שיחליטו כבר

maiky17

New member
../images/Emo182.gifקודם כל,

זה יהיה מאוד קשה. החומר מכיתה י' לא קשור לחומר מהשנה הזו, והשנה לומדים פי שתיים ואפילו יותר מבכיתה י'. דבר שני, בהנחה שלא כל כך נספיק ונצטרך להשלים - אף אחד לא ידחה לנו בגרויות או גיוסים. השלמות יישארו לאחרי הצבא.

noyy

New member
../images/Emo28.gifלא למדת בכלל ספרות/היסטוריה/אזרחות/מת'/

או כל בגרות שאת ניגשת אליה החורף, עד השנה? בספרות - שירים? סיפורים קצרים? אנטיגונה? משהו? בטח שלומדים בכיתה י', ולומדים כבר אז חומר לבגרות. אנחנו למדנו בערך 50% מהחומר כשפרשנו על זה רק על שעתיים ספרות בשבוע. עכשיו יש לנו 8 שעות בשבוע, ככה שגם אם לא נלמד חודשיים בכלל, כשנחזור עדיין נספיק את החומר שנשאר. ומתמטיקה.. כבר סיימנו את החומר ל005.. אין טעם לקחת עוד שיעורים, חוץ מימי מרתונים בסמוך לבגרות. זה סתם לטחון מים. כולם פה תולשים את השערות שלהם עוד שניה ובעצם מכלום. אני מאוד מקווה שלא ידחו את הבגרויות או את הגיוס של כיתות י"ב.. אבל לי"א זה כמעט ולא מזיז, זה לא שעכשיו הגיוס רודף אחרינו בלילה. אם ידחו את הבגרויות - נעשה בקיץ (וזה רע מאוד!! אבל אפשרי). אם לא בקיץ, בחורף של שנה הבאה, או שיפצלו את הבגרויות בין שניהם. לא מאמינה שנתקע עם זה עד אחרי צבא, הגזמתם

JumpInTheFire

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה, למרות שאני חושבת שארגון המורים והאוצר צריכים להפסיק איכשהו את השביתה הזאת. להגיע להסכם או להמשיך לנהל את המו"מ תוך כדי הלימודים.. משהו (ובי זה בקושי פוגע, אגב)

maiky17

New member
../images/Emo182.gifאוקיי,

נכון. למדנו אנטיגונה ולמדנו חלק גדול מהחומר לבגרויות השונות. אבל להיסטוריה ב' לא למדנו כלום, ולפי מה שכתבת אני מבינה שעוד לא עשית 005 ורק למדת אליו - אני כבר עשיתי 005, והיו לי אולי שני שיעורים השנה ל-006. לך יש 8 שעות בשבוע, לי אין אפילו דקה. אם דוחים, לי, באופן אישי, את בגרויות החורף לקיץ - אני אעשה 8 בגרויות בקיץ. כיתות י"ב יעשו 10 ויותר.

shenhav13

New member
מה נראה לך מן הסתם שנספיק

אפשר לחשוב כמה כבר יש כאילו יש המון אבל זה לא כזה להשלים חומר של חודש אני שנה שעברה לא למדתי ספרות בגלל כל מיני דברים והשנה יש לנו בגרות חורף ואנחנו ניגשים אליה עושים פשוט מלא ימי עיון

maiky17

New member
../images/Emo182.gifכן, רק ש...

...את מודעת לכך שימי עיון זה הפרת שביתה?

orush15y

New member
לגבי הצב גוסס.. זה לא נכון אצל כולם!

אני יודעת שההודעה שלי תקועה משום מקום כרגע... בהתחשב שהשיחה הזאת נערכה אתמול בלילה... אבל אני בכיתה יב' והבצפר שלי לא הכי חכם בתכנון זמנים.... אז ככה שבעיקרון בתחילת השנה כבר היינו בפיגור עצום ובלי זמן להספיק להשלים... אז כשנחזור לימודים בכל המקצועות יעשו לי טונה של תיגבורים, שזה אומר ללמוד באמצע שבוע עד 5 וחצי (שזה הכי מאוחר שהם יכולים לתת לנו) ובימי שישי עד 2.. (בעיקרון בבצפר שלי לא לומדים ימי שישי, ימי שישי הם רק לתיגבורים) ותחשבי עד כמה קשה זה ללמוד כ"כ הרבה מקצועות ביום אחד, כ"כ הרבה נושאים שונים, לכתוב המון, בלי הרבה זמן למורות להסביר את החומר... לא יודעת מה איתך אבל לדעתי זה גרוע! ובנוסף יש לי 10 בגרויות השנה (מתוכם 2 פרוייקטים) ואם יבטלו את בגרויות החורף אני לא אחזיק מעמד!היו אמורות לי להיות לי אולי רק 4 בחינות בחורף, אבל זה גם משהו להוריד את העומס מהקיץ.. בקיצר, אני באמת תומכת במורות, אבל חייבים למצוא סידור גם לנו!הם מנצלים אותנו כדי לקבל את מה שהם רוצים, אבל זה לא משנה כי לאף אחד לא אכפת מאיתנו בכל מקרה!!

