חילופי מילים יפניות

GalaxyAngel

New member
O.O

בקשה: אממ... למישהו יש מושג איך אומרים ביפנית עז? "^-^ המילים שלי: מידורי= ירוק נאטסו= קיץ היבי= ימים מיקו= כוהנת יאמי= אפל\ה קיראי= שונא\לא מחבב סוקי= מחבב\אוהב באקה= טיפש אורוסאיי= שתוק אוייאסומי נאסאי= לילה טוב מיראי= עתיד שינאי= אני לא יודע\ת

harar8

New member
יש לי כמה מילים

קודומו-ילד באקה-טיפש אריגאטו-תודה נאקו-חתול sama-מר, אדון senpai-כינוי למישהו במעמד גבוה משלך האי-כן סוהא-נראה לי חרא או לעזעזל(מה שאינויאשה תמיד אומר^_^) וזה הכל אבל יכול להיות שטעיתי.

YoukaiTaijiya

New member
עוד קצת

O genki desu ka? - מה שלומך? - genki desu - אני בסדר. hajimemashite - בואו נתחיל. dou desu ka? - איך זה ניראה לך? tada ima! - אני בבית! gomen nasai - אני מצטער/ת.

גהה

New member
תיקון טעות

עד כמה שידוע לי, אחות זה משהו שכזה אנֲווֲה (anewe)

