הכל על לידת-מים

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך
אוי, נשמעת חוויה לא נעימה עם המילדת

היא הסבירה לך מדוע היא התעקשה כל כך? האם היתה מצוקה או בעיה אחרת? לי הובהר אצל המיילדות שלי ש*אני* היא זו שמחליטה על התנהלות הלידה, ואם אני לא רוצה לבדוק פתיחות במשך הצירים אני ממש לא צריכה. הן אמרו שהן תצענה לי אם יראו שהלידה מתפתחת לאט מאד, אבל ההחלטה היא שלי. וכמובן שאם ארצה אוכל לבקש מהן והן תבדוקנה. מה שכן, הן רוצות לבצע בדיקה ידנית פעם אחת במהלך הלידה כדי לוודא שהתינוק לא במצג עכוז למשל, או שאין בעיה אחרת כמו צניחת חבל טבור וכו'.

mise

New member
האחריות כולה שלי.

מפל הטעויות שהיה בלידה שלי היה בראש ובראשונה בגלל הטעות שאני עשיתי בהתחלה - חוסר תאום ציפיות עקרוני לגבי מהלך הלידה ומתוך טעות אי אפשר לתקן את הטעות (חייבים לחזור אחורה..) לא היתה מצוקה עוברית בכלל. פשוט דרך מסוימת ליילד. יש מיילדות שבודקות פתיחות, פוקעות מים וכו' ואני לא חשבתי לתאם את זה מראש.

צודקת ../images/Emo45.gif מאוד חשוב לתאם ציפיות!

אני חושבת שזה חשוב עם כל בעל מקצוע שאת "מתעסקת" איתו. כיועצת הנקה, למשל, לי חשוב ליידע את האמהות למה עליהן לצפות בפגישה. אם אני לא אגיד להן למשל, שחשוב שהתינוק לא יאכל כשעה וחצי או שעתיים לפני הפגישה שלנו (כי אני צריכה לצפות בהאכלה אחת שלמה), איך הן תדענה? לי זה אולי נראה מובן מאליו, אבל זה לא תמיד ברור לכולם. אז אפילו בטלפון אני מודיעה להן מה להביא איתן, מתי להאכיל, וכו'. גם עם אינסטלטור שמגיע לתקן צינור אני עושה תיאום ציפיות כדי ששנינו נדע במה הוא בדיוק בא לטפל ומה אני מצפה ממנו... אז על אחת כמה וכמה מיילדת. מקווה שהלידות הבאות שלך היו ויהיו כמו שאת רוצה, ולמרות שחבל על הפעם הראשונה אולי טוב שעכשיו את יודעת מה חשוב לתאם לפני הלידה

vashti72

New member
אין דרך לדעת איזה סגנוןמיילדת לפני?

לי יש בראש שלוש-וזה נראה לי מבלבל להפגש עם כולן... אין להן איזה מקום שבו הן מתארות את האני מאמין שלהן? אני מחפשת מיילדת חמה ותומכת ודווקא כן שתהיה חלק אינטגרלי רוב הזמן - כי זאת לידה ראשונה

mise

New member
ודאי שאפשר.

כשאת חוקרת ובודקת, אפשר. אני נחשפתי ל"באופן טבעי" רק במהלך ההריון, למשל ולזה שיש עוד מיילדות ועוד סגנונות. חשבתי לעצמי שבזמן הלידה כשהמיילדת תגיד שהיא רוצה לבדוק פתיחה אני אמשוך אותה ואגיד "עוד מעט, עוד מעט, לא עכשיו" וכך אוכל למשוך עד סוף הלידה. פשוט לא ידעתי שיש מיילדות שלא בודקות פתיחה, לא ידעתי שיש סוג כזה של מיילדות. היה לי ברור שבלידה אני לא רוצה בדיקות פתיחה וכל מיני התערבויות כמו פקיעת מים ושוב - חשבתי שכל המיילדות נוקטות בזה כנוהל והיה נדמה לי שאני יכולה לנהל את זה כך שזה יצא כמו שאני רוצה. לא היה אז את פורום לידות בית וגם לא את הקומונה :) רציתי ללדת בבית כי זו היתה האופציה היחידה מבחינתי, הקשתי לידות בית בגוגל ויצא מאמר במעריב על מיילדת הבית שילדה אותי, התקשרתי אליה והלכתי על זה. חשוב גם לתאם את הציפיות מראש כדי לא להעמיד אותה במצב לא נעים. אם היא מחויבת לפרוטוקולים כאלה ואחרים, או לתפיסת עולם מסוימת, שבה בודקים פתיחה ויש כללים מסוימים לכמה זמן צריכה להיות X פתיחה ומתי צריך כבר לפקוע מים וכו', ואני מסרבת לזה, אני מעמידה אותה במצב לא נעים (וגם את עצמי, כמובן). ככל שתבררי יותר ותדעי יותר, כך תהיה לך פלטפורמה רחבה ותר לקבלת ההחלטה המתאימה ביותר.

