שאלה סגרירית לסופשבוע חורפי

gertrude

New member
../images/Emo188.gif שאלה סגרירית לסופשבוע חורפי

מה מפחיד אתכן בבחירה שלא לעשות ילדים? הבהרה מקדימה: יש בעיני תַבהֶלוֹת עצומות ברעיון להביא ילדים לעולם. עם זאת, גם בבחירה שלנו יש קשיים, פחדים ובעתות. אסור לנו כפורום וכבודדות להתעלם מהם. המטרה שלי היא לדעת למה אני לא רוצה להביא ילדים, לא רק כקונטרה לאמהות או כתפיסת חֶסֶר למולן, אלא כשלם העומד בפני עצמו, כיש ולא כאין. חלק מזה הוא לא רק להגיד מה רע באימהות, אלא גם לדעת מה טוב ומה רע באי-אימהות (וזה, אגב, הפרוייקט הבא: למצוא או להמציא לנו שם שיכיל אותנו כעצמנו, לא כלא-אמהות, לא כנטולות-ילדים, לא כניגוד אלא כשלם – כמו שרווק אינו נקרא "לא-נשוי" או "נטול בן-זוג". שם הוא חיוני, הוא הבסיס להכרה, לתודעה ולמחשבה). ידע מוקדם, מחשבה מקיפה, המצאת תסריטים והנחת הנחות הן הכלים הטובים ביותר שאני מכירה למניעת התחרטות בעתיד ולבחירה מודעת ונבונה. אז תגידי, מה מפחיד אותך בבחירה הזו? -----------
אני יכולה לומר שמפחידה אותי מאד מאד מאד הזיקנה – להיות ערירית ואומללה, שאף אחד לא יבוא לבקר אותי (גם אם רק מתוך תחושת חובה);
מפחיד אותי להתחרט על הבחירה שלי כשיהיה מאוחר מדי (היו לי כבר בחיים החלטות חשובות שבדיעבד אני מצרה עליהן ואי אפשר לומר שלא חשבתי עליהן מספיק בזמנו);
מפחיד שזוגי יחשוק פתאום בילדים עד כדי כך שנאלץ להיפרד;
מפחיד שבתום טיפול פסיכולוגי אני אגלה פתאום שהבחירות הרציונליות והמנומקות שלי נובעות מחרדה שקשורה לדברים אחרים בכלל;
מפחיד להישאר לבד;
מפחיד שאולי אני באמת מפסידה משהו שאולי היה טוב לי הכי בעולם;
מפחיד לבנות חיים אלטרנטיביים שמבוססים על דגמים שאני לא מכירה, להמציא מודלים שאינם ניתנים לפירוק;
מפחיד לטעות.

QueenOfMagic

New member
וואי...את האמת שיש לי תשובה לכך

הבדידות לא ממש מפריעה לי מכיוון שאינני משתגעת על מפגשים משפחתיים והתקהלות. כך שלהיות לבד ממש לא מפחיד אותי. גם הזיקנה לא...יש מספיק מקומות של בתים ודיור מוגן לאנשים מבוגרים. לטעות?!? הרי זה משהו שכמו שאימהות אומרות שאם את לא חווה אותו את לא יודעת משהו. והרי את לא יכולה להפסיד משהו שאין לך גם ככה. להתחרט? על מה?! שעשית משהו שרצית? או יותר נכון משהו שלא רצית לא עשית? למדתי שאם יש ספק אין ספק. ולמה לרחם על עצמך ולהגיד בו בו בו אני הייתי יכולה להיות ככה וככה ולעשות את זה ואת זה. עשי מה שאת יכולה לעשות עכשיו טוב לעצמך...ולא מה היית יכולה לעשו. גם אותי מפחיד שאאלץ להיפרד מהחבר שלי שאולי יחליט יום אחד שהוא רוצה ילדים שלו ולא משנה מה. אבל תמיד יהיו עוד בחורים...(אלוהים, נראה לי שאני אופטימית) כל הפחדים האילו אינם מזזים לי או לא מפחידים אותי...נכון זהו בהחלט משהו שצריך וכדאי לחשוב עליו. אבל גם צריכים להיות רציונלים. הרבה יותר מפחיד אותי להיות אימא או להביא חיים לעולם הזה. אני לפי הגדרתי אני אדם שלם שיפסיק להיות כזה ביום שהוא יהפוך ל"אימא".