I N U Y A S H A

New member
הרבה מילים ביפנית

אז הנה: Hebi- נחש Aykotoba- סיסמא konichiwa- שלום Ohaio- בוקר טוב Arigato- תודה Shinobi- נינג'ה Yada - לא Motto - עוד Ne- בבקשה Baka- טיפש Kso/Koso- לעזאזל, דאמ! Bakra-מאותגר שכלית Dagra- אבל Ich- אחד Ni- שתיים Son- שלוש Chi- ארבע Go- חמש Ohk- שש Sich- שבע Ech- שמונה Kyo- תשע Jou- עשר Superashi- נפלא, נהדר. Vegita- כרוב Napa- קירח, מבריק Jovaichi- 11 Jovani- 12 Jovason- 13 Jovachi- 14 Jovgo- 15 Jovaohk- 16 Jovasich- 17 Jovaech- 18 Jovago*- 19 Hai- כן Vetashi- אני Daso- ההמשך של אני (כמו I am באנגלית) Anata- אתה Atomo dachi- ידידי, חברי Nan, Ensai- כיתתך רמתך ^nan- אני בX (מס' כלשהו) Ohaio gozimoso- בוקר אור Sura- זה kore- זה Era- הנה, שמה Nan- מה?! Camera- מצלמה Confeute- מחשב Dan-Va- טלפון Shirimasn- אנ'לא יודע Doko- היכן Omre- נולדתי ב... (שם של עיר) Vakrimasu- הבנתי Doko omre- מהיכן אתה? Choto- קטן (הכוונה לכמות. לא לאדם/חפץ) Chibi- קטן (בד"כ מוסיפים למילה Kakomanso ayyyyyy הכוונה היא לצ'יבי חמוד) Damo- אבל Ima- עכשיו Dasho- נראה לי/ אין מה לעשות (מענה ישיר ביותר לDaso) Ee- כן (כעובדה או בהתחלת משפט) Totamo- הרבה/מאוד Awki- גדול/שמן ChiChi- אבא Ho-oh- אמא Savai- בוא Soku- רואה Yamaru- עצור You- היי Dobo- שלום Kun- מילת חיבה לבן (להשים שם של בן ואז Kun כמו Moshiko-kun וכו'...) Chun- מילת חיבה לבת (להשים שם של בת ואז Chun כמו Noi-Chun וכו'...) Hugoke- לזוז (כמו MOVE באנגלית) Ni- על Kono- זה Koi- אהבה Aishit- אהבה Cacaroto- גזר Kamaitachi- סופת רוח Oru sne- סתום, תשתוק Bibyliku- רכיכה ( ) חתול מפוחד (על מישהו פחדן, כנראה שזה באמת מעליב.) Kashi- תתחילו Nukeru- לילה Yoru- לך Wo- דרך Kawai* - חמוד Nisan- אח גדול Munane- לב Demosa- אבל... San- אדון Sama- כמו San Kun- חבר Chan- כמו Kun Sensai- מורה Sempai- שם תואר לבנאדם עם מעמד גובה משלך Sanda- רעם Odoru- ריקוד Sakebu- צעקה Shkashe- אבלת בכל מקרה nande?- למה? nando- איפה? Coros/Corste- אני *יהרוג*, *תהרוג* אותו, "או שאני *אהרוג* אותך" Nanda- מה זה? Masaka- לא יכול להיות Sine- תמות Kare- הוא Yemara- תפסיק עם זה Hye- כן, בסדר. Dai- עליון Yada- לא רוצה Ukason- אמא Utosan- אבא Ho\Hi- אש Mizu\kaze- מים Mori- יער Tsuchi- אדמה Yata- הצלחתי Nomimizi- מי שתייה Koo- שמיים Gohan- אורז, אבל לפי מה שאני זוכר זה קערת שעועית, אל תחשבו שזה בגלל השעועית... :] Piccolo- חליל TinshenHan- אורז מטוגן, עזבו אני לא אתקן את זה כי אני לא יודע. Kririn- אגוז ערמון Tranks- תחתוני בנים, =\.... מה חשבו ההורים שלו?? Dodoria- מאכל טעים Zarbon- פרי יפני Baba- זקנה מגלת עתידות, לי זכור שברוסית יש אגדה כזאת על באבא, ושם זה נקרא מכשפה. Doma Arigato- תודה רבה Aka- אדום Neco- חתול Ino- כלב Jutso- טכניקה KinJutso- טכניקה אסורה, אלכימיה (כנראה שמשום מה אלכימיה זה טכניקה אסורה. ) Ikawo- גבר (זה די מעצבן להגיד גבר גבר ביפנית) Ikawa- גברת Toda\Thoda- נכון Unicha- אח גדול (אחדמהם חלא נכון, או שפשוט זה מילה נרדפת) Oni-Chan- אח גדול Oni- שד (לא ציצי, שד זה כמו השטן - שד.) Bayaku- לבן Tayo- שמש Uzumaki- מערבולת Rokeku- מוזיקת רוק Yavuretehiru- קרוע... Tzooki- אגרוף Gri- בעיטה Geden- הגנה תחתית Shiko/u- עמידת פרש (או כמו בצבא, עמידה נוחה.) Hajime- התחילו, להתחיל. Mate- הפסק, תפסיק. Sensai- מדריך רוחני, או פיזי. Oni-Chan- כינוי חיבה לאח גדול. Renkinjostu- אליכמאי (אם שמתם לב הוספנו Ren למילה Kinjostu (אלכימיה))... Kakashi- דחליל (היפנים יכולים להיות כל כך מוזרים עם השמות שהם נותנים לאנשים Oo ) Kitsu- תחת. Coitza- הוא... Coei- בוא NanDa- למה? Go-קשה Z'o- רח Shuriken- כוכב נינג'ה Konoha- עלה kana- אולי Itadakimasu- ברכה שאומרים לפני ארוחה. Suke- נהדר Yame- לשחרר Yasne- להרפות Anosa- היי? Coitzu- היא... Korosy- בבקשה. Bye- ביי. Shita- ללכת. Miero- הר Tameni- באמת? Oni- אחי H'ana- יקר Wazery- נקודה

YoukaiTaijiya

New member
קצת על השפה היפנית

לא יכול להיות מצב שבו יהיה עיצור אחרי אות ניקוד, חוץ מהעיצור היחיד שאין אות ניקוד שמתלווה אליו - N.