מסכימה עם MISE

בפגישה הראשונה עם המיילדת חשוב להעלות את כל השאלות והחששות שיש לך, וגם את הציפיות שלך ממנה ומהלידה ומעצמך. חשוב לשאול אותה מה הסגנון שלה כמיילדת, מה היא עושה במצבי חירום, מה הפרוטוקול שלה לגבי בדיקות פנימיות וכו'. הנה שרשור שאני פתחתי לפני הביקור הראשון שלי אצל המיילדת עם רשימת השאלות והצעות לתופסות שקיבלתי. אני אישית הגעתי אליה עם רשימה באורך שני דפים של שאלות, בהתחלה נתתי לה לדבר (ולבד היא ענתה לי על לפחות חצי ממה שרציתי לשאול אם לא יותר), ומה שנותר שאלתי אותה אחרי שהיא סיימה לתאר לי את עבודתה.

שָׂרָה

New member
כאשר נפגשתי עם המיילדת בית חולים

בהריון הראשון, תיאמתי איתה כל מה שהיה חשוב לי: לא לבדוק פתיחה, לתת לי ללדת בתנוחה שמתאימה לי, לא לחתוך את חבל הטבור מייד, לא לפקוע לי את המים . בקיצור שתניח לי ללדת טבעי לגמרי. המיילדת הסכימה להכל.. אבל בלידה עצמה היא הפירה את כל האמון שנתתי בה וכן בדקה פתיחה, וכן הכריחה אותי ללדת על הגב, וכן חתכה את החבל הטבור מייד, וכן פקעה לי את המים

באתר שלי במדור לידות בית יהיה כזה

דבר...
פרטים על כל מיילדת - פרטים טכניים ופרטים לא טכניים, לפי מה שהמיילדת תרצה להכניס. אולי אני באמת אפתח על זה הודעה - מה הייתן רוצות לדעת על מיילדת בית לפני שאתן קובעות איתה פגישת היכרות, שבד"כ עולה כסף.

I think that the first meeting

should not be charged for. The next visits and the birth itself - of course should be charged for, but to meet with the midwife without even knowing that this is the person you want for your birth should be a free visit (or a telephone consultation).​

כרמית מ.

New member
היה על זה דיון ב"באופן"

חלק מהדעות היו, שאם הפגישה הראשונית היא חינם, אז למעשה, מי שבוחרת ללדת עם אותה מיילדת בפועל, מסבסדת את מי שלא בחרה בה. יש בזה משהו, אם כי היה לי מאד נוח שהפגישה הראשונית היתה בחינם, ולא דרשה מחויבות כלשהי, שעוד לא יכולתי לתת באותו שלב (למרות שהיה לי ברור שאני רוצה ללדת בבית). גם כשהפגישה הראשונה בתשלום, לרוב, אם בוחרים באותה מיילדת, התשלום מקוזז.