בתור אחד שסיים י"ב בשנה שעברה

כשהשביתה הייתה בדיוק בתקופת סיום לימוד החומר והתרגול לבגרויות... אני מבין את אלה שכועסים על השובתים.מדובר בחינוך שלנו,בזמן שלנו עכשיו ובזמן שלנו אחרי שהשביתה תגמר,שלא לדבר על זה שאף אחד לא בטוח כיצד השביתה תשפיע על המסגרות שבאות אחריה(צבא,שירות לאומי,אוניברסיטה לפעמים) ומה יקרה ככל שהיא תמשך.שוב,זה חוסר ודאות מוחלט בכל הנוגע לעתיד. אבל מצד שני ניצבים המורים.אתם יודעים כמה קשה להיות מורה בישראל?נתחיל בזה שבלי הותק אי אפשר לחיות,נמשיך בזה שהתנאים ללימוד בכיתה ממוצעת בארץ הם בלתי אפשריים(צפיפות יתר וחוצפה של חלק מהתלמידים למשל) ונסיים בזה שלחלק מאותם המורים יש ילדים לגדל.בסופו של דבר,המאבק שלהם צודק. ומה שיותר נגע לי,נוגע לכם וינגע בתלמידים שיגיעו בעתיד,הוא שאם המורים לא יקבלו את מה שהם רוצים הפעם,הם ישבתו בפעם אחרת.השביתה הנוכחית היא לא הראשונה שלהם,ואם המצב שלהם ישאר כפי שהוא,היא גם לא תהיה האחרונה. אני מאוד מקווה שדרישות המורים יענו במהרה,או לפחות שיגיעו לפשרה שתכבד את המורים ותפתור את רוב הבעיות הקיימות.מאחל בשבילכם (ובשביל אחותי שבי"ב) שהשביתה תסתיים מהר ככל האפשר. מה שכן,באמת צריך מערכת מסננת למקצוע הנ"ל,אבל מה לעשות שיש הרבה תלמידים...

maiky17

New member
../images/Emo182.gifיש משהו אחד שאתה טועה לגביו...

אני, באופן אישי, וכמו שאני מבינה - כמעט כל מי שענה - לגמרי לא מתנגדים לשביתת המורים. כלונו חושבים שזהו מאבק מוצדק בהחלט (ושמי שלא חושב כמוני שיתקן אותי), ואני יכולה להוסיף ולומר על עצמי שאני אפילו חושבת שהמורים צריכים להמשיך ולהיאבק עד שהם ישיגו בדיוק את הדרישות שלהם. אבל אתה חייב להבין אותנו - אנחנו כבר נואשים. אנחנו, התלמידים השובתים, מתחלקים לשתי קבוצות של שובתים: החלק שרוצה להמשיך לשבות וחי את הרגע והחלק שכבר מיואש וחושב על העתיד. אני משתייכת לאפשרות ב'. בתור מישהי שלא יכולה לחיות את הרגע, אני מאוד, מאוד מאוד מאוד לחוצה ממה שעומד לקרות, וחוץ מזה, אני כבר משתגעת בבית מרוב שעמום. דיברתי כאן עם כמה אנשים שמשתייכים לקבוצה הראשונה, ולמרות שאני לא חושבת כמוהם, אני מכבדת את דעתם. אבל, בעצם, אחרי הכל - זה לא משנה מה אנחנו חושבים. זה גם לא משנה מה המורים חושבים. מה שמשנה זה מה יקרה בסופו של דבר. השביתה תיפתר, אבל אף אחד לא יודע בעוד כמה זמן זה יקרה.

למעלה