GalaxyAngel

New member
ואני זה watashi

אבל אם זו נקבה היא יכולה להגיד atashi ובן\בת שממש אבל ממש מתנהגת כמו בן boku (באקורה, ככה אומרת האטסוקי, לא? XD)

GalaxyAngel

New member
סליחה על התיקונים אני פשוט חייבת"^^

Domo Arigato- תודה רבה ולא damo כמו שאמרת.. ואהבה זה ai ולכן aishiteru זה "אני אוהב\ת אותך" כי זה כמו "אני יודע\ת אהבה" O__O הווו זה מוזר אבל זו הפרשנות שלי לזה ש"שיטרו" זה אני יודע\ת ואי זה אהבה... **נסקלת** Ichi- אחד Ni- שתיים San- שלוש Shi\Yon- ארבע Go- חמש Roku- שש Nana\Shichi- שבע Hachi- שמונה Ku- תשע Ju- עשר

GalaxyAngel

New member
ועכשיו הגיע זמן למילים ^^

Onsen = מעיין חם Chikiu =כדור הארץ Sekai = עולם Hibi= ימים Hebi- נחש Aykotoba= סיסמא Shinobi- נינג'ה Yada - לא Motto - עוד Ne- בבקשה Kiseki = נסים Tamashi = נשמה Maryoku, Mahou = קסם Baku = רוח רפאים, מפלצת Oni = מרושע, שטן Youkai = שד Akuryou = נשמה מרושעת Mononoke = נשמה אמיצה Yasashisa = חביבות Hitomi = עיניים Mimi = אוזניים Kao = פנים Zutto = תמיד, לזמן רב מאוד Kotae = תשובה Yuuki = אומץ Chouwa = הרמוניה Shinjitsu = אמת Tsuyosa = כוח Kouyuu = חברות Mikomi = תקווה Tenshi =מלאך\ית Miko = כוהן\ת Madoushi = קוסם, מכשף Kage = צל, אפלה Ouji-sama = נסיך Hime-sama = נסיכה Kami-sama = אלוהים Sensei = מורה Hakase = פרופסור Mirai = עתיד Hikari = אור Yami = חשכה, אפלה Akai = אדום Kiroi = צהוב Aoi = כחול Kuro = שחור Shiroi = לבן Ashita = מחר Tanjobi = יום הולדת Fuaiyaa = אש Hono = להבות Kaze = רוח Kori = קרח Mizu = מים Umi = ים Ame = גשם Nippon = יפן Otaku מעריץ אובססיבי לאנימה ומנגה= Gaigin = מישהו לא יפני (המילה נחשבת בדרך כלל כקללה) Sempai = כינוי אשר מתווסף לשם של מישהו בדרגה יותר גבוהה ממך, אבל לא בהרבה Kohai = כינוי אשר מתווסף לשם של מישהו בדרגה נמוכה ממך Tomodachi = חבר Nakama = חבר, בעל ברית Paati = מסיבה Batoru = קרב Geemu = משחק Ribaru = אויב Poketto = כיס Tesuto = מבחן Cardo = קלף Anime = אנימציה יפנית Manga = קומיקס יפני Roboto = רובוט Densetsu = אגדה Uchuu = יקום Kisu = נשיקה Hito, Mono = אדם Ningen = בן אדם\אנושי Ona = ילדה, אישה Otoko = ילד, גבר Shoujo = נערה צעירה Shounen = נער צעיר Bishounen = גבר נאה Bishoujo = אישה יפהפייה Seibutsu = יצור Keeki = עוגה Chokoreeto = שוקולד Kotoba = מילה Daremo = אף אחד Dareka = מישהו Dareni = כל אחד Dokoka = איפשהו Nanika = משהו Subete = כל דבר Nanimo = שום דבר תארים Kakkoii = מגניב Kawaii = חמוד Hitori = בודד, לבד Kanashi = עצוב Atarashi = חמוד Fushigi = מוזר, מסתורי Maboroshi = מיסטי Chibi = קטן, צעיר Baka = טיפש, אידיוט Issho = יחד Tsugi = הבא Tada = חופשי Chiisa = קטן, פצפון Honto = אמיתי Yasashi = נחמד, עדין, מנומס