ועכשיו הגיע זמן למילים ^^
Onsen = מעיין חם Chikiu =כדור הארץ Sekai = עולם Hibi= ימים Hebi- נחש Aykotoba= סיסמא Shinobi- נינג'ה Yada - לא Motto - עוד Ne- בבקשה Kiseki = נסים Tamashi = נשמה Maryoku, Mahou = קסם Baku = רוח רפאים, מפלצת Oni = מרושע, שטן Youkai = שד Akuryou = נשמה מרושעת Mononoke = נשמה אמיצה Yasashisa = חביבות Hitomi = עיניים Mimi = אוזניים Kao = פנים Zutto = תמיד, לזמן רב מאוד Kotae = תשובה Yuuki = אומץ Chouwa = הרמוניה Shinjitsu = אמת Tsuyosa = כוח Kouyuu = חברות Mikomi = תקווה Tenshi =מלאך\ית Miko = כוהן\ת Madoushi = קוסם, מכשף Kage = צל, אפלה Ouji-sama = נסיך Hime-sama = נסיכה Kami-sama = אלוהים Sensei = מורה Hakase = פרופסור Mirai = עתיד Hikari = אור Yami = חשכה, אפלה Akai = אדום Kiroi = צהוב Aoi = כחול Kuro = שחור Shiroi = לבן Ashita = מחר Tanjobi = יום הולדת Fuaiyaa = אש Hono = להבות Kaze = רוח Kori = קרח Mizu = מים Umi = ים Ame = גשם Nippon = יפן Otaku מעריץ אובססיבי לאנימה ומנגה= Gaigin = מישהו לא יפני (המילה נחשבת בדרך כלל כקללה) Sempai = כינוי אשר מתווסף לשם של מישהו בדרגה יותר גבוהה ממך, אבל לא בהרבה Kohai = כינוי אשר מתווסף לשם של מישהו בדרגה נמוכה ממך Tomodachi = חבר Nakama = חבר, בעל ברית Paati = מסיבה Batoru = קרב Geemu = משחק Ribaru = אויב Poketto = כיס Tesuto = מבחן Cardo = קלף Anime = אנימציה יפנית Manga = קומיקס יפני Roboto = רובוט Densetsu = אגדה Uchuu = יקום Kisu = נשיקה Hito, Mono = אדם Ningen = בן אדם\אנושי Ona = ילדה, אישה Otoko = ילד, גבר Shoujo = נערה צעירה Shounen = נער צעיר Bishounen = גבר נאה Bishoujo = אישה יפהפייה Seibutsu = יצור Keeki = עוגה Chokoreeto = שוקולד Kotoba = מילה Daremo = אף אחד Dareka = מישהו Dareni = כל אחד Dokoka = איפשהו Nanika = משהו Subete = כל דבר Nanimo = שום דבר תארים Kakkoii = מגניב Kawaii = חמוד Hitori = בודד, לבד Kanashi = עצוב Atarashi = חמוד Fushigi = מוזר, מסתורי Maboroshi = מיסטי Chibi = קטן, צעיר Baka = טיפש, אידיוט Issho = יחד Tsugi = הבא Tada = חופשי Chiisa = קטן, פצפון Honto = אמיתי Yasashi = נחמד, עדין, מנומס Hidoi = רשע, אכזרי Genki = מלא מרץ, שמח Densetsuno = אגדי Tooi = רחוק Sugoi = מדהים Taihen = קשה Kirei = יפה Hajime = ראשון, התחלה Oishi = טעים Yoroshi = טוב (בהקשר לאוכל) -Nai = זה לא באמת תואר. זה סיום מילה אשר נועד לתאר מה לא (למשל: אין לי כוח יהיה טסויוקונאי ו"אני לא מבין" יהיה וואקאראנאי) Tsuyokunai- אין לי כוח Wakaranai- אני לא מבין Common Greetings and Phrases Dare? = מי? Nani? = מה? Doko? = איפה? Itsu? = מתי? Nande? , Doushite? = למה? Ne (?) = אה?, נכון? Naze? =איך? Kono = זה Ano = ההוא Hai = כן Iiye = לא Dame = לא, אל Moshi moshi? = הלו? (בטלפון) Atashi = אני (נקבה) Boku, Ore = I (male) Watashi = אני (רשמי, לא מעיד על מין הדובר) Omae, Kimi = אתה Anata = אתה (רשמי) Anata/Omae-tachi = אתם Kare = הוא, שלו Kanojo = היא, שלה Minna = כולם Watakushi (-tachi) = אנחנו Anokata (-tachi) = הם Futari = שנינו Ohayo = בוקר טוב Ohayo gozaimasu = בוקר טוב (רשמי) Konnichiwa = היי, צהרים טובים Konbanwa = ערב טוב Oyasumi = לילה טוב Oyasumi nasai = לילה טוב (רשמי) Sayonara = ביי Gokigenyo = להתראות (רשמי) Ogenki desu ka? = מה שלומך? Genki desu = אני בסדר Hora, Ima = עכשיו Gomen = סליחה Gomen ne = סלח לי Gomen nasai = אני מצטער\סלח לי (רשמי) Itai! = אאוץ' Korosu = להרוג Shine = למות Honto? =? באמת Saa = בוא Sonna = אין סיכוי, לא יכול להיות Yata! = יש! Sou = כן, ברור, בטח Urusai = שתוק, תהיה בשקט Wakaranai = אני לא מבין Wakateru = אני מבין Shinjiteru = אני מאמין Shiteru = אני יודע Shinai = אני לא יודע Arigato = תודה Arigato gozaimasu = תודה רבה (רשמי) Domo = תודה (לא רשמי) Dou Itashimashite- אין בעד מה Suki = מחבב, אוהב Daisuki = מחבב מאוד, אוהב מאוד Kirai = שונא Daikirai = מאוד שונא Onegai = בבקשה, אני מתחנן Dozo = בבקשה (לא רשמי) Omedeto = ברכות Omedeto gozaimasu = ברכות (רשמי) Otanjobi omedeto = יום הולדת שמח Kurisumasu omedeto = חג מולד שמח Shinnen omedeto = שנה טובה Aishiteru = אני אוהב אותך Anata no onamae wa? = מה השם שלך? Demo = אבל Kedo = בכל מקרה, עדיין Kitto = בטוח Matte = חכה (מהלשון לחכות) Chotto = רגע (לדוגמה: "חכה רגע" יהיה "צ'וטו מאטה") Mite = להסתכל, הסתכל, ראה Nanimonai = זה היה כלום Ja nai = כשאתה אומר על מישהו שהוא לא משהו (לדוגמה: "אתה לא לבד" יהיה "היטורי ג'ה נאי") Ganbatte = עשה את הטוב ביותר, לך על זה Susume = קדימה, הלאה