, as my belly was completely covered. (I hope the picture of it comes out) The other great thing about a Japanese bath is that it is heated by gas, and the hot water never runs out and can be reheated. We changed the water twice during the labor. Despite the recommendations not to enter the bath before you're 5 cm dialted (as Carmit wrote), I believe one should only follow instincts. If the bath 'does it' for you, follow your desire. I don't believe labor must follow the shortest course of time, it is a journey, and I choose to go through it in the most comfortable way. I never did know how dialet I was, (and anyways don't neccessarly believe it is healthy or beneficial to check dialation), so would never know when I was 'allowed' in the bath
I didn't prepare any special equipment. When my son was born, I first held him face down, to let any liquids in his lungs drain out, then I just I held his body in the water for a few moments, before getting out to a towel my husband held for us. We went into the futon, naked, covering ourselves with a blanket. We did try to keep the bathroom as dark as possible (I gave birth in the morning, so we put a dark towel on the window). I believe bright lights (and camera flashes) are very harsh on a newborn's eyes. Infact, we kept all rooms the baby was in dark, for 2 days.. Oh, I just remembered. My husband read recently (in a Japanese book about UC) to put 2 kilos of salt in the water plus Vit C. Has anyone heard of this and could comment?​
 

mise

New member
אני שמעתי על מלח במים.

כלומר, קראתי - בספר לידה פעילה. יש נשים הנוהגות להוסיף (נדמה לי כפית לכל ליטר, או כף לכל ליטר) מלח למים של הבריכה/אמבטיה היות שמי השפיר גם הם מלוחים. לגבי ויטמין C..לא שמעתי. נשמע לי כבר יותר מדי (גם עם המלח). לגבי נושא הפתיחה והכניסה למים - המיילדת בהריון הראשון שלי התעקשה לבדוק לי פתיחות וזה ממש הפריע לי לכל התהליך. לא רק עצם ההחדרה של האצבע (זה גם נוגד את השקפת עולמי, אבל לא היו לי ברירות, היא הבהירה שהתנגדות לא תועיל.. מבחינתי אצבע זה מרכז אנרגטי, ואין שום סיבה וטעם, וזה יכול להיות רק לפגם, שדבר כזה יחדור במהלך הלידה), אלא גם עניין הפתיחה "מתקדם-או-לא-מתקדם" וכן, נושא הכניסה למים לפני הפתיחה המשמעותית עלה בלידה, בעניין זה הצלחתי להתעקש ולהכנס למים, אבל אני זוכרת שהייתי כל הזמן בחרדות שזה יהרוס לי את הלידה כי זה לא רצוי. בקיצור, זה סתם מפריע, כל עניין הפתיחות והחוקים של מתי כן ומתי לא.
 
למעלה