שיחליטו כבר

maiky17

New member
../images/Emo182.gifשיחליטו כבר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז הייתה לנו תקווה קטנה שעומדת להסתיים השביתה. אז מה אם הייתה? לפני כמה דקות הודיעו שארגון המורים סירב לקבל את ההצעה החדשה. מה אתם חושבים? האם אתם חושבים שהמורים צריכים להמשיך בשביתה עד שהם יקבלו בדיוק את מה שהם רוצים, או שנמאס לכם ואתם רק רוצים לעבור את הבגרויות בשקט?

maiky17

New member
../images/Emo182.gifאני, באופן אישי...

...כבר הגעתי למצב שבו אני מתחילה לפחד ממה שיהיה. לא נתנו לנו ללמוד אפילו שלושה שבועות ברצף מתחילת השנה! אף אחד חוץ ממני לא מודאג מהמצב שנהיה בו אחרי השביתה? כולנו נצטרך להשלים כל כך הרבה חומר ובמקרה הגרוע יותר, להשלים בגרויות...

Shira Esther

New member
אבא שלי הסביר לי:

בפוליטיקה, רה"מ הוא 'נשק יום הדין'. אולמרט לא יתערב מוקדם מדי, כי הוא רוצה להנמיך את דרישות המורים. או שהוא יתערב כשהם יהיו חלשים, או שהוא יתערב כשהשביתה תהיה על סף סיום, כדי לקחת קרדיט. זה כל כך מייאש לחשוב שאשכרה לא אכפת לו.

maiky17

New member
../images/Emo182.gifמסכימה עד מאוד.

זה אפילו מדכא לחשוב על כך שיש לנו ראש ממשלה, שהחינוך במדינה שלו עומד על סף התמוטטות, והוא אפילו לא אומר אף מילה.

Kaoma

New member
אני מאמינה בארגון, אבל...זה קצת יותר מדי.

נחוצה פשרה כדי לסיים את התהליך, אבל אף צד לא מוכן לוותר. בינתיים, התלמידים הם אלו שנפגעים מכך. כשהשביתה תסתיים (וזה עוד רחוק) יצטרכו המורים להשלים את כל השעות שהפסדנו, הלחץ יהיה אדיר.

maiky17

New member
../images/Emo182.gif

אנחנו נפגעים מהשביתה ולראש הממשלה בכלל לא אכפת.

roaic

New member
חחחחחח..איזה חנונים אתם..אלוהים!!

כשהייתי בגילכם.....התפללנו לשביתה כזו...חחח אני כבר בן 25. אבל מעולם לא היתה לנו שביתה מהסוג הזה.........אבל אתם ממש "חרשנים" אהה?? תצאו ,תבלו בחופש......יהיה לכם מספיק זמן להדביק את הפער. יידחו את הגיוס בחודשיים שלוש....מה הלחץ???

Summer moved on

New member
וואי איזה שטויות...

תשמע, זה נכון שכיף שיש חופש והכל, עובדים, יוצאים, קמים מאוחר... אחלה, באמת שזה טוב, אבל בשלב מסוים זה מתחיל... להדאיג. עזוב חנונים לא חנונים, בנאדם לא צריך להיות "חנון" כדי לדאוג לבגרויות שלו, הוא צריך להיות אחראי וחכם, ולא לחשוב רק על עכשיו, איזה כיף לי עכשיו, אלא על העתיד. ואין מצב שבעולם שיידחו באופן שיטתי את הגיוסים של כל כיתות י"ב כי לארגון המורים התחשק לשבות חצי חופש גדול. צה"ל לא ישים על זה בגרוש.

maiky17

New member
ואם זה לא מספיק...

...על העיקרון, כיתות י"ב לא אמורים לבוא יותר לבית הספר אחרי פסח. מה שלא יקרה, כמובן.

ואתה באמת חושב שמדינה שלמה תעצור בגלל השביתה?

זה לא רק הגיוסים, זה גם השירות לאומי, שכל המיונים שלו בנויים על החופש הגדול זה משבש את הכל, כי פתאום יש ערך שונה ל"שנת שירות"

GaluP

New member
מה גורם לך לחשוב שיידחו את הגיוס בדיוק??