QueenOfMagic

New member
לא הנושא של אי הבאת ילדים

הנושא של הבאת ילדים מפחיד אותי עד כדי חרדה. העיניין של אי הבאה לא גורמת לי לחשוב אפילו פעמיים כי זה נראה לי שזה הדבר הכי טיבעי לי... מה שינגוד את זה זה הבאת ילדים

בנוסף לדברים שכתבת

מפחיד אותי לחשוב על האפשרות שאכניס מישהי להריון והיא תחליט ללדת.

QueenOfMagic

New member
נסה לשחד רופא

שיעשה לך קשירה של צינור הזרע...(כי ככה סתם לא יעשו לך). חוצמזה אל תוותר על קונדום גם אם הבחורה אמרה שהיא לוקחת גלולות...תבטח בעצמך לא באחרים. והכי טוב תמצא בת זוג שלא רוצה ילדים...

זו אכן דרכי

למנוע מצב זה מראש. והעצות שלך, השניה והשלישית בעיקר, טובות ונכונות. במחשבה שניה, גם את העצה הראשונה איני פוסל על הסף.

gezer5

New member
את בטוחה?

מה אי אפשר לבקש קשירת זרע כי הבחור לא מעוניין ללדת? נראה לי שצריך לברר לעומק מה יגידו לי איך או מתי או למה עד לאן?

QueenOfMagic

New member
גבר יכול רק להוליד ולא ללדת

אבל הרופאים עושים זאת רק לאחר שיש לך לפחות ילד אחד. אחרת הם לא מוכנים לבצע את ההליך הנ"ל...את חושבת שלא הייתי רצה לקשירת חצוצרות אם הייתי יכולה?!?!

SaraGubits

New member
יש סיכון לעיקור אפשרות לקבל סרטן

לא כדאי לחבול בגוף, יש רק אחד

QueenOfMagic

New member
בכל דבר היום יש סיכון לסרטן

את לוקחת גלולות...בום סיכוי לסרטן את מקיימת יחסי מין ...בום סיכוי לסרטן צוואר הרחם את מעשנת?? סיכוי כפול ומכופל לסרטן בריאות את הולכת בשמש ...בום סרטן העור מדברת בפלאפון...בום סרטן שומעת רדיו?!? רואה טלוויזיה מסתכלת על צג של מחשב?!? סרטן שותה שוקו קפה תה?? סרטן כל מכשיר חשמלי שאיי פעם הסתובבת לידו ותסתובבי לידו יגדיל את הסיכוי שלך לחלות בסרטן. כל שכיבה בבית חולים של לידה תאונה (לא עלינו) או כל ניתוח אחר...סרטן שברת רגל ועשו לך צילום רנטגן?!?! סרטן אז מה זה עוד ניתוח קטן כדי למנוע ילדים?!?! עדיף מאשר לקבל סרטן מ-לידה, סקס, שכיבה בבית חולים ולקיחת גלולות....תראי איזה פלא...רק הקטנו את הסיכוי

SaraGubits

New member
יש סיכונים יותר גדולים מאחרים

בכל מקרה ניתוח עיקור מהווה סיכון גדול יותר לסרטן מיחסי מין והולדה. גם עניין של סדר עדיפויות.

QueenOfMagic

New member
יש לך הוכחות לזה?!?

תביאי מספרים, תביאי הוכחות...מבחינתי זה מסרטן בדיוק כמו כל הדברים שרשמתי לך קודם. תביני שפה כמובן שסדר העדיפות היא..."לא ילדים".. אז ככה שסדר העדיפות את כבר צריכה לדעת. כל עוד לא הוכח קשר מדעי סופי אינך צריכה להבהיל את הציבור. חוצמזה ניתוח עיקור זה אחד מהניתוחים הנפוצים בעולם...אם הוא אכן היה מגדיל את הסיכוי לסרטן נגיד כמו שהיה בשמש אני בטוחה שהיו אומרים משהו על כך ומזהירים את הציבור בנושא.

SaraGubits

New member
קישור שמסביר על הניתוח

ועל הסיכונים ומה שבדיוק קורה. טעיתי, הסיכון לא כל כך סרטן, אבל הסיכון הוא אלרגיה לזרע של עצמו ועוד.. סיכון נמוך אבל רולטה רוסית זה רולטה

למעלה