Hidoi = רשע, אכזרי Genki = מלא מרץ, שמח Densetsuno = אגדי Tooi = רחוק Sugoi = מדהים Taihen = קשה Kirei = יפה Hajime = ראשון, התחלה Oishi = טעים Yoroshi = טוב (בהקשר לאוכל) -Nai = זה לא באמת תואר. זה סיום מילה אשר נועד לתאר מה לא (למשל: אין לי כוח יהיה טסויוקונאי ו"אני לא מבין" יהיה וואקאראנאי) Tsuyokunai- אין לי כוח Wakaranai- אני לא מבין Common Greetings and Phrases Dare? = מי? Nani? = מה? Doko? = איפה? Itsu? = מתי? Nande? , Doushite? = למה? Ne (?) = אה?, נכון? Naze? =איך? Kono = זה Ano = ההוא Hai = כן Iiye = לא Dame = לא, אל Moshi moshi? = הלו? (בטלפון) Atashi = אני (נקבה) Boku, Ore = I (male) Watashi = אני (רשמי, לא מעיד על מין הדובר) Omae, Kimi = אתה Anata = אתה (רשמי) Anata/Omae-tachi = אתם Kare = הוא, שלו Kanojo = היא, שלה Minna = כולם Watakushi (-tachi) = אנחנו Anokata (-tachi) = הם Futari = שנינו Ohayo = בוקר טוב Ohayo gozaimasu = בוקר טוב (רשמי) Konnichiwa = היי, צהרים טובים Konbanwa = ערב טוב Oyasumi = לילה טוב Oyasumi nasai = לילה טוב (רשמי) Sayonara = ביי Gokigenyo = להתראות (רשמי) Ogenki desu ka? = מה שלומך? Genki desu = אני בסדר Hora, Ima = עכשיו Gomen = סליחה Gomen ne = סלח לי Gomen nasai = אני מצטער\סלח לי (רשמי) Itai! = אאוץ' Korosu = להרוג Shine = למות Honto? =? באמת Saa = בוא Sonna = אין סיכוי, לא יכול להיות Yata! = יש! Sou = כן, ברור, בטח Urusai = שתוק, תהיה בשקט Wakaranai = אני לא מבין Wakateru = אני מבין Shinjiteru = אני מאמין Shiteru = אני יודע Shinai = אני לא יודע Arigato = תודה Arigato gozaimasu = תודה רבה (רשמי) Domo = תודה (לא רשמי) Dou Itashimashite- אין בעד מה Suki = מחבב, אוהב Daisuki = מחבב מאוד, אוהב מאוד Kirai = שונא Daikirai = מאוד שונא Onegai = בבקשה, אני מתחנן Dozo = בבקשה (לא רשמי) Omedeto = ברכות Omedeto gozaimasu = ברכות (רשמי) Otanjobi omedeto = יום הולדת שמח Kurisumasu omedeto = חג מולד שמח Shinnen omedeto = שנה טובה Aishiteru = אני אוהב אותך Anata no onamae wa? = מה השם שלך? Demo = אבל Kedo = בכל מקרה, עדיין Kitto = בטוח Matte = חכה (מהלשון לחכות) Chotto = רגע (לדוגמה: "חכה רגע" יהיה "צ'וטו מאטה") Mite = להסתכל, הסתכל, ראה Nanimonai = זה היה כלום Ja nai = כשאתה אומר על מישהו שהוא לא משהו (לדוגמה: "אתה לא לבד" יהיה "היטורי ג'ה נאי") Ganbatte = עשה את הטוב ביותר, לך על זה Susume = קדימה, הלאה

GalaxyAngel

New member
ואם באמת קראתם אז..

Ashita Tanjobi, Ashita Tanjobi, Ashita Otenjobi Omedeto! XDDDDDD וזה לא אמיתי. אני גם לא בטוחה שזה בסדר מבחינת תחביר.. אבל זה הלך טוב XDD

איררון

New member
זה קצת לא נכון... ../images/Emo132.gif

יש או אריגטו אריגטו גוזימאס דומו אריגטו גוזימאס
שמח לעזור

למעלה