מדינה שלמה תעצור בגלל הקריזות של רן ארז? ותאמין לי, שממש כיף לי בשביתה, אני יוצאת, מבלה, נפגשת עם חברות. באמת שכיף. אני נהנית מהשביתה, אבל כשאני חושבת על מה שהולך לקרות אחריה, על כל הימים שנצטרך "לבלות" עד 20:00 בבצפר, על כל ימי החופש שנפסיד של חנוכה (אם בכלל השביתה תסתיים עד אז) ושל פסח. אני כ"כ שונאת את הגישה המפגרת והילדותית הזאת של לא לחשוב על העתיד. בסופו של דבר אנחנו נידפק, לא אתה, אז תעשה טובה ותשתוק.

maiky17

New member
../images/Emo182.gifלא יכולתי לתאר את זה יותר טוב../images/Emo45.gif

maiky17

New member
../images/Emo182.gifתראה,

חופש זה נחמד, אבל כל דבר בזמנו. בחופש נהנה ונבלה, בשנת הלימודים - נלמד. כבר הבהירו לשכבה שלי, בתור מישהי שעומדת לקבל צו ראשון בכל שנייה, שאף אחד לא מתחשב. הבגרויות יהיו כרגיל והגיוס יהיה כרגיל. ההשלמות יהיו אחרי השחרור מצה"ל. ואם זה לא מספיק, אני, באופן אישי, משתגעת בבית משעמום. אנשים צריכים מסגרת, הם לא יכולים לשבת בבית במשך חודשים שלמים ולא לעשות כלום. ככל שאתה גדל, אתה בונה לעצמך מסגרת - אבל נערים ונערות בני 16 ו-17 לא מסוגלים לכך, והם מסתובבים ברחובות. אז כן, הלחץ גדול מאוד (אולי כדי שתבין, תפתח את "ידיעות אחרונות" של ה-11.11 ותקרא את הכתבה על ההסנפות מזגנים ודבק של תלמידים שאין להם מה לעשות, או על כל הפציעות והרציחות ברחובות. אולי זה ימחיש לך את התמונה).

holst

New member
שאלה

למה בעצם תלמידים לא לומדים בעצמם את החומר? במקצועות כמו היסטוריה, אזרחות, תנ"ך ודומיהם צריך פשוט לפתוח ספרי לימוד, אנציקלופדיות בכד'. גם ככה החומר לא כל כך מאתגר ויצירתי, ולא בכל המקצועות הנוכחות של המורה היא כל כך קריטית לידיעת החומר (לפי דעתי).

maiky17

New member
../images/Emo182.gif אני, באופן אישי,

לא לומדת את החומר בגלל שאין לי מושג מה כן ללמוד ומה לא. אני אדגים: בשיעור תנ"ך הראשון שהיה לי השנה, שאלנו את המורה איזה מהספרים צריך להביא לשיעור הבא (קנינו שלושה ספרים, לפי הרשימה), והוא פשוט צחק לנו בפרצוף. מסתבר שבכלל לא צריך אף אחד מהספרים. אז אני ממש לא יודעת מה צריך ללמוד ועל מה אפשר לוותר.

לא דוחים את הגיוס! אז...

אז אמרו שמורידים לנו המון חומר, והבגרויות יהיו בקיץ. מקווה שזה נכון כי אם כן ממש תענוגגגגג

maiky17

New member
../images/Emo182.gifאין לך מה לדאוג

לא יורידו לך שום חומר. כבר הבהירו לנו את זה.

shenhav13

New member
לנו יש שתי בגרויות עוד חודשיים

כאילו שני המורים מפרים שביתה ועוד כמה אז אנחנו לומדים איזה 4 מקצועות

באמת נמאס כבר

כמה כבר אפשר לצאת אה, פשוט נמאס מכל הבלאגן הזה אני לא מבינה את הממשלה שלנו הם מחכים שגם ההסתדרות תשבות? הלוואי ככה יהיה להם בלאגן עוד יותר גדול ואולי זה ישפיע עוד יותר על ההורים. מקווה שזה יגמר בקרוב אני אפילו לא מצליחה ללמוד בבית כל הזמן אני אומרת "עוד מעט יש לי זמן" אבל פשוט נהפכתי להיות עוד יותר עצלנית ממה שהייתי פעם.

למעלה