../images/Emo45.gif נכון, ואני בטוחה שהן לוקחות את

זה בחשבון. אני יכולה לתת לדוגמה את המצב אצלנו - הביקור הראשון (שארך אצלנו כשעה וחצי והיה מאוד מקיף וממצה, אך לא כלל שום בדיקה פיזית אלא רק שיחה של שאלות ותשובות בינינו) הוא ביקור חינם. אם בוחרים להמשיך עם המיילדות אז התשלום לטיפול במהלך ההריון ומעקב וגם ללידה וביקורים לאחר הלידה, הוא תשלום גלובלי. כלומר - לא משלמים פר ביקור או לפי שעות שהלידה לוקחת, למשל
. אם לא בוחרים בהן, אז בכל מקרה הביקור הזה היה בחינם. אני חושבת שזו דווקא יכולה להיות טקטיקה טובה של מיילדות "למשוך" לקוחות - הרי גם מיילדת היא אשת עסקים ועליה להתפרנס ולהביא אליה יולדות, היא לא עובדת רק בשביל ההנאה הצרופה שכוללת העבודה שלה (למרות שאני בטוחה שזה חלק מהעניין - גם בתחום שלי זה כך ולא תבחר בו מישהו שכל רצונה הוא צבירת ממון), ושווק עצמי הוא חלק מהעסק. לרוב, אנשים נוטים לבחור במי שהם כבר מכירים (=פגישת היכרות ראשונה, בה כבר יש קשר וראפור כלשהוא בין המיילדת ללקוחה), וגם אם נודה על האמת, במי שנותן להם "דיל" שנראה להם טוב יותר. לכן לדעתי (האישית בלבד כמובן), פגישה ראשונית לא מחייבת שלא כרוכה בתשלום, יכולה להיות טקטיקת שווק טובה עבור מיילדות הבית שרוצות למשוך אליהן יולדות, שיעדיפו לפגוש קודם מישהי שלא מבקשת תשלום ולא דורשת התחייבות. ככה כל הצדדים יוצאים "מנצחים"
. ואני מתנצלת בפני כל מי שנפגעת מכך שאני מתייחסת לעניין הלידה והמיילדות כעניין "עסקי" בהודעה הזו - כוונתי אינה לפגוע, אבל בתור מי שעוסקת במקצוע לא פחות רגיש ומרגש, אני יודעת שזה חלק מהעייסק... מה לעשות.

צימעס

New member
אם כל המילדות עושות אותו דבר

אז את מממנת אצל המילדת שלך את הפגישות-הכרות, ואחרות מממנות אצל מיילדות אחרות את הפגישת-סינון שלך. הכל מתקזז באינטגרל על פני הנצח

vashti72

New member
עוד לא יודעת מה צריך באתר

אולי המלצות מבנות אחרות? אני הייתי רוצה לדעת האם היא חמה, עניינית - כמה היא מעורבת במהלך הלידה

כרמית מ.

New member
לגבי הפתיחה

אני מסכימה איתך. זה היה ציטוט (לא מדויק) של ד"ר מישל אודנט, בכנס אתמול. אני כן חושבת שעדיף לא להכנס לבריכה בשלב מוקדם מדי (גם בלי לבדוק פתיחה...) כדי לא "לבזבז" את הכלי היעיל הזה, בשלבים מוקדמים (כי כאמור, אחרי זמן מה, ההשפעה שלו פוחתת). כמובן - ללכת לפי ההרגשה זה לרוב הכי טוב. עוד דבר: אחרי הלידה, אם יש דימום, צריך לצאת, כי בתוך המים קשה מאד להעריך את כמות הדימום, והאם הוא תקין או לא (ודימום לא מטופל מהווה סכנת חיים). לגבי החושך - זה חשוב לא רק לתינוק, אלא גם ליולדת וללידה, לצורך שחרור האוקסיטוצין. אם לחזור לד"ר אודנט, המצלמה, היא אחת ההתערבויות הבעייתיות בחדר הלידה... לגבי המלח: כן, זו גם ההמלצה של שרהלה. זה מחטא את המים, ונדמה לי שגם משהו ב-PH שלהם, שיותר טוב. תכננו, אבל בסוף כמובן שכחנו לשים. נדמה לי שהיה שם גם משהו עם שום (הצעתי להדליק אש מתחת, ולהכין מרק). לגבי ויטמין C לא שמעתי (יש השפעה סביבתית לויטמין C???)

שָׂרָה

New member
לגבי יציאה מיידית מהאמבטיה

משהו בדחיפות הזאת מפריע לי. יש נשים שאם יקומו מייד, זה עלול לגרום לדימום חזק מה שרצו למנוע מלכתחילה. לדעתי עדיף לחכות עד שהיולדת תרגיש שהיא מתאוששת.

כרמית מ.

New member
לא מיידי, ולא בדחיפות, אלא אם יש

הרבה דימום - שבמים אי אפשר לדעת האם הוא תקין או מסוכן.

mise

New member
Debra Nelson

אשה נחמדה מאוד מארה"ב שמוכרת בריכות לידה, קניתי ממנה את הבריכה והיא תשמח לשמוע על יולדות הבית בישראל, על לידות מים, סיפורי לידת מים, חוויות וכו' (באנגלית) במייל: [email protected]

למעלה