משחק "האלבום האחרון"

../images/Emo187.gif משחק "האלבום האחרון"

מכיוון שעורך המשחק נעדר, כנראה עקב תקלה במחשבו, אמשיך את המשחק בינתיים בעצמי. מי רוצה להיות האלבום האחרון ?" היא פינה חדשה שאני אהיה אחראי עלייה, בה נוכל לראות את האלבומים האהובים ביותר של פינק פלויד ע"י משתמשי הפורום ! ובכן, מה עושים ? בכל 3 ימים אני אפתח את הפינה ואציב את רשימת האלבומים של הלהקה. התפקיד שלכם הוא לבחור את האלבום שהכי פחות אהבתם מהרשימה, לכתוב את שמו אך ורק בכותרת ולכתוב בתוכן ההודעה מדוע לדעתכם הוא פחות טוב משאר האלבומים שהשארתם. נניח שהרשימה כעת היא Album 1 Album 2 Album 3 ואני רוצה להוציא את Album 2, אני אכתוב ככה : נושא : Album 2 תוכן : הנימוק שלי להוצאת האלבום המסוים הזה. לאחר שלושה ימים, אני אספור את הקולות ואפתח את הפינה מחדש, כשהאלבום שהרוב הצביעו להוצאתו מחוץ לרשימה. ככה בכל פעם ירד אלבום אחר, עד שישאר האלבום האחרון שהוא, מסתבר, יחשב להכי אהוב בפורום. אני מוכן! איפה האלבומים ? בסיבוב הקודם יצא Obscured By Clouds, בהפרש קטן. האלבומים לבחירתכם היום: The Piper at the Gates of Dawn - May 1967 A Saucerful of Secrets - June 1968 More (Original Soundtrack Album) - July 1969 Atom Heart Mother - October 1970 Relics - May 1971 Meddle - November 1971 Dark Side of the Moon - March 1973 Wish You Were Here - September 1975 Animals - January 1977 The Wall - November 1979 יש לכם עד יום שישי בצהריים להצביע עבור האלבום שלדעתכם יש להוציא מהרשימה.

Relics

זה האלבום הכי פחות מועדף ברשימה מבחינתי מכיוון שכל השירים יש אותם כבר באלבומים חוץ מארנולד ליין שזה בעייתי אבל לא נורא...

RoieL

New member
Relics

לרצף
סתם, הוא בכלל אוסף ועדיף להשאיר אלבומים מקוריים.

loomer4

New member
The wall

ציינתי את הסיבות בפעם הקודמת, אבל בקצרה - הוא לא לטעמי.

RoieL

New member
../images/Emo10.gif

אגב, אני חייב לשתף אתכם- אמא שלי אמרה לי פעם שהיא אוהב לקנות אלבומי אוסף של אמן כי אז גם אם אין גיוון במוזיקה היא הולכת על בטוח. ואז חשבתי על הצד האפל. איזה עוד תקליטי אולפן שכל השירים בהם הפכו ללהיטים או קלאסיקות?

avki

New member
../images/Emo45.gif

האלבום הראשון של הקלאש הוא באמת אחד מהקלאסיקות הכי קלאסיות שיש לעולם הרוק.

Anuerysm

New member
איך שכחתם את

Who`s Next שלושה שירים מהאלבום הפכו ללהיטים רציניים במיוחד והשאר גם אבל קצת פחות

avki

New member
כן, ובכל זאת לא כל האלבום הוא

קלאסיקה אחת גדולה. האלבום רחוק מלהכיל שורה שלמה של קלאסיקות.

זה תלוי מה ההגדרה שלך ל"קלאסיקה"

נראה לי שזה יותר עניין של מזל, שאלבום יהיה מורכב רק מ"קלאסיקות". אולי רק אלבומי הביטלס עונים על הדרישה הזו. אבל, זה בגלל שהם הביטלס, לא בגלל השירים.

avki

New member
ידעתי שיקפצו מיד על ההגדרה של

"קלאסיקה". ההגדרה שלי לקלאסיקה אכן שונה משל שאר האנשים. לדעתי "קלאסיקה" ברוק היא משהו הרבה יותר חוויתי, יצירה נצחית שהרבה אנשים יכולים לחזור אליה בתחושה מרוממת. לא תחושה מרוממת מהשיר כשיר, או מהרטרו שהוא מביא אותך אליו, אלא תחושה מרוממת בגלל התחושה שהשיר עצמו יצרו משהו שהוא נצחי, משהו שהוא רוק טוב בכל קנה מידה. קשה להגדיר איך אני חושב שצריך לתייג קלאסיקות ככאלה, כי זה בעיקר משהו שמרגישים על הצד החוויתי כששומעים את השיר. למשל, על הפעם השניה ששמעתי את "האדמה תפתח" של אלג'יר, למרות שאז הם עוד לא היו מוכרים לציבור הרחב, ואז עוד לא ידעתי למה לצפות מהאלבום ("מנועים קדימה"), ובכל זאת, על הפעם השניה ששמעתי את הקטע הזה ידעתי שהוא קלאסיקה. כששיר הוא קלאסיקה, שומעים את זה. כמובן שזה מותיר את המונח "קלאסיקה" בגדר הסובייקטיבי, אבל בגדול כמעט כל ההגדרה של 'טוב' או 'רע' במוזיקה היא סובייקטיבית.

eliavtu

New member
האוסף של ה- Eagles

יש קלאסיקה יותר מזה? האלבום הנמכר בכל הזמנים.. <למרות שכמה מהאלבומים שצוינו מעלי טובים ממנו לדעתי>

eliavtu

New member
יפה לי לשים לב :-\

אז אממ.. Bob Dylan - Highway 61 Revisited זה אלבום ענק!

Anuerysm

New member
נכון

וגם שכחנו את Something Else By The Kinks למרות שכל האלבומים שלהם ככה, אבל זה הכי לדעתי

FunkyMonk

New member
האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים?

אני מקווה שזו הגזמה. לא ממזמן ראיתי איזה סקר שטוען שבממוצע לאחד מכל שבעה אנשים/בתים בבריטניה יש את הדארק סייד אוף דה מון.

RoieL

New member
חשבתי על כמה

461 OCEAN BOULEVARD ו- Layla and other love songs של קלפטון Brothers in Arm הנצחי של הדייר סטרייטס.

למעלה